Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda???

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Arkadaşlar merhaba tekrar,uzun zamandır sizlerden fikirler alıyorum sizlerin sorunlarınızı okuyorum...Sizlere sorum burada gerek eşiyle,eşinin ailesiyle;k.valide,k.peder,görümce,elti v.s sorunlar yaşıyan bir çok kişi var sizler ileride k.valideniz yada k.pederiniz birlikte yaşama yaşlanınca bakma konusunda ne düşünüyorsunuz?Ben bazen bu fikri düşününce sinirlerim bozuluyor.Şöyleki;eşimin ailesi sürekli bizi 2.plana attılar bir faydaları olmadı hiç,hep benim ailem bize yardımcı oldu ama onlar da hep oğullarının her şeyi onlara hakmış gibi davrandılar,k.validem hep kızlarım hayırlı deyip ortalarda gezer mesela eşimse ne kadar kötüse olsa annem babamdır der 2 erkek kardeşe ileride biri vefat ederse bakmak düşer diye konuştu.Diğer oğuluna faydaları çok 4 kızına da öyle böyle düşününce enayi gibi salak yerine koyulmuş gibi hissediyorum kızlar eşime de hassas bir konu olduğu için çok fazla bir şey söyleyemiyorum.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda???

Son düzenleme:
söylenmez ki işte,söyleme boşver onun yerine kendini koy canım

bence bu konuları konuşmak için erken die düşündüm ben kimin ne olcağı belli değilki ALLAH korusun sizinde onlardan önce vefat etme yada muhtaç olma durumunuz var bence ne siz bu konuda eşinize birşey söyleyin nede canınızı sıkın haklısın çok sinir bozucu bi durum bende aynılarıını yaşadığım için çok ii anlıyorum.
herkes kendine yakışanı yapar deyip takmamaya çalışın

Tabi ki eşiniz de onların evlatları,ne olursa olsun anne-baba.
Ama ben bu konuda şöyle düşünüyorum.
Anladığım kadarıyla 4 kız 2 erkek kardeş eşiniz.
Hal böyle iken anne ya da babaya bakmak kız evlada düşer bence.
Şahsen ben annemi ya da babamı erkek kardeşim olmuş olsa bırakmaz,kendim bakardım.
Gelinsiniz neticede el oluyorsunuz.
kendi kızları gibi özenle,itinayla,severek bakmanız çok zor.
Hı yok mu kendi kızlarından güzel bakan gelinler,var tabi.
Ama ne yazık ki azınlık.

Evet doğru söylüyorsunuz zamana bırakmak lazım sanırım,yaşayıp görücez işte yapılan haksızlıklar olunca insan kendini çok kötü hissediyor takmamak lazım evet kim ne olucak belli olmuyor..

Bende sizinle aynı fikirdeyim aslında kız çocuğu of dese anne babanın zoruna gitmez ama gelin olunca adın çıkıyor ama işte eşimin ailesi çok gerici bu konuda erkek çocuğu bakmak zorundaymış gibi davranıyor,düşünüyorlar eşimde aynı düşüncede o aileden çıktığı için neredeyse 2 kardeşe düşer diyor ee her şeye karışan görümceler ne oluyor diye düşünüyorsun.Canımı sıkıyor maalesef bu konu..

anne babaya bakmak bütün evlatların görevidir kız da bakmalı erkek desonuçta anne babanın bütün çocuklarında emeği var ama bunları şimdiden düşünüp canını sıkma hayatın ne getireceğini bilemeyiz herşeyi akışına bırak bence

6kardesin herbiri ayda 150 tl verse ve herbiri haftanin bir gununu anne- babasina ayirsa super bir yardimci tutulur ve herturlu bakimlari kendi evlerinde evlatlarinin gozetimi altinda yapilir,ne sis yanar ne kebap.
ben olsam bakar miyim evet bakarim ,gelin olarak hic bir mecburiyetim yok ama bakarim allah rizasi icin,kocamin annesi cocuklarimin babannesi oldugu icin bakarim.

ya elbette bakılır,benim eşimin aileside bana çok haksızlık yaptılar kayınvalidemden çok çektim maddi manevi eziyet gördüm şimdi iyiyiz çok şükür ama hala bazı şeyler yaradır içimde Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama ben bakarım hemde isteyerek çünkü onlar hayat arkadaşımın doğmasına sebepler ayrıca dolaylıda olsa çocuklarımın olmasına sebepler onların hatrına hemde en güzeli Allah rızası için seve seve bakarım...

