Bayram geliyor yine aynı sorunlar

Öyle yapacaktım zaten öyle yapacağımı bildiği için kurbana önceden bana sormadan girmiş bile borcumuz var yurtdışına Afrika’ya bağış ile keselim demiştim
Lütfen yanlış anlamayın, gerçekten bilmediğim için soruyorum.

Bağış için Afrika neden? Önce kendi çevremize der değil mi Kuran?

İnsanlar evlerine 100 gr kıyma alamıyorken, açlıktan insanımız intihar ederken neden Afrika?

Konunuza ise şöyle bir yorum yapacağım.
1.si teras müsaitmiş. Eşinize söyleyin de bir zahmet girişimde bulunsun. İki çocukla orada kalacak bir durumunuz yok işte, bu ısrar niye? Gitsin kurbanını kessin, dibinde olmak zorunda mısınız yerlerde akrepler falan?

İki tane çocuklara park yatak alcaksınız giderken götürüp gelırken getireceksınız çanta misali bagajda duracak araba da

Siz bayramda gitmeyip evde kalın eşiniz kurbanı halledip gecesi kalıp dönsün. Kurbana sizden habersiz girmiş diye siz niye gitme mecburiyetindesiniz onu anlamadım

Selamlar arkadaşlar
Kaynanamların yazlığı var bayramlarda maalesef gittiğimizde kalıyoruz ancak iki odası var biri kayınvalidemler kalıyor diğerinde görümcem kocamın odası yani bizim oda yok. Kayınpeder bir kaç kez terasın gereksiz büyük olduğundan bahsetti bende bize oda yapın o zaman madem gelip kalmamızı istiyorsunuz dedim olur mu ki falan filan kapandı tabi. Görümcem bekar küçük onun odasına bir baza daha alıp çift kişilik yatak yapılabilirdi aslında ama biz salonda çekyatta yatıyoruz tabi yatmamız onların yatmasına bağlı yatmalarını bekle yat çocuk yerde koca diğer çekyatta karı koca da ayrı ben bazen görümcenin odasında kalıyorum eşimle kız kardeşi salonda filan böyle saçma bir durum şimdi ikinci çocuğumuz oldu artık hiç gitmek istemiyorum bir baza alın bende beşik diyorum eşim ailesine bişey demeye korkuyor 10 seneden fazladır evliyiz yaptıkları tek şey bir nevresim takımı almak oldu ben günü birlik gidecektim kocam kurbana girdiği işin mecbur bir gece kalmak gerekecek aslında her haftasonu gidilebilir ama rahat hissetmediğim için gitmek istemiyorum çünkü onlarda her hafta gidiyor yengeleri bile siz nerde yatıyorsunuz nasıl sıgıyorsunuz diyor onlarda çekyat var işte diyorlar :D siz olsanız naparsınız merak ettim
Ben mi çok gamsız, vurdum duymaz kadınım bilmiyorum. Biz de gidiyoruz kayınvalideye çekyatta yatıyoruz bir hafta- 10 gün. Çocuklar yerde yatıyorlar. Maksat beraber olmak. Birlikte keyifli vakit geçirmek. Eski evlerinde tuvalet bile dışarıdaydı ve ben gece tuvalete kalkan insanım, hiç mevzu yapmadım. Torunları ile vakit geçirmek, anı biriktirmek, bence önemli olan bu.

Akrep var diyorsunuz hayatta gitmezdim Allah korusun 1 gece değil mi eşiniz gitsin gelsin 1 gece ayrı kalın siz günü birlik gitmiş olun
Diğer yandan size odalarını teklif etmişler demek ki vurdum duymaz değiller ben olsam kabul ederdim
Bende kizim ve damadım geldiğinde odamızı veriyorum genç sonuçta onlar bizim icin geliyorlar neden ayrı yatirayim kıyamam

Ben olsam gitmem, ev ufak sanırsam 4 büfus daha alacak hali yok. Gidip çoluk çocuk yerlerde mi yatacaksınız .. Kurban işi zaten fiyasko, 100gram kıyma almaya bile düşünen tonla inan var bu ülkede, Afrika nedir :KK51: Ailecek sizde akıl yok kusura bakmayın lütfen aklınız olsa cücük kadar evde itiş tepiş olmazdınız, aklınız olsa 10metre ötenizde yaşayan maddiyatla boğuşan insanlara yüz çevirip nereye gittiği belli olmayan bir işe para yatırmazdınız.

