Siz nasıl tahammül edebiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aylık 2000 tl kredi ödemem var.
Evim kira.
Kızım okula giderse servis+ ögle yemeği toplam =800 tl (aylık)
Mutfak masrafım ne kadar kısarsam kısayım ALLAH sizi inandırsın et bile varken buzluğumda 3 kişi için aylık pazar masrafı dahil, ekmek, su dahil 2000 tl !
Eşim pandemi döneminden 1 ay önce işyeri açtı.
Onun kirası, vergileri ( suan sadece kendisini çeviren bir işyeri bize zerre katkısı yok)
İş arıyor suan.
Kendisi mühendis.
2 yıl önce 7.000 tl'ye çalışan adam suan 4.000 tl bile alamıyor (!)
Kimse bana masal anlatmasın.

Bazi kesim gurbetcilere takmis ama, Buradaki yetmis yasinda almanlar bile kalkip markette çalışıyor.Oyle disardan göründüğü gibi toz pembe değil hersey.Ev fiyatlari ucuyor.Vergi desen tavan.Bir gıda ucuz.Oda yine kisinin elinde kalkipta bes liralik seye yirmi lira verirsen hic bir yerde gecinemezsin.
Bende trden geleli cok olmadi,yabancida degilim duruma.Ama orda yasadigimin bin kat iyisini burda yaşamıyorum.Tek degilim neticede ailem var dikkat ediyorum.Har vurup harman savurmuyoruz.Cnku biliyoruz ki oyle yaparsak gecinemeyecegiz.
Ayrıca ben sunu anlamiyorum yaa hersey ates pahasi diyorlar geçinemiyoruz diyorlar .Ama unlu bir marka indirim yapsa veya indirim cadirlari kurulsa insanlar kiran kirana almak icin yarışıyor.Bu ne yaman celiski !?

Kimse gurbette yaşayanlara takmıyor hanımefendi. İstisnasız her konuda biz TL’nin değer kaybından ve ekonomik sıkıntılardan söz ddiyoruz, gurbetçi ablalar görevmiş gibi gelip konuyu karıştırıp insanlarla alay ediyor. Kimsenin yurtdışında yaşayanlara bir şey dediği yoooooooooooooooook!

Bazi kesim gurbetcilere takmis ama, Buradaki yetmis yasinda almanlar bile kalkip markette çalışıyor.Oyle disardan göründüğü gibi toz pembe değil hersey.Ev fiyatlari ucuyor.Vergi desen tavan.Bir gıda ucuz.Oda yine kisinin elinde kalkipta bes liralik seye yirmi lira verirsen hic bir yerde gecinemezsin.
Bende trden geleli cok olmadi,yabancida degilim duruma.Ama orda yasadigimin bin kat iyisini burda yaşamıyorum.Tek degilim neticede ailem var dikkat ediyorum.Har vurup harman savurmuyoruz.Cnku biliyoruz ki oyle yaparsak gecinemeyecegiz.
Ayrıca ben sunu anlamiyorum yaa hersey ates pahasi diyorlar geçinemiyoruz diyorlar .Ama unlu bir marka indirim yapsa veya indirim cadirlari kurulsa insanlar kiran kirana almak icin yarışıyor.Bu ne yaman celiski !?

Insanlarin tepkisi Türkiyenin ekonomisinden ve yasam sikintilarindan bi haber olanlarin insanlara "siz sükretmiyorsunuz. Türkiyede hersey süper. Isteyene hep is var" gibi sözler söylemesi.

Oooooo hem elmeğini yiyim hem b*k atayımcılar gelmiş ben uyurken :KK70: Bakalım neler okuyacağım şenlik başlasın :KK70:
Kıskancın dan catlayıp batlayıp yazıyor olmayasın küfür etmeye kadar agzını bozduguna göre edebinizle konusun hanfendi uslubunuza dikkat edin!!!!

Lisans mezunuyum. Kendimi geliştiremedim. Her hangi bir iş istiyorum. Satış danışmanlığı filan olur. Bana diyo ki mağaza sahibi sabah 9da geliyoruz akşam 9 10 gibi çıkıyoruz. Bu olabilecek bir şey mi Allah aşkına. Bolca tekstil fabrikası vardı yaşadığım yerde. Kapıdan giremiyosun başvuru için bile tecrübeli arıyolarmış. 🤷🏻‍♀️ Şimdi de mesela evliyim çocuk yok yaşımın geçtiğini düşünüyorlar ve çocuk yapar da işi bırakırım diye beni işe almak istemiyolar. Ölelim istiyolar. Eşim polis idare etmeye çalışıyoruz tek maaşla şu an. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Tek temennim şu gurbetçilerin gelip oy vermemesi. Ama maalesef ki biletleri bile alınıyor gelsinler oy versin diye.

