siz nasıl çözüyorsunuz mide yanması ve ekşime?

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
arkadaşlar uzun süredir midemde yanma ekşime ağrı vs vardı ama son bir haftadır ağzımın hiç tadı yok ne yesem acı geliyoır bulantılar da başladı gibi gece yanmadan yerdiklerimin geri geliyoır gibi olmasındsan çok rahatsızım rennie içiyırum arada bir de dramamine içiyorum sizde durum nasıl şimdi böyleyse son ayda napcaz

bende yaşıyorum aynı sorunu ama rennie falan kullanmamaya dikkat ediyorum gerçi bebeğe zararı yokmuş ama yinede kullanmıyorum içim rahat etmiyo. biliyosunuzdur mutlaka ama bişeyler yedikten sonra uzanmamak gerekiyo uzunca bir süre. bir de az azve sık yemek lazım bu şekilde biraz hafifliyo benim. geçmiş olsun.

çok sağol canım ama şimdi kafama takıldı ben çok içiyorum rennie dr zararsız dedi başka türlü geçmiyor midem sana da çok geçmiş olsun

canım benimde midemde sorunlar vardı bugün endoskopi oldum bişşe çıkmadı çünkü öncesinde gaita testi verdi helicobactery pylori diye bir mikrop bulundu onun ilaçlarını kullandım trio paket ve şuan geçti gibi bende de aynı reflüdür sanıyordum ama tedaviden sonra anladım ki h.pylori mikrobundan kurtulduktan sonra azaldı ve rahatladı midem,, birde az çiğneyip hızlı yemek yerdim çok çiğnneyip ağzın kapalı ve yavaşça yersen miden iyi olur ama dediğim gibi önce problem tespit edilmeli mide çok önemli iyi bir doktora başvur acilen allah korusun ülser kanser gibi kötü hastlalıklara dönüşebilir :(
geçmiş olsun

bende de aynı sorun var. yadiklerim sanki boğazımda duruyor ve bogazım yanıyor artık asitli seyler yememeye gayret ediyorum bide yatarken basımın biraz yukarıda olması lazım gece 2 yastık kullanabilirsin mesela

Bu bahsettiklerinizi gebeliğimin 2. ayından beri en ağır şekliyle yaşıyorum.
Mide ilaçı kullanıyorum, oda fayda etmiyor.
Midemde devamlı asit ve köpük çıkartıyorum, yediklerimde çıkıyor aynı zamanda.
Sık ve az yemeye dikkat ediyorum.
Sıvı fazla alamıyorum ,aldığım zamanda yemeklerle beraber almıyorum, yemeklerden yarım ya da 1 saat sonra almaya dikkat ediyorum.
Geceleri yüksek yastıkta yatıyorum.
Geç saatte özellikle yemek yemiyorum, en geç 7 de hatta 6 da yemek olayı bitiyor ben de.
Mideme dokunan şeyleri keşfetmeye çalışıyorum, bazı şeyler tamamen midemi rahatsız ediyor.
Ne kadar dikkat edersem edeyim, ben hala çaresini bulamadım,hergün mide ağrısı ve çıkartmalarım devam ediyor.
Allah şifa versin hepimize inş.
Bugünleri biran önce sağlıkla atlatırız, bebeklerimizle beraber inş.

bilmiyorum yardımcı olur mu.15 haftalık hamileyim 2 hafta önce vitamin ilacına başladım.başladıgım o gün benimde midem acayip yandı ve ertesi günlerde yaşadım bunu.nette araştırdım vitamin ilacı böyle bir sancı,şişlik yaparmış.bende doktoruma söyledim mide agrımın bu yüzden olabilecegini düşünüyorum diye.o da gece yatarken iç o zaman dedi.gece yatarken içeliden beri midem hiç agrımadı cok şükür.bilmiyorum sizinki nasıl ama bi deneyin derim.

