Siz gider miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zemo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zemo

Aktif üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
755
1.243
33
32
Hepinize hayırlı geceler hanımlar. Suan evimiz satılık daha büyük bir ev alma planı yapıyorduk. Eski bina olduğu için tapuda filan sıkıntı çıktı. Eşimde bu evi satarsak memlekete gidelim köy hayatı yaşayalım diyor. Köy hayatı nedir bilmem asla yadırgamıyorum ama yapabilir miyim diye de korkuyorum. Inek sagma, tarlaya gitme filan. Eşim üç günlük Dunya'da niye kendi işimizi yapmayalım diyo. Çalışmaya karşı beyfendi mandira filozofu diyorum ben onaadam herşeye karşı. Şakaya vuruyorum bakmayın stres yaptım iyice. Eşimle konuşuyorum ben yapamam alışkın değilim diye ama. Ben bıktım burda başkasının kahrini çekmekten diyor. Bilmiyorum hanımlar içimi dökmek istedim sadace. Seviyorum hepinizi

Siz nerde doğdunuz büyüdünüz bir
İkincisi eşinizin köyü hangi ilin köyü

Allahimm sonuca bagladiginizda lutfen beni de bilgilendir. Cunku suan esinin soyledigi her seyi kendi esimde de gordum. Daha 30 yasinda simdiden bikti calisip cabalamaktan. Esimin de en buyuk gelecek plani icinde koye yerlesip kendi bag bahce isleriyle uğraşıp gecimini ordan saglamak var. Bense karincadan dahi delicesine korkan bir insanim.

Hiç köy hayatını bilmiyorum ama yapamazsınız
Herkesin bi hayali var yok köy möy
Egedeki köyler değilse direk vazgeçin
Ben köy hayalini de anlamıyorum ama he
Hayır daha sakin bir şehir olabilir okey ama herkes tutmuş bir köy gidiyor halbuki kimse de yapamaz

Burada bir üye benzer bir girişimde bulunmuştu.
Çok oldu tabii o konu açılalı.
Kimdi onu da hatırlayamadım.

30-40 yaş arası neslin hayali bu köye yerleşme işi.
Çocukluk dönemi ucundan kıyısından köyde geçtiği için güzel hatırlıyorlar.
Ben ona bağlıyorum

Olabilir ama ya.
İlk başta inekti tavuktu alışana kadar almazsın
Yerleştikçe, öğrendikçe alırsın.

Bi akrabamız memuriyet dolayısıyla köyde yaşıyor.
Bebeği ineğin, tavuğun, köpeğin arasında büyüdü.
O da eşi de şehirde yetişmiş aslında.

Sorma canım benim eşim de 28 yaşında 2050 de emekli olacakmış da yok bastonla mı işe gidecekmiş de. Ne kadar yasayacagimi bile bilmiyorum diyor. Beni düşün kızımızı düşün diyorum güzel bir gelecek bırakalım ona diyorum. Burda ki eğitimle köydeki bir olmaz diyorum bana diyor ki yeter ki içinde olsun geçen haberlerde çobanlık yapan bi çocuk teog birincisi oldu onun örneğini veriyor. Yeter ki içinde olsun diyor

Canim köy hayati güzel aslinda. Benimde planım Allahim nasip ederse 10 yıla kadar köye taşınmak ♡ köy işi kolay değil ama kendi düzenin olur en azindan. Hem esinde mutlu olacaksa neden olmasinki

Guzel ve imkanlari olan bir ilceye bagli en fazla 20 -30dk uzaklikta bir koyde yasanilir gibime geliyor.
Bende ilerde boyle bir yasam dusunuyorum yukarda ki yazdigim gibi olursa. Ama ilcede de evim olur..koye hafta sonlari gidip gelinir vs.. Tamamen ciftcilik yapmak zor birsey bence.

Canim köy hayati güzel aslinda. Benimde planım Allahim nasip ederse 10 yıla kadar köye taşınmak ♡ köy işi kolay değil ama kendi düzenin olur en azindan. Hem esinde mutlu olacaksa neden olmasinki
Hayırlısı tabi canım ama bilmeyince tedirgin oluyorum. Ben ineğin yanına bile yaklasamam:) eşim de süt sagarsin diyor :)

Eğer mutfakta ev işlerinde başarılı iseniz gidin yaparsınız ama bana soracak olursanız yapamam köy hayatı zordur zor
Mutfakla evde sorun yok canım elimden geleni yapıyorum. Ben ekip biçme işini bilmem bide köy de sürekli yağış oluyor elektrik gidiyor. Yağış olmazsa sis sarıyor her tarafı. Bide burda doğalgaza alıştım sobaydi filan herşeyi düşünmekten başım ağrıyor

Şehirde yaşamaya alışmış biri olarak köy hayatına adapte olmak çok zor olur bence. Kendimden biliyorum eşim Bursa'nın köylerinden birinde doğup büyümüş bende şehirde doğdum büyüdüm ilk evlendiğiniz sene köye taşındık 1 sene kaldık ama ölüm gibiydi her hafta pazar elektrik kesilir bi kar yağar camlara kadar soğuğu desen ayrı bir olay sabah akşam soba için kova doldur falan hiç bana göre işler değildi yani çok zor sonra taşındık tabi Bursa içine eşim bile dedi niye taşındıysak köye diye şimdi ben gidelim desem o gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…