• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olmasanız ne yapardım

Öncelikle çok geçmiş olsun şizofren değilsin hıç korkma... yaşadığın kesinlikle anksiyete bozukluğu arkadaşlar da söylemiş zaten ve Dr da... ilaçlarını al iki üç hafta içinde düzelirsin eğer düzenli kullanirsan ve sakin kafana göre ben iyileştim deyip bırakma Dr kontrole git o sana gerekeni söyler
çok sağolun çok çok zor bişeymiş.başa gelince anladım.28 yasındayım ama şuan 1 yaşındaki çocuk gibi korunmasız ve korkağım.Allah kimseye yaşatmasın.tedavi 6 ay sürecekmiş kafama göre bırakmam canım yoksa tekrarlarmış doktor öyle dedi

Hayir sizofreni agir bi akil hastaligidir, senin sizofreni olmandan korkman anksiyete bozuklugundan kaynakli. Mutlaka ilaclarini icmelisin. Doktor durduk yere ilac yazmaz tatlim ilac veriyosa tedavi icin zorunludur ki vermistir. Hekimine guven ve acilen harfiyen tedavini uygula
önceleri kendim atlatmaya çalıştım ama yok olmadı.mide ağrılarım oldu stresten.ablamda ilaç içmemeye direnme yoksa mide kanaması geçireceksin sıkıntıdan bu daha mı iyi deyince başladım ilaca.kendime bazen çok güveniyorum atlatıcam diyorum ama bazen yerin dibine çakılıyorum.şizofreni olmaktan korkmam o an neden eşimden korktum yoksa şizofren miyim düşüncesiyle başladı.halbuki kafada kurup kurup takıntı yaptım ya söyleyse ya böyleyse diye o yüzden eşimden korkmuştum.çok salakca demi :( ama beynime laf söz geçiremiyorumki

önceleri kendim atlatmaya çalıştım ama yok olmadı.mide ağrılarım oldu stresten.ablamda ilaç içmemeye direnme yoksa mide kanaması geçireceksin sıkıntıdan bu daha mı iyi deyince başladım ilaca.kendime bazen çok güveniyorum atlatıcam diyorum ama bazen yerin dibine çakılıyorum.şizofreni olmaktan korkmam o an neden eşimden korktum yoksa şizofren miyim düşüncesiyle başladı.halbuki kafada kurup kurup takıntı yaptım ya söyleyse ya böyleyse diye o yüzden eşimden korkmuştum.çok salakca demi :KK43: ama beynime laf söz geçiremiyorumki
Sizofreniyi ac oku istersen oyle kaygiyla sinirli bi bozukluk degil, goruntu goruyolar net bi hayal aleminde yasiyolar cok agir bi hastalik. Seninki sadece anksiyete, ilaclar aninda cozmez bu isi, 2 aydan sonra ciddi verim alabilirsin belki de belli olmaz yani bunyene gore. Sen ilaci doktorun verdigi duzende kullan

Sizofreniyi ac oku istersen oyle kaygiyla sinirli bi bozukluk degil, goruntu goruyolar net bi hayal aleminde yasiyolar cok agir bi hastalik. Seninki sadece anksiyete, ilaclar aninda cozmez bu isi, 2 aydan sonra ciddi verim alabilirsin belki de belli olmaz yani bunyene gore. Sen ilaci doktorun verdigi duzende kullan
okudum şizofreniyi.hayaller sesler vs oluyormuş.benim şizofreni korkum acaba eşimden korkmam şizofreni başlangıcı olur mu diye başladı canım.eşimden korkmamla alakası yoktur demi

geçmiş olsun demekki hepimizde var bu endişe.benim anksiyete başlangıcı bu olaylardan oldu işte.sizin herhangi bir olaydan korkmada mı oldu yoksa aniden sebepsiz mi başladı

Aniden baslamisti bende 7 ay kadar ilac icip duzelmistim. Ama sonra bi sapik yuzunden cok korktum ve cok daha siddetli bi korku yasadim bu sefer. Ay ne gunlerdi:KK43: simdi de panik atakla ugrasiyorum ama eski halime bakinca hamdolsun diyorum tabi

