Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle konuları seviyorum şahsen, gözüm açılıyor.
Göremediğim perspektifler kazanıyorum, hayatın farklı kesimlerinden insanların günlük yaşantılarına dair bilgi ediniyorum, alışkanlıkları hakkında fikir sahibi oluyorum ve en basiti kendimi değerlendiriyorum, ben neredeyim, bu ülkenin vatandaşı olarak neredeyim ve ne yapıyorum diye.

Çıktı 2 tane üye, bütün gece güzelim konuyu yedi bitirdi, suya 8 tl verdiklerinde görüşelim diyorum anlamıyorlar ve anlamayacaklar.
Tüm enerjimizi onlara bunun normal olmadığını anlatmaya çabalamakla boşa harcadık, aynı gemide olmadığımız birine bu kadar dil döktüğümüz çok büyük pişmanlık duyuyorum.
Konuyu da katlettik.

Muhtemelen yarın bir çoğumuz banlı olacak.

Konu sahibi, adil bir yaşam için vicdanlı kalpler gerekir.
Başkası ilaç alamıyor bak benim ilaca ihtiyacım yok diye şükreden bir toplumla, bırak arpa boyu ilerlemeyi, senelerdir olduğu gibi dört nala geri gideriz.
Ve sonuç olarak hepimiz batarız.
Bunun başka bir sonuca bağlanması mümkün değil, algılar değişmedikçe ve herkesin bir diğerinin de canlı olduğunu hatırlamadıkça....

suya 8 tl mi veriyorsun? woow ucuzmus..
litresi nekadar?

ben 9 litre suya 5.16€ veriyorum :D
almanyada sular pahali yafff

Verdiğim bilgisayar örneğinde minimum bir oyun bilgisayarını söylemişim bir de. 30.000₺ civarındakilere bakmaya bile param yetmediğinden herhalde :KK70:

Benim kaç aydır bilgisayar almam lazım, alamadım. Ben alamadıkça arttı zaten fiyatlar.
İnternette takılıp dizi, film izlemek için de değil üstelik; çalışabilmem için lazım. Minimum 13-15 bin vermem gerekiyor şu an. Ama o da işimi çok görmeyecek maalesef. Sadece ölmek üzere olan bilgisayarımı yenilemiş olacağım.
Bana lazım olan, işini hakkıyla görecek bilgisayarların fiyatına bakamıyorum bile.
Bizim bir bilgisayar için vermemiz gereken paraya millet araba alıyor oralarda.

Çok geçmiş olsun ciddi bişey değildir umarım canım ya minnoşcuk
3. kattan beton zemine düşmüş maalesef. Görünmez kaza 🙁. İç kanama tehlikesi var, kırığı yok. Gözlemliyorum yani işte ben de, şu ana kadar hayati tehlikeye işaret eden bir şey olmadı çok şükür. Yarın ve öbür gün hep veterinere gideceğiz ve ilk 72 saat gözlem altında tutmamız gerekiyor.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🥰. Durumu anlatmaya odaklanınca teşekkür etmeyi de unutmuşum 😅.

fakir olmak zor is desene
Yok, enayi olmak daha zor.
Düşünsene cebimde seninkinden 104 tl daha fazla para kaldığını...

Ha bu arada, biz burada fakirliği kişiler bazında değil toplum bazında değerlendirdik.
Yoksa ömründe tek villa görmüş, bilmem ne yapmış bir tek sen olamazsın değil mi?
Çok şükür işte buna şükredilir, hepimiz bencil değiliz.
Başkasının açlığı hakkında da aynı üzüntüyü duyabiliyoruz.

Türkiyenin ekonomik acisinin avrupada ki gibi oldugundan bahsetmedim zaten hic :)

O kadin evi oldugundan sansliymis canim.
Gerci belcikanin emekli maaslarini bilmiyorum.
Ama almanyada kirada oturuyorsan emekli olarak gecinemezsin. Bu yüzden cogu emekli almanlar türkiyeye veya baska ülkelere göc ediyor.

Sen türkiyeye döndünmü hangi ülkedesin suan?

Ben lisede 1 sene universitede 6 ay universite sonrasinda 1 sene Belcika ve Fransa'da ogrenci olarak yasamistim, kisa kisa donemlerde, o yuzden Avrupa'yi biliyorum diyemem, sahit oldugum tanidigim insanlarla karsilastirdim sadece.

