• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz Ne Derseniz Onu Yapacağım

bu on yargilara bayiliyorum cidden. ulkede 1den fazla evlilige yasak mi geldi? bir daha evlenmem yasalara aykiriysa soyleyin bileyim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biraz kibar olman gerekirdi, yoruma açık olmalısın. Emin ol hiç bir müslüman aile ateist bir gelini ya da damadı kabul etmez. Bu yüzden kaynaklıdır en baş sebep bence. Onun harici istenmeyen bir aileye gelin gittiğinizde eşinizin ailesinden hiç etkilenmeden sizi tam anlamıyla sahipleneceğini mi düşünüyorsunuz? Eğer böyle ise yanılıyorsunuz çünkü, inançlar çok çok farklı.. İğneleyebilirler sizi sürekli canınızı bir şekilde yakabilirler, he onlarda ateist ise problem olmaz tabiki..

Hayatın boyunca kafanı duvardan duvara vurup, mutsuz olmak istiyorsan devam et. Yok ben bu kadar mazoşist olamam diyorsan yapılacak şey çok açık zaten.

Farklı dünyaların insanısınız ne yazik ki ...
Boşa devam edip üzülmeyin

ateist birinin muhafazakar biriyle olması mümkün değil bence.
şu an sevgi her şeyi halledebilir gibi gözükse de inan öyle olmuyor.
ateist birini bulman çok zor evlenmek için
ama en azından bu kadar muhafazakar olan birinden uzak durabilirsin.

dediğin gibi
bu ilişki çoktan bitmiş

bir arkadaş da "sen nasıl aileni koruyorsan o da koruyacaktır." demiş. ki haklı.

bende sorun aşk acısı değil. bundan önceki ilişkim de 5 buçuk 6 yıl sürmüştü. biri hayatımda olduğunda "bu sefer olsun." kafasından çıkamıyorum. ama hepiniz haklısınız.

erkek arkadaşımla son bir konuşma yapmam gerekecek.

asıl üzüldüğüm şeyse şu. insanlar bir ilişkileri oluyor. pat diye evleniyorlar. ikinci defa aşık oldum. o da mahvoldu. herkes aynı kaderi yaşamıyor işte.

Ben hicbir engel goremedim. Annesiyle ablasinin tavri baştan belli, sevgiliniz olumune anneci degilse bunun sizin icin sıkıntı olacagini düşünmüyorum. Kapınızi cekersiniz hepsi disarda kalir. Yazdiklarinizdan cok guclu oldugunuz gibi bir his olustu bende. Iki lafa soze vah ben yandim ben şimdi napicam demeyip, kafaniza takmadan halledebileceginiz izlenimine kapildim. Bence halledebilirsiniz. Kapinizda yatacak kadar seven adam nerden bulunur. Ha buldunuz diyelim, onun da ailesinin boyle cikmayacagini nerden bilebilirsiniz? Insallah her sey gonlunuze gore olur.

konu sahibi arkadaşım, bence de bu adamdan ayrılman en hayırlısı. din konusu bir tarafa, sen zaten ona olan saygını kaybetmişsin. Devam etmene değecek bir sebep bulamadım.

ateist birinin muhafazakar biriyle olması mümkün değil bence.
şu an sevgi her şeyi halledebilir gibi gözükse de inan öyle olmuyor.
ateist birini bulman çok zor evlenmek için
ama en azından bu kadar muhafazakar olan birinden uzak durabilirsin.

dediğin gibi
bu ilişki çoktan bitmiş

malum konu kapanmış, mesaj hafızan da dolu olduğundan burdan yazıyorum.
ben orada "psikopat" derken konuya cevap verenlerden bahsetmiyordum. daha önce bu şekilde konu açanlar oldu, sonunda hayal gördükleri anlaşıldı. bahsettiğim oydu. bazen insan yazarken, karşı taraf yanlış anlayabiliyor. Sanırım siz de yanlış anlamışsınız. Tavrınız pek hoş olmamış ama sorun değil, bu forumda alıştım artık böyle şeylere.:6:

ayrılmalısın..
ve gidip kendi inancına uygun birini bulmalısın.. inancı olmayan insandan korkarım cidden. yani ben o ailenın yerınde olsam bende istemezdim seni =/ kusura bakma ama öyle..

bu ne yaaa!

nerden tutsan elde kalıyor..

umutsuz vaka..

