Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konular üzerinde çok ince düşünmüyorum. Düşünecek durumda değilim.

Evladımın sağlık sorunları ile cebelleşirken Ülkem için sadece Rabbim sonumuzu hayır et diyebiliyorum.
Daha ince kafa yormam için kafada yer lazım çünkü.

Vatanınızın hayrına keşke anlama anlamlandırma yeteneğinizi geliştirebilseniz de vatana hayrınız dokunabilse..
evladınızın sağlık sorunları ile boğuşurken bir de bu ülkede evladının sağlık sorunlarını maddi sıkıntılarla boğuştuğu ıcın cozemeyenlerin oldugunu düşünmek ıcın boşluğa gerek yok.

Evladınıza da allah şifa versin ama bu konu burada milletin derdiyle yarıştırılmak icin konulara yazıp cevap verip haklı çıkmaya çalışmak icin kullanılacak bir mesele değil.

ülkemdeki tl ile geçim sağlıyorum,çalışmamın karşılığında yurtdışına gitme imkanı buluyorum(gene iş için tatil için değil)😊siz bence yabancı bi damat bulun ve o ülkeye yerleşin,böylece güzel ülkemdende kurtulursunuz😄

Önerinizi düşüneceğim, zira şahane bu nasıl aklıma gelmedi. Hayret valla! ☺️

Bende de vardı kaygı bozukluğu. Anne olduktan sonra kaygılarım daha çok artar sanmıştım ama öyle olmadı. Bekarken veya hayata bir can getirmemişken insan boşluktan çok düşünüyor. Daha büyük beklentilerin oluyor hayattan. Şuan mesela yurtdışına gitmek benim için bir hayal değil, veya izmirin deniz kenarına yerleşmek falan.. Hayatta kimin başına ne gelir belli değil. Bu kadar ince hesaplar yapmak iyi gelmez insana.

Bugün üç kedinin iç dış paraziti vardı 500 TL verdik çıktık ve eşime dedim ki dua et bu ay hastanelik falan olmayalım zira bittik. Şimdi kedi mi milletin çocuğu hasta diyecekler bazıları ama o da benim sorumluluğum, ben aldım hayatıma günahsızları çıkartamam sıkıştım, işsiz kaldık vs. diye.

Geçmiş olsun bu arada sana da Koa.
İşte öyle olamıyor. Herkesin sorumlu olduğu bir şeyler var ve şu durumda artık "önce onu düşünmek" modunu geçtik bence. Şahsen ben ya o ya ben modundayım, önce onu düşünüyorum ama geriye zaten bir şey kalmıyor ki kendimi de düşüneyim.

Teşekkür ediyorum :)

Tek başıma yaşadığım halde benim 500-600 tutuyor çoğu zaman. Hepimizin bildiği uygun fiyatlı marketlerden de yapıyorum ayrıca ama yine de aylık alışverişim çok tutuyor

Yarım kilo beyaz peynir 40 TL ayda bir kilo yiyoruz iki paket almışım 80 TL. Marka Altınkılıç market File yani Bim’in az daha çeşitlisi. Bir iki dil peyniri aldım yine aylık, bal aldık o da 40 civarı. Aylık 800 şaşılacak rakam değil ki.

evladınızın sağlık sorunları ile boğuşurken bir de bu ülkede evladının sağlık sorunlarını maddi sıkıntılarla boğuştuğu ıcın cozemeyenlerin oldugunu düşünmek ıcın boşluğa gerek yok.

Evladınıza da allah şifa versin ama bu konu burada milletin derdiyle yarıştırılmak icin konulara yazıp cevap verip haklı çıkmaya çalışmak icin kullanılacak bir mesele değil.

O kısımları düşünüyorum ama kısa süreli.
Ayrıntılarla boğuşamiyorum.
Yüzleşmem gereken yeni ve çok yabancı problemler varken bu kadar düşünebiliyorum..

Çünkü herkes kapısını kapattiginda kendi hayat telaşına kapılıp gidiyor bir yerde..

Bu arada..

"Yaa o açıdan düşünmemiştim kusura bakmayın. Allah şifa versin. "

Yazmanız gereken yorum buydu.

Neyse ben öyle okumuş olayım.

Yaa işte para kısmına geçiş yapamıyorum.
Parasını verdiğim halde bile çözemediğim sorunlar olunca diğerlerine nasıl sıra gelsin ki..
Aranızda en parasizlardan biri benimdir bu arada belki de.
Ama işte o noktaya geçiş yapamıyorum bile..

Misal arabam yok.
Araba almaya yetecek param yok.
En kötü araçlar dünya para.
Corona var ama ben minnacık bebemi 3 buçuk saatlik yola otobüsle götürmek zorunda kalabiliyorum.
Kredi çekme pahasına araba bakıyorum ama alamıyorum.
Benim için değil yine bak.
Yine yavrumun sağlığı..

Her konu o noktada kilitleniyor şu dönem..
Ama işte şu durum olmasa alabiliten vardı. 30 bine araba vardı eli yüzü düzgün şimdi olmuş 75 bin. Şaka gibi ya.
Yani ben kendi içsel sorunlarımı düşünürken ucu hep bu noktaya dayanıyor ve kızıyorum cidden.

Sen ne bekliyorsun soyle bakim belki senin ki daha hoşuma gider :)
Vive kk da açılacak bir konu mu bu allasen lütfen ya :KK70: seni recm ederler hain diye :)
Her şey fazlasıyla zor değilmiş gibi bir de korona belası çıktı başımıza...turizm mezunuyum ama motosiklet mağazasında çalışıyorum,hem sevdiğim için hemde başka iş bulamadığım için..yeri geliyor tamirhaneyede giriyorum,aldığımda zaten market alışverişiydi faturalardı derken anca yetişiyor.Ki market alışverişinide o kadar kıstım ki..Üstelik abimle yengemde yetişirler sağolsunlar...masraf yapmamak için kırk takla atıyorum..mesela akşam yemeği için 2 yumurta haşladım 1 elmayla onu yedim...doğru düzgün yemeklik bile almıyorum...gezi tatil filan zaten hikaye..Allah asgari ücretle geçinmeye çalışanların yardımcısı olsun..Kabulleniyorum mecbur..Dua ediyorum beterini görmeyelim diye...
geçen hafta bir üye tutturdu ülkede herkes tatile gidiyormuş otellerde boş yer bulunamıyormuşşş bla bla.bend e turizm mezunuyum tereciye tere satıyor .denizi görmeyen tonla insan var bu ülkede ne tatili tatile gidenler aynı kesim hep ha bir de akrabası deniz kenarında yaşayan ve çocukları ısrar ettğinden onların evinde utana sıkıla tatil yapmaya çalışanlar var.

Yarım kilo beyaz peynir 40 TL ayda bir kilo yiyoruz iki paket almışım 80 TL. Marka Altınkılıç market File yani Bim’in az daha çeşitlisi. Bir iki dil peyniri aldım yine aylık, bal aldık o da 40 civarı. Aylık 800 şaşılacak rakam değil ki.
Ben yine bir şekilde halledebiliyorum fakat asgari ücretle ailesini geçindirmeye çalışan insanlar var. Onları da düşünüyorum çok zor maalesef

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X