Siz ne yapardınız?

Güven sorunu neden var?

Parayi ne icin istiyor?

Kararlariniza saygi duymayip araya baskalarini da katan adamdan bir cacik olmaz, hiyar oldugu halde
Güven sorunu en başta yoktu .Tabiki severek ve güvenerek evlendim .Ancak zamanla bazı yalanlarını yakaladım .Bir takım verdiği sözleri, yerine getirmedi .Kendi evimiz var .Ancak yurtdışına çıkacağız ,orda ev kiralamak için ,istiyor .

Sevgili hem cinslerim ,sorum şu olacak .Yeni evlisiniz ,eşinizle aranızda güven sorunları var .Rahmetli annenizden kalan ufak ,bir miras aldınız .Eşinizden bu parayı saklamadınız ,paylaştınız .Ev tutacaksınız ,eşiniz sizden bu parayı ,geri vermek koşuluyla borç olarak istedi .Ne yapardınız?Vermek istemiyorsunuz ,size surat yapıyor .Laf sokuyor ,demek senin paran benim param ,var diyor .Hatta annesini, kız Kardeşini araya sokuyor .Açıkcası ikinci evliliğim ,böyle bir durumla karşı karşıyayım .Yediğim kazıklar ,insanların çıkar ilişkileri ,beni oldukça yordu .Televizyonlarda şahit olduğumuz ,yaşanan olaylar .İster istemez ,çoğu şeye şüpheyle bakar olduk .Kafam allak bullak:olamaz:
Hayatımın en mutlu dönemi en rahat hayır dediğim dönem oldu. Vermeyin... Açıkça söyleyin bir söyler iki söyler sonra alışır....

Hayır diyemezsiniz almaya hayır demeyi öğrenirseniz kabullenmeye alışır.seçim sizin

Sevgili hem cinslerim ,sorum şu olacak .Yeni evlisiniz ,eşinizle aranızda güven sorunları var .Rahmetli annenizden kalan ufak ,bir miras aldınız .Eşinizden bu parayı saklamadınız ,paylaştınız .Ev tutacaksınız ,eşiniz sizden bu parayı ,geri vermek koşuluyla borç olarak istedi .Ne yapardınız?Vermek istemiyorsunuz ,size surat yapıyor .Laf sokuyor ,demek senin paran benim param ,var diyor .Hatta annesini, kız Kardeşini araya sokuyor .Açıkcası ikinci evliliğim ,böyle bir durumla karşı karşıyayım .Yediğim kazıklar ,insanların çıkar ilişkileri ,beni oldukça yordu .Televizyonlarda şahit olduğumuz ,yaşanan olaylar .İster istemez ,çoğu şeye şüpheyle bakar olduk .Kafam allak bullak:olamaz:
o para rahmetli annemin yadigari o parayla kendime bilezik alip saklayip ilerde anneannelerinden hatira cocuklarima vericem. borc olarak veremem. de cik

Annemden kalan son yadigar diye ederince guzel bir ziynet alin. Satilinca deger kaybedenlerden. Satmak amacli almayin. Annenizden size hediye gibi olur. Omrunuzce saklar anarsiniz.

sizin mirasa guvenip mi ev tutuyir bilmem ne.. bu psikolojik baskiyi yapmaya haklari yok.

vermese geri ne yapabilirsiniz? Hic bir sey. Arkasindan el salla..

Guven sorunu yasadigim adamla bir gun bile evli kalmam.
Kizgin olabilirim,küsebilirim,kavga etmis olabilirim. Ama guvenmiyorsam is degisir.

[/QUOTE

Asla vermem net. Vermeyin

Annesını, kız kardesını araya sokmak da ne.. Cocuk mu bu adam yaa.. Sakın vermeyin, guvenmeyin de.. O paranın nereye gideceği belli.. Muhtemelen esımde para var, ondan alır sıze verırım gıbı laflar ettı annesine.. Sakınnn sakinn

Bahsi gecen para ne kadar bi para onu ogrenme şansımız var mı tasinmak icin ne kadar para isteyebilir ki

Ev tutacak parası olmalıydı. Sızemı guvenmıs. Ben olsam veemezdım calısıyorsanız ordan verın keske hıc haberı olmasaymıs. Bıde annesıne kız kardesıne soylemıs. Kadın parasına mınnet eden erkeke bende guvenmem

Tabiki en başta güvendim .Maalesef bazı konularda yaşamadan ,kestiremiyor insan çoğu şeyi.Zamanla göründüğü gibi biri olmadığını ,yaşayarak öğrendim.Çok güvenip ,sevdiğimiz insanlar konusunda yanılabiliyoruz .
Böyle şeyler duyunca hayatıma birini almak istemiyorum işte. Umarım her şey düzelir. Sizin için hayırlısı neyse inşallah bir an önce olur

neden annesi ve kız kardeşi size kalan mirastan haberdar ? neden gidip bunu kök ailesiyle paylaşma gereği duymuş ? ne hakla size bu konuda baskı yapabiliyorlar ?
yurtdışında ev kiralamaya size düşen mirasa güvenerek mi karar vermiş ?