Aniden baslamisti bende 7 ay kadar ilac icip duzelmistim. Ama sonra bi sapik yuzunden cok korktum ve cok daha siddetli bi korku yasadim bu sefer. Ay ne gunlerdi:KK43: simdi de panik atakla ugrasiyorum ama eski halime bakinca hamdolsun diyorum tabi
benim gibi korkma durumlarındada oluyor yani demi.nette baktıgımda aniden ortaya çıkar diyorda.ben korktum endişelerimi resmen kafamda kurdum takıntı yaptım.böyle ilerledi.saçma olduğunu bildiğim halde!!Allah yasatmasın sana bidaha inşallah

benim gibi korkma durumlarındada oluyor yani demi.nette baktıgımda aniden ortaya çıkar diyorda.ben korktum endişelerimi resmen kafamda kurdum takıntı yaptım.böyle ilerledi.saçma olduğunu bildiğim halde!!Allah yasatmasın sana bidaha inşallah

Tabi tabi travma sonrasi da olabiliyo. Ne kadar sacma gelirse gelsin kontrol edemiyosun dusuncelerini maalesef. Ben neler neler kurardim kafamda ne felaket senaryolari ama hic biri gerceklesmedi sukur:)
Amin tesekkur ederim sende bi an once iyilesirsin insallahh

Tabi tabi travma sonrasi da olabiliyo. Ne kadar sacma gelirse gelsin kontrol edemiyosun dusuncelerini maalesef. Ben neler neler kurardim kafamda ne felaket senaryolari ama hic biri gerceklesmedi sukur:)
Amin tesekkur ederim sende bi an once iyilesirsin insallahh
Amin inşallah.eşimden korkmak çok zoruma gidiyor.aşığım ama neden korkuyorum diye ağlıyorum.eşimde çok mutsuz ağlıyor istersen yanında yatmıyım diyor.yattığımda sarılıp elini tutup dua ediyorum.haberlerde eşlerine kıyanlar vs oluyor ya ya bende yaparsam diye korktum.sırf eşimden korktuğum için kendimi koruma adına yaparmıyım diye.bunları yazarken utanıyorum inan.hiç öyle biride değilim karıncayı incitemem.kontrölü kaybetme korkusu var işte.hiç mantıklı gelmiyor bunlar bana şizofreniden o yüzden korkuyorum.bu anksiyete bu kadar mı kötü bişeymiş ya :(

ağlıyorum şuan.keşke yanımda olsan tanımadığım birine içimdekileri çok rahat anlatabiliyorum.korkuyorum kendimden.ben anne olmak istiyordum hiç olmazsa eşimden korkum geçmezse diye üzülüyorum.bi yanım eşimden korkuyor bi yanımda eşime deli gibi aşık.kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorum.o kadar neşeli biriydimki.yüzümden gülücük eksik olmazdı.şimdi gülünce bile eşim aklıma geliyor azap çekiyorum "ben ona aşıktım ne bu olanlar" diye.buraya konu açmasam inan ölcem sıkıntıdan.iyiki var burası.ilaç adı buradan yazmak yasak mı bilmiyorum ama e...x 10 mg diye bile ilaç verdi doktor.ilk 4 gün yarım doz,sonraki günler 1 adet içicem.1 ay sonra kontröle gel dedi.6 ay sürecek tedavi dedi.panik atak hastalarında oluyormuş sevdiğim insanlara zarar verme korkusu.ben yeğenimi bile sevemez oldum ya canını acıtırsam bişey yaparsam diye.doktor yapı olarak çok hassas birisin ve algın kötü olaylara karşı çok açık hemen korkuyor dedi.sen ne güzel iyileşmişsin Allah tekrarlattırmasın.ben kanser olmaktan korkmuyorum mesela.benim korkularım hep psikolojik şeyler.aklımdan önce canımı alsın Allah

Seni çok iyi anlayabiliyorum.Sadece bilmeni isterimki emin ol geçiyor.Yani 1 yıllık tedavi gerekirken 6 ayda bıraktım ben ilacı tamamen düzelip.Ki gerçekten delirmiştim yani artık ötesi yoktu. Ama ilacımın adını hatırlamıyorm üzerinden yıllar geçti söylediğim gibi. Geçici bişey olduğundan ve ilaçların gerçekten işe yaradığından emin oldum sadece. Doktorlara güvenim tam :)

