Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda???

ya arkadaşım kusura bakmada bu nsıl acımasız bi düşüncedirki daha insanlar elden ayaktan düşmeden bu hesabı yapabiliyorsunuz ya size onlardan önce bişey olsa siz onlara muhtaç olsanız ya da sizin anneniz babanız ya da herhangi bi yakınınız size muhtaç olsa eşinizde şuan sizin yaptığınz gibi ben bakamam dese ya biz onların evlatlarıyız Allahım kimseyi kimseye düşürmesin ama onlar nasıl bize şartsız baktılarsa bizde onlara bakmak zorundayız bu sadece evlatlık görevi değil bence insanlığın şartıdır...tabi herkesin özgür iradesi..
aynı şeyleri sizinde bi oturup düşünmenizi tavsiye ederim amacım kimseye insanlık dersi vermek değil ama bunları okuyup yazmadanda duramadım siz muhtaç olsanız yabancılarınmı size bakmasını tercih edersiniz ya da sevdiklerinizin ailenizin yanında bulunmayı bizde ömrümüz olursa yaşlanıcaz bunu unutmayın nolur...

bu genel olarak doğru sayılabilir ama bunu gelin bakmış kız bakmış gibi düşünmemek lazım şuan benim kayınvalidemde kayınpederimde çok şükür kendilerine bakabiliyorlar ama ileride bişey olsa ki Allah korusun ben bakarım kayınvalidem zamanında çok çektirdi şimdi iyiyiz hamdolsun eşiminde asla zorlamayacağını biliyorum çünkü düşkün değil ailesinden kopuk yetişmiş buna rağmen ben bakarım ki doğru olanı budur unutmayın sevmesenizde çocuklarınızın babaanneleri dedeleri onlar hatrına yine bakılır Allah rızası için yine bakılır ne ekerseniz onu biçersiniz..

aynen katılıyorum arkadaşım ben babamı kaybettim şuan yaşasa da ben hep baksam ona Allah tan geldi isyen etmiyorum ama anne baba ya nasıl başkasına emanet edebilirimki işimiz gereği annemden uzuktayım biraz 2 saatcik ama bana o bile çok geliyo hergün annemle konuşurum kayıvalidemide günaşırı mutlaka ararım eğer şimdi nesil böyleyse evlatlarımız nasıl olur Allah hayırlı evlat versin...

sevgincim sana katiliyorum güzel yürekli arkadasim... Iyilik yap denize at, balik bilmezse HALIk bilir derler. Herzaman önemsedigim sey, kendime yapilmasini veya yapilmamasini istedegim seyleri bir baskasinda uygulamam. onlar ne kadar acimazsizca canini yakmislarsada sen iyi olacaksin ki farkin ciksin ortaya..

sevgincim sana katiliyorum güzel yürekli arkadasim... Iyilik yap denize at, balik bilmezse HALIk bilir derler. Herzaman önemsedigim sey, kendime yapilmasini veya yapilmamasini istedegim seyleri bir baskasinda uygulamam. onlar ne kadar acimazsizca canini yakmislarsada sen iyi olacaksin ki farkin ciksin ortaya..

canım hoşgeldin elim ayağım titriyo hala inan nasıl bu hale gelmiş insanlar ya ben anlayamıyorum inan ağlıyorum şuan nereye gidiyoruz biz, çocuklarımız nasıl bir toplumda büyüyecekler,Allahım karşımıza evlatlarımızın karşısına vicdan sahibi Allah korkusu olan insanlığı bilenleri çıkarsın diğerleri uzak dursun nebiliyim ben çok hassasım bu konularda sinirlerim bozuldu...

kimin kime muhtaç olacağı belli olmaz
belki kendi aileniz size muhtaç olacak,eşiniz de sizin gibi düşünürse ne yapacaksınız

Kendinizi onların yerine koysanıza. eşiniz vefat etmiş ve evlatlar arasında sen bak sen bak muhabbeti dönüyor. Ne kadar acımasızca. Senin doğurduğun büyüttüğün yemeyip yedirdiğin gözünün içine baktığın evlatların seni istemesin. Yazık valla.

Kendi anneniz babanız bu durumda olsa kocanız ben bakmam kardeşin baksa zorunuza gitmez mi? Sonuçta eşimin annesi babası. Bende bakacağım, diğer evlatları da. Ben bakmam diye birşey yok. Onlar olmasaydı eşiniz olurmuydu?
Bu tür muhabbetler düşünceler cidden çok yanlış. Zamanında yapacağını yapmıştır etmiştir. O yaptı diye sizde yapacak değilsiniz ya. Hele ki yaptıkları karşısında yaşlanınca bakmam gibisinden konuşmalar bile yapılmamalı. Evladın görevi annesine babasına yaşlanınca bakmaktır.

