Siz gider miydiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zemo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben Istanbul'da doğdum yetiştim. Eşim de karadeniz de. Giresun
Uhh çok zor çok ben yaşadım ailemden dolayi annem neler cekti kadın inektir yedirmek icirmek off çok zor ya....
Ama eşiniz her işi yapıp size iş yaptirmayacaksa bir ihtimal ama oda olmuyor önce yaptirmazlar sonra zorlarlar..
Şimdi anacım sattı havanlari anca yaşadığımı gördüm diyor,çünkü dışarısınin işi hic ama hicc bitmiyor.Inek sabah ogle aksam yedir icir bazen otluga çıkar offf off düşünmek bile yordu beni bide evin köyde sobaliysa dahada zor bence hiç kabul etme kii sen hiç bilmiyorsun köy hayatını cok zorluk çekersin

Teog yeni kalktı cnm :) bide köyde kafanı kullanirsan daha iyi gelir var diyor. Yazın fındık çay filan. Kurbanlık büyük baş bakarım toplu halde yatiririm sigortami diyor. Hayırlısı bakalım canım:)

Bismillah bu benmiyim ya
Ya kusura bakmayın benim eşimde son günlerde köydeki bakkal bırakcakmış ben alayım bıktım el işinden asgari ücretten diye tutturdu

Anne tarafından Trabzonluyum, Almanya'da doğdum, İstanbul'da yaşadım, eşimde Trabzonlu ama köyde büyümüş, 20 yaşında buraya gelmiş.
Karadeniz köylerinde şartlar o kadar ağır değil, bir kere artık kimse hayvan bakmıyor, çünkü hayvan beslemenin astarı yüzünden pahalı şu anda, belki kendi süt ve peynir ihtiyacı için bir tane inek bakılabilir ama öyle eskisi gibi ahırlar dolusu hayvan yok köylerde. Hayalim işi gücü bitirip eşimin köyüne yerleşmek, ev alıştığımız şartlara getirildiğinde yaşanabilir bence, Trabzon'da köyler ilçelere yakın, hastane, alış veriş vs.. şeyler için sıkıntı çekmiyor insanlar ve her türlü teknoloji mevcut. Sanırım Giresun civarı da böyle yani şartları Doğudaki ücra köyler kadar ağır değil.
Eşiniz bir yandan haklı, 24 yıldır çalışıyorum ben, sisteme hizmet ediyoruz, edindiğimiz her şey emeğe bakınca sus payı mahiyetinde. Bugün düşünün insanlar şehirlerde bir ev sahibi olabilmek için 10 yıllık kredilere giriyorlar o da bitirebilirsen, işlerin düzgün giderse, çalış, hasta ol, öl şehirdeki yaşam. Bir parça toprağı anca ölünce görüyor insanlar hayatın totaline bakınca değer mi ? 40 yaşımı bitirmek üzere olduğum şu günlerde değmez diyorum. Çocuklar, okul, eğitim falan boş hepsi, okuyacak çocuk her yerde okuyor, bilakis köy gibi ortamlarda çocukları muhafaza etmek daha kolay.
Aslında tersine göç başlamalı artık, insanlar köylerde yaşayıp, oraları kalkındırmaya başlamalı, büyük şehrin çarkları çok hızlı ve acımasız dönüyor. Bazen tatillerde gidiyoruz köye, her şeyini kendin yapmak kadar çok büyük bir keyif, doğaya yakın olmak çok güzel, düşünsenize çocuklarınız her şeyin temizine, doğalına sahip, çocuk olma özgürlüğüne sahip öyle kötü bir dünya değil yani. Bu arada eşimin köyünde kalorifer işine bir çözüm bulunmuş, bir kömür kazanını devirdaim pompası ile içeriye döşenen kalorifere bağlıyorlar, günde bir iki kez odun ya da kömür ne yakılıyorsa kazana atılıyor, evlerin her yeri sıcacık:) Velhasıl o kadar da kötü değil, yaşadığınız yeri güzelleştirmek bizim elimizde, iş çok köyde ama bir de şu var, benden 20 yaş büyük insanlar benden sağlıklılar, çünkü bedenleri sürekli işliyor

Ha bir de oralarda hala insanlık, komşuluk, saygı ve insana değer var, insanlar birbirlerini önemsiyorlar, aile kavramı daha güçlü, daha saygılı. Örf, gelenekler hala mevcut bu da bence çok büyük bir artı

Son düzenleme:
Teyzem köyde yasiyor. Martdan ekime kadar isler o kadar yogun oluyor ki sabah 4 de kalkip aksam 10 11 den önce yataga giremiyorlar. Ne bi tatil ne bi gezme ne misafir kabul etme olamiyor. Daha ilk okula giden cocuk yaz boyu tarlada ahirda oluyor.

