Siz ne dersiniz acaba

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Hanimlar merhaba.. Oncelikle ben evli degilim ama iliskilerim oluyor.. Konuyu olabildigince kisa tutmaya calisacagim.. Kisaca soyle: Benim annemin, iliskilerimde cok onem verdigi bir kriter var. O da ne biliyor musunuz? Evlenecegim kisinin (yani gelecekteki) ailesinin benim ailemle samimi olmasini istiyor.. Yani ben dunurlerimle resmi degil samimi olmak isterim diyor ve bu kritere cok onem veriyor. Yani diyelim ki evlenecegim kisinin ailesi resmi olsa bu hic hosuna gitmez. Ve bunu laf olsun diye de degil ciddi ciddi soyluyor yani sorun da ediyor ciddi ciddi.. Bizim dunurlerle samimi olmamiz sizin evliliginizi de olumlu etkiler diyor.. Biraz da annemin sosyal cevresi dar ozellikle son yillarda, o yuzden diyor belki ama bana cok sacma geliyor bu kriter ve kendimi baski altinda hissediyorum.. Buraya da yazmak istedim, annemle beraber okuyacagiz.. Kendi evliliklerinizden de ornekler verirseniz cok sevinirim.. Sagolun

Hanimlar merhaba.. Oncelikle ben evli degilim ama iliskilerim oluyor.. Konuyu olabildigince kisa tutmaya calisacagim.. Kisaca soyle: Benim annemin, iliskilerimde cok onem verdigi bir kriter var. O da ne biliyor musunuz? Evlenecegim kisinin (yani gelecekteki) ailesinin benim ailemle samimi olmasini istiyor.. Yani ben dunurlerimle resmi degil samimi olmak isterim diyor ve bu kritere cok onem veriyor. Yani diyelim ki evlenecegim kisinin ailesi resmi olsa bu hic hosuna gitmez. Ve bunu laf olsun diye de degil ciddi ciddi soyluyor yani sorun da ediyor ciddi ciddi.. Bizim dunurlerle samimi olmamiz sizin evliliginizi de olumlu etkiler diyor.. Biraz da annemin sosyal cevresi dar ozellikle son yillarda, o yuzden diyor belki ama bana cok sacma geliyor bu kriter ve kendimi baski altinda hissediyorum.. Buraya da yazmak istedim, annemle beraber okuyacagiz.. Kendi evliliklerinizden de ornekler verirseniz cok sevinirim.. Sagolun
eee eşiniz istemezse samimi olmayı ?
ayrıca bence annenizin aklında bir aday var alttan alttan onu sunacak gibi duruyor :)

Ne alaka yahu, neden zorundasınız? Kabile hayatı gibi olur
Birde samimiyetten kasıt ne, her dediğinin altında kötülük aramamak mi? Haftada 3 kez görüşmek mi?
Böyle bir zorunluluk yok bence olmasa daha iyi tabi ki bir soğukluk iyi olmaz ama bu hesaplanacak birsey degil

Annen iyi hoş da acaba karşı taraf bunu isteyecek mi?
Kimi aileler de samimi ilişkilerden hiç hoşlanmaz.

Ne alaka yahu, neden zorundasınız? Kabile hayatı gibi olur
Birde samimiyetten kasıt ne, her dediğinin altında kötülük aramamak mi? Haftada 3 kez görüşmek mi?
Böyle bir zorunluluk yok bence olmasa daha iyi tabi ki bir soğukluk iyi olmaz ama bu hesaplanacak birsey degil
Yani dunurum beni arasin, sik sik konusalim, abla veya kardesim diye hitap etsin hatta diyor.. Birlikte alisverise falan gidebilelim diyor.. Yani arkadas gibi istiyor

Annen iyi hoş da acaba karşı taraf bunu isteyecek mi?
Kimi aileler de samimi ilişkilerden hiç hoşlanmaz.
Iste sorun da orada.. Evlenecegim kisinin ailesinin resmi insanlar olmasini istemiyor.. Ama bana sacma geliyor bu.. Ben mi haksizim bilmiyorum

Yani dunurum beni arasin, sik sik konusalim, abla veya kardesim diye hitap etsin hatta diyor.. Birlikte alisverise falan gidebilelim diyor.. Yani arkadas gibi istiyor
Bence tek isteği sana iyi davranan kv görümce vs olsun 😀
İyi kvyi buldunuz da bide samimi olmasını istiyorsunuz
Çilek yiyim muz tadı gelsin gibi birşey 🥴

yani cok samimi olmak iyi degil sonucta akraba degil ilerde o niye aramadi o niye alışverişte degil anneniz laf etti alisveriste kaynananiz alndi ogluna dedi o size olaylar buyur kari koca aileler arasinda kalmayin sonra

yani cok samimi olmak iyi degil sonucta akraba degil ilerde o niye aramadi o niye alışverişte degil anneniz laf etti alisveriste kaynananiz alndi ogluna dedi o size olaylar buyur kari koca aileler arasinda kalmayin sonra
Iste mesela yakinimizda oyle bir ornek var.. Iki dunurler cok samimi ve annem de onlari ornek gosteriyor onlara ozeniyor.. Sizce beklentisi sacma mi

Bence haklı bir derdim var bölümü aile şikayeti ile dolu. Sonuçta ailelerde evleniyor. Samimi olmak demek aynı görüşte aynı kültürde aynı bakış açısında olmak iyi anlaşmak hayattan beklentilerin aynı olmadı demek buda sizin ilişkinize yansır.

Ailelerin böyle düşünmesi bana normal geliyor, sınırların bilinmesi çerçevesinde samimiyet kurulması, bir arada olunması çeşitli etkinlikler vs. iki ailenin kaynaşması çiftleri de mutlu eder birbirine daha çok bağlar daha güzel bir aile ortamı oluşur bence, bunu ben de çok isterim ailem ve onun ailesi birbirine uygun olsun anlaşsınlar. Fakat öncelik ve olmazsa olmaz durumu olmamalı :))

Aday buldun samimisi mi kaldı kanka

Valla evleneyim de ailesi Mormon falan olsun sorun değil benim için :halay:Bilemedim ya da ayı ailesi falan da olabilir:bicak:

Yaa konu dısı olacak ama ben senin cok guzel giden bi iliskin var diye hatırlıyorum acaba üyeleri mi karıstırdım, eski konularımdan hatırlıyorum seni cherry acımasız yorumlarınla :KK70:

5 yillik evliyim, esimin ailesiyle ben bile cok samimi degilim, ailelerimizin de cok icli disli olmasini istemem. Ozel durumlarda aranilir, sorulur ama mic mic degiller. Fazla samimiyet sonradan sorunlara yol acar bence. Hic gerek yok.

İyi anlaşmak bunun adı. Mıç mıç olunmaz bugün arkadaşlarımızla bile belli bir seviyedeyiz.
İyi anlaşmak istemesi çok normal.

Back
X