• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olmasanız ne yapardım

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
Merhaba arkadaşlarım.içim daralıyor ve derdimi en çok burada rahat anlatabiliyorum.çünkü aileme anlatamıyorum ne onları korkutmak nede üzmek istemediğim için..20 gündür psikolojik olarak zor durumdayım.vereceğiniz her cevabı çok ciddiye alacağım için nolur alay edenler olmasın.

Korkularımla başım dertte.ilk korkum eşime bir konuda besmele çektirmek istemiştim o an uygun durumda değildi bende çeksene diye ısrar ettim,ben korkunca gıcık şekilde güldü ve beni korkuttu.bide eşimin beni sözde şaka yaparak korkutmasıyla korkular iyice arttı.ben uyurken kapının arkasına saklandı tık tık kapıya vurdu benim bundan aklım çıktı.sonra herşeyden herkesden korkar oldum.o an ki korkmalarda eşimi eşim gibi düşünemediğim için korktmuştum zaten.o an git buradan diye bağırdım çok korkup.sonra aklımda hep kurdum takıntı yaptım.neden besmele çekmedi,yoksa şöyle mi böyle mi diye..haberlerde okuduğumuz şeyler aklıma geldi.şimdi burada yazmak istemiyorum yasak olduğu için.siz anlamışsınızdır.bu korkular aklıma gelince eşimden korktum.halada var korkum.doktora gittim korkudan bunları düşündüğümü söyledi ve anksiyete bozukluğu dedi.antidepresan verdi ben geçer mi düşüncesiyle içmedim ama geçmiyor korkular dahada artıyor diye bugün başladım ilaca.çünkü stres yaptıkça midem ağrıyor kafamda kura kura yoruluyorum.şimdiki korkumsa acaba ben şizofren mi oluyorum korkusu :KK43: burada benim durumumda olan vardır diye yardım istiyorum sizden.şizofren olmaktan korkuyorum çünkü o an korkularımla yüzleştiğimde eşimden korktuğum mantıklı gelmiyor :KK43: yardım kızlar :KK43:

Allah yardımcın olsun canım. doktora git diyecektim ama sen zaten gitmişsin kendin için yapacağın en güzel şey bol bol dua edin Doktorun verdiği ilaçları kullanmak. Geçmiş olsunY

Bunun adi anksiyete bozuklugu ki doktor da taniyi koymus yani sizofren oldugunu niye dusunuyosun ne alaka
şizofreni hastaları gerçekle hayali ayırt edemezmiş bazen insanlardan korkarmış,ben korktuğum o an kurutmu mu takıntı mı dersin kötü hayal mi dersin bir sürü düşünce geçti aklımdan ve bütün benliğimi inanılmaz korku sardı.ne düşünüyorsun sen pınar kendine gel dedim kendime ama eşimdende korktum saçma olduğunu bildiğim halde.işte bu yüzden korkuyorum şizofreniden.ya olursa diye ağlıyorum :(

Şizofreni hastalığı kafada kurmak değildir. Kafanızda kurduğunuz şeylere gerçekten yaşamış kadar inanmak ve bu inanışlarınız doğrultusunda davranmak.Mesela kocanızın sizi aldattığınızı kafanızda kurdunuz,sonra onu zaten bi kadınla gördüğünüze inandırdınız ve kimdi o sarışın kadın gördüm sizi ben diye kocanızla bağrıp çağrış kavga edip işi boşanmaya götürmek. Şizofreni budur.Sizinki kaygı bozukluğu.Ve antidepresanla geçer.

Şizofreni hastalığı kafada kurmak değildir. Kafanızda kurduğunuz şeylere gerçekten yaşamış kadar inanmak ve bu inanışlarınız doğrultusunda davranmak.Mesela kocanızın sizi aldattığınızı kafanızda kurdunuz,sonra onu zaten bi kadınla gördüğünüze inandırdınız ve kimdi o sarışın kadın gördüm sizi ben diye kocanızla bağrıp çağrış kavga edip işi boşanmaya götürmek. Şizofreni budur.Sizinki kaygı bozukluğu.Ve antidepresanla geçer.
çok teşekkür ederm cevabınız için.eşimden korkmam hiç normal değil ama :( bazen eşime korkum o kadar artıyorki kaçıyorum Allah korusun zarar vermekten korkuyorum halbuki hiç öyle birisi değilim inanılmaz merhametli birisiyim karınca ölse ağlarım o derece.zarar verme korkusuda hep haberlerde okuduğum şeylerden kaynaklandı.ne okusam etkileniyorum.eşime aşığım bu duruma çok üzülüyorum.bebek hayalleri kurarken yaşadığım sıkıntılar beni kahrediyor.antidepresan tedavisi sonrası eşime olan korkumda gider değil mi

