Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de görüyorum duyuyorum hanımefendi. Ukalalık yapmamak için o şekilde cevap verdim ama gereksiz ince düşünmüşüm sanırım :) alım gücümüz Avrupa kadar iyi ya da daha iyi vs gibi bişey söylemedim ben. Her ülkede her kesimden insan var, çok uç farklar olduğunu düşünmüyorum dedim.
Bu da benim düşüncem. Kendimi rahatlatmak için uydurduğum bir şey değil, Belçika’da yaşayan tanıdığımla asgari ücret ve ortalama kirayı oranlayarak Türkiye ile kıyaslayıp ulaştığım basit bir denklemin sonucu.
Ben de ukalalık yapmamıştım aslında. Şimdi yurtdışında yaşayanlarla kavga çıkartmak ıstemiyorum ama orda doğup büyüyenler hariç bu kadar basit bir denklemle arada pek de fark olmadığını görebiliyorsa neden gelip kendi toprağında asgari ücretli işi yapmıyor. Demek ki dediginiz gibi alim gücü olmasa da onu orda tutan başka bir şeyler var. Dediğim gibi orada doğup büyüyenler hariç. Bundan çok çok önce gidenler de genelde dönmedi kültüre zor alışsa da kendini zorladı falan.

Yok sizin bakış açınızla aynı yerde değilim demek istedim. Söylediklerimi anlamamanız da bundan. 😁 Bol şans!!!
😂😂
Hadi ya, öyle mi demek istediniz, ay ben salak, ben aptal, hiç anlayamamışım kusura bakmayın.

Ama bir cevabımı düşünerek okuyun bakalım, sizce cevabım cografik mi;)

😂😂
Hadi ya, öyle mi demek istediniz, ay ben salak, ben aptal, hiç anlayamamışım kusura bakmayın.

Ama bir cevabımı düşünerek okuyun bakalım, sizce cevabım cografik mi:KK66:

Estağfurullah o tarz benim tarzım değil. Siz klavyenizi yarıştırmaya devam edin çünkü o da benim tarzım değil. İyi akşamlar!

dört çocuğum var 😊hayatı ve ülkemi seviyorum,ülkemin halide çok şükür yerinde (bir çok ülkeye seyehatte bulunarak söylüyorum)kendimden konforlu yaşayanları değil daha ihtiyaç sahiplerini görünce halime şükrediyorum🤲 dünyanın sınav yeri olduğunu biliyorum,sağlıklımıyım ailem sağlıklımı tamam ❤bence siz biraz bunalmış olmalısınız mutlaka bir yardım alın.
Birçok ülkeye seyehat ettiğinize göre alim gücünüz iyi. Ya da iş seyahatleri yapabileceğiniz işlerde çalışıyorsunuz. Onlar da genelde dolar üzerinden maaş alıyor ya da yüksek oluyor maaşları falan. Yani konu sahibinin anlattığı konumda değilsiniz.

Tahammül etmiyorum. Şükrediyorum.
Ülkenin değil çünkü dünyanın çivisi çıktı. Siz de var olup belki başkasında olamayacak her ne var ise onun için şükretmeyi denediniz mi?

Konuyu dramatize etmek istemiyorum ama ne zaman bir engellinin yanından geçsem içimden “Allah’ım sana şükürler olsun” derim. Bunu hep derim, şaşmaz. Eğer yürüme engelli ise yavaş geçerim yanından belki saçma ama sanki hızlı yürürsem o üzülecek gibi gelir. İnsan her zaman doyumsuz bir varlıktır. İstediklerinizi elde ettiğinizde başka bir istekler listesi gelir. Şükredebildiğimiz sürece mutlu olabiliriz.
Ayrıca yurt dışını bal kaymak zannetme hastalığına da hastayım. :olamaz:

Yürüyebilen bütün insanlar yürüyemeyenlerden daha mi iyi durumda?

o engellinin yaşam standartlari ortalamanin üstünde olabilir.

o insanlar o sekilde hayatlarina "normal" olarak devam edebiliyorlar.

eksik ve acınası insanlar yerine normal insanlar gibi davranilsa ve toplum onlarin yanindan gecerken sukretmek yerine egitim ve is yasami sunsa senin benm gibi insan dese keske.

