Siz de farkında mısınız?

Evet haklısınız kısmen de olsa taklit edilen bir duygu gibi aşk acı çekmektir yaftası var. öte yandan toplumda durmadan tüketip durduğumuz bugün üzüntüden öleceğim zannedip yarın başkasına şans verdiğimiz duygu durumları esasen aşk da değil bu da ayrı bir konu

içimden geldiği için üzülüyorsam üzülüyorum ya da umursamıyorum,birilerini görüp taklit etmekten değil.aşkla acıyı birleştiren arabeskçilerdir. konu fazla bireysel

Aslında öğrenilmiş diyemeyiz tam olarak. Birine alışıyorsun, güveniyorsun, bir şeyler paylaşıyorsun, hayatında özel bir yeri oluyor. Sonra bir bakıyorsun ki gitmiş her şey bitmiş yürümemiş seni üzmüş,kırmış, senin icin hiç çabalamamış. Biz buna üzülüyoruz aslında gidene değil. Hayatimin 4.5 yilini kaplayan iyi huyları çok olan zor zamanlarimda da yanımda olan erkek arkadaşımdan 2 gün önce kesin bir kararla ayrıldım artık ilgisizliğe, 2.plana konmaya tahammül edemeyeceğimi farkettim. Verdiğim emeklere, karşılığını alamadığım sevgiye üzülüyorum, bu kararı daha önce alamamış olmama üzülüyorum, bitmesine değil. Bir daha kimseyle olamam kafasında değilim ama bir daha biri icin bu kadar emek vermem.
Ama bazı kadınlar var ki bir daha sevemem,dünya durdu, bir daha kimseye güvenemem, kimse beni onun gibi sevmez kafasında. Bu sağlıklı değil. Bu öğrenilmiş. 3 aydan fazla süren aşk acısı da olmaz. Melankolik yaklaşıyorlar.
Erkekler de üzülüyor bence ama onlara biçilen toplumsal rolden kaynaklı konuşamıyorlar,biz gibi ağlayamıyorlar,arkadaşlarına ben onu cok sevmistim diye anlatamıyorlar ve hemen baskasini bulmaya yelteniyorlar.

Bu forumda da, çevremde de sürekli kızlar bir erkek için üzülüyor. Bu ilişki de olsa ayrılık da olsa flört de olsa kısa bir tanışma da olsa küçük bir bakış da olsa bir erkek için kızlar üzülüyor. Bence hepsi olmasa da bu üzüldüğümüz olayların çoğu öğrenilmiş bir duygu. Çünkü en ünlü aşk destanlarında bile hep bir mutsuzluk var. Biz kadınlar ve erkekler kendi kafamızda aşk ve mutsuzluğu birleştiriyoruz. Aşk acısı çektiğini sanan bir çok kişi sakin kafayla düşünürse aslında artık istemediği biri için üzüldüğünü ve aslında böyle daha mutlu olduğunu görecektir.
Konuyu bir derdim var bölümüne açtım çünkü etrafımda hiç uğruna üzülen insanları görmek bir dert. Sizce de aşk acısı KISMEN öğrenilmiş bir duygu değil mi?
Ne gerek var bılmıorum .Askında hayat çok kısa .Hiç bir erkek kenfıne uzulmemizi haketmıyor.Ama işte biz kadınlar boyleyız

Bu forumda da, çevremde de sürekli kızlar bir erkek için üzülüyor. Bu ilişki de olsa ayrılık da olsa flört de olsa kısa bir tanışma da olsa küçük bir bakış da olsa bir erkek için kızlar üzülüyor. Bence hepsi olmasa da bu üzüldüğümüz olayların çoğu öğrenilmiş bir duygu. Çünkü en ünlü aşk destanlarında bile hep bir mutsuzluk var. Biz kadınlar ve erkekler kendi kafamızda aşk ve mutsuzluğu birleştiriyoruz. Aşk acısı çektiğini sanan bir çok kişi sakin kafayla düşünürse aslında artık istemediği biri için üzüldüğünü ve aslında böyle daha mutlu olduğunu görecektir.
Konuyu bir derdim var bölümüne açtım çünkü etrafımda hiç uğruna üzülen insanları görmek bir dert. Sizce de aşk acısı KISMEN öğrenilmiş bir duygu değil mi?
Bende boyle bi surecte oldugum icin yasadigim farkindaligi soylemek isterim. Bu cekilen ask acisi gecmiste yasadigimiz guzel gunler icin ve gelecege yonelik planlar icin. Yani artik yok diye uzulmeyiz bir daha olmayacak diye üzülüyoruz. Ve tabi isin icine ego veya gurur kirilmasi gibi konular giriyor. Populer kulturun dayattigi sevilme ask hikayeleride vardir beynimizde istemsizce. Bide biz kadinlar daha duygusal acidan zamanla baglaniyoruz verdiğimiz emekleri zamani goz onunde bulundurup baglaniyoruz belkide karsimizdaki adam icin degil kendi kurdgumuz hayallerimiz emeklerimiz icin devam ettirmek istiyoruz sorunlar oldugu halde veya hatalari kabul ediyoruz falan her neyse genelleme olarak anlattim herkesin olayinca farklılıklar oluyo falan o kadar karisik anlattimki bosverin aşkın kendisi zaten karmakarisik isin icinde bircok etken giriyor...