Selamlar arkadaşlar
Kaynanamların yazlığı var bayramlarda maalesef gittiğimizde kalıyoruz ancak iki odası var biri kayınvalidemler kalıyor diğerinde görümcem kocamın odası yani bizim oda yok. Kayınpeder bir kaç kez terasın gereksiz büyük olduğundan bahsetti bende bize oda yapın o zaman madem gelip kalmamızı istiyorsunuz dedim olur mu ki falan filan kapandı tabi. Görümcem bekar küçük onun odasına bir baza daha alıp çift kişilik yatak yapılabilirdi aslında ama biz salonda çekyatta yatıyoruz tabi yatmamız onların yatmasına bağlı yatmalarını bekle yat çocuk yerde koca diğer çekyatta karı koca da ayrı ben bazen görümcenin odasında kalıyorum eşimle kız kardeşi salonda filan böyle saçma bir durum şimdi ikinci çocuğumuz oldu artık hiç gitmek istemiyorum bir baza alın bende beşik diyorum eşim ailesine bişey demeye korkuyor 10 seneden fazladır evliyiz yaptıkları tek şey bir nevresim takımı almak oldu ben günü birlik gidecektim kocam kurbana girdiği işin mecbur bir gece kalmak gerekecek aslında her haftasonu gidilebilir ama rahat hissetmediğim için gitmek istemiyorum çünkü onlarda her hafta gidiyor yengeleri bile siz nerde yatıyorsunuz nasıl sıgıyorsunuz diyor onlarda çekyat var işte diyorlar :D siz olsanız naparsınız merak ettim
Valla benzerini yaşadım. Gitmekle akılsızlık etmişim . Artık gitmiyorum. Ama keşke bu evde bize yatacak yer yok diye yüzlerine deseydim diyorum.

Selamlar arkadaşlar
Gitmeyin size saygıları bile yok , insan onca sene bir oda yapmaz mı, asla gitme ...

Biz de kaynanama gidince koltukta yatıyoruz malesef. Benim ailemde adettir, geline kaynana evinde de oda düzülür gelince rahat etsin diye. Ama bize oda bile yok. 🤣 Ben de bu yüzden gitmek istemiyorum, bayram seyran mecbur kalıyoruz işte

Gitmediginiz zaman mevzu olacaksa gidin.Bir gece için kavga etmeye değmez.Ayrica eşiniz teklif etsin terasa oda yapmayı.muhtemelen maddiyattan dolayı yapmıyorlar.esiniz baba burayada ben oda yapsam çocuklarla rahat edemiyoruz dese sanırım ters bir cevap vermezler.

Onu eşim diyemez korkusuna.
Görümce odasına bir baza alınınca da yerinden etmiş olunmaz kendi de rahat eder diye düşünüyorum gelin hep birlikte olalım diye tutturanlar kendileri evin anahtarını verenlerde. Para da var merak etmeyin para olmasa zaten dert değil olupta böyle olması sinir bozucu
Eşiniz anne babasından korkuyor, ama karısının ve çocuklarının huzursuz ve rahatsız olmasından korkmuyor. Bence eşinizde sorun. Sizi düşünmüyor ve önemsemiyor.

Selamlar arkadaşlar
Ben olsam gitmem ki gitmiyorum.😂 Kv ve kp her yaz 3-4 ayligina koylerine gidiyorlar. Esim ve abisi de alismis her yil kurbanda koye on gunlugune gidip (yol uzun) akrabalarini goruyorlar. Bir kere oglum daha dogmamisti yeni evliyken gttim dert etmedim ama oglum olduktan sonra yatma meselesiyle ilgili benzer sorunlari ben de yasadim. Baktim kp kilini kipirdatmiyor bunun icin. Dediginiz gb hem gelin diyorlar hem uygun kosullar hazirlanmiyor. Acik acik konustum ve o yil cektigim cileden sonra iki yildr gtmiyorum. Gecen yil esim tek gitti bu yil onu da ikna ettim tatile, o da gtmiyor. Hem kilimizi kipirdatmayalim hem cocuklar gelsin onlar cile ceksin ama bizim gonlumuz doysun yok oyle sey. Cok istiolarsa bir arada olmak kosullarini iyilestirsinler (bizimkilerin maddo kosullari uygun ona ragmen hc birsey yapilmiyor). Sonuc olarak yerinizde olsam bir de iki cocukla yaticak yerim yokken hayatta gtmezdim..

Beni hiç bir güç iki çocukla birlikte, akrebin olduğu ve kalacak yerin de olmadığı bir eve götüremezdi.

Eşiniz gitsin, kurbanı halledip gelsin. Siz de telefonda kutlaşırsınız.

Yazlik yakin yerde mi? 2 3 saatlikse gidip donun. Max 1 gece idare edilebilir. Guzelce de konusun, gelip kalmak isterim ama rahat edemiyorum.

Esim de beni dusunmuyorsa, ben kendimi dusunmek zorundayim . 2 cocukla tek odaya bile zor sigarim. Kalmak zorunda degilsiniz

Back
X