Siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?

Nişanlımın da dediği aslında bu , Bırak gündelik işlerini yapsın , hareket etmek ona bedenen de zihnen de iyi gelecek diyor ama diyorum ya benşm bu ara yanlış anlama potansiyelim çok fazla birde babam en hassas noktam

bence biraz sakinlesin ve normalestirin bu durumu.

Esimin babasi vefat ettiginde annesi sudan cikmis baliga dondu, bunca yildir ev disindaki hic bir isini kendi yapmamis,
esim ve kardesleri annelerine hep cesaret verdiler, yaparsin edersin dediler, senin yerine biz yapalim demediler, ogretmeye calistilar,
simdi her isini kendi yapiyor, hem ev ici hem ev disi,
yasliliginda ihtiyac olursa elbette bakilir, ama bu yaslar yasli demek icin daha cok erken.

kendi buyuklerim de 80 kusurlere kadar yasadilar cogu,
hic birinn bu sekilde tum isleri cocuklari tarafindan gorulmemistir,
zaten goruluyor olsa yasamazlardi bence.
Dedem 85 yasinda vefat ettiginde 1 yildir yatiyordu sadece, o zamana kadar da tum islerini kendisi yapmistir.
Diger taraftan babaannem de 1.5 yil kadar sadece bakima muhtacti, oldugunde 90 yasindaydi.

babaniz daha 64 yasinda, cok genc, yapmayin bu sekilde, adamin da kendine guvenini zedelersiniz.

Bizim toplumda eskiden ve kismen bugünde erkeklere ev isi yaptirmadiklari icin böyle durumlarda hep erkeklere sanki bir yani eksik gibi (bir nevi öyle de ama ben ev islerini diyorum) davraniliyor, cünkü bazilari gercekten kendine bakamiyor esi olmayinca. Ama ve lakin sizinde bir eviniz olacak ve sizin de tek bir enerji deposu var. Nisanliniz o konuda hakli. Babaniz ne diyor ki? Yani onun herhangi bir düsüncesi var mi bu konuda?

Bazen siz gidersiniz bazen babanız gelir ararsınız sorarsınız o şekilde başka türlü, babanız bazı işlerini kendisi de halledebiliyomuş zaten

Erkeğin arkada kalmasi çok zor.bunu bizzat yaşadım ve annem.oldukten sonra senelerce babama baktım.simdiki aklım olsa duzgun bir bayanla evlendirirdim bana söyleyen çok oldu zamaninda ama ben annemin yerine birinin gelmesini konduramadim.zaten çalışıyordum özel sektördecok yogundum Kendi evin işi kendi evinin yemeği babamın evinin işi babamın yemegi (haftada bir cumartesi günleri gidiyordum temizligine) bayramlar şeyranlar özel günler kendi evime getiriyordum .hamileliklerimde böyle geçti logusaliklariimda tabi tükendim ama bir surre sonra bu yapılanlar onlar için yetmiyor çünkü hetseyine kosuyorsunuzda yalnızlığına birşey yapmıyorsunuz .bana kızma ama bizzat yaşayan biri olarak düzgün biriyle evlendir...

Merhaba, bakıcı tutacak durumda değil, yani ihtiyaçlarını karşılayabiliyor geziyor, aracını sürüyor, kendi işlerini yapabiliyor , tek sorunumuz yalnızlık ...
Ama teşekkür ederim ben nişanlımın haklı olup olmadığı konusunda emin olamıyordum

Zaten çalışıyorsanız hangi arada gideceksiniz ki

Yani işten akşam altı buçukta çıkıp akşam 7 de eve gelip ye iç yıkan uyu derken gece oluyor arada bir başka yere güdecek zaman yok

Yalnızlık dediğinizi de kendine çevre kurup babanız çözecek zaten siz de bir telefon uzaktasınız

Bugün doğımgünüm babam Facebook tan kutlamış kullanmıyorum ki dedim olsun cevap atarım deyip açtım ve ona cevap yazdım