Sizofren degilsin korkma oyle basit bisey degil sizofreni. Vesvese sadece onemsememeye calis ehemmiyet verdikce kotu olursun. Ayetel kursi nas felak oku, Allah'a sigin sadece gecer insallah:KK66:
inşallah :( çok dua okuyorum.10 ekimden beri böyleyim.şizofreniyi hep alevlenmiş döneminden biliyoruz bizler.hayal görme,birisi yanındaymış gibi konuşma vs...başlangıç dönemi olur mu diye korktum ben

Şizofreni değilsin. Haberlerden etkilendiğin için takıntı yapmışsın. Kendi kendine asabilirsin bu durumu. Neyi düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Sadece vesvese yapiyorsun. Bi kere hayır oyle bişey yok de hayatına devam et. Ama kararlı ol kendi kendini korkutma.

Şizofreni değilsin. Haberlerden etkilendiğin için takıntı yapmışsın. Kendi kendine asabilirsin bu durumu. Neyi düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Sadece vesvese yapiyorsun. Bi kere hayır oyle bişey yok de hayatına devam et. Ama kararlı ol kendi kendini korkutma.
canım haberden etkilendim takıntı yaptım ve yoksa bende öyle mi olacağım diye titredim korktum.kendi kendime düşünüp kendi kendimi korkuttum yani.aşamadım canım kendi kendime.2 gün iyisem 1 gün felaket kötüyüm.bide ailemi üzmemek için belli etmemeye çalışınca mide ağrısı çekiyorum.ilaç içmek istemesemde başladım bugün.yoksa böyle giderse ciddi kafayı yicem.durum kronikleşmeden ilaça başlarsam erken atlatırım belki.

çok teşekkür ederm cevabınız için.eşimden korkmam hiç normal değil ama :KK43: bazen eşime korkum o kadar artıyorki kaçıyorum Allah korusun zarar vermekten korkuyorum halbuki hiç öyle birisi değilim inanılmaz merhametli birisiyim karınca ölse ağlarım o derece.zarar verme korkusuda hep haberlerde okuduğum şeylerden kaynaklandı.ne okusam etkileniyorum.eşime aşığım bu duruma çok üzülüyorum.bebek hayalleri kurarken yaşadığım sıkıntılar beni kahrediyor.antidepresan tedavisi sonrası eşime olan korkumda gider değil mi

Evet tabiki.İyileşme sürecinin uzadığını düşünürseniz bunu doktorunuzla paylaşın çok bi değişim olmadı bende tarzı, o zaman ilacın miligramını arttırıcaktır. Hatta ben şöyle anlatıyım, korkmaya ve korktuğum içinde kafayı yemeye çok müsait bi insanım.Çokta kolay korkarım, bu yüzden iki olay sebbeiyle çok korktuğumdan bir nevi aklımı yitirmiş gibi bişeydim. Sizin durum yine iyi yani. Bi insan düşününki kafasında kurup korkmaktan sıyırıp, salonun kapısından kafasını koridora uzatamasın. Öyle bi gitmişti kafam.Hemen psikiyatriye götürdü ailem.Hem psikiyatristin beniimle konuşmalarıyla hem verdiği ilaçla normalde 1 yıl kullanmam gereken ilacı 6 ay kullandım.6 ay sonra hiç bişeyim kalmamış olduğundan bu ne len hergün hergün içemem artık yok bişeyim diyerek kendiliğimden bıraktım.Şimdide gayet iyiyim. Yani bu korku olayım ortalama olarak 5-6 yıl önceydi. Yani o yüzden endişelenmeyin bu konudaki en iyi örnek benim. İyileşiliyor. Emin olabilirsiniz.

hayır yok.ama hastalığın başlangıc döneminde nasıl ilerlediğini bilmiyorum yani ya başlangıc dönemi benim şuanki şikayetlerimse diye korkuyorum

Bende anksiyete hastasiyim bu korku hep vardi bende de her doktora gidisim de soruyodum hatta ben sizofren degilim dimi eminsiniz diye. Cok yersiz bi korkuymus olsa zaten sen kolaylikla farkina varamazsin emin ol. Hic korkma gelip gecici bi korku sadece

Öncelikle çok geçmiş olsun şizofren değilsin hıç korkma... yaşadığın kesinlikle anksiyete bozukluğu arkadaşlar da söylemiş zaten ve Dr da... ilaçlarını al iki üç hafta içinde düzelirsin eğer düzenli kullanirsan ve sakin kafana göre ben iyileştim deyip bırakma Dr kontrole git o sana gerekeni söyler

