Siz ne yapardınız?

Güven duymadığım bir evliliği yürütmezdim. Güven, sevgiden de üstün gelir gözümde. Güveninizi sarsacak ne yaptı , parasal anlamda mı güvenmiyorsunuz? Yoksa başka sadakatsizlikleri mi oldu? Bunlar da önemli. Evlilikte senin malın benim malım ayrımı da bana ters. Ama sizin durumunuzda eşinizin tutumu çok itici geldi. Önce güveninizi kazanmaya harcamalı bu enerjisini, annesini falan devreye sokması çok çirkin. Güveneceğiniz varsa bile soğursunuz ki haklısınız. Eğer aklınızın bir köşesinde bu evlilik çok yürümez, yarın bir gün çeker kapıyı çıkar giderim gibi fikirler varsa vermeyin ve evliliğinizi gözden geçirin.

Sevgili hem cinslerim ,sorum şu olacak .Yeni evlisiniz ,eşinizle aranızda güven sorunları var .Rahmetli annenizden kalan ufak ,bir miras aldınız .Eşinizden bu parayı saklamadınız ,paylaştınız .Ev tutacaksınız ,eşiniz sizden bu parayı ,geri vermek koşuluyla borç olarak istedi .Ne yapardınız?Vermek istemiyorsunuz ,size surat yapıyor .Laf sokuyor ,demek senin paran benim param ,var diyor .Hatta annesini, kız Kardeşini araya sokuyor .Açıkcası ikinci evliliğim ,böyle bir durumla karşı karşıyayım .Yediğim kazıklar ,insanların çıkar ilişkileri ,beni oldukça yordu .Televizyonlarda şahit olduğumuz ,yaşanan olaylar .İster istemez ,çoğu şeye şüpheyle bakar olduk .Kafam allak bullak:olamaz:
Neden söyledınız canım?Ne alaka ev tutmak için sizin mırasımı beklemiş.Ne guzel vallaha ohhh.Bermeyın sakın.

babaannemden kucuk bir miras kaldi kucucuk o parayi eve verdim annem kizim icin her ay 500 lira verdi kredi oduyoruz diye 2.5 sene boyunca
dogum gunlerimde bayramlarda vs kizima topladigim harcliklarla bile bir derdine derman olur belki diye alisveris yaptim aciklari kapatmaya calistim sonuc: 5 gun once bana soyledigi maasindan daha fazla maas aldigini ögrendim
hesabinda benden habersiz para biriktirdigini ögrendim.
bende salak salak annem her ay o parayi verirken gururumu cigniyorum. bekarken bile 18 yasimdan beri calisip parami kazanip mumkun mertebe harclik almamisim
elimde ne var ne yok nerde 3 kurusum varsa hepsini soyledim esime
daha 5 gun oncesine kadar annemin verdigi 13.000 euro ve takilarimla evin kredisini kapatip hem borc odemesin hemde daha duzgun merkezi bir yere tasinalim diye o parayida hic etmek uzereyken maas konusunda yalanini yakaladim.
yani demek istiyorum ki verme arkadaşım başının çaresine baksin.
sana bu ahkami kesen adam yarin 3 kurus fazla eline gecse oda senden saklar.
kadinin elindeki 3 kurusa gozunu diken adamlar hep boyle

Ev alınsa neyse , ev kiralamak için neden harcanıyor ki ?

Bazı erkekler , kadında bir bilezik varsa bile onu alana kadar rahat etmez , bazı erkekler de o bileziği aklına bile getirmez , yokmuş gibi davranır.

O miras olmasa nasıl ev tutmayı düşünüyormuş?
Vermeyin. Surat yaparsa yapsın. Hatta ısrar ettikçe kişiliğin hakkında net bir fikir sahibi oluyorum diye laf sokun sizde.
O parayı kullanmak istemediğinizi, annenizin hatırası olarak takı vs bir şey yapmak istediğinizi net olarak belirtin.
Annesi ve kız kardeşine sizi ilgilendirmez diyip kestirip atın. Münasebetsizler ya.