Sizin şizofreni korkunuz da anksiyeteden, yaşadığımdan biliyorum. Bir ara deli gibi korkuyordum sürekli arkamda biri var korkusu, tek başıma duramama falan.
Psikolojik tedavi zaten görüyorum ama bunun için bir seansa gitmedim. Psikoloğumla mailleşerek ve telefonlaşarak atlattım. Biraz da şu var üst kattaki komşunun oğlu vardı lise sondaydı, annesi babası hafta sonları yokken tek kalıyordu. Ulan dedim çocuk senden kaç yaş küçük, o korkmuyor da sen mi tırsıyorsun dedim ve sürekli telkinlerde bulundum. Sesli sesli konuştum kendimle. Hatta geçen gün yazdım yine psikoloğum anksiyetenin başka alanlara da yayılmak istediğini ama bunu benim önleyeceğimi söyledim.
S.çarım anksiyetesine dedim ara ara tekrarlıyor bir şeyler de umursamıyorum.
Sizi en iyi ben anlarım çünkü 2 3 ayımı bu uğurda gece gündüz ağlayarak kaybettim korkularımdan. Sizin gibi antidepresan da kullanamazdım.
İlaçlarınızı için, sık sık telkinlerde bulunun. Amaaan Pınar sanki herkes besmele mi çekiyor kocanda n'olacak deyin. Bakın odada tek kalmaktan mı korkuyorsunuz her gün 1 2 dk kala kala günden güne süreyi artırın, göreceksiniz geçecek. Misal verdim tabi ben.

Psikolojik olarak bizim size tani koymamiz ne kadar dogru olur bilemedim ama, ben acikcasi isin 'sizofreni' kismiyla basliyim yazima.
babam, sizofreni hastasi. ayni evde yasiyoruz. Bana gore, az cok bilen birisi olarak, iciniz rahat olsun sizofren falan degilsiniz. zaten onlar kabul etmezler genelde oyle olduklarini ve tedavi edilmek de istemezler.
ben depresyon ve panik atak icin anti depresan kullaniyorum, ocak 2015'ten beri 20 mg dozu. oldukca etkisini gordum, eskiye oranla kaygilarim az. artikstresten yasayamaz olmustum, ve ayni zamanda da diyabetim oldugundan sekerimi de yukseltiyordu stres.
Cenem dustu hemen, burcumun ozelliginden herrhalde:)
Allah size sifa versin, inanin zamanla gecicek. Ilk zamanlarda anti depresan ilaclar, uykusuzluk, yorgunluk, halsizlik yapabilir, ama daha iyi gelecegini dusunuyorum. siz de elinizden geldigince pozitif dusunmeye calisin. Bizler her zaman bir klavye kadar uzagiz size.
Dualarim da sizinle,

Seni çok iyi anlayabiliyorum.Sadece bilmeni isterimki emin ol geçiyor.Yani 1 yıllık tedavi gerekirken 6 ayda bıraktım ben ilacı tamamen düzelip.Ki gerçekten delirmiştim yani artık ötesi yoktu. Ama ilacımın adını hatırlamıyorm üzerinden yıllar geçti söylediğim gibi. Geçici bişey olduğundan ve ilaçların gerçekten işe yaradığından emin oldum sadece. Doktorlara güvenim tam :)
canım şizofren değilimdir demi :( nasıl ikna edicem kendimi.o korkular yüzünden eşimden korktuğum için eşime zarar vermekten korktum kendimi korumak için.halbuki yapamam bunu yazarken bile ağlıyorum.o benim canım :(

Psikolojik olarak bizim size tani koymamiz ne kadar dogru olur bilemedim ama, ben acikcasi isin 'sizofreni' kismiyla basliyim yazima.
babam, sizofreni hastasi. ayni evde yasiyoruz. Bana gore, az cok bilen birisi olarak, iciniz rahat olsun sizofren falan degilsiniz. zaten onlar kabul etmezler genelde oyle olduklarini ve tedavi edilmek de istemezler.
ben depresyon ve panik atak icin anti depresan kullaniyorum, ocak 2015'ten beri 20 mg dozu. oldukca etkisini gordum, eskiye oranla kaygilarim az. artikstresten yasayamaz olmustum, ve ayni zamanda da diyabetim oldugundan sekerimi de yukseltiyordu stres.
Cenem dustu hemen, burcumun ozelliginden herrhalde:)
Allah size sifa versin, inanin zamanla gecicek. Ilk zamanlarda anti depresan ilaclar, uykusuzluk, yorgunluk, halsizlik yapabilir, ama daha iyi gelecegini dusunuyorum. siz de elinizden geldigince pozitif dusunmeye calisin. Bizler her zaman bir klavye kadar uzagiz size.
Dualarim da sizinle,
Allah razı olsun.baban içinde acil şifalar dilerim.benim şizofreni korkum tam şu düşünceden oldu canım;haberlerde eşlerine çocuklarına kıyan hastalar duyuyoruz ya,ya bende eşimden korktuğum için ve kendimi korumak için ya eşime zarar verirsem diye şizofreniden korktum.asla yapamam zaten karınca ölse ağlarım öyle birisiyim.aşık olduğum adamdan korkmak öyle kötü bişeyki.sonra herkesden herşeyden korkmaya başladım.yapı olarak çok çabuk etkilenen biriyim.değilimdir demi şizofren.kendi kendime kurup takıntı yapıp korkuyorum :(

