Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunu 5 yıllık iphone 5s’imden okumama kaç puan verirsiniz?😅 Aldığımda da 3 nesil eskiydi üstelik.

Taksitle alıyorlar dediğiniz şey, yurtdışında 1.100 birim paraya alınan telefonun bir taksidi burada 3.000-4.000 birim para. Abd’de iphone 11 pro max 50 birim para taksit. Türkiye’de aylık 3.700’den 11.100. SE 400 birim para iken Türkiye’de 5.600 birim para. Sadece bir aylık taksidi orijinal fiyatının iki katı.

Çoğunluğun hatası para birimlerini elma armut gibi ayrı sanmak ve birbirlerine dönüştürmek. “Domatesin kilosu yurt dışında 3 euro, 3 euro 28 tl eder, bizde 5 tl, demek ki 23 tl daha ucuza alıyoruz” diye düşünmeyin. 3 euro=3tl=3usd olarak düşünün. O zaman gerçek alım gücü ortaya çıkar. Gerçek şu ki yurtdışında yaşayanların 50 birim paraya yaptığı alışverişi bizler 500 birim paraya anca yapabiliyoruz.

Kafeye gitmek gibi sıradan bir eylem, yurtdışında çoğu insanın günlük yaptığı şey, bizlerde ayda yılda bir yapılabilen bir lüks oldu. Ben en son geçen yıl eylülde gittim. Bir kahve ve bir dilim pastaya 30 birim para verdim. Yurtdışında bir kahve ve bir dilim pasta kaç birim paradır acaba?
Yazık ya bide bilale anlatır gibi bile anlatmışsın parmaklarını yormuşsun bacım üzüldüm çabana :(

herkes böyle endişeli olmalı ama maalesef herkes kendi özel sorunlarını düşünüyor.. kısaca kimse düşünmediği kafa yormadığı için rahat :110:

Merhaba nihayet serin bir akşamdan sevgiler. Öncelikle baştan yazayım “Ya sev, ya terk et” çiler yazmasın konuya rica ediyorum. Ben akıldan çok tavsiye ve dertleşmek istiyorum. Çünkü TR’de ve özellikle de İstanbul’da yaşamak artık bana çok zor geliyor. Gürültü, kalabalık, insanların saygısızlığı ve bitmek bilmeyen kakafoni, herşeyin el yakması, kendi ülkemde tatile gidip cennet köşeleri keşfedememek, yurtdışının artık tamamen bir hayal olması, herşeye sürekli zam gelmesi, işsizlik, sürekli endişe ile yaşamak kısaca bu ülke beni yordu.

Yurtdışı imkanımız malesef yok, eşimle ben üniversite mezunu beyaz yakalıyız hatta o şu an işsiz. Bilişim sektöründe ama iş yok, aramıyor bile kimse. Hadi herşeyi yıkalım bir arsa alıp ev yapalım, bazısı Bursa’da köyde, bazısı Burhaniye ya da Urla’da yaşıyor öyle yapalım desek para yok! Ayrıca iş mevzusu ne olacak büyük problem çünkü oralarda istihdam kısıtlı. Yani biz bir süre daha buraya mahkumuz. Hoş gerçi İzmir’e gidince döviz düşmeyecek, ülke aynı ülke kriz aynı kriz.

Peki siz nasıl dayanıyorsunuz?