Merve ben 18 yaşından beri çalışıyorum inan bana hiç gocunmadım. Yeri geldi garsonluk, çaycılık bile yaptım umrumda olmadı. Çünkü hakediyordum aldığım parayı ama şu 3 senedir ×5 iş yapıyorum aldığım para sıfır. Hele insan egoları, gördüğümüz muamele yani rezil.
Burada haftada 63 saat çalışıyorum düşün 18 saat fazlam var ama ne mesai alıyorum ne bir şey. Çocuk konusu zaten tam kabus. Ben doğurcam ama işveren benden daha pimpirikli. Insanı bu ülke de delirtirler ama sonra da karşısına geçer biz mi delirttik derler.

aylık 2000 tl kredi ödemem var.
Evim kira.
Kızım okula giderse servis+ ögle yemeği toplam =800 tl (aylık)
Mutfak masrafım ne kadar kısarsam kısayım ALLAH sizi inandırsın et bile varken buzluğumda 3 kişi için aylık pazar masrafı dahil, ekmek, su dahil 2000 tl !
Eşim pandemi döneminden 1 ay önce işyeri açtı.
Onun kirası, vergileri ( suan sadece kendisini çeviren bir işyeri bize zerre katkısı yok)
İş arıyor suan.
Kendisi mühendis.
2 yıl önce 7.000 tl'ye çalışan adam suan 4.000 tl bile alamıyor (!)
Kimse bana masal anlatmasın.

Benim geçen yaptığım içinde et olmayan aylık 800 TL alışverişime çok dendi valla 2000’i duymasın taşlarlar seni 🤣

Eşim de mühendis ve verilen maaşlar 3500-4000 ve haliyle işsiz şu an. Gencecik adam evde aylardır, dalga geçer gibi rakamlar veriyorlar.

Kıskancın dan catlayıp batlayıp yazıyor olmayasın küfür etmeye kadar agzını bozduguna göre edebinizle konusun hanfendi uslubunuza dikkat edin!!!!

Çok batladım sormayın. Küfür nerde ayrıca ben göremiyorum?

Ucuzluk cadirindan bisey almak iyi bisey mi:)kriter bu mu yani:)hani bu pahaliliga ragmen bu arabalar nasil satiliyo ya desen neyse de cula caputa 3kr indirimli alayim demis adam

Kimse gurbette yaşayanlara takmıyor hanımefendi. İstisnasız her konuda biz TL’nin değer kaybından ve ekonomik sıkıntılardan söz ddiyoruz, gurbetçi ablalar görevmiş gibi gelip konuyu karıştırıp insanlarla alay ediyor. Kimsenin yurtdışında yaşayanlara bir şey dediği yoooooooooooooooook!
Yani neye savunuyorlar anlamıyorum ben. Biz burda sadece bizim hayat nekadar zorlaştı bu ekonomik dönem kötü vuruyor derken burasi cennet bilmem ne diye yorum yapılıyor. Türkiye cennet ona laf yok ama keşke bizde onu görebilsek iyi olurdu bizim euro dolarla işlerimiz olmadı için öyle kaldık

Benim geçen yaptığım içinde et olmayan aylık 800 TL alışverişime çok dendi valla 2000’i duymasın taşlarlar seni 🤣

Eşim de mühendis ve verilen maaşlar 3500-4000 ve haliyle işsiz şu an. Gencecik adam evde aylardır, dalga geçer gibi rakamlar veriyorlar.
birim birim yazayım mı ?
süt tozundan peynir almayı reddettigim için kilosu 40 tl olan peynir alıyorum desem lüks gelir mi acaba ?
Yoksa süzme peynir diye satılan ama ne oldugu belli olmayan peynir yesem daha mı fakir işi ?

Eşim inşaat sektörü ve maalesef emlak piyayası batık biliyorsun.
İki sene önce 7.000 tl idi :(
Şimdi 4k verseler öpüp basımıza koyacagız ama yok yok yok !

@Kkimodelii o adam 70 yaşında çalışıyor ama 70 yaşına kadar da el bebek gül bebek yaşıyorlar.
Çalışma saatleri o kadar kısa ki günde 2-3 işe gidebiliyorlar.
Ben günde 10 saat çalışıyorum utanmasa burada yatın diyecek patron.
Eğitim, sağlık hepsi ücretsiz.
20.000 euro alıp bir zahmette vergisini ödesin.
Biz burada 2324 tl den ödüyoruz vergimizi.
Geçmediğimiz köprü, otoyol parası ödüyoruz.
Daha çok yazarım da anlayana!
Karşımdakinin bana savunduğu şeye bak!
Kitap okuyun kitap!
Haber okuyun!

birim birim yazayım mı ?
süt tozundan peynir almayı reddettigim için kilosu 40 tl olan peynir alıyorum desem lüks gelir mi acaba ?
Yoksa süzme peynir diye satılan ama ne oldugu belli olmayan peynir yesem daha mı fakir işi ?

40 liradan aşağıya peynir yok ki kuzum.

Ucuzluk cadirindan bisey almak iyi bisey mi:)kriter bu mu yani:)hani bu pahaliliga ragmen bu arabalar nasil satiliyo ya desen neyse de cula caputa 3kr indirimli alayim demis adam
Unlu markalarin indirim cadirlarindan bahsetmistim.Ama evet araba konusu da var 👏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X