Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim mahalle de bir çocuk vardı.
Hollanda da yaşayan Türk bir kızla çıktılar 10 sene sonunda evlendiler.
Çocuğun annesinin evinin üstüne ev yaptılar eşyalar full dizildi.
Şartlar iyi el bebek gül bebek bakılıyor derken hamile kaldı.
Çocuğu doğurunca baktı ki şartlar giderek zorlaşıyor aldı çocuğu Hollanda'ya gitti.
Adama dedi ya gelirsin ya boşanırız, adam da gitti.
Yattığım yerde para kazanmak, şartlar daha iyiyken orada yaşamak varken niye Türkiye de yaşayayım dedi kız.
Üstelik bunu da diyen bir Türk.

Doğruyu söylemiş en azından.
Burada sürüneceğine orada adam gibi yaşarlar.

Lisans mezunuyum. Kendimi geliştiremedim. Her hangi bir iş istiyorum. Satış danışmanlığı filan olur. Bana diyo ki mağaza sahibi sabah 9da geliyoruz akşam 9 10 gibi çıkıyoruz. Bu olabilecek bir şey mi Allah aşkına. Bolca tekstil fabrikası vardı yaşadığım yerde. Kapıdan giremiyosun başvuru için bile tecrübeli arıyolarmış. 🤷🏻‍♀️ Şimdi de mesela evliyim çocuk yok yaşımın geçtiğini düşünüyorlar ve çocuk yapar da işi bırakırım diye beni işe almak istemiyolar. Ölelim istiyolar. Eşim polis idare etmeye çalışıyoruz tek maaşla şu an. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Tek temennim şu gurbetçilerin gelip oy vermemesi. Ama maalesef ki biletleri bile alınıyor gelsinler oy versin diye.

Zaten en ifrit olduğum konuda söz hakları olmamalarına rağmen oy vermeleri yasaklanmalı derhal.

Israrla her konumu sabote eden TR aşığı ama Avrupa’da yaşayanlara söylemek istediğim :D

Eklentiler

• 34B69CE9-73F4-47DA-8DB2-9F22C206EF27.webp
    34B69CE9-73F4-47DA-8DB2-9F22C206EF27.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 24
Siz kac yasindasiniz ? 15 falan mi? Hiç tarih okumadiniz , ekonomiden bihaber yasiyorsunuz herhalde

Cok uzaga da gitmeye gerek yok , daha 6 ay once eur 6 liraydi simdi 9 tl
Tum dünyada en hizli deger kaybeden para birimi Tl , dunya ekonomi haberlerinde papua gine parasiyla bir tutuluyor , azicik okuyun ama duzgun seyler okuyun , gercek haberleri okuyun
tamam biz okumadık, bilmiyoruz 🤔tarih sayfalarında dün bıgün ve yarın olacağı gibi araba yapatken fabrika kurarken engel olurken şimdide dış güçlerin şaşşakcılarıyla uğraşıyor bu millet .siz okuyun siz değiştirin siz çalışın o zaman,hep insanları suçlamayında icraatte bulunun bi zahmet

Tahammül etmeye çalışıyorum diyelim.
20 küsür yıllık evliyim, ilk zamanlarda kuruş hesabı yapan, evde ki meyveyi tanesini hesaplayan bir çiftken şimdilerde ülkemde ki açlık sınırına göre daha iyi şartlara sahibim. Bunun için şükür ediyorum tabi ki, etmezsem emeklerime, verene nankörlük etmiş olurum çünkü. Zenginlik kimine göre göreceli, belki burada ki bazı üyelere göre benim şartlarımda kayda değer değildir, bilemem.

Kaygılarım sadece kendimle ilgili olsaydı bende toz pembe görürdüm herşeyi. İnanın vatan millet Sakarya derecesinde ülkesini seven biriyim. Ama bu sevgim bazı gerçekleri görmeme engel değil, olmamalıda zaten. Asıl sorgularsam, analiz edersem, kıyaslarsam ülkesini seven biri olurum.

Eskisi kadar dışa bağımlı değiliz demiş bir üye, bir başkası git hayvancılık yap demiş. Bunu diyenlerin muhakeme yeteneği olmayan, sorgulayamayan insanlar olduklarını düşünüyorum açıkcası. İthal edilen ve bir sonraki sene ürün vermeyen hibrit tohumdan, samanın bile ithal edilmesinden, dışarıdan alındığı için çiftçinin elinde kalıp çöp olan ürünlerden haberleri yok sanırım.

