Siz bundan ne anlarsınız??

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nil11
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nil11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2012
370
3
26
Almanya
Günaydın arkadaşlar..

Benim biraz kafam karışık size sormak istediğim birşey var..

Eşimin ailesi doğumgünlerine pek önem vermezler, benim ailede tam tersi.. Görümcemler sadece 10-11 yaşına kadar cocuklarına kücük doğumgünü partisi yapmışlar aile ici.. Ama biz en büyüğümüzden (dedem), en kücüğümüze kadar hediyeler alırız. Doğum günlerimizde hem yemek hem pasta olur..
Asıl konu kızımın doğum günü.. 1. Doğum gününde bir yer kiraladık, özel olsun istedik.. Ailelerimiz ve bir kac arkadaşlarımız vardı.. Yemek, tatlılar, icecekler, pastalar boldu.. Ortancı Görümcem, nil her sene doğum günü mü yapacaksın, batarız biz dedi.. Bende evet dedim.. Üstündede durmadım..

Mayısta kızımın 2. Doğum günü ve ben yavaş yavaş ufak tefek plan yapmaya başladım.. Mayıstada büyük görümcemin oğlu evleniyor, bana sordu kızım o zaman kac aylık olacak diye. Bende düğünden 1 hafta önce doğum günü dedim.. Doğum gününü kutlayacakmısın yine dedi (ya ne bicim soru anlamadım).. Evet dedim.. Fazla büyük yapma, cok kişi cağırma (bunu derken sadece kendi ailemi saydı,kendilerini saymadı :/), hediye bekliyormuşsun gibi olur, sadece pasta verirsin dedi..

Büyük görümcem böyle deyince ortancı görümcemin dediğide aklıma geldi ve ne demek istiyorlar anlamadım!? Siz anladınız mı??
Bizi cağırma gibi msj mı bırakmak istiyorlar bana?? Aranızda anlayanınız varsa biri bana anlatsın lütfen.. Kendi ailemi cağırsam, eşimin ailesini cağırmasam da olmaz.. Cağırsam sanki onlardan hediye istiyorumda o yüzden cağırıyorum gibi hissettiriyorlar kendimi :/.. Kafam cok karıştı..

Cvplarınızı bekliyorum arkadaşlar... Benim bir kac işim var, vakit buldukca cvplarınızı okuyacağım.. Şimdiden herkese tşk ederim..

Sevgilerle
Nil

Son düzenleme:
:/// ne saçma bi düşünce kv lerdekii hediyeden kimse batmaz yanii !!
sen içinden nası geliyosa öle yap. çağır isteyen gelir isteyen gelmezz, en azından soradan nie çağırmadın diemezler :34::34:

evet biraz bizi çağırma der gibi olmus ama sen yinede çağır hediye falan da istemiyorum de...ne kadar ayıp ben yeğenimin doğum günü kutlaması olmasa bile hediyemi alırım kaldı ki sebepsiz yere de hediye almişlığım vardır...

İcinden nasil geliyorsa öyle yap. Onlari da cagir isteyen gelir istemeyen gelmez ama cagrilmadilar diye lafi olmaz. İnsan hediye icin degil sevdiklerini bi araya getirmesi icin bile yapar.

merhabalar nil.....öncelikle herkesin hayat tarzı farklıdır kimisi özel günlere çok önem verir kimisi için de gereksizdir....yani bazı gelenekler aileden gelir diyelim....görümcelerini de suçlama kendi ailesinde ne gördülerse onu uyguluyorlardır...neden böyle söyledim; benim annem de küçükken kutlamıs doğum günlerimizi ama aklımın erdiği yasımda şöyle güzel bir doğum günü partisi falan hatırlamıyorum..sadece bir pasta alınır formalite icabı mum üflenirdi.aile arasında....o yüzden ben de böyle alıştım ve benım için doğum günlerinin hiçbir önemi yoktur..kutlansa da olur kutlanmasa da.....senin ki biraz abartı olmus yer kiralamak falan ama tabi kişisel tercihler bunlar...sonucta 1. yaşında ki bebek bunların hiçbirinden anlamıyordur....
sen yine kızının doğum gününe herkesi çağır ama sadece doğum günü var gelmek isterseniz buyrun gelin de.....
[/B]

Ne yani,kutlama yapmazsan hediye almayacaklar mıymış ?
Ne kadar ayıp bir söyleyiş tarzı olmuş.
Doğumgünü kutlamıyor olabilirler ama konuya hediye ve masraftan girmesi hiç hoş olmamış.