Telefon elinde ama o öyle seviyor hevesini kırmadım

Babanız kendi hayatına sahip çıkacak yaşta

Merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum, tek çocuğum 4 yıl önce annemi kaybettim ve 64 yaşında babamla yaşıyorum (babamın benden başka kimsesi yok ) ve 3 ay önce benim yaşayacağım şehire taşındık... Nişanlıyım, ağustos eylül ayın gibi evlenmeyi düşünüyoruz ama babam konusunda benim çok endişelerim var... Sağlığı sıhhati iyi bu konuda hiçbir endişem yok fakat onu bırakıp ayrı bir eve çıkacak olmak beni üzüyor. Mesela ben hergün babamın yanına gelirim diye düşünüyorum ama nişanlım bunun zor olacağını düşünüyor, hem kendi evimiz hem iş hayatı ve hergün babama gelip gitmen seni çok yorar diyor. Kahvaltılarını babam kendi hazırlar sen yemek yaparsın 2 3 gün idare eder diyor , bazı zaman biz geliriz bazı zamanda baban gelir idare ederiz diyor... Her yere yetemezsin, her yere yetmeye kalkarsan kendine yetemezsin bu da seni mutsuzluğa sürükler dolayısı ile beni , ilişkimizide diyor.... Eğer nişanlım düşüncelerinde haklıysa siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?
Keşke böyle durumlarda evler dipdibe olabilse alt üst gibi yanyana ev gibi beraber yaşamanız gucmu bir süre sonra yanınıza alma şansınız olabilirmi ki dublex ev falan nebilim ben kıyamam ya annemin yada babamın tek yaşamasına aynı şekilde eşimin ailesi içinde geçerli kv yada kaynpedrm tek kalırsa bu hayatta yanlız yaşamasına müsade etmem ben beraber yaşamayı teklif edeceğim zorluğuda olur ama nebilim bu benim düşüncem yakın oturmanzda fayda var bu dediklerinizi yapabilmeniz için

Bizim toplumda eskiden ve kismen bugünde erkeklere ev isi yaptirmadiklari icin böyle durumlarda hep erkeklere sanki bir yani eksik gibi (bir nevi öyle de ama ben ev islerini diyorum) davraniliyor, cünkü bazilari gercekten kendine bakamiyor esi olmayinca. Ama ve lakin sizinde bir eviniz olacak ve sizin de tek bir enerji deposu var. Nisanliniz o konuda hakli. Babaniz ne diyor ki? Yani onun herhangi bir düsüncesi var mi bu konuda?
Annemin 4 senelik bir hastalık süreci oldu ve ayda iki hafta biz evde olmaz hastaneye giderdik annemle bu dönemde babam hep yalnız kalmıştı, galiba şimdi yalnız kaldığında da aklına o dönemler geliyor, hep diyor ki yalnızken birşeyler yiyip içilmiyor.... Sonsuza kadar yanımda kalamazsın elbette seninde özel bir hayatın, bir ailen olacak diyor ama görüşememekten de çekiniyor galiba

Keşke böyle durumlarda evler dipdibe olabilse alt üst gibi yanyana ev gibi beraber yaşamanız gucmu bir süre sonra yanınıza alma şansınız olabilirmi ki dublex ev falan nebilim ben kıyamam ya annemin yada babamın tek yaşamasına aynı şekilde eşimin ailesi içinde geçerli kv yada kaynpedrm tek kalırsa bu hayatta yanlız yaşamasına müsade etmem ben beraber yaşamayı teklif edeceğim zorluğuda olur ama nebilim bu benim düşüncem yakın oturmanzda fayda var bu dediklerinizi yapabilmeniz için
Tamda sizin gibi düşünüyordum hatta nişanlım da çok sıcak bakıyordu bu fikre tabi sevgiliydik o zamanlar, sonra aileler tanıştı, yeni evli çiftlerle beraber oturmak olmaz lafı oldu, babamda ben ayrı yaşamak istiyorum dedi, şimdi ben aynı bina yada aynı mahalle istiyorum bakalım nasıl olacak galiba biraz bunun gerginliği var üstümde....

Tamda sizin gibi düşünüyordum hatta nişanlım da çok sıcak bakıyordu bu fikre tabi sevgiliydik o zamanlar, sonra aileler tanıştı, yeni evli çiftlerle beraber oturmak olmaz lafı oldu, babamda ben ayrı yaşamak istiyorum dedi, şimdi ben aynı bina yada aynı mahalle istiyorum bakalım nasıl olacak galiba biraz bunun gerginliği var üstümde....
tabi buna keza bende nişanlımın ailesi için birinden birine birşey olsa tabiki de bizle kalabilir diyordum ama bu yönde fikrim tamamen değişti

Nişanlınız baştan kesip atmaya çalışıyor gibi geldi. Bir sürü ihtimal öne sürmüş, bir tanesi bile olumlu değil. Yakın oturursanız her gün babanıza uğrayabilirsiniz gayet. Bazen o size gelir, bazen siz ona gidersiniz, bazen uğrar yemek bırakır, bir işini görürsünüz. Bu kadar felaket senaryosuna gerek yokmuş.