Valla kim ne der bilmem ama mezhep farkı bile sıkıntı oluyorsa inanç meselesi zaten sorun olur ki daha buna gelene kadar bu iş çoktan bitmiş... Bence sağlıklı düşünürseniz sizde anlayacaksınız. En iyisi ayrılmak.

ayrılmalısın..
ve gidip kendi inancına uygun birini bulmalısın.. inancı olmayan insandan korkarım cidden. yani ben o ailenın yerınde olsam bende istemezdim seni =/ kusura bakma ama öyle..

İnancım yok demiyor ki onun inandığına inanmıyorum diyor kaldı ki sizde kendi inancına uygun birini bulmalısın demişsiniz.Ayrıca çevremizde olan çoğu inançlı insandan da korkmalıyız.

İnsanı sadece insan oldugu için kabullenip sevdiğimiz ve hümanist oldugumuz zaman doğru yolda olacağız sanırım.

Konu sahibine ise bizim ağzımıza bakmana lüzüm yok siz ne derseniz onu yapacagım diyerek mantıklı olanı yapacağınızı düşünüyorum.

Benim de dini inancim yoktur fakat esimin ailesi 2-3 yil once hacca gittiler o kadar soyleyeyim...
Fakat kimse kimsenin alanina girmez, giremez, ne benim haddime, ne onlarin haddine, ne onlar ortalikta din cigirtkanligi yapar ne de ben ateizm...
Bunlar ozel konulardir, ve herkesin kendine kimseyi asla ilgilendirmeden aittir...
Bence eger her iki tarafta bu olgunlukta ise sorun olmaz derdim fakat ben ortada bir olgunluk goremedim...
Birincisi ilk ay iliskisi olmasina ragmen sizinle iliskiye baslamasi, ilk adim bile yalan, asla guvenemezdim...
Ikincisi ailenin sana karsi tutumu, aradiginda hakaret etmesi nedir yahu, olgunluk yok derken bunu kastediyordum...
Kiminle nerde nasil konusmak gerektigini bilmeyen bir aile ile anlasmak mumkun olmasa gerek...
Sizin soylediginiz soz icin annesinin alinmasi normal, ben olsam ben de alinirdim, sinirle agzimizdan cikiyor ama onun kulagina gitmesi kotu olmus...
Son olarakta daha once bir evliliginiz olmus ve agziniz yanmis, bundan sonra huzurlu, sorunsuz bir iliskiyi hakediyorsunuz, emin olun o bu degil...
Bir arkadasin dedigi gibi nerden tutsan elinde kaliyor...
Bence eger asiri sevgi ve ilk basta yasanana ragmen guven varsa biraz daha zorlayin isterseniz ama bana kalirsa pek sansi yok...
Umarim ne sizin icin en iyi ne ise o olur...

Eski konunda evli ve bebek istiyosun? Boşandın mı yoksa sahte konumu anlayamadım:44:
Eğer konun gerçekse malesef oluru yok gibi.
Açıkcası mantık olarak ateistle dini inancı tam biri yapamaz.
En basiti arkadaşımın annesi ve babası kadın kapanmak istiyo diyo boşanma noktasına gelmişlerdi.
Adamın dini inancı var ama kapalı bi'eş istemiyodu ve baştan söyleseydin ben de bunu göz önüne alıp evlenme kararı alırdım diye tepkiliydi.
Kaldı ki senin durumun daha çıkmaz yol gibi.

İnancım yok demiyor ki onun inandığına inanmıyorum diyor kaldı ki sizde kendi inancına uygun birini bulmalısın demişsiniz.Ayrıca çevremizde olan çoğu inançlı insandan da korkmalıyız.

İnsanı sadece insan oldugu için kabullenip sevdiğimiz ve hümanist oldugumuz zaman doğru yolda olacağız sanırım.

Konu sahibine ise bizim ağzımıza bakmana lüzüm yok siz ne derseniz onu yapacagım diyerek mantıklı olanı yapacağınızı düşünüyorum.

benim yazdığım cevap benim düşüncelerimdir.. benim doğrumdur..
sizin doğrunuz farklı olabilir.. kimse kmsenin tabularını yıkamaz. saygı duyarım ..ben kendi fikrimi söyledim eğer o çocugun ailesinin yerinde olsaydım ( ki Rabb'im korusun )
aslaaa ve aslaaaa istemezdim.
:20::20:

O kadar çok olay yaşandı ki uzatmayacağım.

