Siz Hiç Böyle Şey Yaşadınız Mı?

Ne para yetiyor, ne kıymet görüyorsun. Çoğu zaman pahalı pahalı götürdüğüm parfümlere çantalara burun büküldü.. hediye aramak için çok vakit harcıyordum. Ne teşekkür ne hediye sadece kıymet verilmek istiyordum insanlardan. Baktım kıymette yok. Karar aldım çocuklara sadece hediye alacağım. Onlar değişik oyuncak vs bekliyorlar buradan çünkü. Büyüklere sorardım isteği olan var mı yok derlerdi. Çifter çifter hediye alırdım. Eşimin kardeşlerine üçer dörder hediye aldım diye kavga etmişlimiz var.

bir de mesele zaten sevdiğini bu şekilde maddiyatla göstermek zorunda olmamak.
Evet beni eşim uyardi
Bunun sonu yok ve karsida beklntye neden olursun
Gun gelir yetemezsin
Insanlarla iliskin bunun uzerine kurulu.olmasin
Yorulma bosuna dedi
Cok mantikli geldi.

Evet beni eşim uyardi
Bunun sonu yok ve karsida beklntye neden olursun
Gun gelir yetemezsin
Insanlarla iliskin bunun uzerine kurulu.olmasin
Yorulma bosuna dedi
Cok mantikli geldi.
Benim eşim farketmedi ama çok şükür kendim farkettim. Gerçekten beklenti oluşuyor karşıda. Vazifenmiş gibi. Almayınca adın almadı oluyor. En iyisi alıştırmamak.

Kendinize olan güveninizi yükseltmekle işe başlayın. Herkese yardıma koşmayın, hak edene koşun. Hayır demeyi kesinlikle öğrenin, 1 kez şeytanın bacağı kırılınca, o şekilde devam ettiğinizi göreceksiniz. cool görünmeye çalışın. Fedakarlıkla kimse sizi sevmez, minnet duyarlar o kadar. Bir tane samimi dost edinin yeter zaten.
insanlar nankör ve zorba. Mesafeli durmaya bakın. YouTube da bir sürü video var. Kuzenimin konusu farklı olsa da, çok düzeltti kendisini.

merhaba hepinize.22 yaşındayım kendimden bahsedecek olursam çok iyi niyetli kimseye kötülük beslemeyen insanları hayvanları seven saygılı hakkını savunamayan kızgınlıkları küskünlükleri affeden bir insanım son zamanlarda çok sorguluyorum bu şeyleri bakıyorum etrafımdaki arkadaşlıklara orta okulda arkadaşlarımla kopya verirdim ödevlerini yapardım tam bir kerizdim hep dövdüler beni lisede arkadaşlarıma evden eşya verirdim paramı haçlığımı bölüşürdüm belki açlar diye eve götürüp yemek yedirirdim kimseye zararım dokunmadı ama arkadaşlarımdan hep kötülük gördüm hep iyi yönlendirdim zararım dokunmadı ama işte kötülük görüyorum hep vede insanlara itici geliyorum sevmiyorlar beni sıcak kanlı ve iyi niyetli olmama rağmen.Değerli ablalarım sizce ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım insanlara?Artık kullanılmak istemiyorum değer görmek istiyorum.Bunu nasıl yapacam?

çok benzer tecrübeleri yaşamış birisi olarak tek söyleyebileceğim şu: hayatından “farketmez” kelimesini çıkararak başla. insanlar senin hakkında olumsuz düşünmesin diye kendi hislerini ve isteklerini hiçe sayıyorsun. İnsiyatifi karşıdakine bırakma.

bir süre sonra “sen çok değiştin” vs diye saçmalayan tipler olacak. Bir süre sonra hayatından tamamen çıkacaklar. o zaman hayatının düzene girdiğini, gerçekten değer vermen gereken kişilerin kimler olduğunu anlayacaksın. Bu yaşlar bu gibi tespitleri yapmak için en doğru zaman.
Neden direkt acımısızca yorum yapılıyor anlamıyorum. Eskiden böyle değildi bu site. Herneyse
İyi niyetli saf bir tarafın var ama artık bu devirde böyle şeylerin yeri yok. Az veren candan çok veren maldan hesabı sende hayır demeyi rest çekmeyi gerekirse terslemeyi öğrenirsen emin ol mutlu olursun. Çünkü bu insanlara bu lazım.

burdaki acımasız ve hakarete varan yorumlar hakkındaki görüşlerinize katılıyorum. Bazıları konu sahiplerini dövmekten beter ediyor. Bir üslup sorunu var. Tamam buraya hemcinslerimizle iki çift laf etmek, dertleşmek için geliyoruz da had bilmek de gerekiyor aynı zamanda. Cevap olarak aklına hakaret etmek gelen insanlar görüşünü kendine saklasın.

