• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ne yaptınız

Dogumdan sonra salgilanan sutun sebebi artan prolaktin hormonudur. Bu da bir cok kişide hamile kalmaya engel bir hormondur. Emzirmeyen ama çocuk isteyip hamile kalamayan kisilerde prolaktin hormonuna bakılır, yuksekse hamile kalmaya mani olur. Süt koruyor denilen şey bu. Ama elbette bir dogum kontrol yöntemi değil. Her bunyede ayni etkiyi yapacak diye birsey yok

Auralı migren sebebiyle nöroloji doktoruna gittiğimde bana ilk sorusu doğum kontrol hapı kullanıyo musun oldu, hayır dedim sakın kullanma dedi,bu tip nöroloji hastalıkları olanlar dikkate alsın derim

Adet yaşanmaması ne kadar sağlıklı ?

Doğum kontrol hapından daha sağlıklı, vücudunuza aldığınız hormon miktarı daha az oluyor. Normal spiraller yoğun kanama ve sancıya neden olduğundan daha pratik bir çözüm. Ayrıca yumura gelişmiyorki adet kanamanız olsun. Kaldı ki kendi kendime yaptırdığım bir işlem değil, bir kaç kadın doğum uzmanı görüşünden sonra karar vermiştim ben. Tabii ki tercih meselesi.

Back
X