İçinizde çocuğu olanlar var bu ülkenin gidişatından böyle üstüne çöreklenilmesinden güzelim kendine yeten bu ülkenin dışarıya bağımlı hale gelmesinden hadi hepsini geçtim bir kadın olarak kadına şiddetten, Allah korusun ama tecavüze uğrasak ya da eşimiz bizi öldürse arkamızdan “orada ne işi varmış, ne biçim giyinmiş, kesin adamı kışkırttı” denecek olmasından. OF YAZARKEN BUNALDIM. Bütün bunlar sizi yıpratmıyor , umudunuzu örselemiyor mu? Ne olur akıl verin bana ben dayanamıyorum. Gerçekten depresyondayım, anti depresan almama rağmen zihnim artık bu kaygı halinden ağrıyor. Elle gelen düğün bayram diyemiyorum bu ülke hepimizin hepimiz batıyoruz batarken. Ne olur umutlarınızı, size güç veren düşüncelerinizi benimle de paylaşın.
konudan konuya atlamışsınız tüm derdinizi bir anda döküp rahatlamak istercesine
maalesef insanız ve elimizden gelen sınırlı şeyler var
o yüzden oturup ümitsizliğe düşmek istemiyorum o elimden gelen sınırlı şeyi yaparak diğer insanlara ümit kapısı olmak istiyorum
bence siz de öyle yapın içiniz bir nebze rahatlasın
kadına şiddet mi en çok sizi örseleyen o zaman o kurumlara destek olun maddi olması şart değil manevi de olur bir blog açıp o konuda yazmak da olur en basiti...size kalmış ne yapabilirseniz

gurbetcileri catir catir kiskanan ve yermeye calisan insanlari okudukca zevk aliyorum resmen :KK70:

mest oldum yine. yarin bir iki story paylasmaliyim.
cok kiskanc ve haset insanlar doluymus etraf :)
Puhahahahahhaahahahahahah
Tatlım storyden kastın bana ise inan zerre umrumda değilsiniz
Benim burada hiçbir sıkıntım yok çok şükür, olsa dahi sırf yurtdışında yaşama ve çalışma imkanı olduğu için kendini bir zırt sanan insanları kıskanmam; çünkü orada yaşamak dışında bir espiriniz yok sizin kofsunuz. çok şükür şu mesajı yazacak kadar avam insanları hiçbir zaman kıskanmadım. kıskanmam da.
Size iyi gurbetler, ne orada kabul görüyorsunuz ne buraya dönebiliyorsunuz sizi de anlıyorum arada kalmışsınız bir yere aitlik yok, bir de biz kıskanıyoz işiniz zor :27:

Gecen aylar türkiyeye tatile gittim eurocuklarimla.

Üc haftada 18 bin tl harcadim.
Yine gitmek isterim aslinda ama bekliyorum euro daha da yükselsin.
Catir cutur yiyorum helal ve durdugu yerde yükselen parami. Oh sefam olsun :halay:

Ilerde de geri dönüs yapmayi da planliyorum. Cunki türkiye cennet. Sana ona buna cennet degilse birsey diyemem tabiki. Herkesin hayat görüsü standartlari ve maddi olanaklari farkli sonucta :)

Ironi degil hee :)

sinirlari da ben kapattim. euroyu da biz gurbetciler yükseltiyoruz caktirmiyoruz bakmayin :KK70:

Hanımefendi şu üslupla değil Avrupa, tüm dünyayı gezseniz..... (Buraya gelecek atasözünü anlayan anladı, hani altın semerli olan....) Lütfen konumu sabote etmeyin.

Evet resmen son zamanlarda ağır olan yaram kanadı şu an :KK43:
Olmuyor doluya koyuyorum almıyor, boşa koyuyorum dolmuyor.
İstanbul'da yaşayan biri olarak bıkkınlık seviyemi en hat safhada yaşıyorum bu aralar, eşimle birlikte iyi bir işimiz hatta şu şartlarda bir çok aileye nazaran iyi denebilecek de maaşımız var.
Ama sürekli bir koşuşturma sürekli bir telaş.
60 lı yaşlara kadar sürekli bir koşuşturma, bir şeylere yetebilmek için daha çok daha çok çaba sarf edecek olmamız beni inanılmaz geriyor.
Artık işin maddi boyutunu geçtim fiziksel olarak bunu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Bir de şimdi bebek düşünen biri olarak, gelecekte çocuğun yetişme tarzı yaşam kalitesi kaygısı başladı.

