Bunu 5 yıllık iphone 5s’imden okumama kaç puan verirsiniz?

Aldığımda da 3 nesil eskiydi üstelik.
Taksitle alıyorlar dediğiniz şey, yurtdışında 1.100 birim paraya alınan telefonun bir taksidi burada 3.000-4.000 birim para. Abd’de iphone 11 pro max 50 birim para taksit. Türkiye’de aylık 3.700’den 11.100. SE 400 birim para iken Türkiye’de 5.600 birim para. Sadece bir aylık taksidi orijinal fiyatının iki katı.
Çoğunluğun hatası para birimlerini elma armut gibi ayrı sanmak ve birbirlerine dönüştürmek. “Domatesin kilosu yurt dışında 3 euro, 3 euro 28 tl eder, bizde 5 tl, demek ki 23 tl daha ucuza alıyoruz” diye düşünmeyin. 3 euro=3tl=3usd olarak düşünün. O zaman gerçek alım gücü ortaya çıkar. Gerçek şu ki yurtdışında yaşayanların 50 birim paraya yaptığı alışverişi bizler 500 birim paraya anca yapabiliyoruz.
Kafeye gitmek gibi sıradan bir eylem, yurtdışında çoğu insanın günlük yaptığı şey, bizlerde ayda yılda bir yapılabilen bir lüks oldu. Ben en son geçen yıl eylülde gittim. Bir kahve ve bir dilim pastaya 30 birim para verdim. Yurtdışında bir kahve ve bir dilim pasta kaç birim paradır acaba?