Bir Tanıdığımın " Benim anam , keraneden bile çıksa benim anamdır" Dediğini Biliyorum.. Yani özellikle erkekler için anne-baba çok önemli.. İsterse dünyanın en kötüsü olsun, isterse fişlenmiş olsun.. Ayrım yapmış olsalar dahi, büyüten, giydiren, doyuran onlardı.. Bu gerçeği kimse değiştiremez.. O sebeple anne-babadır.. Tabi ki bakılacak.. Günahtır hem.. Vicdani olaydır.. Yok onu sevdi, yok ona etti bana yapmadı enayi miyim diye düşünelecek konu değil bence..

valla ben eşime söyledim eğer babanın vefatı söz konusu olursa tabi allah gecinden versin ama dedim annen ablanın yanına yakışır o bakar... ama eğer annenin vefatı söz konusu olursa babanada sen bakarsın ....
hiç bir gelin kayınvalide ve pederine bakmakla yükümlü deildir ..... yani büyük konuşmayım ama bakmam ..
benm eşimde bu konuda çok hassatır 3 beş ay surat etti hem zihnine oturtmuş oldum hemde yaşlanınca basıma gelincede teklif edemez bence sizde hemen ufaktan ufaktan bi kılıf bulun ki evinize oturtup bakmaya başlayınca sonra buraya gelip konu açmayın :)

valla ben eşime söyledim eğer babanın vefatı söz konusu olursa tabi allah gecinden versin ama dedim annen ablanın yanına yakışır o bakar... ama eğer annenin vefatı söz konusu olursa babanada sen bakarsın ....
hiç bir gelin kayınvalide ve pederine bakmakla yükümlü deildir ..... yani büyük konuşmayım ama bakmam ..
benm eşimde bu konuda çok hassatır 3 beş ay surat etti hem zihnine oturtmuş oldum hemde yaşlanınca basıma gelincede teklif edemez bence sizde hemen ufaktan ufaktan bi kılıf bulun ki evinize oturtup bakmaya başlayınca sonra buraya gelip konu açmayın :)

Aman canim ya o gun gelsin o zaman dusun. İsin mi yok niye kendini yoruyosun bu dusuncelerle. Sen kafanda bir yere not al size neler yaptiklarini Yeri geldiginde ona gore davranirsin.

Allah herkese layigini yasatsin. Uzme sen kendini. Gun olur devran doner hak yerini bulur.

kimsenin yorumunu okumadim ilk mesaji okuyup kendi dusuncelerimi direk yaziyorum

suan kayinvalidem,kayinpederim Allaha sukur sagliklilar..ne zaman hastalanirlar bakima muhtac olurlar orasi Allahin bilecegi is..belki 5 belki 35 yil sonra olacak bu...bunun icin kendini dusunupte hirpalamam..evde baskalariyla yasama dusuncesinden hoslanmam,herkes kendi evinde olsun bence(normal sartlarda) ama hayat bu...kimin kimin eline dusecegi belli olmazki belki biz bakima muhtac olacagiz..ele dusmekte pek iyi bi tabir degil dogrusu..isin asli o an geldiginde sinirlendigim kizdigim anlarda olabilir insnaiz sonucta..ben melegimm asla bisey demem gik cikarmam diyemem...ama esimin ailesi,artik benimde ailem..bizde yaslanacagiz belki bizde muhtac olacagiz..cocuklarimin beni kenara atmasini asla istemem..benim ailemde bakima muhtac olabilir..merhametsiz olmamaliyiz..kaldiki esim benim aileme de kendi ailesi kadar sevgi ve saygiyla yaklasir.ben bunu gordukten sonra zaten bakmam etmem diyemem..oda bir imtihan..annem 3 yasliya bakti...o donem bin parcaya bolundu..ama ben annemin bu sinavdan alninin akiyla ciktigini dusunuyorum...gunu gelsin Allah bi kolayligini gosterir..biz icimizi simdiden karartmayalim kotu dusunmeyelim...ilerde ne kayinvalidemleri ne kendi ailemi muhtac olurlarsa oyle huzur evlerine falan birakmam..gerekirse buyuk bi ev tutariz,yada yanibasimizda bi ev tutariz baska....ama bakariz..esiminde benimde dusuncem bu yonde..anneye babaya off bile dememelizde isteee dilimizi tutabilsekk bi..