yani ya bankadan kayıtlı şekilde verin (ki bence vermeyin ) ya da hastalık var sağlık var zor gün olur ha diyince birikmiş para çıkmaz, altına çevirip birikim hesabı açacağım diyin. ayrıca miraslar konusunda şöyle düşünürüm, fikir sorulursa beyan edilir ancak fikir sorulmazsa karşı tarafın o miras üzernde hakkı yok, emeği yok bi imzayla kendisinde hak bulması doğru değil. mal mülk benim annemindi bana kaldı diyin.
Angela Angela

Vermeyin
Para için başka planlarım var falan deyin
İstediği kadar laf soksun güven sorununuz varsa vermeyin
Annesini, kardeşini araya sokacak kadar yüzsüzleşmişse ben olsam kuruş vermem
Evlenecek, ev tutacak, hayat kuracak adam annenizden kalan paraya mı güvenmiş, o işler öyle olmaz

neden annesi ve kız kardeşi size kalan mirastan haberdar ? neden gidip bunu kök ailesiyle paylaşma gereği duymuş ? ne hakla size bu konuda baskı yapabiliyorlar ?
yurtdışında ev kiralamaya size düşen mirasa güvenerek mi karar vermiş ?

yani ya bankadan kayıtlı şekilde verin (ki bence vermeyin ) ya da hastalık var sağlık var zor gün olur ha diyince birikmiş para çıkmaz, altına çevirip birikim hesabı açacağım diyin. ayrıca miraslar konusunda şöyle düşünürüm, fikir sorulursa beyan edilir ancak fikir sorulmazsa karşı tarafın o miras üzernde hakkı yok, emeği yok bi imzayla kendisinde hak bulması doğru değil. mal mülk benim annemindi bana kaldı diyin.
Angela Angela
Benimde gönlüm vermekten yana değil.En büyük neden de geçmişte ,yaşamış olduğum ,tatsız hadiseler .Ancak borç olarak istiyorum.Orda çalışmaya başlayınca,2 ay sonra geri vercem ,diyor.Bana güven diyor ,o gibi şeyler.Bu konu o kadar uzadıki,oldukça canım sıkkın.En çokta ısrarcı ,olunması üzdü beni .Babama bu konuda danıştım .Oda verme ,sanamı güvenmiş .Çok üstüne düşerse ,eşyalarını al ,çık gel diyor .Bir tarafımda ver ,bakalım ne olacak diyorum .Onu tanımış olurum diye ,düşünüyorum.Kafam allak bullak.

Miras kanunen bile eşlerin kişisel malı sayılıyor.Eşinizi tanımşsınız zaten, güvenizi kırmış daha önce, kaldı ki erkekte biraz gurur olmalı, kadının vermek istemediği kişisel parasını, almak için üçüncü kişileri araya sokan adam en hafif tabirle gurursuzdur. Bence parayı vermeyerek de eşinizi tanıyabilirsiniz, bunu sürekli dillendiren adamla zaten evlilik yürümez. En azından paranız cebinizde kalır.

Para sizin paranız, ne istiyorsanız onu yapın.
Paylaşmak zorunda değilsiniz, ayrıca size ve kalan mirasa mı güvenip ev tutacak?
Eğer öyleyse o işten zaten hayır gelmez.

Evlilikte tabii ki senin paran benim param olmaz, ancak bu davranış beni irite etti.
Annesine ve kardeşine ne ki? araya onları sokuyor, çok saçma.
Kendi sizi ikna edemiyorsa, demekki güven duymuyorsunuz.
Güven duymuyorsanız da, paranızı yatırım olarak değerlendirin (altın, döviz, vadeli hesap vs.) gibi ve banka hesabında tutun.
İstediği kadar surat yapsın, laf soksun.
Önce kendi başına varolmayı bilsin de, sonra sizden destek istesin.

Sert bir görüş belki, ancak ev tutulacak, gerekli masraflar giderilecek iken, sizde (önceden var olmayan ama sonradan gelen) bulunan paradan medet umuyorsa, ben de güvenmezdim.

İstemek başka baskıyla istemek başka. Sizinde olaya borç gözüyle bakmanız bambaska ..

Eşinizin sizden para istemesi, çekinceniz olduğunu hissedince annesi ve kardeşini de araya sokması kabul edilir gibi değil. Bu işler gönülsüz olmaz, siz teklif etmeden böyle birşeye tenezzül etmemeliydi, gitsin kredi çeksin bankaya borç ödesin.

Bana kalırsa güven problemim olan biriyle evli kalamazdım sanırım, ve güvendiğim adama da ben parayı teklif ederdim hatta borç olarak da düşünmezdim. Birkaç defa konusu da geçmişti, birikimimizi hesaplarken ben altınlarımı da eklemeye çalıştım, eşim asla hesaba katmadı, ne kadar olduğunu bile bilmez. Siz parayı altına falan çevirip koruyun, kesinlikle eşinize vermeyin.

Back
X