Asgari ücret alıp evini geçindirmeye çalışanın kirası bile neredeyse aldığı maaşa denkken nasıl bir adaletten bahsedilebilir ki? Yada her şey çok güzel, ben yurtdışı tatili bile yapabiliyorum demek, ironi yaptığını varsaymak isterim. Yoksa gerçekten tek maaşla geçim savaşı veren oturur ağlar sinirinden.

Evet düşününce insan hazmedemiyor, hiddetleniyor. Ama ne yapabilirim diye düşünüyorum insan olarak. "Gördüğüme, bildiğime elimin erdiğince" den fazlası gelmiyor elimden.

10 sene önce bana sorsan belki böyle düşünmezdim ama şimdi çocuklarımın yurtdışına açılmalarını sağlayacak meslekler edinmelerini istiyorum. Evet belki bencilce ama doğurduysam onların geleceğini de düşünmeye, yönlendirmeye mecburum.

Bu düşüncelere dalınca çıkamıyorsun işin içinden. Hem hazmedemiyorsun hem hayıflanıp yerinde sayıyorsun çünkü. Yapabildiğim, elimin uzandığı, aklımın yettiği kadarına çare olup tahammül sınırımı korumaya çalışıyorum, bu kadar yani..

tamam biz okumadık, bilmiyoruz 🤔tarih sayfalarında dün bıgün ve yarın olacağı gibi araba yapatken fabrika kurarken engel olurken şimdide dış güçlerin şaşşakcılarıyla uğraşıyor bu millet .siz okuyun siz değiştirin siz çalışın o zaman,hep insanları suçlamayında icraatte bulunun bi zahmet

Dış güjler mi? Oldu o zaman iyi günnnneeeer.

Burada asgari ücretle çocugu olduğu halde evine her şey aldığını hiç bir şeyden eksik kalmadığını diyen ve hatta ev borcu ödeyen bir kadın vardı.
ajkdhjdHD :)

Gel gel ne eğlenceler kaçırdın :D

Hanımefendi şu üslupla değil Avrupa, tüm dünyayı gezseniz..... (Buraya gelecek atasözünü anlayan anladı, hani altın semerli olan....) Lütfen konumu sabote etmeyin.
Ya bu tiplerden bendede var memurluğu kazandım alamancı kuzen diyo ki ne güzel hiç bırakayım deme akşama kadar ayak üstinde de olsan en azından memursun diyo memuriyeti fabrika işçiliği sanıyo garibim yok ben ihaleceyim kamuda dedimde o ne giiiizz der gibi baktı yüzüme hiç birseyden haberleri yok Allah in cahilleri

Bazi kesim gurbetcilere takmis ama, Buradaki yetmis yasinda almanlar bile kalkip markette çalışıyor.Oyle disardan göründüğü gibi toz pembe değil hersey.Ev fiyatlari ucuyor.Vergi desen tavan.Bir gıda ucuz.Oda yine kisinin elinde kalkipta bes liralik seye yirmi lira verirsen hic bir yerde gecinemezsin.
Bende trden geleli cok olmadi,yabancida degilim duruma.Ama orda yasadigimin bin kat iyisini burda yaşamıyorum.Tek degilim neticede ailem var dikkat ediyorum.Har vurup harman savurmuyoruz.Cnku biliyoruz ki oyle yaparsak gecinemeyecegiz.
Ayrıca ben sunu anlamiyorum yaa hersey ates pahasi diyorlar geçinemiyoruz diyorlar .Ama unlu bir marka indirim yapsa veya indirim cadirlari kurulsa insanlar kiran kirana almak icin yarışıyor.Bu ne yaman celiski !?

Disardan ekonomik saldiri da yapildi dogrudur (siyasetE girmiyorum). Lakin saglam bir ekonomiye o kadar etkisi olmazdi yinede. Ekonominin temelini saglamlastirmak gerekirdi. Bir hamle ile Tl nin degeri ne kadar düstü. Yok ederiz deriklerinde ne olur siz düsünün. Bunun herhangi siyaset partiden bagimsiz söylüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X