Ben çıkamıyorum çıkabilen varsa beni de aydınlatsın lütfen.

komşum çocuğunu kanadada doğurup gelecekti herşeyi planlamıştı vatandaş olsun diye doğumdan 3 ay önce gidip 1 ay sonrada dönecekti ama pandemi çıktı mecbur türkiyede doğurdu.bebek şanslıyken şanssız oldu yaa :olamaz:

Kotu olmus gercekten , pandemi herkesin hayatini mahvetti

Ne kadar ülkeni sevsende gerçeklerden kaçamıyorsun. Taciz, tecavüz, şiddet vs her yerden sömürülüyoruz. Bizim insanlarımızı bilerek bu hale getiriyolar zaten. Eğitimsiz bırakarak, işsiz bırakarak, saygısız birbirini yiyen toplum haline dönüştürüyolar. Ne insanlar ailesiyle mutlu ne de çevresiyle. Kadınlar kocasından şiddet görüyor kabul ediyor, her türlü kabul ediyor. Toplumsal çöküş var, kimsenin birbirine tahammülü yok, şiddet iletişim tarzımız haline geldi. Kimse kimseye yardımcı olmuyor, kimsenin kimseye bir şey kattığı yok, herkes bencilleşti. Herkes" bana dokunmayan yılan bin yaşasın" modunda. Ben hiç memnun değilim, içim çürüdü artık.

Ailemle yaşıyorum
Maaşım kendime sadece yine de yetişemiyorum
Bir sürü borcum var
Dediğin gibi yurtdışı seyahat hayal artık
Eskiden giderdim para biriktirip
Yurt içi bile gidemiyoruz
Sadece yeme içme arada bi gezme
Bende çok bunaldım
İşsiz kalma korkusu stres kalabalık
Avrupa ülkelerine baktığında insanın içi kararıyor
Neden burda doğdum diyorsun
Çok zor işimiz

İsterseniz liste halinde yazıyım. Girin İnternete açın bakın burda bu kadar yazıyonuz ya bide cevrenizdeki gurbetcilere sorun hani Eurolar tatilde görgusuzce harcıyorlar ya malum! Ben uyduruyorum zannediyorsun! Almanya asgari ücret 1.580 dir. Calıstıgın işte meslegine göre aldıgın maasa göre degişir! Tr gibi!

çocuk doğduğunda aylık 200€ veriliyor, anneye de bir yıl boyunca 300€ veriliyor. Bir yıl boyunca aylık 500€ gayet güzelmiş. Sonrasında da çocuk için 200€ Verilmeye devam ediliyor. hiç yoktan iyi, en azından bez mama vs ihtiyacını alırsın kardeş neden bunlardan bahsetmiyosun mesela? Sor sor diyosun da soruyorum bu cevapları alıyorum sinirim bozuluyo yapma eyleme🙈 insanlar diyor ki asgari ücret alıp burda raf fiyatlarıyla Ayın sonunu zor getiriyosun, ordan naber diye soruyolar. geçim sıkıntısı yaşıyo musunuz?

çocuk doğduğunda aylık 200€ veriliyor, anneye de bir yıl boyunca 300€ veriliyor. Bir yıl boyunca aylık 500€ gayet güzelmiş. Sonrasında da çocuk için 200€ Verilmeye devam ediliyor. hiç yoktan iyi, en azından bez mama vs ihtiyacını alırsın kardeş neden bunlardan bahsetmiyosun mesela? Sor sor diyosun da soruyorum bu cevapları alıyorum sinirim bozuluyo yapma eyleme🙈 insanlar diyor ki asgari ücret alıp burda raf fiyatlarıyla Ayın sonunu zor getiriyosun, ordan naber diye soruyolar. geçim sıkıntısı yaşıyo musunuz?

Anne calisiyorsa ilk sene son senenin maasin 60% i ödeniyor. Aldiginiz maasa göre 300 ve en fazla aylik 1800 euro. Kim ne derse desin Almanya o konuda en önde giden ülkelerden. En azindan hamilelik ve anneligin ilk 3 senesini yasal haklarin da koruma altinda

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X