Uhh çok zor çok ben yaşadım ailemden dolayi annem neler cekti kadın inektir yedirmek icirmek off çok zor ya....Ben Istanbul'da doğdum yetiştim. Eşim de karadeniz de. Giresun
Teog yeni kalktı cnm :) bide köyde kafanı kullanirsan daha iyi gelir var diyor. Yazın fındık çay filan. Kurbanlık büyük baş bakarım toplu halde yatiririm sigortami diyor. Hayırlısı bakalım canım:)Teog kalkti ama. Cocugu mecburen en yakin okula yazdirmak zorundasiniz. Ve tarim ve hayvanciligin bittigi ülkede öyle gecinmekte kolay değil.
Köy hayati zaten öyle kolay bir hayat değil. Yaz, kiş, yağmur demeden o hayvanlari gütmen gerekiyor. Tarlan ile oğraşman gerekiyor. Hayvan hasta olursa yada tarlada ektiklerin o sezon iyi çikmazsa, geçimin çok daha zor olur.
Bide bunun yaşliligi var. Şimdi çalişmasaniz emekliliginiz ne olacak? Çocuklarinizdanmi para alacaksiniz? Coğu ülkelerde emeklilik yaş üstelik 65 üzeri.
Yapacagi en mantikli şey ise para kenara atmaktir. Yatirim konusunda bilgili ise yatirim yapmak. Bu şekilde kim bilir 55inde emeklilige ayrilir. Köy hayati bana mantiksiz geliyor açikçasi.
Hepinize hayırlı geceler hanımlar. Suan evimiz satılık daha büyük bir ev alma planı yapıyorduk. Eski bina olduğu için tapuda filan sıkıntı çıktı. Eşimde bu evi satarsak memlekete gidelim köy hayatı yaşayalım diyor. Köy hayatı nedir bilmem asla yadırgamıyorum ama yapabilir miyim diye de korkuyorum. Inek sagma, tarlaya gitme filan. Eşim üç günlük Dunya'da niye kendi işimizi yapmayalım diyo. Çalışmaya karşı beyfendimandira filozofu diyorum ben ona adam herşeye karşı. Şakaya vuruyorum bakmayın stres yaptım iyice. Eşimle konuşuyorum ben yapamam alışkın değilim diye ama. Ben bıktım burda başkasının kahrini çekmekten diyor. Bilmiyorum hanımlar içimi dökmek istedim sadace. Seviyorum hepinizi
Teog yeni kalktı cnm :) bide köyde kafanı kullanirsan daha iyi gelir var diyor. Yazın fındık çay filan. Kurbanlık büyük baş bakarım toplu halde yatiririm sigortami diyor. Hayırlısı bakalım canım:)
Çalışmadan yemek Olmaz, köyde hayat en Zorlarındandır. Hele ki kent hayatına alışan için yem saman veteriner ucuz muymuş? Karın tokluğuna taşarsanız uygun evet . Ama memlekette çiftçilik öldürüldü. Bilin istedimHepinize hayırlı geceler hanımlar. Suan evimiz satılık daha büyük bir ev alma planı yapıyorduk. Eski bina olduğu için tapuda filan sıkıntı çıktı. Eşimde bu evi satarsak memlekete gidelim köy hayatı yaşayalım diyor. Köy hayatı nedir bilmem asla yadırgamıyorum ama yapabilir miyim diye de korkuyorum. Inek sagma, tarlaya gitme filan. Eşim üç günlük Dunya'da niye kendi işimizi yapmayalım diyo. Çalışmaya karşı beyfendimandira filozofu diyorum ben ona adam herşeye karşı. Şakaya vuruyorum bakmayın stres yaptım iyice. Eşimle konuşuyorum ben yapamam alışkın değilim diye ama. Ben bıktım burda başkasının kahrini çekmekten diyor. Bilmiyorum hanımlar içimi dökmek istedim sadace. Seviyorum hepinizi
Canım çok mantıklı yazdiklarin inan hepsinin farkındayım. Eşim gözünü korkutma elimden gelen konforu sağlamaya calisicam diyor. Güneş enerji sistemi baglatiriz sıcak su için dedi. Bide öyle sürekli iş güç olmaz yazın yaylaya gidiyor zaten hayvanlar. Kışın da içerde. Bilmiyorum canım kafam allak bullakAnne tarafından Trabzonluyum, Almanya'da doğdum, İstanbul'da yaşadım, eşimde Trabzonlu ama köyde büyümüş, 20 yaşında buraya gelmiş.
Karadeniz köylerinde şartlar o kadar ağır değil, bir kere artık kimse hayvan bakmıyor, çünkü hayvan beslemenin astarı yüzünden pahalı şu anda, belki kendi süt ve peynir ihtiyacı için bir tane inek bakılabilir ama öyle eskisi gibi ahırlar dolusu hayvan yok köylerde. Hayalim işi gücü bitirip eşimin köyüne yerleşmek, ev alıştığımız şartlara getirildiğinde yaşanabilir bence, Trabzon'da köyler ilçelere yakın, hastane, alış veriş vs.. şeyler için sıkıntı çekmiyor insanlar ve her türlü teknoloji mevcut. Sanırım Giresun civarı da böyle yani şartları Doğudaki ücra köyler kadar ağır değil.
