Evlilik kolay iş değil, bazen alttan almak lazım tabii. Sürekli kavga gürültü çıkarmaya gerek yok. Haklıysanız da susmanın anlamı yok.
Öfke kontrolüm yok ağzıma ne gelirse söyler sonra odayı terk ederim, on dk sonra da eşim gelir
Tamamen susmak ya da tamamen konuşmak çözüm değil. Gerektiği zaman alttan almak lazım, ama ciddi anlamda susmamanızı ve kendinizi ifade etmenizi gerektirecek durumlarda da gerekli konuşmayı yapmak lazım.
Evli değilim, ama evlilik hayalleri kurduğum bir sevgilim var. Bizim ilişkimizde öfkesine yenik düşen genelde ben oluyorum, erkek arkadaşım susuyor öyle zamanlarda. Çok nadir olsa da, bazen o çok kızıyor; o zaman da ben susuyorum. Bir şekilde dengeyi kuruyoruz, ama kendimden biliyorum; dik kafalılık hiç iyi değil, sırf bu yüzden 5 dakikada halledilebilecek sorunları günlerce uzattığım oldu.. Faydasını değil zararını görüyorum bu durumun. Arada patlak veriyor olsam da dizginlemeye çalışıyorum kendimi mesela. :)
Özetle,
Yerine göre konuşmak lazım tabii ki, ama bazen de susmayı bilmek lazım. Evlilik zor, ve istisnai durumlar dışında ömürlük bir süreç, bazen sivri cevaplardan ve sert tavırlardan taviz vermek gerekiyor.
kızlar nasıl anlatsam ne demek ıstediğimi size... evlilikte derler geçinmek için kocanıza he diyin geçin..susmasını bilin..evlilik öyle yürür..siz susabiliyor musunuz ben de mi tuhaflık var. ben susamıyorum yani hakkımı savunmadan duramıyorum..hayli ile kavga çıkıyor..tahmın edemıyorum melek gibi sinirleri alınış bir kadın var mı aranızda ..ve aslında farkediyorum ki en çok kendıme zarar veriyorum tartısmada öfke bızı bıtırıyor..yapamıyorum ama her seferınde he dıyıp geçicem beklentımı küçültcem diyorum olmuyor spesifik bır konudan bahsetmıyorum. Evliliktekı genel seylerden evli olanlar bilir
Bazen sıcağı sıcağına tartışıyorum
Bazen dizine yatıp sakin sakin yanlışlarını kırıldıklarımı vs anlatıyorum
Bazen biriktiriyorum topluca gelmişti geçmişi geçiriyorum
Ama genelde bildiğin şeytan gibiyim canına okuyorum
Ben ne geçinizden kovanları kocam benle geçinsin
Al benden de o kadar. Cok soyleniyorum cok. Cenen yorulmuyor mu diyo esim :) saka bi yana biraz sessiz kalmaya kalksam hemen kendini birakiyo o da. Erkekler fazla rahat :26:kızlar nasıl anlatsam ne demek ıstediğimi size... evlilikte derler geçinmek için kocanıza he diyin geçin..susmasını bilin..evlilik öyle yürür..siz susabiliyor musunuz ben de mi tuhaflık var. ben susamıyorum yani hakkımı savunmadan duramıyorum..hayli ile kavga çıkıyor..tahmın edemıyorum melek gibi sinirleri alınış bir kadın var mı aranızda ..ve aslında farkediyorum ki en çok kendıme zarar veriyorum tartısmada öfke bızı bıtırıyor..yapamıyorum ama her seferınde he dıyıp geçicem beklentımı küçültcem diyorum olmuyor spesifik bır konudan bahsetmıyorum. Evliliktekı genel seylerden evli olanlar bilir
ıste sevgılıyken daha kolay aynı evde degılsın ama evlenınce ynı evdesın her odaa karsılasıyorsun daha zor
Ooo canım, aynen kendini yıpratmaktan başka bişeye yaramaz öfkelenmek.
Ben de çok çemkirirdim ilk başlarda. Çok sesim çıkardı. Bi baktım sinir sahibi oldum.
Bazı şeylere gerçekten he deyip geçmek en güzeli.
Bazen kavga etmeye bile üşeniyorum artık. Çünkü vakit kaybı. İki taraf da ego savaşına giriyor, işin içinden çıkılmıyor.
Hakkını tabi ki ara, ama kavga esnasında değil, daha sonra. Zekice ara. Kavga ederken zekanı kullanamıyorsun maalesef.
Al benden de o kadar. Cok soyleniyorum cok. Cenen yorulmuyor mu diyo esim :) saka bi yana biraz sessiz kalmaya kalksam hemen kendini birakiyo o da. Erkekler fazla rahat :26:
hah ıste bende boyleyım ama farkındamısın ıclerınde bırıktırıp soğuyor olabılırler cıddıyım bunu dusunuyorum
Her defasinda susmak iyi degil tabi ama her seye karsilik vermekte iyi degil.
Bazen insan hakli durumdayken kendini anlatamaz, karsidakine kendini dinletemez.
Oyle anlarda susun daha sonra sakinlesince anlatin kendinizi.
Emin olun erkekler oylesinden anliyor.
:))
Ben ağzımı açınca oda açıo ama ben o sinirle ne onun dediklerini ne kendi ağzımdan çıkanları hatırlamıyorum bile
Sustuklarımda oldu ama faydasını değil zararını gördüm daha çok yaptı
Enazından aymı şey için birkaç kez kavga edince Anlıo anlamak zorunda kalıyo
Soğumasınlar die bizim içimiz mi şişsin
Kocan konuşalım dediğinde konuşmaya yanaşırsa güzelecek anlat ama bnmki gibi öküzde kaçışa mecbur sesini yükselticen
Bilmem ki...Her tartışmanın tansiyonu farklı galiba.
Bir de zaman geçtikçe tahammül sınırlarını öğreniyorsun.Yani ne zaman ne kadar ileri gidebileceğini çözüyorsun.
Şimdi hep şöyle yapıyorum desem yalan olur.Tartışmanın gidişatına ve eşimin o günkü moduna göre dengeliyorum sanırım.
Yalnız son yıllarda söylenme adeti edindim.İşin kötüsü eşim de kaptı bunu :) Bazen hiç tartışmıyoruz ama kendi kendine konuşur gibi söyleniyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?