İnsanin esine nasil guven sorunu olur ki? Guvenmedigi biriyle nasil evlenir?
Evlendigimiz hafta esim annesinden miras kalan evi satti ve parasini benim hesabima havale yapti ( yaklasik 500 bin tl tutarindaydi ) , bana sormadi bile parayi ne yaptin , neleri odedin diye , evlilik boyle bir şeydir, esler arasi guven sorunu diye birsey olamaz ve cuzdan tektir

Sevgili hem cinslerim ,sorum şu olacak .Yeni evlisiniz ,eşinizle aranızda güven sorunları var .Rahmetli annenizden kalan ufak ,bir miras aldınız .Eşinizden bu parayı saklamadınız ,paylaştınız .Ev tutacaksınız ,eşiniz sizden bu parayı ,geri vermek koşuluyla borç olarak istedi .Ne yapardınız?Vermek istemiyorsunuz ,size surat yapıyor .Laf sokuyor ,demek senin paran benim param ,var diyor .Hatta annesini, kız Kardeşini araya sokuyor .Açıkcası ikinci evliliğim ,böyle bir durumla karşı karşıyayım .Yediğim kazıklar ,insanların çıkar ilişkileri ,beni oldukça yordu .Televizyonlarda şahit olduğumuz ,yaşanan olaylar .İster istemez ,çoğu şeye şüpheyle bakar olduk .Kafam allak bullak:olamaz:
Vermeyin versenizde içiniz rahat etmeyecek belliki vermeyin bence . Ben olsam vermem sebebi de ısrar etmesi olurdu açıkçası ben eşime bi kere hayır desem bi daha asla paramı istemezdi. Benim teminatım deyim saklayacam deyin ve üstünü kapatın

Mirası, kazancı vs geçtim.
Koskoca adam annesini, kardeşini beni bir şeye ikna etmek için kullanıyorsa, aramızdaki meseleyi onlara yansıtıp, cevabıma saygı duymayıp hala bir de aracılardan medet umuyorsa, oracıkta ölsem yine yapmam, yine yapmam.
Ne kadar acizce bir durum bu...

Kar

Haddim olmayaraktan asla!!asla!!diyorum ve anneciğinizin mirasını iki günlük adam ve ailesine hiçettirmeyin diyorum..ilerde çok vurursunuz başınızı..

Güvenmediğiniz adamla evli kalmayin...

Esiniz gercekten zor durumda mi?
O para olmasa cozum neydi? Borca vs mi girilecek?
Esimin parası varken birlikte oturacagimiz ev icin harcama yapmak yerine bizi gecim sıkıntısına dusurmeyi tercih ederse bozulurum.
Ama yine de araya ana baci sokup sizi zor durumda birakmasi cok cirkin.
resmen sıkıştırmışlar koseye. Keske en bastan güven problemi varken bu paradan hic bahsetmeseydiniz.

Keşke hiç bahsetmemiş olsaydınız!
2.evliliğiniz ama siz yine de düşünmeden hareket etmişsiniz.
Eşiniz de balıklama atlamış yani,bir de ailesini işin içine katmış.
Valla bi şekil de ikna edin ve o parayı kullanmayın.
Çalışıyorsanız bi şekil de ev tutar,ihtiyaçlarınızı karşılarsınız.

Eşlerin benim param senin paran muhabbeti çevirmesi çok çirkin geliyor bana. Ama normal şartlarda tabi. 3 kuruş para için ortalığı ayağa kaldıran güvenmediğim biriyle evli kalmazdım yerinizde olsam.

Verme diyorum ben... Evliliğim boyunca eşime güvendim tüm maaşımı tüm birikimimi verdim. Boşanırken tek kuruş vermedi.O kadar aşıktım ki boşanacağımı hiç zannetmezdim. Ama o hep bir B planı olarak bunu düşünmüş birikimlerini ona göre yapmış. Dımdızlak ortada kaldım. Ben zaten bekarken sahip olduklarimla yasiyorum eski eş kisisi yillarca verdiğim paralarin sefasini suruyor. Hiçbir vicdan azabı falan da yok. Hak görüyor.

Güvenmediğiniz adamla evli kalmayin...

Esiniz gercekten zor durumda mi?
O para olmasa cozum neydi? Borca vs mi girilecek?
Esimin parası varken birlikte oturacagimiz ev icin harcama yapmak yerine bizi gecim sıkıntısına dusurmeyi tercih ederse bozulurum.
Ama yine de araya ana baci sokup sizi zor durumda birakmasi cok cirkin.
resmen sıkıştırmışlar koseye. Keske en bastan güven problemi varken bu paradan hic bahsetmeseydiniz.
Açıkcası ben de sonradan söylediğim ,için çok pişman oldum.Hep iyi niyet işte 🙁

Güvenmediğiniz biriyle neden evlisiniz? Yanlış anlamayın kınamak için sormadım. Gerçekten merak ettim. Bende de ciddi anlamda güven problemi var çünkü ve hayatıma kimseyi almaya cesaret edemiyorum.
Tabiki en başta güvendim .Maalesef bazı konularda yaşamadan ,kestiremiyor insan çoğu şeyi.Zamanla göründüğü gibi biri olmadığını ,yaşayarak öğrendim.Çok güvenip ,sevdiğimiz insanlar konusunda yanılabiliyoruz .

Back
X