Ben çoğunluk gibi düşünmüyorum bu konuda. Kötü insanlar var diye insanlara iyilik yapmaktan vazgeçersek, dünya nasıl bir hale gelir? Bırakın enayi desinler ne derlerse desinler, insanlara iyilik yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin. Kazanmıyormuş gibi görünebilir ama sonunda iyi insanlar mutlaka kazanır, unutmayın.

merhaba hepinize.22 yaşındayım kendimden bahsedecek olursam çok iyi niyetli kimseye kötülük beslemeyen insanları hayvanları seven saygılı hakkını savunamayan kızgınlıkları küskünlükleri affeden bir insanım son zamanlarda çok sorguluyorum bu şeyleri bakıyorum etrafımdaki arkadaşlıklara orta okulda arkadaşlarımla kopya verirdim ödevlerini yapardım tam bir kerizdim hep dövdüler beni lisede arkadaşlarıma evden eşya verirdim paramı haçlığımı bölüşürdüm belki açlar diye eve götürüp yemek yedirirdim kimseye zararım dokunmadı ama arkadaşlarımdan hep kötülük gördüm hep iyi yönlendirdim zararım dokunmadı ama işte kötülük görüyorum hep vede insanlara itici geliyorum sevmiyorlar beni sıcak kanlı ve iyi niyetli olmama rağmen.Değerli ablalarım sizce ben nerede yanlış yapıyorum nasıl davranmalıyım insanlara?Artık kullanılmak istemiyorum değer görmek istiyorum.Bunu nasıl yapacam?
canım ya acıdım sana kendinden çok taviz verdiğin için değer görmüyorsun artık kendine iyilik yap biraz sert dur.

Benim oğlum kabullenmiyor ama o da böyle hep cepte goruyor arkadaşları ..hiç unutmiyorim bizden ısrarla basket topu istedi aldık

Eşimle birlikte okula gittiler meğer arkadaşları onunla oynasın diye almış ona bakmadiklarinda al baba bunu eve götür demiş 😔

Kötü her yerde kötü aileden başlıyor sanırım 🙄

İlişkilerde denge çok önemli. Dengeyi kurmak da en başta belirli bir kendi sınırınızı çizmeniz ile başlıyor. Birinin sizi çok sevmesi için ona iyilik yapmanız gerekmiyor. Burada ailesel yapı da en büyük nedenlerden biri. Yetiştirilme tarzınız sizi hayatta zorluklara ve insan ilişkilerine hazırlamamış. Değerli hissetmemişsiniz, belki ailenizde de böyle şeyler yaşadınız. Eğer bir durum karşısında anneniz babanız ilk suçu sizde arayarak, biri size yanlış yapsa bile arayı kötü yapmamak için size kızdıysa, size hata buldularsa; siz de bu bir mekanızma olmuş olabilir. Hayatta ne yazık ki en doğru hareketleri yapan kişilere toplum ödün vermiyor. Ben herkese iyiyim diyip onlardan iyilik beklemeyin. Kendinizi de bu konuda zorlamayın, beklenti içine girmeyin. Her şeyi kafanıza takmayın. Dünyada insanlar birbirine tecavüz ediyor, küçük çocuklar satılıyor, organ mafyası, cinayet, işkence, hayvanlara yapılan türlü işkence söz konusu. Böyle bir toplumda yaşamak için biraz bilinçlenmek gerek. Siz de sonradan bunu öğrenebilirsiniz. Bunun için size önerim mutlaka bir psikolog veya psikiyatristten yardım alın. Adım adım ilişkileri pratik ederek, günlük ödevler vererek bu durumu düzeltebilirsiniz. Aynı şekilde devam etmeniz sağlıklı değil, mutlu değilsiniz ve aslında karşıda insanı da mutlu etmiyorsunuz. Siz karşı taraftan sadece haraca bağlanmış, tek taraflı bir ilişkiniz oluyor. Asıl en bencilce olan bu. Bunu inanın tamamen normale döndüğünde tüm yaşamınız anlayabilirsiniz. Sürekli kurban psikolojisi her sefer de karşınıza çıkar. Birini hediyeye boğmak, sürekli işini yapmak, korku ile davranmak size de karşıdakine de sağlıksız bir yaşam sunar. Lütfen en kısa zamanda yardım alın. Manyağın biri sizi kandırmadan.