Su an 2 bucuk senedir Dogu Afrika'da Ruanda'dayim. Valla "burda ekonomi cok kotu Turkiye gene iyi" desem sozune en cok inanilan gurbetci olurum bu forumda herhalde. Valla burda ekonomi daha bile kotu arkadaslar :KK53: Ama sukredelim Turkler olarak demicem cunku bazi siyasi seyleri anlattigimda "oooo, ayni bizim gibiii" diyorlar. :KK53:

Bu arada biraz geyik yapmak istiyorum, Turkler burada cok fazla, insaat sektorunde bir de ithal edilen mallar da cok fazla buraya ama korkunc bir kalite boyle igrenc urunler hayatimda gormedim. Bizim koyun bakkalinda Istanbul marka bir biskuvi var, yani guzelim Istanbulumuz Ruanda'nin koyunde ancak bu kadar igrenc bir sekilde temsil edilebilir. Korkunc bir biskuvi. Ha bir de Istanbul'u temsilen ben varim, ben de hic iyi yemek yapamiyorum. Ama burda yemek kulturu baya kotu oldugundan kimse anlamiyor.

Yok, enayi olmak daha zor.
Düşünsene cebimde seninkinden 104 tl daha fazla para kaldığını...

Ha bu arada, biz burada fakirliği kişiler bazında değil toplum bazında değerlendirdik.
Yoksa ömründe tek villa görmüş, bilmem ne yapmış bir tek sen olamazsın değil mi?
Çok şükür işte buna şükredilir, hepimiz bencil değiliz.
Başkasının açlığı hakkında da aynı üzüntüyü duyabiliyoruz.

Sizler yastik altinda altin saklayan insanlarsiniz.
Ac kalan olmaz icinizden kolay kolay zaten ironi yaptiydim :)

Villa da hic görmedim desem :KK51:
Ama sen görmüssündür eminim..

3. kattan beton zemine düşmüş maalesef. Görünmez kaza 🙁. İç kanama tehlikesi var, kırığı yok. Gözlemliyorum yani işte ben de, şu ana kadar hayati tehlikeye işaret eden bir şey olmadı çok şükür. Yarın ve öbür gün hep veterinere gideceğiz ve ilk 72 saat gözlem altında tutmamız gerekiyor.

Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için 🥰. Durumu anlatmaya odaklanınca teşekkür etmeyi de unutmuşum 😅.
Yok teşekkür mühim değil ay yavrum Allah korusun siz gözlemleyin inşallah bişeycik olmaz kırığı yokmuş ya şükür bizim de var kedimiz kardeşimin daha doğrusu çok tatlılar öpün bol bol onu şuan ilginizi çok ister

Sizler yastik altinda altin saklayan insanlarsiniz.
Ac kalan olmaz icinizden kolay kolay zaten ironi yaptiydim :)

Villa da hic görmedim desem :KK51:
Ama sen görmüssündür eminim..
İnşallah öyleyizdir, yastığımızın altından çıkarıp yeriz altınları.

Söylediğim gibi burada kişiler değil vaziyet hakkında konuştuğumuzdan kim ne gördü ne görmedi bilinmez, kimin altını salkımı var o da meçhul ama tek gerçek ülkemiz insanları çok zor durumda.
Bunun aksini iddia etmek ya da bununla alay etmek gerçekten kötü kalpliliktir ve bu en hafif tabirim.
Şuraya 50 satır küfür yazsam yine tam durumun karşılığı olmaz da neyse...

Ben lisede 1 sene universitede 6 ay universite sonrasinda 1 sene Belcika ve Fransa'da ogrenci olarak yasamistim, kisa kisa donemlerde, o yuzden Avrupa'yi biliyorum diyemem, sahit oldugum tanidigim insanlarla karsilastirdim sadece.

Su an 2 bucuk senedir Dogu Afrika'da Ruanda'dayim. Valla "burda ekonomi cok kotu Turkiye gene iyi" desem sozune en cok inanilan gurbetci olurum bu forumda herhalde. Valla burda ekonomi daha bile kotu arkadaslar :KK53: Ama sukredelim Turkler olarak demicem cunku bazi siyasi seyleri anlattigimda "oooo, ayni bizim gibiii" diyorlar. :KK53:

Bu arada biraz geyik yapmak istiyorum, Turkler burada cok fazla, insaat sektorunde bir de ithal edilen mallar da cok fazla buraya ama korkunc bir kalite boyle igrenc urunler hayatimda gormedim. Bizim koyun bakkalinda Istanbul marka bir biskuvi var, yani guzelim Istanbulumuz Ruanda'nin koyunde ancak bu kadar igrenc bir sekilde temsil edilebilir. Korkunc bir biskuvi. Ha bir de Istanbul'u temsilen ben varim, ben de hic iyi yemek yapamiyorum. Ama burda yemek kulturu baya kotu oldugundan kimse anlamiyor.