Katılıyorum. Bu toplumu Yeşilçam mahvetti. Misal, zannediyoruz ki önünde sonunda iyiler kazanır. Filmin sonu hep iyi biter.Parasız da mutlu olunur hatta fakirler daha mutludur. İlahi adalet hep tecelli eder. Güzel kadın veya yakışıklı erkek değilsen ıkınci rollerle yetinirsin Acı Çek bağrına taş baş çünkü sonunda en mutlu sen olacaksın herkes layıkını bulacak falan... Böyle tuhaf duygular içindeyiz yani.

İyi de aşk acısı empoze edilen bir şeyse tarihte ilk olarak nasıl öğrenildi? Nasıl ortaya çıktı? Bence herkesin içinde zaten var olan bir şeydir

Kaç yaşındasın? O kadar güzel bir konu açmışsın ki. Helen fisher diye bir Dr var youtube da tedex konuşmaları var. Aşkın biyolojisini anlatıyor. Orada bütün sorularının cevabını bulacaksın. Aslında hepsi biyokimyasalların artıp azalması ile ilgili. Bu konuşmaları dinledikten sonra daha gerçekçi bakıyor insan. Arabesk kültürde sanıyoruz ki aşk dediğin bir kere olur, aşk uğruna acı çekilir ama aslında bunlar sağlıksız bireylerin psikolojik sorunları.

Kadin birine birseyler hissettigi an kendini kaptiriyor. Elinde telefon mesaj beklemeler, en yakin arkadaslarla sürekli o adamdan bahsetmeler... Bana şöyle dedi acaba ne demek istedi kuruntulari. Bir sure sonra hayati o adam olarak görmeye başlıyor. Bitince de paramparça oluyor. Halbuki işimiz arkadaşlarımız ailemiz öncelikle kendimiz herşeyin önünde olabilse bu acıyı yaşamayız.

Bana artık aşk konuları saçma geliyor ne bileyim çok yakın arkadaşlarım var onlarla bu aşk meseleleri üzerinde durmuyoruz eğleniyoruz geziyoruz dersler vs üzerinde duruyoruz çok umursamaziz erkekler konusunda ama gelin görün ki erkekleri çok abartan kısım var erkek arkadaşları olunca sanki tek o özel bir kızmış gibi diğer kızları kovup tek o kız arkadaşları olabilir gibi davraniyorlar buna çok kez şahit oldum ama erkeklerin ilk başta taktığı gibi sonradan takmiyorlar kızları ilgiyi bitiriyorlar sonra kız ilgi dileniyor falan falan . Erkekleri çok olgunmus gibi çok herşeyi yapan çok seven çok vazgeçen taraf gibi görmeyi biraktiklarinda onlarsizda yaşanacağını öğrenecekler aslında ben dine de bağlıyorum bu olayı İslam dininde çok fazla erkeğe bağlılık var dolayısıyla kadinada bu dayatildigi için erkeklere köle ediliyorlar sorun toplumsal aslında

Kaç yaşındasın? O kadar güzel bir konu açmışsın ki. Helen fisher diye bir Dr var youtube da tedex konuşmaları var. Aşkın biyolojisini anlatıyor. Orada bütün sorularının cevabını bulacaksın. Aslında hepsi biyokimyasalların artıp azalması ile ilgili. Bu konuşmaları dinledikten sonra daha gerçekçi bakıyor insan. Arabesk kültürde sanıyoruz ki aşk dediğin bir kere olur, aşk uğruna acı çekilir ama aslında bunlar sağlıksız bireylerin psikolojik sorunları.
Dediğiniz doktorun konuşmalarına bakacağım. Teşekkür ederim.

Ayrıldıktan sonra ayrılık acısı çekmeyi anlıyorum da ,ayrilmissin, yıl geçmiş nerdeyse hala bir dram bir dram,içim şişiyor dinlerken.Bir de drama Queen denen bir kavram var ki,üzgünüm türkce bir karşılığını bulamadım,düşman başına.
Ben bizim ülkede insanların kendi hayatlarının olmadığını düşünüyorum.Erkekler yine iş ,kahve veya futbol derken az biraz yırtıyor.Etrafta hayatında hicbirsey olmadığı için eşiyle ,sevgilisiyle saçma saçma kavga edip ,uzun uzun anlatıp ,lacka ilisklierini bişey zannnedenler ..kv,gorumce,elti ile sonu gelmez sorunlar ,vıcık vıcık ilişkiler ,işsizlik gucsuzlukten birbirinin işine burnuna sokmalar ,herşeyi ben bilirim diyenler,herşeye yorum yapmalar...Herkesin ağzında trajik aşk geçmişi..çok yorucu geliyor artık...Kendimi çektim son bir yilda insanlardan,bir de böyle denicem

aşk acısı saçmasapan bir duygudur hep iddia ettim ve edicem.
bir insanı seversiniz,siz istemezsiniz sonra ya da o sizi istemez ya da şartlar, bitebilir yani, hatta evlenirsiniz biter ne var bunda,
insan uzulur eder de, aylar boyunca depresyona girecek yatak döşek yatacak nesi var,
insan hayatındaki tek gerçek ölumdur, bunu bilen kişi zaten aşk meselesini ciddiye alıp ağlamayı çok saçma bulur,

Back
X