Siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?

Teşekkür ederim bunun normal olduğunu kabul edemiyor sanki babamı terkedecekmişim gibi hissediyordum, cevaplarınız bana çok iyi geldi
Sizi anlıyorum çünkü ben de aynı durumdayım. Henüz evli ya da nişanlı değilim ama babamla yaşıyorum. Ben gidersem babama ne olur diye düşünüyorum ama elimi çekmeyeceğim için sorun olmaz. Sizin için de öyle.

Sorumluluğu olan ve sabır istenilen bir durum. Yakın bir mesafede oturmaya çalışın yürüyerek 10-15 dakika gibi mesela. Pişirdiğiniz yemeklerden her gün giderek bırakabilirsiniz. Mutfağı 10-15 dakikada düzenlersiniz. Haftada bir de lavabo temizliği,süpürge,çamaşır için gidip 1 saatte çıkabilirsiniz. Zor gibi görünüyor farkındasınızdır ama plana oturtulmuş herhangi birşey bir süre sonra zorluktan çıkar. Durumunuz iyi ise 15 günde bir kaba temizlik için yardımcı da yollayabilirsiniz. (Artık kimseye güvenmiyorum televizyondaki gündüz kuşağındaki programlardan dolayı bu son ihtimaliniz olsun.)
Yani işi pratiğe dökmek önemli olan gerisi gelir

basınız sagolsun
evet nısanlınız haklı

baska sehırde yasıyor olsaydı babanız ne olacaktı sız tayın meselesı atanmıs olsaydınız mesela ?
babanız kendı yasamını ıdame ettırebılır
haftada 2 gun ugrarsınız babanıza :) evını derler toplar yemek yapar zaman gecırırsınız sorun cozulur
veya aynı mahalleye tasının ?

Merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum, tek çocuğum 4 yıl önce annemi kaybettim ve 64 yaşında babamla yaşıyorum (babamın benden başka kimsesi yok ) ve 3 ay önce benim yaşayacağım şehire taşındık... Nişanlıyım, ağustos eylül ayın gibi evlenmeyi düşünüyoruz ama babam konusunda benim çok endişelerim var... Sağlığı sıhhati iyi bu konuda hiçbir endişem yok fakat onu bırakıp ayrı bir eve çıkacak olmak beni üzüyor. Mesela ben hergün babamın yanına gelirim diye düşünüyorum ama nişanlım bunun zor olacağını düşünüyor, hem kendi evimiz hem iş hayatı ve hergün babama gelip gitmen seni çok yorar diyor. Kahvaltılarını babam kendi hazırlar sen yemek yaparsın 2 3 gün idare eder diyor , bazı zaman biz geliriz bazı zamanda baban gelir idare ederiz diyor... Her yere yetemezsin, her yere yetmeye kalkarsan kendine yetemezsin bu da seni mutsuzluğa sürükler dolayısı ile beni , ilişkimizide diyor.... Eğer nişanlım düşüncelerinde haklıysa siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?
Öncelikle başınız sağolsun, Rabbim siz geride kalanlara da sabır nasib etsin.
Nişanlınız haklı sonuçta ikiniz ortak bir hayat kuracaksınız fakat babanızı yalnız bırakmak içinize sinmeyecek gibi Allah yardımcınız olsun zor bir durum açıkçası.

Zamana bırakırsanız eğer tüm taşlar yerine oturacaktır.

Arada gider ihtiyaçlarını görürsünüz, arada da o size gelir ama erkek olsun kadın olsun belirli bir yaştan sonra açıkçası yalnızlık hem psikolojik olarak hem de fizyolojik olarak insanın doğasına ters ve zor bir durum. 😏

Merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum, tek çocuğum 4 yıl önce annemi kaybettim ve 64 yaşında babamla yaşıyorum (babamın benden başka kimsesi yok ) ve 3 ay önce benim yaşayacağım şehire taşındık... Nişanlıyım, ağustos eylül ayın gibi evlenmeyi düşünüyoruz ama babam konusunda benim çok endişelerim var... Sağlığı sıhhati iyi bu konuda hiçbir endişem yok fakat onu bırakıp ayrı bir eve çıkacak olmak beni üzüyor. Mesela ben hergün babamın yanına gelirim diye düşünüyorum ama nişanlım bunun zor olacağını düşünüyor, hem kendi evimiz hem iş hayatı ve hergün babama gelip gitmen seni çok yorar diyor. Kahvaltılarını babam kendi hazırlar sen yemek yaparsın 2 3 gün idare eder diyor , bazı zaman biz geliriz bazı zamanda baban gelir idare ederiz diyor... Her yere yetemezsin, her yere yetmeye kalkarsan kendine yetemezsin bu da seni mutsuzluğa sürükler dolayısı ile beni , ilişkimizide diyor.... Eğer nişanlım düşüncelerinde haklıysa siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?
Nişanlın haklı bence her yere yetmeye çalışırsan mutsuz olursun gerçekten babanı at kenara demiyorum ama aklında hep babanda kalmasın

2-3 günde bir ziyaret eder yoklarsın telefonu vardır sonuçta merak ettiğin zamanlar ararsın yalnızda hissetmez öyle idare edersiniz yoksa

hergün gitme gelme eşini evini ihmal etmek demek olur

Nişanlınin anası yada babası bu durumda olsa kendi ne yapacaktı acaba şuan sadece bunu merak ediyorum
Erkek anası babası olunca hiç kendi kendine dursun dediklerini görmedi bu gözler.
Size gelince de yakınınızda ev tutun
Haftada günler belirleyin yemek temizlik gibi
Çünkü benim babam yaşlı anenm ölürse ondan önce ben yakinimdan ev tutarın maddi manevi yanında destek olurum açıkçası

Nişanlın çok ama çok haklı. Maşallah akıllı biri. Dediği gibi olur yemek falan yapar koyarsın en fazla. Haftada bir iki yemeği beraber yersiniz. Çoğu ileride çocuk falan olunca zorlar. Ama baban da çok yaşlı değil. Yemek yapmayı öğrenmesi lazım. Kendi ayaklarının üzerinde durması lazım. Yarın bi gün evleneceğim demesin muhtaçlıktan dolayı. Severek evlenmek ayrı.

Sahsi fikrim bir klac sene sonra 70 olacak riskli yas basliyor ayagi kayabilir gozu az gormeye baslar yani yaslilik belli etmeye baslar. Bence baya yakin bir ev tutun ayni binaa olabilir 1 sokak arasi olabilir karsilikli binalar olabilir.mesela kendinize 1 tencere yemek yaptiniz kucuk tencereye ona gunluk yemekleri birakabilirsiniz. Kendinize kofte vs seyler yaparken fazla yapin onada olmus olur zaten ekmegini suyunu kendi alir. 2 gunde bir ugrasaniz camasirlar haftada bir yikansa 15 te bir genel temizlik. Bu kadar yani. Arada size yemege gelir arada siz gidersiniz. Insallah gonlunizce olsun hersey. Onemli olan maddiyat ne durumda. Yani emeklisi vardir insallah

Babaniz da sizi zaten yormak istemeyecektir. Sabit günler belirleyin, her gün gitmenize gerek kalmaz o zaman. Gitmediginiz günler de görüntülü görüsürsünsüz.

Nisanliniz kendisinden cok Babanizla ilgileneceginizi falan mi sanıyor?

Zamanla oturtturursunuz sisteminizi kimseyi yormadan ve yorulmadan.

ama bence adamin her isini ustlenerek aslinda kotuluk yapiyor bile olabilirsiniz,
gunluk rutin isler insani dinc tutar.
Bence kendi yemegini ve temizligini yapabilir, tabi ki bahar temizligi tarzinda olmaz, ona da kadin tutulur zaten.

Keşke nişanlınız çözüm olarak her gün gitmemeyi değil de ev işlerini ortaklaşa üstlenmeyi önerseydi. Böylece daha az yorulursunuz ve babanıza daha rahat destek olursunuz. Ki zaten bu yıllarca sürecek bir durum değil. Babanız kendi düzenini oturtana kadar. Sonra haftada 2-3.