Özet:

Erkek arkadaşımla sevgili olduğumuz ilk 1 ay boyunca aslında hayatında başka biri olduğunu öğrendim. Sonradan ayrılmış ama olan olmuş.
Öğrendikten sonra ayrıldım.
Bu manyak sapıklar gibi evimin önünde çadır kurdu. Saatlerce kapıdan gitmedi. Komşulara rezil oldum.
Kız kardeşini aradım. Abiniz bunu yapıyor dedim.
Kız kardeşi şirret çıktı. Sen abime bunu yapamazsın vs. dedi.
Ben de delirdim. Kardeşi ve annesi ile kavga ettik. (Ayrıntıya girmiyorum ama kız kardeşi bana çok hakaret ettiği halde ben hiç hakaret etmedim.)
Sonra bu manyak adam aylarca popomdan ayrılmadı. Kapıdan kovdum bacadan girdi. Ankara büyük şehirin bütün güllerini topladı. Park ve bahçeler müdürlüğü bence şu an onu arıyor.
Sonunda barıştık, ancak barışmadan önce ben ona "lanet olsun artık hayatımdan çık sütü bozuk herif!!!111" demiştim. Ettiğim tek hakaret buydu. Şans bu ya. Kadın bunu görmüş okumuş.

Şu an durum: Haliyle ailesi KE-SİN-LİK-LE beni istemiyor. Açıkçası ben de onları istemiyorum. Bunda hem kavgalarımız, hem bu hakaret hem de benim ateist olmam sebep. Onun ailesi muhafazakar. Bizim ailemiz ise değil. Babam da benim gibi ateisttir. Ve açıkçası ben ailemi asla ezdirmem.

E diyeceksiniz bu ilişki çoktaaaan ölmüş.
Zaten bu ilişkiyi devam ettiren tek şey çok fazla sevgi. Birbirimizi çok sevdik ama ilişkinin içine ettik.

Cevaplarınızı tahmin ediyorum, ama sizden duymak istiyorum. Beni kendime getirin.

Sevginin yeterli olmadığı durumlara çok güzel bir örnek aslında. Ne kendiniizi ne karşı tarafı ne de aileierinizi yıpratmayın derim. İleri de çok dhaa büyük sorunlar doğabilir.

Sevgiler.

Bana gore iliskinizin ilk bir ayinda hayatinda baska biri daha oldugunu okuduktan sonra baska soze gerek yok..aileler denk olsa,onun ailedi size bayilsa bile bnm icin bi anlami yok..bi kere bu karaktersizligi yapmis ve bunu bir ay devam ettirmis bi adam degil bnmle hayati paylasmak bana selam veremez net.

benim yazdığım cevap benim düşüncelerimdir.. benim doğrumdur..
sizin doğrunuz farklı olabilir.. kimse kmsenin tabularını yıkamaz. saygı duyarım ..ben kendi fikrimi söyledim eğer o çocugun ailesinin yerinde olsaydım ( ki Rabb'im korusun )
aslaaa ve aslaaaa istemezdim.
:20::20:

Abartmasanız nasıl olur tabunuzu yıkmak falan..Benim sizin doğrunuzu sizin düşüncenizi değiştirmek gibi düşüncem yok herkesin kendine yetecek aklı var ve onu kullanır diye düşünüyorum.Ama işte bu inançta olan insanlar için söyledikleriniz rahatsız etti beni sadece dile getirdim başka birşey değil yani...İyi günler dilerim.

İyiki insanları insan oldukları için seviyorum ırkı,dini,inancı,dili ne olursa olsun içime alıp koşulsuz kabulleniyorum.

abartmasanız nasıl olur tabunuzu yıkmak falan..benim sizin doğrunuzu sizin düşüncenizi değiştirmek gibi düşüncem yok herkesin kendine yetecek aklı var ve onu kullanır diye düşünüyorum.ama işte bu inançta olan insanlar için söyledikleriniz rahatsız etti beni sadece dile getirdim başka birşey değil yani...iyi günler dilerim.

Iyiki insanları insan oldukları için seviyorum ırkı,dini,inancı,dili ne olursa olsun içime alıp koşulsuz kabulleniyorum.

aferin o zaman sana :52: çok iş becerdin :52::52::52::52::52:

Back
X