Ben olsam onları çağırmam.Nasılsa bahane hazır,düğünleri varmış.
Telaşınız vardı,gelemezsiniz diye haber vermedim dersin.

merhabalar nil.....öncelikle herkesin hayat tarzı farklıdır kimisi özel günlere çok önem verir kimisi için de gereksizdir....yani bazı gelenekler aileden gelir diyelim....görümcelerini de suçlama kendi ailesinde ne gördülerse onu uyguluyorlardır...neden böyle söyledim; benim annem de küçükken kutlamıs doğum günlerimizi ama aklımın erdiği yasımda şöyle güzel bir doğum günü partisi falan hatırlamıyorum..sadece bir pasta alınır formalite icabı mum üflenirdi.aile arasında....o yüzden ben de böyle alıştım ve benım için doğum günlerinin hiçbir önemi yoktur..kutlansa da olur kutlanmasa da.....senin ki biraz abartı olmus yer kiralamak falan ama tabi kişisel tercihler bunlar...sonucta 1. yaşında ki bebek bunların hiçbirinden anlamıyordur....
sen yine kızının doğum gününe herkesi çağır ama sadece doğum günü var gelmek isterseniz buyrun gelin de.....
[/B]

Ben onları suclamıyorum.. Biliyorum herkesin hayat tarzı farklı.. Sadece benim kafamı karıştırıyorlar.. Madem acık acık söylesinler, bizi cağırma, doğum günlerinin bizim icin bir anlamı yok diye.. Ama böyle yapıyorlar benide tereddüte sokuyorlar..

1-2 Yaşındaki bebeğin doğum gününden birşey anlamadığını bende biliyorum.. Ama büyüdüğünde videoya baktığında eminim cok sevinecek, bende sevinmiştim..

ben senın yerınd eolsam butceme bakarım..
istediğim gibi birşey yaparım..
hedıye ıstıyomus gıbıysen hedıyesını alıp gelsınler o zman tıpıs tıpıs..
ne garıp ınsanlar var ya..
ınsanı cocugunun dogumgunune bıle dusundurtuyolar..

Düşündüm de ben sizin yerinizde olsam çağırmazdım her iki görümceyide.

Eşine söyle, eğer eşin çağırmak isterse çağırsın, bence sen çağırma.

Bizde, dolaylı yoldan önemsenir doğum günleri..
Ailem için söylüyorum: Dört kişilik bir aileyiz..
Kesinlikle unutulmaz, muhakkak pasta alınır..
Hediye olayı çok başkadır..
Doğum günümden 2 hafta önce bir şey alır babam. Genelde büyük şeylerdir, maddi anlamda..
Eli o zaman ermiştir, o zaman almıştır.. Haydi Myosotis, bunun doğum günü hediyen say kızım der..
Annem ona keza..
Yoğun olunur, o zaman da çıkarır para verirler. Kızım doğum günü niyetine al eksiğin gediğini derler..

Bende karşıyım böyle planlı programlı doğum günlerine..
Ha bir-iki kez benim de oldu..
Birini hatırlamıyorum, diğeri de aklım eriyordu, bayram diye topladık amcamları falan..
Dışında da aman aman partim olmadı..
Yadırgamaları çok normal, üslupları çok yanlış..
Hediye için tabiki yapmıyorsunuz. Öyle dahi olsa, dile getirmeleri yanlış..
Beğenmiyorlarsa partiye katılmazlar, kendi tercihleri. Bahane üretmek çok basit..
Ama siz çağırın bence, abla mı diyorsunuz artık adıyla mı hitap ediyorsunuz, ablacım hediye almaya zahmet etmeyin lütfen, siz gelin bize yeter gibi bir şey söyleyin..
Alırsa, niyeti iyidir..
Almazsa, zaten bunu istiyormuş gibi çıkarımda bulunabilirsiniz..

Günaydın arkadaşlar..

Eşimin ailesi doğumgünlerine pek önem vermezler, benim ailede tam tersi.. Görümcemler sadece 10-11 yaşına kadar cocuklarına kücük doğumgünü partisi yapmışlar aile ici.. Ama biz en büyüğümüzden (dedem), en kücüğümüze kadar hediyeler alırız. Doğum günlerimizde hem yemek hem pasta olur..
Asıl konu kızımın doğum günü.. 1. Doğum gününde bir yer kiraladık, özel olsun istedik.. Ailelerimiz ve bir kac arkadaşlarımız vardı.. Yemek, tatlılar, icecekler, pastalar boldu.. Ortancı Görümcem, nil her sene doğum günü mü yapacaksın, batarız biz dedi.. Bende evet dedim.. Üstündede durmadım..