Hayatım boyunca sizin tam tersiniz oldum. Hakkını sonuna kadar savunan,saldırgan,hep benim dediğim olsun olmuyor mu tamam o zaman çıksın hayatımdan benim istediğimi yapmayan. Hep böyle bi insan oldum. Birini sevmediysem sözlerimle dövdüm. Okulda insanları canından bezdirdim. Gerçekten dövdüklerimde oldu. Git gide dozu azaldı ama devam etti Ta ki anne olana kadar. Sonrasında o kuduz köpek gibi saldıran ben gitti aşırı vicdanlı bi insan geldi. İnsanları kırmamaya çalışan,istediklerini yapmaya çalışan. Ne oldu biliyo musunuz ? Önceden arkamda gezen yalvar yakar olan insanlar bi baktım tam terse dönmüş. Bişey yapmayınca hesap sormaya filan başlamışlar. Dedim size en iyisi köpek çekmek demekki. Hepsini çıkarttım tek seferde hayatımdan şok oldular. Şimdi ortası olmaya çalışıyorum. İnşallah ikinci çocuktan sonra iyice indirmem o yelkenleri suya :) sizde iyi niyetli olmayın bırakın sizin peşinizde koşsunlar. Ve bi psikoloğa gidin emin olun bu sorun içinde yöntemleri var. Ben tam tersi için o çok yüksek olan karekterimi biraz bastırmak için gittim ama tam tersi içinde yararı vardır emin olun. Mutlaka deneyin

Sen nasılsan öyle kal tatlım, insanlar karşılıksız bir şey yapmaya alışık değil ondan değişik yorumlar var.
Sadece hakkını korumayı öğren, hakkını yedirme, gerisi helali hoş olsun.
Seni sen yapan şeylerden vazgeçme.

"İyilik" kelimesini sorgulamaniz yeterli bence.Iyilik nedir , kimlere yapılır , birine yaptığımız iyilik aslinda kendimize yaptigimiz bir kötülük veya saygisizlik olabilir mi , iyilik adi altinda yaptigim davranislar gerekli mi , hakediyorlar mi , o olsa bana bu iyiligi yapar mi vs...Bakis acinizi degistirin sorgulayarak yoksa insanlar sizi tanidikca sizi onemsememeye devam ederler nasil olsa yaptiklarimizi sorgulamıyor diye..Bazi arkadaslar boyle kalin yazmislar ben onlara katilmiyorum bence ennkisa zamanda bakis acinizi degistirin iyilik taniminizi tekrardan sekillendirin.Değer görün..

Bak g

Siz fazlasıyla iyisiniz ama dünya sizin kadar iyi değil . İyi olmaktan vaz geçmeyin ama suistimal edilmesine de izin vermeyin. Hayır demeyi öğrenmeniz gerekiyor. Bunun için öz güven gerekli. Bence bir uzmandan yardim alsanız daha sağlıklı olur sizin için

Bak güzel kardeşim sana bir abla nasihati. Önce kendini seveceksin ama kusurunu ama hünerini. Kendine saygıda kusurda etmeyeceksin. Önce kendine saygı duy ki etraftakiler de sana saygı duysun. Kendini sevince başkasının sevgisine de ihtiyaç duymayacaksın. Omuzlarını düşürme. Sen doğru olansın. Yanlışı yapan onlar. Birde kelebeğin kozadan çıkma hikayesini oku. Ne demek istediğimi anlayacaksın. Geri de gözün olmasın. Ve sana senin gibi yaklaşmayan kim varsa çıkar hayatından. Ben buradayım ve ne zaman istersen bir dost kelamım olur

Çok iyi niyetli olursan insanlar seni takmazlar nasıl olsa affediyorsun yine istediklerini yapıyorsun diye seni geri plana alırlar.üzücü ama insanlar böyle kendini bu kadar ortaya dökme sana iyilik yapana iyilik yap kötülük yapandan uzak dur.beni sevsinler diye düşünüp bunları yapıyorsun belki ama sevmezler sana enayi damgası vurup kullanırlar sonrada bir kenara atarlar.kendi sınırların olsun kendini sev,saygı duy gerisi gelir.Şunu unutma insanlar seni sevmese de olur.en azından kafan rahat olur.bu dediklerimi yaparsan zaten seni şimdiden daha çok sevecekleri kesin.

valla kuzucum bende senin gibiydim ciddi olarak söylüyorum , insanlara yardım ederdim ,kimse zor durumda kalmasın diye uğraşırdım . Ünideyim bir arkadaş var kız param yok diye ağlardı yeri gelir ev kirasını bile veremezdi ben öderdim , yediklerimiz içtiklerimizin hesabını bile yapmıyorum . sonradan bu kızın bizi yolduğunu , paralarını da salak bir sevgilisiyle yediğini öğrendim ama iş işten geçmişti , ondan sonrada çok gerek duymadıkça kimseye iyi niyetli yaklaşmıyorum . Kötü biri miyim değilim , ama iyi biri olmakta bu dünya da biraz zor .. O yüzden insanlara bak kim sana nasıl davranıyorsa öyle davran ne fazla ne az , değer görürsün.

Bu kadar verici olmayın.
Kendi sınırlarınızı bilin, hayır demeyi bilin ve yerine göre affetmeyi bilin. İyi bir dostluğun sırrı budur bence.

Back
X