Bence yeteri kadar şans vermişsin. Bakmışlar seni yalanla oyalıyolar çalıştırıyolar da çalıştırıyolar. Ben olsam durmazdımSelam,
İşle ilgili bir konuda çok kararsız kaldım ve size de fikir sormak istiyorum.
Şu an çalıştığım firmada yaklaşık 3 yıldır çalışıyorum. Girdiğim zaman firma yeniden yapılanma sürecinde olduğu için fazla mesailerle, haftasonu çalışmalarla işi düzene oturtmaya çalıştım. Bana girdiğim günden beri seni şu pozisyona alacağız dediler kabul ettim, çünkü gerçekten yapmak istediğim bir işti. Sonra ben hem o pozisyonun işlerini hem kendi pozisyonumdaki işleri yapmaya devam ettim. Bu süreç de yine mesailerle ilerledi çünkü çakışan işler çoktu ve yetmek için fazladan mesai yapmam gerekiyordu. Aradan 1 sene geçti, bana seni o pozisyona alamayız iki pozisyonu da idare edebilirsin iş programına göre dendi. İş aradım, ama bulduğum işler şu an aldığım maaşa çok yakın ve mesafe olarak uzak işlerdi göze alamadım. Devam ettim. 2 ay önce müdürüm bana şu sınavı kazan artık sana terfi verelim dedi. İki hafta önce öğrendim ki terfi ettirecekleri pozisyon için de ilan açmışlar. Tüm hevesin kaçtı.
Şu an bir firmayla görüşüyorum. Firma çalıştığım yere göre daha kurumsal bir yer ama görüştüğüm pozisyon benim yetkinliğimin altında kalıyor. Şu an diğer departmanda yaptığım işi çok seviyorum ama aynı anda iki yeri idare etmeye çalışmak beni yordu.
Çalıştığım firmada kalmanın artı yönleri:
Çalıştığım firmada kalmanın eksi yönleri:
- İstediğim pozisyonda uzmanlaşma imkanım olacak. Başka bi firmada bu tecrübeyle bu pozisyonda iş bulmam zor olabilir. (Bu noktada diğer yöneticim de belki elinde tutmak için burda 1 sene daha dişini sık daha iyi bir pozisyonda iş bulursun diyor.)
- Evime çok yakın.
- İş öğrenmeye çok imkan var, ama bu imkanı değerlendirebilecek zamanım kalmıyor.
Siz ne yapardınız, bana ikinci kez söz verilip tutulmadığı halde burda çalışmak istemiyorum ama kendimi biraz daha geliştirmek için bir sene daha kalmalı mıyım?
- Periyodik olarak aynı şeylerden yakınmaktan bıktım, aylardır iş planı yapılsın diyorum üstümden iş alınması gerekirken iş geliyor.
- Benim işimle ilgili toplantılara dahil edilmediğim için kendimi yetersiz ve işe yaramaz gibi hissediyorum.
- Bi tarafı yapmaya çalışırken diğer taraftan geri kalıyorum.
Tek korkum daha iyi pozisyona gitme şansım varken düşüğe gitmekBence yeteri kadar şans vermişsin. Bakmışlar seni yalanla oyalıyolar çalıştırıyolar da çalıştırıyolar. Ben
Ağaç değilim ben sözlere güven olayına inanırım belli olan şey çalıştığınız firmada yükselecek olmamanız şansımı yeni yerde denerdim.Ben söylenen sözlere ve tutulmamasina dikkat eden biriyim benim yetkin olduğum halde yada yetkin değilsem niye bana fazladan iş yükü yüklenip dalga geçer gibi seni pozisyona alacağız olmadı buraya alacağız sonra foss ben buna takarım el altından iş bulduysam da giderim menfaatim onu gerektirir bir yerde alışıp kalmak değil konu özel sektör bu yolunuzu açmayıp üstüne hakkınızda ne düşündüklerini belli etmisler orada kalmak korelmek bence gelişmek değil
1 sene sonra başka iş bulursan ona geçersin, kağıda kanını akıtıp hayat boyu burada çalışacağım diye ölüm bağlılığında bulunmuyorsun ya işe girerkenAynı fikirdeyim, ama ya burda kalırsam 1 sene sonunda daha iyi pozisyonla başka iş bulma şansını kaçırıyorsam
Bilemem herşey bir risk fakat yasadiklariniz gözönüne alınırsa onların sizi ilerletme düşüncesi pek yok gibi öyle degilmi ben bunu baz alırdımAynı fikirdeyim, ama ya burda kalırsam 1 sene sonunda daha iyi pozisyonla başka iş bulma şansını kaçırıyorsam
maalesef iş hayatında şöyle bir dinamik var.: bulunduğunuz pozisyonda birçok işe yetişiyor ve şirket için elzem olan ufak tefek birçok işi toparlıyorsanız size vaadedilen o terfi asla verilmez. çünkü siz o pozisyonda lazımsınız ve size hakedilmiş terfinizi vererek o işlerde aksama olması riskini asla göze alamazlar. size vaadedilen o pozisyonu vasıf olarak sizin çeyreğiniz etmeyen bir insana verirler ama size terfiyi vermezler.
Bi zaman sonra enayi yerine koymuşlar sizi. Zaten yapan biri var diyolar. Bence iş değiştirin. Kafa rahatlığı iş yerinde çok önemli.
Muhtemelen de böyle olacak yöneticim şunu diyor terfiyi boşver 1 sene daha kendine bir şeyler kat. Öğrendiğin kendine 1 sene sonra daha iyi pozisyonla iş bakarsın. Buna bi yandan hak veriyorum ama saçma sapan şeyler uğraşırken öğrenmeye vaktim kalmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?