Görme engelli akademisyen taniyorum, inanin adamı görseniz kendi halinize acırsınız.

Hos konu acımak degil de siz "şukrediyorum " derken kendinizden eksik veya âşaği konumda oldugunu ima ettiniz sanirim o yuzden yazmak istedim.

konu dışına kaydi biraz kusura bakmayin🙈

Estağfurullah o tarz benim tarzım değil. Siz klavyenizi yarıştırmaya devam edin çünkü o da benim tarzım değil. İyi akşamlar!
Benim tarzım tam da bu, görmeyi göze indirgenleyenlere sizin ‘tarzınız’ sebebiyle verilecek cevabım;
‘Bizimla değılsın...’

Muhtaç olana bakıp iyi ki muhtaç değilim oh be, demek...
Şahsi algılamayın ama uzak durulacak fikirlerden benim için. Kötülüktür gözümde. İçi kötü derler ya, öyle.

Peki :D siz uzak durun. ☺️ Kötülük olmasın. 😉 Ben bugünüme de hamdolsun dedim tekrar bu konu sayesinde. Aradığınız beklentilere kavuşmanızı dilerim. 💓

Herkese cevapları için teşekkür ederim ama ben ince düşündüğümü zannetmiyorum. Dün markere gittim çer çöp 800 lira içinde et (tabii ki) yok peynir, deterjan, temizlik malzemesi, su, soda vb. şeyler. Sizin moraliniz bozulmuyor mu? Yani spesifik bir şey değil ki yazdıklarım hepimiz için geçerli.
Ince dusunuyosun diyenlere aldirmayin ince dusunsek ne dusunmesek ne düşünme bicimimiz karnımızı doyurmuyo ki

Düşünmüyorum.
Bu kadar ince düşünecek kadar boş kalmıyor zihnim.
Daha farklı daha özel kaygılarım var çünkü..
İnce düşünmek mi, vatandaşı olduğu ülkenin geleceği için kaygılanmak boş kafalılık değildir!!! Monom doho ozol koygolorom vorrrrr

Bazı insanlar doğruları söylüyoruz diye sinirleniyor, mesela komşumuza işsizlik var diyorum, ekonomi kötü diyorum mesela. Adam diyor ki; "güllük gülistanlık, iyi durumdayız." Şaka gibi. Doğruları konuşacağız tabi ki, bugün haberlerde izledim kocası tarafından işkence görmüş kadın, biri de boşanacağı gün öldürülmüş. Diğer ülkeler de güllük gülistanlık değil fakat enazından hak hukuk var.

Ben de ukalalık yapmamıştım aslında. Şimdi yurtdışında yaşayanlarla kavga çıkartmak ıstemiyorum ama orda doğup büyüyenler hariç bu kadar basit bir denklemle arada pek de fark olmadığını görebiliyorsa neden gelip kendi toprağında asgari ücretli işi yapmıyor. Demek ki dediginiz gibi alim gücü olmasa da onu orda tutan başka bir şeyler var. Dediğim gibi orada doğup büyüyenler hariç. Bundan çok çok önce gidenler de genelde dönmedi kültüre zor alışsa da kendini zorladı falan.
Kesinlikle orda yaşamak daha avantajlıdır. Heleki orada gurbetçi olup yazları Türkiye’ye gelip bizim 6 ay taksitle 1 haftalık yaptığımız tatili bedavaya yapıyorlar. Buna lafım yok maalesef döviz olayı girdi mi işin içine bambaşka bir durum oluyor. Ama sorsan onlar da hayat pahalı diyor anlamadım ki🤷🏼‍♀️

Bazı insanlar doğruları söylüyoruz diye sinirleniyor, mesela komşumuza işsizlik var diyorum, ekonomi kötü diyorum mesela. Adam diyor ki; "güllük gülistanlık, iyi durumdayız." Şaka gibi. Doğruları konuşacağız tabi ki, bugün haberlerde izledim kocası tarafından işkence görmüş kadın, biri de boşanacağı gün öldürülmüş. Diğer ülkeler de güllük gülistanlık değil fakat enazından hak hukuk var.
Tuzu kuru diye umrunda değil

Yürüyebilen bütün insanlar yürüyemeyenlerden daha mi iyi durumda?

o engellinin yaşam standartlari ortalamanin üstünde olabilir.

o insanlar o sekilde hayatlarina "normal" olarak devam edebiliyorlar.

eksik ve acınası insanlar yerine normal insanlar gibi davranilsa ve toplum onlarin yanindan gecerken sukretmek yerine egitim ve is yasami sunsa senin benm gibi insan dese keske.