Kayınvalideme karşı benimde kırgınlıklarım var ama Allah gecinden versin böyle bir şey başıma gelirse başımın üstünde yeri var. Sonuçta benimde anam babam var. En önemlisi de evladım var. Onun büyüdüğünde bu tür birşey düşünmesi inanın beni yaşarken öldürür.

kızlar bendE evlenene dek çok rahat bÜYÜDÜM, ve düşünce yapım bir zamanlr asla kayınvalideyle oturmam şöyle böyleydi. ama insan öyle durumlara geliyor öyle sınavlardan geçiyor ki evlendik baktım annesini kimse istemiyor kadını kendi evindE BİLE oturtmadılar zaten HASTA KADIN (kayınVALİDEM) eşim dedi bizimle yaşamaSI gerekiyor evler satılıp kendimize ve ona EV alana kadaR dedi tamaM dedim kayınvalidem herşeye karışır bilip bilmeden konUşur arkadan dedikodu yapar aranı açar 2 dkda insanLARLA iyi yönlerini görmez senİN herkese kötüler seni fırsat buldUĞUNDA eşim en son dayanamadı götürelim bırakalım şunU neREYE istiyosa dedi huzurumuz kalmadı dedi gerçektende öyle ama eşime dedimki idare et anneni yapçak bişey yok evler satıldıgında yaparız ona bi ev bi tanede kendimize karışmaz ozaman oyalanır dedim sabrET dedim, annesini diğer kardeşlerine Bıraksa öldürürler kadını hepsi nefret ediyo kendisinden ama yine de o bir can, kendİSİNİ sevmiyorum ama atamam da merhamet her insanda olması gereken bir olgu zaten. allahta beni evladımdan güldürsün ne diyeyim. yaşlılara saygı duymak gerek, sabretmek gerek. bigün bİZDE yaşlanıcAZ.
bu arada klavyem bozuk oldugu için büyüklü küçüklü yazdım kusura bakmayın

bravo arkadaşım sen en doğru olanı yapılması gerekeni yapmışsın kötülük yapana kötülük yapmak yada arkanı dönmek en basit olanıdır ama senin gibi kötülüğe iyilikle cevap vermek erdemin insanlığın göstergesidir Allah razı olur inşallah senden...

Kayınvaldem de evlat ayrımı yapar,göz göre göre.kayınpederimi de etkiler.ben de kendimce, hasta olsalar bakmam derdim.kayınpederim kalp ameliyatı oldu,ikisi de 80 yaşında.hastane çıkışı, vicdanım kinimden daha ağır bastı çok şükür herşeyle ben ilgilendim,gerçekten koşturdum.ama takdir için değil gerçekten allah rızası için yaptım.çok yoruldum helal hoş olsun,ama eşimin bana olan sevgisinin ve saygısının daha da arttığını hissettim. İnsan eti ağırdır, allah kimseye muhtaç etmesin,içimizdeki merhameti arttırsın,amin...

[

bu genel olarak doğru sayılabilir ama bunu gelin bakmış kız bakmış gibi düşünmemek lazım şuan benim kayınvalidemde kayınpederimde çok şükür kendilerine bakabiliyorlar ama ileride bişey olsa ki Allah korusun ben bakarım kayınvalidem zamanında çok çektirdi şimdi iyiyiz hamdolsun eşiminde asla zorlamayacağını biliyorum çünkü düşkün değil ailesinden kopuk yetişmiş buna rağmen ben bakarım ki doğru olanı budur unutmayın sevmesenizde çocuklarınızın babaanneleri dedeleri onlar hatrına yine bakılır Allah rızası için yine bakılır ne ekerseniz onu biçersiniz..[/QUOTE]