20 haftalık hamileyim 8. haftamdan beri bulantı kusma ile uğraşıyorum. şimdi de yanma ve ağrı başladı. söylenen bilinen her yöntemi denedim ama malesef çok faydası yok. çekecez başka yolu yok:58:

mide yanması ve ekşimesi için şurup gaviscon yada rennie duo die bi surup çok iyi geliyor. ben kullnaıdm faydasnı gordum

Aynı problem bendede var doktorum gavıscon şurup yazıyor.Midem yandığı zaman 1 ölçek içiyorum 5 dk sonra hiç birşey kalmıyor.

bende çok çektim canım 5. ayın sonuna kadar yaşadım dramamine içiyodum bende bulantılarıma çok iyi geliyodu ama miğde yanması özellikle yemek yiyip uzandıgımda yaşıyodum bir dönemde daha yutarken boğazım yanmaya başlıyodu

sanki boğazımda yara varda yaraya deyerken yakıyomuş gibi sonra sonra keşfettim aşırı kusmaktan zorlanmaktan bir gün kan geldi boğazımdan gerçekten tahriş olmuş

yapman gereken az yiceksin masadan tam doymadan kalkıcaksın ve yemekten hemen sonra uzanmıcaksın birde rennie çiğneme tabletleri çok iyi geliyo

bende hamileyken ilaç kullanmamaya özen gösterdim. genellikle aşırıya kaçmamak suretüyle soda ile geçiştirdim. normaldede ilaç kullanmayı hiç sevmem.

arkadaşlar bende çok başındayım.hala folik asit ve vitaminlere devam ediyorum.bu baş sebeplerden biriymiş.heleki aç karna alınırsa kesinlikle yanma yapıyor.bendede çok oluyor.napalımm katlanıcaz.bebişlerimiz için.:49:

arkadaşalr ben de rennie içiyorum ve zaman zaman da dramamine alıyorum ama çevremde bir kaç kişi kendi hamileleiklerinden bahsetti ve bana biraz dayanmaya çalış ilaca sarılma dedi biraz sinirlendim açıkcası sonuçta dr zararı yok içebilirsin dedi elbette ben de istemem bebeğime zarar gelmesini neyse sonuçta doğuma kadar dayancaz

Mide yanması için asitli,baharatlı ve mayalı gıdalardan uzak durmak gerekiyor.Gebelikte barsak hareketleri yavaşladığı,mide boşalması geciktiği için ve bebekten ötürü karın içi basıncı arttığı için yenilen gıdalar yemek borusuna kaçma(Reflu) yapabiliyor.Bu durumda yanma midedeki yanmadan daha fazla hissedilerek rahatsız edici oluyor.Engellemek için öğün sayısını arttırıp miktarını azaltmak gerekiyor.Akşam yemeklerini 7 den sonraya bırakmamak,sonrasında yapılacak ara öğünde süt ve yoğurt kullanmamak gerekli.Ayrıca gece yatarken mide gazını rahat çıkarabilmek ve gazın mide içeriğini itmesini engellemek için sol yana doğru yatmak (bu bebeğin kan dolaşımınıda rahatlatan bir pozisyon) ve başın altındaki yastık sayısını arttırmaktansa yatağın altına bi yorgan veya battaniye koyarak başucunu yükseltmek gerekli.Tabi bu önlemler dışında Rennie Duo yada Gaviscon gebelikte güvenle kullanılan ilaçlar.

allah yardimcin olsun valla ben son ay hic yatamiyodum kafami yastiga koyuyorum midem azimda olucem zannediyodum...valla gavisco biraz dindiriyodu 15 dakka sonra gene basliyodu hamilelik boyunca 5 sise bitirdim..ama bende azda olsa ise yaradi dene istersen...

doktorcum son kontrolümde gaviscon yazarak hayatımı kurtardı sağolsun
bi an için o reflüden ölecem zannediyodum şimdi kızgın kumlardan serin sulara atlamış gibiyim:60:

BEN GAVİSCONU İÇEMEDİM MİDEM BULANDI RENNİEYE DEVAM bir zararı olsa bu kadar dr tavsiye etmez ve bu kadar kişi de içmez dimi kızlar

hamilelik sırasında okadar çok rennie şurup içtimki anlatamam 10 gunde 7 şişe yazıyordu doktor:)))herkes şişeci diyordu:))geceleri 2 3 yastık oturur vaziyette uyuyordum resmen..rennie için bebeğe hiç bir zararı yok..içeriğine bakarsanız zaten değişik bir madde yok..bulgur acılı yağlı salçalı yemeyin..

Back
X