Eşiniz bir yandan haklı, 24 yıldır çalışıyorum ben, sisteme hizmet ediyoruz, edindiğimiz her şey emeğe bakınca sus payı mahiyetinde. Bugün düşünün insanlar şehirlerde bir ev sahibi olabilmek için 10 yıllık kredilere giriyorlar o da bitirebilirsen, işlerin düzgün giderse, çalış, hasta ol, öl şehirdeki yaşam. Bir parça toprağı anca ölünce görüyor insanlar hayatın totaline bakınca değer mi ? 40 yaşımı bitirmek üzere olduğum şu günlerde değmez diyorum. Çocuklar, okul, eğitim falan boş hepsi, okuyacak çocuk her yerde okuyor, bilakis köy gibi ortamlarda çocukları muhafaza etmek daha kolay.
Aslında tersine göç başlamalı artık, insanlar köylerde yaşayıp, oraları kalkındırmaya başlamalı, büyük şehrin çarkları çok hızlı ve acımasız dönüyor. Bazen tatillerde gidiyoruz köye, her şeyini kendin yapmak kadar çok büyük bir keyif, doğaya yakın olmak çok güzel, düşünsenize çocuklarınız her şeyin temizine, doğalına sahip, çocuk olma özgürlüğüne sahip öyle kötü bir dünya değil yani. Bu arada eşimin köyünde kalorifer işine bir çözüm bulunmuş, bir kömür kazanını devirdaim pompası ile içeriye döşenen kalorifere bağlıyorlar, günde bir iki kez odun ya da kömür ne yakılıyorsa kazana atılıyor, evlerin her yeri sıcacık:) Velhasıl o kadar da kötü değil, yaşadığınız yeri güzelleştirmek bizim elimizde, iş çok köyde ama bir de şu var, benden 20 yaş büyük insanlar benden sağlıklılar, çünkü bedenleri sürekli işliyor
Ha bir de oralarda hala insanlık, komşuluk, saygı ve insana değer var, insanlar birbirlerini önemsiyorlar, aile kavramı daha güçlü, daha saygılı. Örf, gelenekler hala mevcut bu da bence çok büyük bir artı
Yok kuzum biliyorum eşimle artısını eskisini herşeyi konuşuyoruz.Çalışmadan yemek Olmaz, köyde hayat en Zorlarındandır. Hele ki kent hayatına alışan için yem saman veteriner ucuz muymuş? Karın tokluğuna taşarsanız uygun evet . Ama memlekette çiftçilik öldürüldü. Bilin istedim
Bende öyle diyorum canım hep olumlu hayal kurma ya hayvanlara hastalık bulasirsa. Ya işler istediğimiz gibi gitmezse burdaki evi de satıyoruz ne yapicaz bu yaştan sonra annenin evine mi sığınmak çok zor.Ben açikçasi pek sanmiyorum. Tohum bile ithal tohum. Yani işler öyle kolay değil. Ve eğer işler yürümezse b plani nedir?
Tabiki hayirlisi fakat köy hayati öyle romantik bir hayat değil. Hele şimdiki zaman hiç değil.
Bismillah bu benmiyim ya
Ya kusura bakmayın benim eşimde son günlerde köydeki bakkal bırakcakmış ben alayım bıktım el işinden asgari ücretten diye tutturdu
Noluyo bu adamlara yarabbim. Madem çalışmayı sevmiyordun niye evlendin diyorum bu sefer evde sorun çıkıyorBismillah bu benmiyim ya
Ya kusura bakmayın benim eşimde son günlerde köydeki bakkal bırakcakmış ben alayım bıktım el işinden asgari ücretten diye tutturdu
EvetNiye memleketin bir tek ege'si mi güzel? Başka yerin köyü olunca ne oluyor ki?
Siz bulundunuz mu hiç orda? Biliyor musunuz:) herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah :)Gidin gidin turizm işine girin hatta ahşap pansiyon yapın yazı ayrı güzel kışı ayrı güzel memeleketin
Benim köyümle bitişik ben borçkalıyımSiz bulundunuz mu hiç orda? Biliyor musunuz:) herkesin hakkında hayırlısı olsun inşallah :)
Hepinize hayırlı geceler hanımlar. Suan evimiz satılık daha büyük bir ev alma planı yapıyorduk. Eski bina olduğu için tapuda filan sıkıntı çıktı. Eşimde bu evi satarsak memlekete gidelim köy hayatı yaşayalım diyor. Köy hayatı nedir bilmem asla yadırgamıyorum ama yapabilir miyim diye de korkuyorum. Inek sagma, tarlaya gitme filan. Eşim üç günlük Dunya'da niye kendi işimizi yapmayalım diyo. Çalışmaya karşı beyfendimandira filozofu diyorum ben ona adam herşeye karşı. Şakaya vuruyorum bakmayın stres yaptım iyice. Eşimle konuşuyorum ben yapamam alışkın değilim diye ama. Ben bıktım burda başkasının kahrini çekmekten diyor. Bilmiyorum hanımlar içimi dökmek istedim sadace. Seviyorum hepinizi
Borçka da güzel.. Memleketimizin her köşesi güzel elbette ama doğu karadeniz bambaşka.. Ben sinopluyum.. Bana Artvin neresi diye sorsalar nerden bileyim be derdim belki ama nasip işte.. Ben çok seviyorum eşimin memleketini.. Tertemiz havası var.. Sabahın köründe kalksa bile insanın başı ağrımıyor ki ben uykuyu çok severim.. Hayırlısı hakkımızda bakalım.Benim köyümle bitişik ben borçkalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?