arkadaşım yanlış anlaşılmak istemem.ben genel bir görüşü anlatmak istedim sanırım yanlış anladın.benim ne kayınvalidem ne de kayınpederim var.eşime bebekken tayzesi bakmış ona anne diyo dolayısıyla kayınvalidem gibi sayıp ben de anne diyorum.dul kızı ve torunuyla yaşıyolar.sana trajikomik bir olayımızı anlatayım da gül.geçen aylarda kızıyla tartışmış kızı dediğim de 48 yaşında.kadın sapıtmış sabahın köründe bizi aradı gelin annem öldü diye.biz şok olduk bi anda(birkaç ay önce de erken doğumla bebeğimizi kaybetmiştik hala acısını yaşarken)ağlaya ağlaya yola koyulduk.eşim perişan oldu annem annem diye kaybetti kendini.ben de eşimin kimi kimsesi yok diye hemen annemleri aradım babam aynı anda mezar yeri ayarladı derken evlerine vardık anam kapıyı çalıyoruz çalıyoruz açan yok.eyvah evdekiler de fenalık geçirdi derken kapı açıldı aboooo bi baktık öldü denilen kadın dirilmiş ayaktaa o an ne olduk anlatamam.eşimle kendimizi şoktan yerlere attık hem kadına sarılıyoruz hem ağlıyoruz hem bağırıyoruz.meğer kızı olacak deli anasına tartışmada çok kızmış eşi dostu arayıp annem öldü demiş.azımıza sıçtı kadın.o kadar kızdım o kadar kızdım ki anlatamam.yaptığından utanıcağına hala vik vik ötüyo anasına.ben de anne çabuk pılını pırtını topla bize gidiyorz dedim ve aldım kadını evime getirdim.artık ben de kalacaksın dedim.ben de kaldığı sürece ayağa kaldırmadım.rahat olası için elimden geleni yaptım.bir de başka şehirde oturan akrabaları ölü haberini işitir işitmez yola koyulmuşlar,yanlış haber dememize rağmen geri dönmeyip bana gelmesinler mi toptan.haydeeee...bi de bu olaya sinir oldum..neyse aradan bikaç gün geçti kızı habire arıyo annemi getirin diye ben getirmiyorum siz normal değilsiniz vermem annemi dedim ama bi gece aniden geldi binbir özürle,hakkımı helal etmiyorum bizi mahfettin böyle şaka olurmu dedim.vermem dedimse de annenin de aklı torunu ve kızındaydı yine de.evine gitmek istiyordu..neticede olay kapandı normal hayatlarımıza döndük.hatta geçen hafta kendisine iş buldum demin de ziyaretime geldi(düşük tehdidim var yatıyorum da)neyse çok uzattım netice olarak ben rahatına düşkün bi hatunum ama aileden haksızlığa uğramış,muhtaç biri olursa da görmezlikten gelemem bağrıma basarım.çünkü yarın benim ne durumda olacağımı bilemem Rabbimin gazabından korkarım...

pardon da benim yazdıklarımla sizin yazdıklarınızın ne ilgisi var, yok şefkat mi görmemişim yok bilmem ne, hele bana nankör çocuk demeniz sizin ne haddinize, benim annem 30 senedir babaannem ile birlikte yaşıyor ve bu durumun evliliğine ve bize ne kadar çok zarar verdiğini gördüm, ki bu durumun babaannemin kötü kaynana olması ile alakası yok, ben sokağa atıcam mı diyorum, insan en çok kendi evinde rahat eder, ben hem onların rahatını hem de kendi rahatımı düşündüğüm için bu şekilde düşünüyorum yine de söylüyorum insan insana ağır gelir, gerçekçi olalım

niye agresifleştinizki arkadaşım gayet mantıklı eleştirmiş sizi anne evlatları yanındayken rahat eder yabancı tanımadığı bakıcıların yanında değil bence siz annenizin rahatını falan değil tamamen kendi rahatınızı düşünüyorsunuz gerçi vefa bilen evlat rahat edemez bu durumda ama bu sizin için geçerli değil yaşlandığınızda sizinle tekrar konuşabilmeyi isterdim kimbilir sizin evlatlarınız size napacaklar ha belki daha yaşlanmadan elden ayaktan düşmekte var Allah korusun yinede...

Allah ikisinide benim elime düşürmeden yanına alır umarım... Ama ben hiçbir halukarda bakmayacağım eltim baksın...
Ben tek çocuğum annem babam yaşlılar ve babamın evinde kendi ailemle aynı apt.da oturuyorum tabiki kendi aileme bakacağım kp eşimin evinin kirasını dahi bize vermiyor ne kv ne kp hiç sevmiyorum ayrıca ben kendi babamın evine bide onları alıp hepsine birden bi başıma nasıl bakarımki? Sırf bu cevabı yarın öbürgün onlarada söyleyebilmek için yeni ev almaya falan niyetlenmiyorum benim evim olsa yerleşirler ama babamın evine sıkar biraz:)
Eltimin erkek kardeşi evli ve ailesiye oturuyo gelin bakıcak onlara koloni halinde yaşıyolar zaten eltim ayrı şehirde ailesiylede pek alakası yok kp'in paracıkları kim yiyosa o bakar arkadaş...
Eşimde Allahtan düşkün değil onlara zaten kvye bişe olsa kp kesin evlenir kp bişe olursa kv napar bilmem Allah herkes için en hayırlısı neyse onu kısmet etsin böyle şeyleri şimdiden düşünmemek lazım aslında kim öle kim kala...

kusura bakmayın da kimsenin benim evlatlığımı sorgulamaya hakkı yok, ben açıkça ve dürüstçe fikrimi söylüyorum, henüz çocuğum yok ama meraklanmayın ben çocuğum bana baksın diye dünyaya getirmeyeceğim