Annemin 4 senelik bir hastalık süreci oldu ve ayda iki hafta biz evde olmaz hastaneye giderdik annemle bu dönemde babam hep yalnız kalmıştı, galiba şimdi yalnız kaldığında da aklına o dönemler geliyor, hep diyor ki yalnızken birşeyler yiyip içilmiyor.... Sonsuza kadar yanımda kalamazsın elbette seninde özel bir hayatın, bir ailen olacak diyor ama görüşememekten de çekiniyor galiba

Benim tavsiyem babanizin evini yakinlara tasimak. Ben anneme 15 dak ve kp ve kvdene 10 dakikalik mesafede oturuyorum. Bazi günler o kadar yogun oluyorum ki ikisinede gidemiyorum, ama herhangi bir durumda hemen gidebiliyorum. Hem firsat oldukca gidip gelirsiniz. Benimde bir dayim kisa süre önce esini kaybetti kendi evinde duramiyor resmen. Duvarlar üstüme geliyor sanki dedi. Belki öyle bir degisiklik babaniza da iyi gelir. Yok oturdugu yerde cevresi büyükse ve size fazla uzak degilse orda kalsa daha iyi. En azindan akrabalara arkadaslarina gider. Sizinde basiniz sag olsun. Anne veya babayi kaybetmek baska birseye benzemiyor hic yasimiz kac olursa olsun

Erkeğin arkada kalmasi çok zor.bunu bizzat yaşadım ve annem.oldukten sonra senelerce babama baktım.simdiki aklım olsa duzgun bir bayanla evlendirirdim bana söyleyen çok oldu zamaninda ama ben annemin yerine birinin gelmesini konduramadim.zaten çalışıyordum özel sektördecok yogundum Kendi evin işi kendi evinin yemeği babamın evinin işi babamın yemegi (haftada bir cumartesi günleri gidiyordum temizligine) bayramlar şeyranlar özel günler kendi evime getiriyordum .hamileliklerimde böyle geçti logusaliklariimda tabi tükendim ama bir surre sonra bu yapılanlar onlar için yetmiyor çünkü hetseyine kosuyorsunuzda yalnızlığına birşey yapmıyorsunuz .bana kızma ama bizzat yaşayan biri olarak düzgün biriyle evlendir...
Kızmıyorum hatta çok iyi anlıyorum, bazen aklıma geliyor biliyor musunuz ben doğum yapınca ne olacak, sanki dünyalar sığıyorda bir babam kendini sığdıramıyormuş gibi geliyor , dul kavramı var ya hem kadın için zor hemde erkek için çok zormuş bunu çok iyi anladım....
Bilmiyorum babamın karşısına sevebileceği, mutlu olabileceği biri çıkarsa neden olmasın diyorum

Benim 80 yaşındaki kv yemek yapıyor, kahvaltı hazırlıyor. Bu insanı dinç de tutuyor. Sağlık sorunu yoksa tek kalabilir, arada siz yemek götürürsünüz, arada kendisi yapar. Hatta bilmiyorsa yavaştan öğretebilirsiniz.

Merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum, tek çocuğum 4 yıl önce annemi kaybettim ve 64 yaşında babamla yaşıyorum (babamın benden başka kimsesi yok ) ve 3 ay önce benim yaşayacağım şehire taşındık... Nişanlıyım, ağustos eylül ayın gibi evlenmeyi düşünüyoruz ama babam konusunda benim çok endişelerim var... Sağlığı sıhhati iyi bu konuda hiçbir endişem yok fakat onu bırakıp ayrı bir eve çıkacak olmak beni üzüyor. Mesela ben hergün babamın yanına gelirim diye düşünüyorum ama nişanlım bunun zor olacağını düşünüyor, hem kendi evimiz hem iş hayatı ve hergün babama gelip gitmen seni çok yorar diyor. Kahvaltılarını babam kendi hazırlar sen yemek yaparsın 2 3 gün idare eder diyor , bazı zaman biz geliriz bazı zamanda baban gelir idare ederiz diyor... Her yere yetemezsin, her yere yetmeye kalkarsan kendine yetemezsin bu da seni mutsuzluğa sürükler dolayısı ile beni , ilişkimizide diyor.... Eğer nişanlım düşüncelerinde haklıysa siz benim yerimde olsanız nasıl bir yol izlerdiniz ?
Annenize Allah rahmet eylesin.
Babanıza olan düşkünlüğünüz ve tedirginlikleriniz bana benziyor. Fakat ne kadar seversek sevelim ben yuva kurduktan sonra eşinizi de çok sıkmamak adına baba evinden ayrı olduğunuzu hissettirmeniz gerektiğini düşündüm. Yani evli olup yine o evde yaşıyor gibi his verirseniz eşinizi soğutabilirsiniz. Makul teklifleri var nişanlınızın. Çok şükür babanız hasta değil, ilk zamanlar zorlanır ama zamanla alışır. Taviz olarak görüyorum ben bu kadar düşkün olmayı. Kendi babamdan biliyorum ilgi istedikçe ister, yakında sizin de eşinize çocuğunuza verecek ilgi sevginiz olacak zamanla bunları bile kıyaslayacak dereceye getirebilirsiniz. Onu ara sıra küçük hediyelerle sevindirip sizi sürekli hatırlasın yalnızlık hissetmesin diye de koyabilirsiniz baba evine. Yemekleri de stok gibi hazırlayabilirsiniz. Ama her gün git gel yapmanız babanızı tam alıştıracak size.