Görme engelli akademisyen taniyorum, inanin adamı görseniz kendi halinize acırsınız.

Hos konu acımak degil de siz "şukrediyorum " derken kendinizden eksik veya âşaği konumda oldugunu ima ettiniz sanirim o yuzden yazmak istedim.

konu dışına kaydi biraz kusura bakmayin🙈

Yok ya hu öyle bir şey kastetmedim. Eksikliklerim, beklentilerim, yapacaklarım ve hala gerçekleştiremediklerim var benim de elbette ama sağlıklı bir insanım ben de o durumda olabilirdim şükür değilim düşüncesiyle yaklaştım. Acınası, vs. alakası yok anlık duygusal hissiyatım işte.

İnce düşünmek mi, vatandaşı olduğu ülkenin geleceği için kaygılanmak boş kafalılık değildir!!! Monom doho ozol koygolorom vorrrrr

Bu konular üzerinde çok ince düşünmüyorum. Düşünecek durumda değilim.

Evladımın sağlık sorunları ile cebelleşirken Ülkem için sadece Rabbim sonumuzu hayır et diyebiliyorum.
Daha ince kafa yormam için kafada yer lazım çünkü.

Vatanınızın hayrına keşke anlama anlamlandırma yeteneğinizi geliştirebilseniz de vatana hayrınız dokunabilse..

Ben 3 yaşında bir çocukla ilgili haber okudum bir de. Hiç görmeyin daha iyi. Yalniz bu diğer ülkelerde de çok oluyor ne yazık ki. Bir belgesel izlemiştim. Yanlış olmasın 60 arama yapılmış sosyal hizmetlere gelmişler vs ama çocuğu almamışlar hatta inanmamışlar sanırım. En sonunda cocugu üvey baba ve öz anne öldürmüş. O sosyal hizmet sorumlularına da daha açılmış falan. Yani kurtulabilir durumda imiş 60 arama ne demek. Yani gerçekten her yerde kötü olaylar oluyor sürekli. Bir yerde daha az bir yerde daha çok. Ama ne yazık ki oluyor.

Muhtaç olana bakıp iyi ki muhtaç değilim oh be, demek...
Şahsi algılamayın ama uzak durulacak fikirlerden benim için. Kötülüktür gözümde. İçi kötü derler ya, öyle.
Muhtaç olana ‘şükür be, ben onun gibi değilim’ demek resmen vicdansızlığın dik alasıdır.

Muhtaç olanı görüp çabalamak, onunla senin arandaki farkı azaltmak, bunu kitleler haline getirip herkesin belirli bir düzeyi yakalamasını sağlamak ve en temelinde ‘muhtaç’lığı kaldırmak değil midir esas insanlık, biz mi yanlış biliyoruz ya?

Konu sahibi arkadaşım, şimdiden asabım bozuldu.
Ülkemde çocuklar aç, insanlar yokluktan intihar ediyor, el kadar bebekler dünya para olan hastalıklarının ilacına ulaşamıyorlar, asgari ücretli resmen ipte cambaz gibi hayat yaşıyor vs.
Allah canımı alsın kendim için bir tek endişem varsa, ben yukarıda saydığım insanlar için deliriyorum, interneti çekmediği için dağa yürüyen çocuklar, eğitim vermeye yine sıcağın altında dağa çıkıp da kalp krizi geçirip yaşamını yitiren öğretmen gibi niceleri için.

Ben internete her yerden, klozetten bile ulaşırken, neden ya neden!!!
Alım, satım gücü hepsi hikaye.
Önce hepimiz insan olabilirsek, bunlara ancak çözüm üretebiliriz, bazılarımız daha insan malum kanun ve devlet gözünde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X