canım şizofren değilimdir demi :KK43: nasıl ikna edicem kendimi.o korkular yüzünden eşimden korktuğum için eşime zarar vermekten korktum kendimi korumak için.halbuki yapamam bunu yazarken bile ağlıyorum.o benim canım :KK43:
Canım benim şizofren olsan doktor neden anksiyete deyip göndersin şizofreni çok güçlü bir hastalık sadece korkudan korkuyorsun sen. Buna işte anksiyete deniliyor. İlaçlarla kontrol altına alacaksın geçtiğinde emin ol kendine temiz bir yuh çekeceksin. İlaçlarını aksatma ve eşinden ne kadar korkarsan kork ondan uzaklaşma. İçinden konuş kendinle 'bir şey yok Pınar bak o senin sevgilin, eşin seni seviyor' deyip anksiyetenle savaş.
Canım benim ya kıyamam sana gerçekten ne kadar da zor ama bu hastalık zaten bunu istiyor ondan kaçıp ona alan yaratmamızı. Daha güçlenmek için ama sen yeneceksin kim ki o seni, seninle eşin arasındaki sevgiyi alt edecek?

Merhaba arkadaşlarım.içim daralıyor ve derdimi en çok burada rahat anlatabiliyorum.çünkü aileme anlatamıyorum ne onları korkutmak nede üzmek istemediğim için..20 gündür psikolojik olarak zor durumdayım.vereceğiniz her cevabı çok ciddiye alacağım için nolur alay edenler olmasın.

Korkularımla başım dertte.ilk korkum eşime bir konuda besmele çektirmek istemiştim o an uygun durumda değildi bende çeksene diye ısrar ettim,ben korkunca gıcık şekilde güldü ve beni korkuttu.bide eşimin beni sözde şaka yaparak korkutmasıyla korkular iyice arttı.ben uyurken kapının arkasına saklandı tık tık kapıya vurdu benim bundan aklım çıktı.sonra herşeyden herkesden korkar oldum.o an ki korkmalarda eşimi eşim gibi düşünemediğim için korktmuştum zaten.o an git buradan diye bağırdım çok korkup.sonra aklımda hep kurdum takıntı yaptım.neden besmele çekmedi,yoksa şöyle mi böyle mi diye..haberlerde okuduğumuz şeyler aklıma geldi.şimdi burada yazmak istemiyorum yasak olduğu için.siz anlamışsınızdır.bu korkular aklıma gelince eşimden korktum.halada var korkum.doktora gittim korkudan bunları düşündüğümü söyledi ve anksiyete bozukluğu dedi.antidepresan verdi ben geçer mi düşüncesiyle içmedim ama geçmiyor korkular dahada artıyor diye bugün başladım ilaca.çünkü stres yaptıkça midem ağrıyor kafamda kura kura yoruluyorum.şimdiki korkumsa acaba ben şizofren mi oluyorum korkusu :KK43: burada benim durumumda olan vardır diye yardım istiyorum sizden.şizofren olmaktan korkuyorum çünkü o an korkularımla yüzleştiğimde eşimden korktuğum mantıklı gelmiyor :KK43: yardım kızlar :KK43:

Eşine çekeceğin bir besmele neden çekmiyorsun? de.. Sen çekmeyince ben böyle böyle düşünüyorum diye anlatabildiğin kadarını anlat. Eğer hala çekmiyorsa zaten iyi niyetli değildir.