Babanız yeni bir şehre gelmiş. Arkadaş edinememiş olabilir. O kötü işte. Yıllardır yaşadığı şehir olsa zaten çıkar -pandemiyi hariç tutarak- arkadaşları ile görüşür. Bahçeye iner komşularıyla sohbet ederdi en azından. Şimdi dışarı da pek çıkılmadığı için kimseyle tanışamamistir. Bunu düşünüp evlendiğimde de aynı durum olursa giderdim ben sık sık.

Tmm nişanlıniz hakli da bu kadar da 'ben' dili ile konuşması çok nahoş. Senin için rahat ettigi kadar babana destek oluruz sende yetebildigin kadar babanin işlerine koşarsın deseydi siz zaten yaşadıkça neyin ne olduğunu görürdünüz. O böyle diyince dusunceniz mi degisecek.

Tmm nişanlıniz hakli da bu kadar da 'ben' dili ile konuşması çok nahoş. Senin için rahat ettigi kadar babana destek oluruz sende yetebildigin kadar babanin işlerine koşarsın deseydi siz zaten yaşadıkça neyin ne olduğunu görürdünüz. O böyle diyince dusunceniz mi degisecek.
Benim asıl isteğimm babam ile birlikte yaşamaktı ama buna her iki taraf da istemedi

Babanız yeni bir şehre gelmiş. Arkadaş edinememiş olabilir. O kötü işte. Yıllardır yaşadığı şehir olsa zaten çıkar -pandemiyi hariç tutarak- arkadaşları ile görüşür. Bahçeye iner komşularıyla sohbet ederdi en azından. Şimdi dışarı da pek çıkılmadığı için kimseyle tanışamamistir. Bunu düşünüp evlendiğimde de aynı durum olursa giderdim ben sık sık.
İçim rahat ettiği ölçüde bende gideceğim elbette gidemediğim noktada babamı çağıracapım

Keşke nişanlınız çözüm olarak her gün gitmemeyi değil de ev işlerini ortaklaşa üstlenmeyi önerseydi. Böylece daha az yorulursunuz ve babanıza daha rahat destek olursunuz. Ki zaten bu yıllarca sürecek bir durum değil. Babanız kendi düzenini oturtana kadar. Sonra haftada 2-3.
Ev işi konusunda ona haksızlık edemem , bize geldiğinde de kendi evlerinde de sürekli iş paylaşımı yapar ki evlenince de bunun böyle olmasını istiyor... Babamla yaşadığım evde ise herşeyi ben yapıyorum, o da bana evlenince sabah akşam gidip babamın yemeğini hazırlayamassın , kahvaltıyı babam hazırlar, gider yemeğini yaparsın , bikaç gün idare edre o bize gelir dedi ... Diyorum ya belki kötü niyetle söylemedi ama ben herşeyi yanlış anlamaya müsait bir dönemdeyiz galiba

ama bence adamin her isini ustlenerek aslinda kotuluk yapiyor bile olabilirsiniz,
gunluk rutin isler insani dinc tutar.
Bence kendi yemegini ve temizligini yapabilir, tabi ki bahar temizligi tarzinda olmaz, ona da kadin tutulur zaten.
Nişanlımın da dediği aslında bu , Bırak gündelik işlerini yapsın , hareket etmek ona bedenen de zihnen de iyi gelecek diyor ama diyorum ya benşm bu ara yanlış anlama potansiyelim çok fazla birde babam en hassas noktam

Nişanlın haklı her yere yetişemezsin evlenince o kadar zor oluyor ki ev iş evlilik alışmak uzun sürüyor. Baban ile aynı apartmanda oturma imkanı olamaz mı? Mesela bir apartmanın üst katı ve çatı katı gibi. Girişleri ayrı kapı ile olsa. İstediğin her an ilgilenme imkanın olur senin de için rahat olur.

Back
X