Arkadaşlar bence kızılcak bişe yok bu cevaplarda herkesin vicdanı sevabı kendine burdaki konuların çoğu kayınvalideyle yakın olmaktan açılıyor altlı üstlü bile yaşanmıyor bir evde yaşamak kolaymı hele bide Allah korusun yatalak olsalar alt temizlemek yıkamak kolaymı yeri geliyo kendi çocuğunun tuvaletinden tiksiniliyo insan eti ağırdır kız evlatlar daha merhametli olurlar ama gelin yanı çok kötü Allah kimseyi düşürmesin. Annem memleketine her yaz 15 gün gidiyoda telef oluyorum 2 eve bakarken şimdi çocukta olcak ben hangibirine yetişebilirim ailelerden biri istemeden kırıcı bi laf söyleseler eşimle aramız bozuluyo karı koca başbaşa çok mutluyuz ama onlar yüzünden kendi ailemde dahil yani tartışmışlığımız çoktur alıp bide evime getirip daha çokmu huzur bozayım bütün gün aynı evde ne uzanıp yatabilirim ne istediğim saatte yatıp kalkabilirim kaynanam soruyo mesela kaçta uyanıyon gündüz uyuyonmu kahvaltı ediyonuzmu diye bende erken kalkıyorum ediyoruz diyorum halbuki hamile halimle hergün nasıl uyanayım geceleri uyuyamıyorumki eşimde uyandırmıyo alıyo 2 poğça biz mutluyuz ama o da bizimle olsa kimbilir neler dicek dertsiz başıma dert mi alayım kendi babamı bile aynı eve almam iki eve birden bakarım çünkü babam fazla konuşuyo ama annem tek kalsa onu yanıma alırım kulakları duymuyo erkenden uyuyo hiçbişeye karışmaz odasından bile çıkmaz diğerleride öyle olsalar canıma minnet ama eşleriniz allah razı olsun anneme babama bakıyonmu dicekler yoksa niye yorgunsun niye cilve yapmıyosun vs diye kavga mı çıkarcaklar? Kaç sevaptan girme günaha!
Bende hamileyim kısmetse kızım olcak ama bana baksın diye yapmıyorum bu çocuğu zaten kısmetse okur bi meslek edinir belkide başka bi şehirde olur eşi bizi istermi istesede ne kadar çeker ben doğurdum baktım diye hayatına kene gibi yapışmaya hakkım varmı? İstemediğimiz bi çocuk olursa gidip aldırıyoruz bi şekilde kurtuluyoruz bizim seçme hakkımız var ama onlar bizi ne seçebiliyolar ne reddedebiliyolar bizde bu durumdan yararlanıp ölene kadar sırtlarında taşıtcak değiliz kendimizi Allah kimseyi düşürmesin çok zor ama şimdi çok iyi bakım evleri var kimseye yük olmamak en güzeli yada elleri ayakları tutuyosa yalnız oturabilirler gidip gelinir benim babanemde yalnız oturuyo annemlerle konuşmuyolar babam asla alıp bakmaz insanına göre muamele sonuçta halam arada geliyo ama kendi işini kendi görüyo ben acıyodum sık sık gidiyodum nankörlük yaptı eşime fakir dedi ben çarşıya falan gidiyomuşum diye bana yollu dedi ameliyat olduğum için kuzenimin düğününe gidemedim diyede bana küstü ve bi geçmiş olsuna bile gelmedi evlerimiz karşılıklı böyle insana iyilikmi olur artık bende eşimde görüşmüyoruz eşimin ailesinede çok kırıldım maddi manevi kullanıldım sevgilerini kendileri bitirdiler evlerine gitmek bile işkence bi evde nasıl yaşarım banada günah değilmi?

ben gerçekten anlayamıyorum insanları bunu sanki bir alacak verecek meselesi gibi görüyorsunuz...
ben sizin evlatlığınızı sorgulamıyorum zaten ortada nasıl bir evlat olduğunuz, Allah evlatlarımızı sizin gibilere benzemekten korusun, bende çocuklarımı şartsız büyütüyorum benim annemde beni şartsız büyüttü bu alacak verecek meselesi değil ana baba sevgisidir ki siz kesinlikle bundan yoksunsunuz...ayrıca beni kayınvalidem büyütmedi ama onda annemmiş gibi bakarım dediğim gibi bu alacak verecek meselesi değil insan olmanın şartıdır anlayabilene...
canım bende çok çektim kaynanamdan ama o hayat arkadaşımın dünyaya gelmesine dolaylıda olsa çocuklarımın doğmasına sebep sırf bu yüzden yine de seviyorum onu,ayrıca Allah rızası için yinede bakılır...

Evet akışına bırakmak gerekiyor ama insan yapılan haksızlıkları görünce de hiç bir şey olmamış gibi davranmak zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…