Afrikada ne isin var :) Bence sen avrupaya gecis yap tekrar.
Cok alcakgönüllüsün bu arada. Türkiyede seni yerler.
Avrupaya gel bence tekrar. Bir sene yasadiysan okadar da bilmiyor olamazsin buralari..tam avrupai bir insan gibi geldi düsünce yapin bana.
Hakkinda hayirlisi olsun

Vallahi biz hep burdayiz göremiyoruz. Karşım pastane kahveci bar vs ama.dolu değil diye bir de örnek veriyorum ya:)) demek ki biz de arada gelsek özellikle yazın aa her yer doLu herkes eğleniyor gülüyor diyeceğiz. Güzelmiş. Bir de 4 sene öncesi ya da 5 neyse aynu işi yapan çiftiz eşimle.. her sene gittiğimiz tatilin günleri düşmeye başladı. Haftada iki çıkıyorsak 1 çıkmaya başladık falan. Yani 4 sene öncesi bile fark ediyor diyim bej size.
Ailemin evinin bulunduğu caddeden geçen 10 arabadan 7-8’i en az 1.5 milyon ₺’lik arabalar. Prosche Cayenneler, Audi Q7ler, daha neler neler... Ancak bu caddede bile her ay kapanıp yenisi açılan dükkanlar, akşam yemeği ve sonrası saatlerinde de öğle yemeği saatlerinde de önünden geçtiğim kafelerde 2-3 kişi anca görüyorum. Çarşı dersek gördüğüm insanların %70’i ya Rus ya Alman.

Güvenlikli havuzlu yeni lüks binalardan oluşan sitelerin olduğu, bu kadar lüks 0 arabaların vızır vızır geçtiği yerde tutunamayan dükkanlar nerede tutar, dolmayan kafeler nerede dolar acaba 🤷🏼‍♀️

O lüks arabaları o kadar sık görünce de bir “millette para bol, bir biz mi fakir kaldık” diye de aklımdan geçmiyor değil 😅.

Siyasi boyutuna girmek istemiyorum zira daha yeni bandan döndüm 😜 ama bence anlayan da anladı

Yaaa ben bunu nasil bilmem. Zamaninda her turlu siyasi uctan adamla sevgili oldum islamcisinden tut solcusunun her turden fraksiyoncusuna, milliyetcisinden tut kimlik siyasetcisine kadar her kesimden adamla sevgili oldum ama son trendleri kacirmisim resmen. :olamaz: Bu arada geyikten banlanacagim ama soylemeden de gecemeyecegim hepsinin ortak noktasi tabi ki Turkiye'de erkek olmalariydi offff bu konuya girmek bile istemiyorum bu arada kimse Turkiye'deki erk*k milletinin hayat standartlarimizi nasil dusurdugunden bahsetmemis :KK43: Kadina siddet denilip gecilmis ama bence bu konu da irdelenmeliydi.

Ya bu kadinlar kulubundeki butun kadinlar Turk mesela ve tartismamizdaki seviyeye, guzellige bakar misiniz? En seviyesiz yorumlar bile bir gazete haber sitesine gore, baska forumlara gore seviyeli. Burasi erkekler kulubu olsa var ya su an offf. Yani gercekten ulkedeki kadinlar ve erkekler arasinda bariz bir seviye farki da var arkadaslar bence. Cidden erkek dusmanligi yapiyorum su an ama ne yapayim. Bence erkekler de goc sebebi. Ingilizcede pushing factor denen cinsten. Itici guc.

O kadar dogru yere degindin ki
--Burada yasayan insanlar gecinemediklerini soyluyor. --
Burada yasayan biziz kimseyi inandirmaya gerek yok. Muptelasi olan gelir yasar.
Cok yabanci var Türkiye 'ye yerlesen. Ama ben bu tarz konusan birinin gelip yerlesecegim dedigini duymadim.

Of zaten hep aynı bahane.
Burada 2. sınıf vatandaşız, yabancılar bizimle arkadaş olmuyor, dönmek istiyoruz. Ama düzenimiz burada vs vs...
Ama hiçbiri dönmez.

Benim kaç tane akrabam ve arkadaşım Almanya başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerindeler.
Çok önce gidenler bile dönmeyi düşünmüyor artık. Çocukları da oraya adapte büyüdüler, onlar hayatta dönmezler zaten.

1 kişi, 5 kişi, 50 kişi ırkçı olsun tamam ama 40 sene boyunca karşılaştığın herkes sana 2. sınıf muamelesi yaptıysa bir dön de kendine bak, "ben ne yapıyorum da bu insanlar benden rahatsız" diye düşün bir zahmet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X