Siz de farkında mısınız?

Lily Aldrin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
154
260
33
Bu forumda da, çevremde de sürekli kızlar bir erkek için üzülüyor. Bu ilişki de olsa ayrılık da olsa flört de olsa kısa bir tanışma da olsa küçük bir bakış da olsa bir erkek için kızlar üzülüyor. Bence hepsi olmasa da bu üzüldüğümüz olayların çoğu öğrenilmiş bir duygu. Çünkü en ünlü aşk destanlarında bile hep bir mutsuzluk var. Biz kadınlar ve erkekler kendi kafamızda aşk ve mutsuzluğu birleştiriyoruz. Aşk acısı çektiğini sanan bir çok kişi sakin kafayla düşünürse aslında artık istemediği biri için üzüldüğünü ve aslında böyle daha mutlu olduğunu görecektir.
Konuyu bir derdim var bölümüne açtım çünkü etrafımda hiç uğruna üzülen insanları görmek bir dert. Sizce de aşk acısı KISMEN öğrenilmiş bir duygu değil mi?

Sadece aşk özelinde değil ama bence duygular doğuştan gelir. Öğrenilen birşey değildir. İlkel kabilelere ya da en çağdaş topluluklara bile baktığımzda insanlar güler, üzülür, ağlar, sevinir. Eşini çocuğunu diğer insanlardan üstün tutar.
Tabi duygular doğuştan gelir ama ben bazı şeylerin de öğrenilmiş olduğunu düşünüyorum tabi sizin fikriniz:)

Bence öğrenilmiş bir duygu değil , içgüdüsel bir duygu.
Ayrıca sadece Kadınlar üzülmüyor , üzülüp aşk acısı çeken erkeklerde var.
İçten gelen şeyler bunlar , bir insanın sevdiği birinden ayrılıp bundan üzüntü duymasından doğal ne olabilir ?

“Seversin, kavuşamazsın aşk olur” demiş Aşık Veysel.
Aşk ve acıyı kısmen bağdaştırdığımız bence de doğru. Evlilikte bile, işin içine özlem girdiğinde duygular tekrar canlanıp yoğunlaşıyor.
Bu insanın isteyerek yaptığı bir seçim bence. Aşk acısı çekmeyi seviyoruz toplumca, bu yüzden aşık olunan şahıs özelinde değil bizzat aşk duygusunu yaşamak için aşık oluyoruz ve aşk acısı dediğimiz şeyi yaşamayı bilinçsiz de olsa tercih ediyoruz.
Mazoşist miyiz neyiz? 🤔

Bu forumda da, çevremde de sürekli kızlar bir erkek için üzülüyor. Bu ilişki de olsa ayrılık da olsa flört de olsa kısa bir tanışma da olsa küçük bir bakış da olsa bir erkek için kızlar üzülüyor. Bence hepsi olmasa da bu üzüldüğümüz olayların çoğu öğrenilmiş bir duygu. Çünkü en ünlü aşk destanlarında bile hep bir mutsuzluk var. Biz kadınlar ve erkekler kendi kafamızda aşk ve mutsuzluğu birleştiriyoruz. Aşk acısı çektiğini sanan bir çok kişi sakin kafayla düşünürse aslında artık istemediği biri için üzüldüğünü ve aslında böyle daha mutlu olduğunu görecektir.
Konuyu bir derdim var bölümüne açtım çünkü etrafımda hiç uğruna üzülen insanları görmek bir dert. Sizce de aşk acısı KISMEN öğrenilmiş bir duygu değil mi?
Bu ara da moda mı oldu bu? Şu üyeleri rahat bırakın artık.
Siz şimdi bunu yazdınız ve okuyanlar aydınlandı öyle mi düşünüyorsunuz?

öyle valla yaa, benim adam kaçsa veya allah geçinden versin ölse mölse daha da erkek göresim olmaz sanırim, bradley cooper "gel kız seni yaşatıcam dese " dönüp bakmam:63:niye ? çünkü erkek, illa ki yoracak, kaldı ki bi de derdini çekicem, üzülücem ha? no thanks

Ben de hem kadınlar hem erkekler için yazdım düşüncelerimi. Sevdiğin insan için tabi ki üzülürsün. Ama ortada sevgi saygı kalmamışsa veya hiç yoksa..

Bu ara da moda mı oldu bu? Şu üyeleri rahat bırakın artık.
Siz şimdi bunu yazdınız ve okuyanlar aydınlandı öyle mi düşünüyorsunuz?
Benim kimseyi aydınlatmak gibi bir derdim yok ben böyle düşünüyorum insanlar bu konuda ne düşünüyor fikir alıyorum bu kadar basit.

Hayır işte tam tersi. Bunlar dayatılırken bilimi sanatı sporu düşüneceğiz. Bu baskılar altında bilimin sanatın sporun tadı daha çok çıkmaz mı?
Bilmediğimiz birşeyi nasıl düşüneceğiz
Aşk hayatımıza ilk okulda giriyor ölene kadar bizimle
Televizyonlar dergiler kitaplar hep aşk satıyor
Acısı bile zevk veriyor
Karşı cinsle aşk dediğimiz şeyin realitesi çiftleşnedir
Bu kadar
Bize sunulan ise aşkın elli tonu
Kim sporu biliyor
Bakın bisiklet sürmek ne kadar güzel bişey ülkede bisiklet kullanan kadın sayısı ne kadardır
Kitaplarda bile aşkı okuyoruz tv de aşk ile ilgile kaç dizi var
Yani burada yazılan bütün karşı görüşlere karşı aşk zafer gene kazanır

çok haklısınız resmen empoze ediliyor bize beynimiz yıkanıyor .şarkıların türkülerin neredeyse yüzde yüzü aşk üstüne ayrılık üstüne aşk acısı üstüne .filmler diziler de öyle yıllar süren aşk acıları konuları hep.bir kadın ya da ergen kızımız tek başına da mutlu olmalı ve erkekleri hayatının merkezi yapmamayı acilen öğrenmeli.ne güzel hobiler var spor çeşitleri var eğitim imkanları var artık .babannelerimiz gibi dantel örüp koca beklememeliyiz millet uzaya koloni kurmayı düşünürken

Aşık olduysan ve ayrildiysan üzülürsün ve ya platoniksen üzülürsün. Bunun öğrenilmiş birşey olduğunu düşünmüyorum. Bu duygular insanın doğasında var. Üzülmek de kötü birşey değil ama bu duyguları hayatının merkezi yapmak her şeyin önüne koymak sorun. O da kişiye kalmış birşey.

Twitter, Instagram hepsi bize seviyorsan üzülürsün mottosynu pompalıyor o kadar haklısınız ki... Üzülmeyi aşk saniyoruz belki de. Halbuki kendime de söylüyorum olmadı, bitti, hayırlısı buymuş diyip geçmek lazım.

Back
X