Merhaba. Eger hatirlarsaniz, henüz doktora gitmeden konu acmistiniz. Ben de yorum yapip anksiyete bozukluğu ya da panik atak gibi gorunuyor demiştim. Siz de ikisinin farkini sormuştunuz hatta:) Kriz seklinde gelmedigi icin anksiyete olduğunu dusunmustuk. Sonra doktorunuz da ayni seyi soylemis galiba. Doktorunuzun verdigi ilaci mutlaka almalisiniz. Antidepresanlar etkilerini 3. haftadan sonra yavaş-yavaş göstermeye başlarlar.
Bir de "Acaba ben şizofreni hastasi miyim?" diye soruyorsaniz, buyuk ihtimalle değilsiniz. Iciniz rahat olsun:)
Gise sayisi icin insanlarin inanclarini film malzemesi yapip üçer-dörder vizyona sokuyorlar, onlar bu filmlerden kazandiklari paralarini sayarken , insanlar korkularıyla, bu filmlerin kazandirdigi hastaliklara basetmek zorunda kaliyor.Zehir-zikkimlari olsun o paralar!
Lütfen, siz de kendinizi daha fazla yipratmayin. Ilaclarinizi duzenli ve doktorunuz kesmeyi söyleyene kadar almaya devam edin. Bol-bol dua edin, besmele çekin.
Bir de soyle duşunun. Korktugunuz sey ne kadar korkutucu? Yani onun sonucu mu daha korkutucu yoksa sizin bu korkuyla kendinize işkence vermeniz mi?
Bir ornek vereyim. Ben de çocukken, 6 yasinda, yilan korkusu bastiriyordu beni. gece uyurken falan sürekli kapinin üzerinde, yerde yilan olduğunu, beni sokacagini dusunurdum, korkar, isiklari acardim. Oyle ki annemler kizardi apartmanda, 5. katta yilan ne gezer, yok yilan falan derlerdi, inanmadigimi görünce daha cok kizardi annem, cunku gece uyuyamazdım. Sonra kendi-kendime cozdum olayi. 1 hafta falan hayati kendime zehir etmiştim. Sonra duşundum ki, diyelim ki yilan var evet( ki ben olmadigini biliyorum), o bana ne yapabilir? En fazla sokacak diye duşundum
Boylece gözlerimi kapatip gene korkuyla, amma sokulmaya hazir bir duyguyla uyudum, o geceden sonra da geçti korkularim. 6 yasindayken bunu yapabilmiş olmam cok sasirtici aslinda:)
Belki siz de böyle düşünebilirsiniz. Yani en kotu ihtimal ne böyle olursa, diyelim ki esiniz dediğiniz gibi(ki oyle olmadigini siz de biliyorsunuz) en kotu sonuç ne olacak? Emin olun kendinize yasattiginiz bu korkulardan daha kotu olamaz:)
Gecmis olsun. Allah içinizdeki korkulari alip huzur versin inşallah