- 5 Eylül 2016
- 72
- 77
- 18
- Konu Sahibi ozgurlugum
-
hayallerim var diyip başından savabilirsinMerhaba
Ben size birşey danışmak istiyorum. Hayatımda kimsenin olmadğını biliyorsunuzdur belki. Hatta kimseye fırsat vermiyordum. Hayatıma ne zaman kimseyi almayacağım dedim. Bir sürü talibim çıktı . Memurundan astsubayına kadar ama hepsini istemedim. Hayır dedim. Bunun sebebi ise önceden hayatımda olan kişiden dolayı üniversiteye gitmemiştim ki bu benim en büyük hayalimdi. Bunun pişmanlığını yaşıyorum ve dahada yaşayacağımı biliyorum. Hayatımın seyrini artık ilk önce memur olmaya adadım diyebilirim. Sürekli memur olduktan sonra en azından biriyle ilişki yaşayayım. Başkasını hayatıma sokarsam sanki yapmak istediğim ideallerden vazgeçecekmişim gibi geliyor. Çünkü benim kafamda meslek olarak yapmak istediğim farklı düşünceler var ve ben memurluğu biraz basamak olarak görüyorum. Memurluktan sonra istediğim bölümde üniversite okumayı düşünüyorum. Daha sonra Üniversiteden mezun olduktan sonra memurluğu bırakma gibi bir düşünce var kafamda.Okuduğum üniversitedeki bölümdeki işi yapmak istiyorum. Ben kısa süre önce Urfa ya düğün için gitmiştim. Orada durumu gayet iyi olan bir aile vardı. Kişi bankacıymış . Ben görmedim. Yani açıkcası alıcı gözle bile bakmıyorum artık . Hayatımı dediğim gibi daha çok kendim bir yerlere gelmek için çabalıyorum. Yaşadığım şehirden çok uzakta Urfa ama buraya benim için geleceklerini söylemişler. Bizim tanışmamızı istiyorlar. Ama ben istemiyorum. Bir anda birşeyin içine düşüyorum ve ben nasıl olduğnu anlamıyorum. Nasıl bu duruma geldi bilmiyorum. Zorla da görüşecek gibi bir durum var ne kdar hayır desemde. Cevremdekiler artık senin yoksa görüştüğün biri mi var niye sürekli hayır diyorsun diyorlar. Baskı hissediyorum artık bir süre sonra. Hayatımda kimse yok sadece başkasının ayağıma dolanmasını ve bir stres daha yaşamak istemiyorum. Çünkü hayatımda biri olursa onu idare etmek zorundayım. Mutlu oluruz belki ama her zaman kimse mutlu olamaz . Kavga ederiz tartışırız ki ben çok kafaya takarım. Hayatımın seyrinden koparım. Öyleyim çünkü biliyorum. Artık birde hiç tahammülüm kalmamış triptir tavırdır. Ben onu çekmek zorunda değilim, hayatta sadece o yok başka birsürü insan var. deyip kenara çekilebilecek kafadayım. Sizce hayatımı tamamen kendi hedeflerime odaklamam kötü bir şey mi ?
Bence hem hayata dair hedeflerinize odaklanabilir hem de hayatiniza size destek olacak birini alabilirsiniz. Ideallerinizden kesinlikle vazgeçmeyin ama bu surecte sizi anlayacak sikintinizi manevi olarak hafifletecek sirtinizi yaslayabileceginiz bir de yoldasiniz olursa tadindan yenmez. Urfali kisiyle gorusurseniz de ideallerinizden bahsedin. Eger destek olacaksa bir deneyin denerim. baskidan dolayi degil ama gercekten kendinizi iyi hissedin diye yapin bunu. Yoksa kime ne sizin hayatinizda biri var miymis yok muymus...
Şu koca yazinin belkide her cumlesinde anlatım bozuklugu var. Memur olmak istiyorsanız önce bu probleminizden kurtulun. Kitap okumak çözüm olabilir.
Yaşınız kaç ? Aileniz hedeflerinizi onayliyor mu ? Hayaller sadece istemekle gerçekleşmiyor malesef. Bu yönde çabalarınız var mı ? Eger aileniz arkanizdaysa ve yapabileceginize inaniyorsaniz hiç düşünmeyin.
hayallerim var diyip başından savabilirsin
Valla ben iki işi bir arada yürütebiliyorum. Aşk ayrı, iş okul vs ayrı şeyler benim hayatımda. Sen bunu yapamayacağına inanıyorsan uzak kal erkek insanından.
yaş kaç
memur olmaya odaklandınız da sınava kaç ay kaldı ki zaten az kaldı alım olacak mı bilmiyoruz
lise mezunu memur olmak zor
neden görüşmeyesin
belki anlaşır evlenirsin, evlenince geçim derdin olmaz, üni okursun vs vs
kendine bazı hedefler koymak güzel de ya o hedefler hiç olmazsa
yani yıllarca memur olmayı mı bekleyeceksin
madem üni okumak istiyorsun sınava çalış gir oku
neden ondan önce o bundan önce bu gibi şartlar var kafanda
memur ol üni oku o mesleği yap sonra evlen vs vs
hayat hep bir sıra dahilinde işlemez
Takılıp kalma derim eskiye. Sana destek çıkacak birini bulabilirsin omuzlarındaki yükü hafifletirsin belki. Eski sevgilin yobazmış belliki. Her erkek aynı değil. Tabi bazı konularda
Ben şuan çalışıyorum. Üniversiteye gitmek için sınava hazırlanırsam. Başka bir şehre gideceğim. Orada ailemden para beklemek zorunda kalacağım ki ben bunu istemiyorum. onun için önce memur olayım daha sonra istediğim üniversiteye hazırlanır. hem çalışır hem okurum.
ama işte ömür buna yete rmi
madem çalışma deneyimizinzi de var girin sınava kazanın gittiğiniz yerde de çalışırsınız
yurtta kalır gideri azaltır az gelir ile öğrenci olarak yaşarsınız
ya memur olamazsanız ya istediğiniz yeri kazanamazsanız kaç yıl daha sürüncemede yaşanır ki
Dediğiniz çok doğru aslında ama şimdi nasıl yapabilirim ki . Ben artık memurluktan önce üniversiteye hazırlanacağım demek tuhaf karşılanmaz mı dalga geçer gibi
İnşallah dediğiniz gibi yapabilirim sağolun teşekkür ederimKimseye bir şey deme
Otur hazırlan gir sınava memurluğa da hazırlan zaten şu anki kurallara göre bu sene ve iki sene sonra sınav var
Hepsine çalış işin varmış ona da sarıl geçmişi de unut her erkek aynı olmaz hayatında erkek olma zorunluluğu yok ama yine şöyle olursa deyip kapıları kapatma
hiç oralı olma.. erkek milletine güven olmaz önce tamam der 1 ay geçmeden cayar ben erkeğim benim dediğim olacak diye diretmeye başlar. üstelik urfalı diyorsun doğulu erkekten iyi koca olmaz onlar için gelin sadece hizmetçidir.
hayallerine odaklan.
gerisi önemli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?