Teog yeni kalktı cnm :) bide köyde kafanı kullanirsan daha iyi gelir var diyor. Yazın fındık çay filan. Kurbanlık büyük baş bakarım toplu halde yatiririm sigortami diyor. Hayırlısı bakalım canım:)

Ben açikçasi pek sanmiyorum. Tohum bile ithal tohum. Yani işler öyle kolay değil. Ve eğer işler yürümezse b plani nedir?

Tabiki hayirlisi fakat köy hayati öyle romantik bir hayat değil. Hele şimdiki zaman hiç değil.

Çalışmadan yemek Olmaz, köyde hayat en Zorlarındandır. Hele ki kent hayatına alışan için yem saman veteriner ucuz muymuş? Karın tokluğuna taşarsanız uygun evet . Ama memlekette çiftçilik öldürüldü. Bilin istedim

Canım çok mantıklı yazdiklarin inan hepsinin farkındayım. Eşim gözünü korkutma elimden gelen konforu sağlamaya calisicam diyor. Güneş enerji sistemi baglatiriz sıcak su için dedi. Bide öyle sürekli iş güç olmaz yazın yaylaya gidiyor zaten hayvanlar. Kışın da içerde. Bilmiyorum canım kafam allak bullak

Yok kuzum biliyorum eşimle artısını eskisini herşeyi konuşuyoruz.

Bende öyle diyorum canım hep olumlu hayal kurma ya hayvanlara hastalık bulasirsa. Ya işler istediğimiz gibi gitmezse burdaki evi de satıyoruz ne yapicaz bu yaştan sonra annenin evine mi sığınmak çok zor.

Bismillah bu benmiyim ya
Ya kusura bakmayın benim eşimde son günlerde köydeki bakkal bırakcakmış ben alayım bıktım el işinden asgari ücretten diye tutturdu
Noluyo bu adamlara yarabbim. Madem çalışmayı sevmiyordun niye evlendin diyorum bu sefer evde sorun çıkıyor

Gidin gidin turizm işine girin hatta ahşap pansiyon yapın yazı ayrı güzel kışı ayrı güzel memeleketin
Siz bulundunuz mu hiç orda? Biliyor musunuz:) herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah :)

32 yaşındayım şu an hair yaşayamam 50 sonrası olabilir artvine yerleşmek istiyorum bende, oralıyım çünkü ama dediğim gibi 50 sonrası

Sahsen ben genc yasimda olmaz diyorum. Basindan beri alisik olsam neyse de simdiden sonra olmaz. Ki benim cocuklugumda her yaz tatili koyde gecti. Orada hayat sabah ezaniyla baslar aksam ezaniyla biter. Geceleri belki evlerde toplasilir cay cerez falan. O kadar...

Ama yaslaninca kendi memleketime yani Adapazarina veya esimin memleketi Artvin'e yerlesmeyi dusunuyoruz. Adapazari Istanbul'a daha yakin gunu birlik isimiz olursa gidip geliriz diyorum bi yandan da esimin memleketinde deniz de var yayla da. Bakalim artik

ahahaha bende şu an eşim gidelim bi kasabaya yerleşim kendi işimizi yapalım dese atlayacak moddayım ki
deniz kenarı olsun kendimizi geçindirecek istediğimiz zaman çalışma saatlerini kontrol edebileceğimiz bir işimiz olsa ahhh ahhh.
cidden bir kazancınız olacaksa bence çok düşünmeyin şahsen sadece Pazar tatili olan biri olarak cazip geliyor, 3 ayda bir yurtdışı tatili yapsak ahhhh ahhh.

Benim köyümle bitişik ben borçkalıyım
Borçka da güzel.. Memleketimizin her köşesi güzel elbette ama doğu karadeniz bambaşka.. Ben sinopluyum.. Bana Artvin neresi diye sorsalar nerden bileyim be derdim belki ama nasip işte.. Ben çok seviyorum eşimin memleketini.. Tertemiz havası var.. Sabahın köründe kalksa bile insanın başı ağrımıyor ki ben uykuyu çok severim.. Hayırlısı hakkımızda bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…