• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olmasanız ne yapardım

Eger sizofren olsaydin ben sizofren miyim diye sormazdin hatta doktor soylese bile kabul etmezdin.O yuzden rahat ol canim sadece anksiyeteyi yenmeye calis dua edicem senin icin
tamam canım çok teşekkür ederim :( Allah razı olsun.kalbim ferahlasın korkularım gitsin istiyorum :( eşimin gözlerine bakıyorum içim acıyor aşığım ama korkuyorum ne biçim bişey bu :( en kötüsü psikolojik rahatsızlıkmış başıma gelince anladım.kanser olmaktan bile kötü.Allah ruh sağlığımızı korusunda gerisi kolaymış gerçekten.

tamam canım özür dilerim yüz kez soruyorum :KK43: inan şuan sizden başka kimse bilmiyor bu düşüncelerimi.anneme desem üzüntüden kahrolur kalbi var zaten :KK43: eşime bu kadar ayrıntılı anlatamıyorum gücenecek darılacak diye.inşallah ilaçlar bi an önce işe yarar.kendime acıyorum inan nasıl neşeli biriydim ne hale geldim diye :KK43:

Rica ederim ne demek özür.Allah şifa versi Insallah :(

Bir şaka yüzünden altı yılım gitti anksiyeteliyim..geçti mi hayır sadece farkındalığım arttı..kocan olacak ........ben ağzımı bozarım bu tiplere.....mutlu mu şimdi..sapasağlam aldığı kadını ne hale getirmiş eğlenmek için.neyse ben ağzımı bozmayayım..şizofren değilsin..kaygı bozukluğun var evet ama takıntında var bence...obsesif kompulsif bozukluk denir şizofrene takmışsın..öncelikle zor olacak ama internette araştırmayı bırak..daha çok meşguliyet kazan.kafanı dağıt..belki bir sure de kocandan uzak dur...

Bir şaka yüzünden altı yılım gitti anksiyeteliyim..geçti mi hayır sadece farkındalığım arttı..kocan olacak ........ben ağzımı bozarım bu tiplere.....mutlu mu şimdi..sapasağlam aldığı kadını ne hale getirmiş eğlenmek için.neyse ben ağzımı bozmayayım..şizofren değilsin..kaygı bozukluğun var evet ama takıntında var bence...obsesif kompulsif bozukluk denir şizofrene takmışsın..öncelikle zor olacak ama internette araştırmayı bırak..daha çok meşguliyet kazan.kafanı dağıt..belki bir sure de kocandan uzak dur...
Eşim sonradan çok ağladı pişman oldu ama iş işten geçti :( ben yapı olarakta korkak biriyim herşeyden etkilenirim.doktorda bu yüzden takıntı ve stres olmuşsun dedi.aynen obsesif kesin var doktorda var dedi.ilacım hem kaygı bozukluğuna hemde obsesife iyi gelen bi antidepresan.kullanmamak için çok direndim ama yapamadım.yoksa delircem kendi kendime atlatamıyorum.şizofreni takıntısında eşimden hala korktuğum için oldu.insanlardan korkarmış ya şizofrenler :( ben yaşadığım korkudan sonra herkesden herseyden korkar oldum özellikle yaşadıgım o an aklıma gelince

Merhaba arkadaşlarım.içim daralıyor ve derdimi en çok burada rahat anlatabiliyorum.çünkü aileme anlatamıyorum ne onları korkutmak nede üzmek istemediğim için..20 gündür psikolojik olarak zor durumdayım.vereceğiniz her cevabı çok ciddiye alacağım için nolur alay edenler olmasın.