Mayısta kızımın 2. Doğum günü ve ben yavaş yavaş ufak tefek plan yapmaya başladım.. Mayıstada büyük görümcemin oğlu evleniyor, bana sordu kızım o zaman kac aylık olacak diye. Bende düğünden 1 hafta önce doğum günü dedim.. Doğum gününü kutlayacakmısın yine dedi (ya ne bicim soru anlamadım).. Evet dedim.. Fazla büyük yapma, cok kişi cağırma (bunu derken sadece kendi ailemi saydı,kendilerini saymadı :/), hediye bekliyormuşsun gibi olur, sadece pasta verirsin dedi..

Büyük görümcem böyle deyince ortancı görümcemin dediğide aklıma geldi ve ne demek istiyorlar anlamadım!? Siz anladınız mı??
Bizi cağırma gibi msj mı bırakmak istiyorlar bana?? Aranızda anlayanınız varsa biri bana anlatsın lütfen.. Kendi ailemi cağırsam, eşimin ailesini cağırmasam da olmaz.. Cağırsam sanki onlardan hediye istiyorumda o yüzden cağırıyorum gibi hissettiriyorlar kendimi :/.. Kafam cok karıştı..

Cvplarınızı bekliyorum arkadaşlar... Benim bir kac işim var, vakit buldukca cvplarınızı okuyacağım.. Şimdiden herkese tşk ederim..

Sevgilerle
Nil

öyle demek istemişlerse bile;BAK BİZİ ÇAĞIRMADI PARTİYE demesinler diye sen gene de çağır,ellerine eşini doldurmaları için koz verme tatlım ..:118:

günaydın arkadaşlar..

Asıl konu kızımın doğum günü.. 1. Doğum gününde bir yer kiraladık, özel olsun istedik.. Ailelerimiz ve bir kac arkadaşlarımız vardı.. Yemek, tatlılar, icecekler, pastalar boldu.. Ortancı görümcem, nil her sene doğum günü mü yapacaksın, batarız biz dedi.. Bende evet dedim.. üstündede durmadım..

Cvplarınızı bekliyorum arkadaşlar... Benim bir kac işim var, vakit buldukca cvplarınızı okuyacağım.. şimdiden herkese tşk ederim..

Sevgilerle
nil

sen bildiğini yap onlarıda yine davet et ama gelmek isterseniz buyurun ağzı ile konuş yine de..

Ona neymiş yahu, onunla mı bilecekmişsiniz siz evinize çağıracağınız kişiyi? İnsanlar ne zaman bu kadar saygısız, bu kadar haddiniz bilmez hale geldi acaba?

ne enteresan insanlar var, biz komşunun çocuğuna bile doğumgünü hediyesi alıyoruz,sevinsin diye.
bunun hesabını yapmak çok saçma, alacağı 20 liralık bir hediye, insan yeğeni için bunun hesabını yaparmı,
onlar doğumgünü yapmıyor olabilir, ama sen yapıp onları çağırıyorsanda güle oynaya kutlasınlar, bundan güzel birşeymi var.
siz bildiğiniz gibi yapın, hevesiniz kalmasın, doğumgününede onları çağırın isteyen gelir boşver takma kafana.

Günaydın arkadaşlar..

Sevgilerle
Nil

Ne kadar patavatsızlarmış..doğum günüyle insan batar mı? Onlar çok fazla görselliğe ve maddiyata önem veriyorlar ki pahalı şeyleri hediye kategorisine koyuyorlar demek ki. Davet edersin ama hediye almayın halası sizin gelmeniz hediye dersin. Hem de onları denemiş olursun bence. Bakalım dediğin gibi alacaklar mı yoksa almayacaklar mı?

onlar öyle dedi diye yapmayacak mısın yani?ne mantık görümcelerdeki.çocuk sevindirmeye ne var?bi toka bile alsan mutlu oluyorlar.pahalı hediyeler almaya gerek yok.biz de kutlarız doğumgünlerini yeğenlerimin,eşimin yeğenlerinin.biz de kızımızınkini elimizden geldiğinde kutlayacaz inşallah.sen çağır yine de gelip gelmemek onlara kalsın.çok kızıyorum böyle düşüncelere.hediye beklemek felan.çok saçma...

Kendi cocuklarina 10 -11 yasina kadar yapmislarda sizin henuz 2 yasina girecek olan bebeginiz icin neden yine yapacakmisin diye soruyorlar anlamadim. Dogum gunleri ozeldir her yasta kutlanir. Bence siz yine de cagirin esinizin ailesi sonucta. Ayrica ben olsam gorumcemin bu konu icin soylediklerini pek dikkate almaz, evime kimlerin gelecegi benim bilecegim is derdim.

Günaydın arkadaşlar..

Sevgilerle
Nil

kimi çağıracagını ona mı soracakmışsın.gelmek istemiyor ve çağırma ki gelmek zorunda kalmayalım demeye getiriyor.

onların hiç birini çağırma.

Back
X