Sizin şizofreni korkunuz da anksiyeteden, yaşadığımdan biliyorum. Bir ara deli gibi korkuyordum sürekli arkamda biri var korkusu, tek başıma duramama falan.
Psikolojik tedavi zaten görüyorum ama bunun için bir seansa gitmedim. Psikoloğumla mailleşerek ve telefonlaşarak atlattım. Biraz da şu var üst kattaki komşunun oğlu vardı lise sondaydı, annesi babası hafta sonları yokken tek kalıyordu. Ulan dedim çocuk senden kaç yaş küçük, o korkmuyor da sen mi tırsıyorsun dedim ve sürekli telkinlerde bulundum. Sesli sesli konuştum kendimle. Hatta geçen gün yazdım yine psikoloğum anksiyetenin başka alanlara da yayılmak istediğini ama bunu benim önleyeceğimi söyledim.
S.çarım anksiyetesine dedim ara ara tekrarlıyor bir şeyler de umursamıyorum.
Sizi en iyi ben anlarım çünkü 2 3 ayımı bu uğurda gece gündüz ağlayarak kaybettim korkularımdan. Sizin gibi antidepresan da kullanamazdım.
İlaçlarınızı için, sık sık telkinlerde bulunun. Amaaan Pınar sanki herkes besmele mi çekiyor kocanda n'olacak deyin. Bakın odada tek kalmaktan mı korkuyorsunuz her gün 1 2 dk kala kala günden güne süreyi artırın, göreceksiniz geçecek. Misal verdim tabi ben.

Canım benim şizofren olsan doktor neden anksiyete deyip göndersin şizofreni çok güçlü bir hastalık sadece korkudan korkuyorsun sen. Buna işte anksiyete deniliyor. İlaçlarla kontrol altına alacaksın geçtiğinde emin ol kendine temiz bir yuh çekeceksin. İlaçlarını aksatma ve eşinden ne kadar korkarsan kork ondan uzaklaşma. İçinden konuş kendinle 'bir şey yok Pınar bak o senin sevgilin, eşin seni seviyor' deyip anksiyetenle savaş.
Canım benim ya kıyamam sana gerçekten ne kadar da zor ama bu hastalık zaten bunu istiyor ondan kaçıp ona alan yaratmamızı. Daha güçlenmek için ama sen yeneceksin kim ki o seni, seninle eşin arasındaki sevgiyi alt edecek?
eşimden korkmamı ve ona ya zarar verirsem diye düşüncemden korktuğum için şizofreniden korktum canım.psikiyatriye eşimden korkuyorum herşeyden korkuyorum dedim.zarar verirsem düşüncesinden korkuyorum diye söylemeye utandım :( olayı doktora anlatınca yoğun stres yaşadığın için anksiyete bozukluğu dedi.kafamda kuruyorum takıntı yapıyorum dedim.yapısal olarak çok etkilenen takan birisin o yüzden korkma bu rahatsızlık akıl hastalığına çevirmez dedi.ben çok sulu gözüm.ağlamadım doktorun yanında düşüncelerimden utanıp.sadece eşimden ve bişeylere zarar vermektn bide şizofreniden.geçsinde ilaçları 1 sene bile kullanmaya razıyım:(

Eşine çekeceğin bir besmele neden çekmiyorsun? de.. Sen çekmeyince ben böyle böyle düşünüyorum diye anlatabildiğin kadarını anlat. Eğer hala çekmiyorsa zaten iyi niyetli değildir.
söyledim canım sen çekmediğin için korktum dedim sonrasında gözümün içine baka baka çeker oldu

Eger sizofren olsaydin ben sizofren miyim diye sormazdin hatta doktor soylese bile kabul etmezdin.O yuzden rahat ol canim sadece anksiyeteyi yenmeye calis dua edicem senin icin

canım şizofren değilimdir demi :KK43: nasıl ikna edicem kendimi.o korkular yüzünden eşimden korktuğum için eşime zarar vermekten korktum kendimi korumak için.halbuki yapamam bunu yazarken bile ağlıyorum.o benim canım :KK43:

Canım şizofren nasıl olur anlattım.Senin durumunun şizofrenllikle hiç bir alakası yok.Şizofreni çoook farklı bişey.Senin düşündüğün söylediğin hiçbişeyle alakası bile yok.

Canım şizofren nasıl olur anlattım.Senin durumunun şizofrenllikle hiç bir alakası yok.Şizofreni çoook farklı bişey.Senin düşündüğün söylediğin hiçbişeyle alakası bile yok.
tamam canım özür dilerim yüz kez soruyorum :( inan şuan sizden başka kimse bilmiyor bu düşüncelerimi.anneme desem üzüntüden kahrolur kalbi var zaten :( eşime bu kadar ayrıntılı anlatamıyorum gücenecek darılacak diye.inşallah ilaçlar bi an önce işe yarar.kendime acıyorum inan nasıl neşeli biriydim ne hale geldim diye :(

Back
X