şizofreni hastaları gerçekle hayali ayırt edemezmiş bazen insanlardan korkarmış,ben korktuğum o an kurutmu mu takıntı mı dersin kötü hayal mi dersin bir sürü düşünce geçti aklımdan ve bütün benliğimi inanılmaz korku sardı.ne düşünüyorsun sen pınar kendine gel dedim kendime ama eşimdende korktum saçma olduğunu bildiğim halde.işte bu yüzden korkuyorum şizofreniden.ya olursa diye ağlıyorum :KK43:
Hayir sizofreni agir bi akil hastaligidir, senin sizofreni olmandan korkman anksiyete bozuklugundan kaynakli. Mutlaka ilaclarini icmelisin. Doktor durduk yere ilac yazmaz tatlim ilac veriyosa tedavi icin zorunludur ki vermistir. Hekimine guven ve acilen harfiyen tedavini uygula

Evet tabiki.İyileşme sürecinin uzadığını düşünürseniz bunu doktorunuzla paylaşın çok bi değişim olmadı bende tarzı, o zaman ilacın miligramını arttırıcaktır. Hatta ben şöyle anlatıyım, korkmaya ve korktuğum içinde kafayı yemeye çok müsait bi insanım.Çokta kolay korkarım, bu yüzden iki olay sebbeiyle çok korktuğumdan bir nevi aklımı yitirmiş gibi bişeydim. Sizin durum yine iyi yani. Bi insan düşününki kafasında kurup korkmaktan sıyırıp, salonun kapısından kafasını koridora uzatamasın. Öyle bi gitmişti kafam.Hemen psikiyatriye götürdü ailem.Hem psikiyatristin beniimle konuşmalarıyla hem verdiği ilaçla normalde 1 yıl kullanmam gereken ilacı 6 ay kullandım.6 ay sonra hiç bişeyim kalmamış olduğundan bu ne len hergün hergün içemem artık yok bişeyim diyerek kendiliğimden bıraktım.Şimdide gayet iyiyim. Yani bu korku olayım ortalama olarak 5-6 yıl önceydi. Yani o yüzden endişelenmeyin bu konudaki en iyi örnek benim. İyileşiliyor. Emin olabilirsiniz.
ağlıyorum şuan.keşke yanımda olsan tanımadığım birine içimdekileri çok rahat anlatabiliyorum.korkuyorum kendimden.ben anne olmak istiyordum hiç olmazsa eşimden korkum geçmezse diye üzülüyorum.bi yanım eşimden korkuyor bi yanımda eşime deli gibi aşık.kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorum.o kadar neşeli biriydimki.yüzümden gülücük eksik olmazdı.şimdi gülünce bile eşim aklıma geliyor azap çekiyorum "ben ona aşıktım ne bu olanlar" diye.buraya konu açmasam inan ölcem sıkıntıdan.iyiki var burası.ilaç adı buradan yazmak yasak mı bilmiyorum ama e...x 10 mg diye bile ilaç verdi doktor.ilk 4 gün yarım doz,sonraki günler 1 adet içicem.1 ay sonra kontröle gel dedi.6 ay sürecek tedavi dedi.panik atak hastalarında oluyormuş sevdiğim insanlara zarar verme korkusu.ben yeğenimi bile sevemez oldum ya canını acıtırsam bişey yaparsam diye.doktor yapı olarak çok hassas birisin ve algın kötü olaylara karşı çok açık hemen korkuyor dedi.sen ne güzel iyileşmişsin Allah tekrarlattırmasın.ben kanser olmaktan korkmuyorum mesela.benim korkularım hep psikolojik şeyler.aklımdan önce canımı alsın Allah

canım haberden etkilendim takıntı yaptım ve yoksa bende öyle mi olacağım diye titredim korktum.kendi kendime düşünüp kendi kendimi korkuttum yani.aşamadım canım kendi kendime.2 gün iyisem 1 gün felaket kötüyüm.bide ailemi üzmemek için belli etmemeye çalışınca mide ağrısı çekiyorum.ilaç içmek istemesemde başladım bugün.yoksa böyle giderse ciddi kafayı yicem.durum kronikleşmeden ilaça başlarsam erken atlatırım belki.
Bakın kimi insan doktora gidiyorum ama bi faydası olmuyor diyo Kişiden kişiye degsr bu. Siz beyninizi kandirin ilk önce. Bizi kontrol eden o değil mi. Ilsclarnda faydası olur diye dsnyrum bu süre kullanın tabiki

Bende anksiyete hastasiyim bu korku hep vardi bende de her doktora gidisim de soruyodum hatta ben sizofren degilim dimi eminsiniz diye. Cok yersiz bi korkuymus olsa zaten sen kolaylikla farkina varamazsin emin ol. Hic korkma gelip gecici bi korku sadece
geçmiş olsun demekki hepimizde var bu endişe.benim anksiyete başlangıcı bu olaylardan oldu işte.sizin herhangi bir olaydan korkmada mı oldu yoksa aniden sebepsiz mi başladı

Back
X