Benim tavsiyem babanizin evini yakinlara tasimak. Ben anneme 15 dak ve kp ve kvdene 10 dakikalik mesafede oturuyorum. Bazi günler o kadar yogun oluyorum ki ikisinede gidemiyorum, ama herhangi bir durumda hemen gidebiliyorum. Hem firsat oldukca gidip gelirsiniz. Benimde bir dayim kisa süre önce esini kaybetti kendi evinde duramiyor resmen. Duvarlar üstüme geliyor sanki dedi. Belki öyle bir degisiklik babaniza da iyi gelir. Yok oturdugu yerde cevresi büyükse ve size fazla uzak degilse orda kalsa daha iyi. En azindan akrabalara arkadaslarina gider. Sizinde basiniz sag olsun. Anne veya babayi kaybetmek baska birseye benzemiyor hic yasimiz kac olursa olsun
Benimde tek düşüncem her iki tarafada yakın bir yerde oturabilmek

eğer yakın oturursanız pek bir sorun yaşamazsınız. benim annem ve babam birlikte olmasına rağmen evliliğimin ilk zamanları tek çocuk olduğumdan ve üstüme çok düştüklerinden kaynaklı kendi kendime sıkıntılar yaratmıştım. illa ki ilk zamanlar zorluk çekersiniz. nişanlınıza biraz hak verdim ama anladığım kadarıyla o da şimdiden kendinizi hazırlamanız için ve evde huzurunuz bozulmaması için yol yapıyor gibi geldi. yani hep gidip gelinmez demeye çalışıyor kendi çapında. ama tabi haklı, sizin içinde zor olacak sık sık gitmeniz en azından aynı mahallede oturursanız işten dönerken iki üç günde bir daha rahat uğrayabilirsiniz

Babanız neden annenizle gitmezdi?
Aklıma babamın hastalık süreci geldi, benim babam vefat etmeden önce 1 ay kadar hastanede yattı, annem ve kardeşlerim sırayla refakatçi kaldılar hastanede. Ben yeni doğum yapmıştım bebeğim vardı. Annem bir gün demişti ki tersi olsaydı baban yanımda kalmazdı arada ziyaretçi olarak gelirdi. Kadın haklıydı.

Nişanlınızın böyle şeylere karışmasına lütfen izin vermeyin. Okurken nişanlınız çok iyi niyetli gibi gelmedi. Kendi anne babası aynı durumda olsa, "Ama yorulursun iki evin işi birden zor olur" diyecek mi acaba. Hic sanmıyorum.
Babanızı yakınınıza taşıyın, hem yaptığınız yemeklerden götürür evini temizlersiniz.
Babanız evlenmeyi düşünür mu?

Nisanlimin agzinin üstüne bir tane yapıştırır söz konusu senin ailen olsaydi kendi yorgunluğunu mu düşünürdun??Yorgun olursan bana yansitacaginin endişesini mi düşünürdün???
1 tane baban var ve bu hiç değişmeyecek onun icin ne yapsan ne kadar gitsen yorulmamalisin.Esin de olsa baban için yorgunluğuna,mutsuz olacaginiz endişesine kapilsa bile söyleyebilme cesaret etmesine izin verme.
Lutfen yorulma inan bana ben 2 aya yakın yoğun bakim kapisinda yattim ve çalışıyordum da

Back
X