Son düzenleme:
benim kayınvalidem yaşlı ve parkinson hastası olduğu için böyle mevzular zaman zaman konuşuluyor, büyük konuşmayayım ama ben aynı evde kendi annem dahi olsa yaşayamam sadece kayınvalideye bakmamak için bahane uydurmuyorum yani, ama allah korusun kendi anneme yada kayınvalideme birşey olsa ve kendi kendine bakamayacak duruma gelse evlatları toplanır bir bakıcı tutar maaşı neyse bölüşülür diye düşünüyoruz eşimle şimdilik, ama zaman ne gösterir bilinmez tabii

Ne ekersek onu bçeriz.
Gelinlerimiz damatlarımız tarafından kadir kıymet görmek istiyorsak Allah rızası için deyip bakacağız.
Ama yine de Allah ölmeden önce hiç kimseyi yataklara düşürmesin.
Anneannemin bir duası vardı.
Allahım 2 gün yatak 3. gün toprak eyle diye.

ben eşinizin düşünce tarzını anlıyorum pek tasvip etmesem de çünkü burada gelinin fikri ve varlığı hiçe sayılıyor binevi.genelde doğulu ve mutaassıp ailelerde bu düşünüş var.ana baba yaşlandığı yada hastalandığı vakit oğulun evinde yaşaması gerektiği düşünülüyor.çünkü büyükler oğullarının borusunun öttüğü yerde daha rahat davranabiliyolar.çünkü o ev oğlunun sayesinde geçiniyor,maddiyat oğlunun elinde,dolayısıyla gelinin söz hakkı yok.temizliği,yemeği,kirlilerin yıkanmasını,ütülenmesini,çayın kahvenin kendi ayaklarına gelme sebebini yani gelini hiçe sayarlar.çünkü kızları elin yanındadır.damatlarının yanında rahat edemezler..kızlarının yanında kalmak istemezler..zor ve sinir bozucu bir durum..onca kızları var ama kahırlarını zavallı gelin çeker.amaAllah yapılan hiçbir iyiliği unutmaz fazlasıyla karşılığını verir.hele de muhtaç yaşlı büyüklere yapılan iyiliklerin karşılığı direk cennet olsa gerek..ama sabredene işte..o sabır da ben dahil pek kimse de yok sanırım...Rabbim kimsyi bizim elimize,bizi de kimsenin eline düşürmesinn...

ayy yazdıklarınız içimi ürpetti 11 yaşında bi kız annesi bir hamile olarak..ne kadar yazık anneniz için böyle düşünmeniz..bilemiyorum belki çocukken size yeterince ilgi şefkat mi göstermedi itip kaktı mı anneniz niye ona karşı bu denli acımasızsınız...ben annemle babamın ayaklarını yıkar suyunu içerim.ki çok mıç mıç ilişkimiz yoktur mesafeliyizdir.hatta düşük tehlikem var yataktan çıkamıyorum ve annem beni üç gündür aramıyor napıyon diye.buna rağmen o benim annem kurban olurum ona.Allah ikisini de hasta etmesin,muhtaç etmesin ben ölüyüm acılarını yaşamayayım.ama muhtaç olurlarsa hiçbir kardeşime bırakmam onları..inşallah kızım büyüyüp te size benzemez yoksa kahrolurum.sen okadar zahmet çek,uykusuz kal,yeme yedir,herşeyi en iyisini vermek için canını dişine tak yıllar sonra sıra sana geldiğinde seni bakıcılara bıraksın.olmaz olsun böyle nankör çocuk bence.hiç kusura bakmayın yanii..değiştirin bu kafayı yoksa kaderin cilvesi belli olmaz annenizin hastalığını,düşkünlüğünü düşünürken bi bakmışsınız genç yaşta siz muhtaç duruma düşmüşsünüz.valla böyle şeyler çok oluyor..ne oldum değil ne olacağım demeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…