Korkularımla başım dertte.ilk korkum eşime bir konuda besmele çektirmek istemiştim o an uygun durumda değildi bende çeksene diye ısrar ettim,ben korkunca gıcık şekilde güldü ve beni korkuttu.bide eşimin beni sözde şaka yaparak korkutmasıyla korkular iyice arttı.ben uyurken kapının arkasına saklandı tık tık kapıya vurdu benim bundan aklım çıktı.sonra herşeyden herkesden korkar oldum.o an ki korkmalarda eşimi eşim gibi düşünemediğim için korktmuştum zaten.o an git buradan diye bağırdım çok korkup.sonra aklımda hep kurdum takıntı yaptım.neden besmele çekmedi,yoksa şöyle mi böyle mi diye..haberlerde okuduğumuz şeyler aklıma geldi.şimdi burada yazmak istemiyorum yasak olduğu için.siz anlamışsınızdır.bu korkular aklıma gelince eşimden korktum.halada var korkum.doktora gittim korkudan bunları düşündüğümü söyledi ve anksiyete bozukluğu dedi.antidepresan verdi ben geçer mi düşüncesiyle içmedim ama geçmiyor korkular dahada artıyor diye bugün başladım ilaca.çünkü stres yaptıkça midem ağrıyor kafamda kura kura yoruluyorum.şimdiki korkumsa acaba ben şizofren mi oluyorum korkusu :KK43: burada benim durumumda olan vardır diye yardım istiyorum sizden.şizofren olmaktan korkuyorum çünkü o an korkularımla yüzleştiğimde eşimden korktuğum mantıklı gelmiyor :KK43: yardım kızlar :KK43:
Canım benim kocamda yapıyor kapının arkasına geçip korkutuyor şentelleri indirip korkutuyor apartmanda oturuyorum yukarı çıkınca benden önce çıkıp yangın çıkışı olan merdivene saklınıyor benden önce kapıyı açacağını düşündüğüm için rahat rahat yürüyorum o korkutuyor beni geçenlerde siyah bir bebek almıştı geldi yine onunla beni korkuttu yani bazıları böyle şeyler yapıyor baktım eşim beni Korkutuyor bende onu korkutmaya başladım :D sen bunu fazla takıntı haline getirme sen besmele çekersen zaten bir şey olmaz fazla korku filmide izleme ben bi ara öyle olmuştum banyo bile yapamıyordum böyle devam edersen delirirsin en sonunda

Doktor ilaç yazıyorsa canı sıkıldığından değil, sizin iyileşmeniz için. Burada bizim yapabileceğimiz bir şey yok.

Canım benim kocamda yapıyor kapının arkasına geçip korkutuyor şentelleri indirip korkutuyor apartmanda oturuyorum yukarı çıkınca benden önce çıkıp yangın çıkışı olan merdivene saklınıyor benden önce kapıyı açacağını düşündüğüm için rahat rahat yürüyorum o korkutuyor beni geçenlerde siyah bir bebek almıştı geldi yine onunla beni korkuttu yani bazıları böyle şeyler yapıyor baktım eşim beni Korkutuyor bende onu korkutmaya başladım :KK70: sen bunu fazla takıntı haline getirme sen besmele çekersen zaten bir şey olmaz fazla korku filmide izleme ben bi ara öyle olmuştum banyo bile yapamıyordum böyle devam edersen delirirsin en sonunda
Çok sağol delirirsin dedin içime bi korku daha eklendi

Zaten önlemini alıp doktora gitmişsiniz ilaçlarınızı da ihmal etmeden kullanın.
Fakat eşinizin yaptığıda hiç hoş değil ne biçim şaka bu ya !!! herşeyin bir ayarı olmalı.....

Canım benim kocamda yapıyor kapının arkasına geçip korkutuyor şentelleri indirip korkutuyor apartmanda oturuyorum yukarı çıkınca benden önce çıkıp yangın çıkışı olan merdivene saklınıyor benden önce kapıyı açacağını düşündüğüm için rahat rahat yürüyorum o korkutuyor beni geçenlerde siyah bir bebek almıştı geldi yine onunla beni korkuttu yani bazıları böyle şeyler yapıyor baktım eşim beni Korkutuyor bende onu korkutmaya başladım :KK70:

Şartelleri mi indiriyor :KK57: senin kocan da hiç normal degil, direk merdiven boşluguna atar kaza süsü veririm, bu ne ya şok oldum.
Peki sen hiç korkmuyormusun bunları yapınca, kendimi düşündüm de ruhumu teslim ederdim sanırım :KK17:

canım haberden etkilendim takıntı yaptım ve yoksa bende öyle mi olacağım diye titredim korktum.kendi kendime düşünüp kendi kendimi korkuttum yani.aşamadım canım kendi kendime.2 gün iyisem 1 gün felaket kötüyüm.bide ailemi üzmemek için belli etmemeye çalışınca mide ağrısı çekiyorum.ilaç içmek istemesemde başladım bugün.yoksa böyle giderse ciddi kafayı yicem.durum kronikleşmeden ilaça başlarsam erken atlatırım belki.
Canim sen hasta degilsin hasta olsan aileni dusunemezsin onlardan da korkarsin senin sadece vesvese ve etkilenmissin bir süre tv dan internetten uzak dur bol bol kitap oku dua et kafanı dagitcak şeyler yapmaya çalış eşinle vakit geçir bol bol yürüyüş yap temiz hava da ve spora başla bir ay bile gitsen ise yarar ilaçlarını da almayi ihmal etme beynin ve vücudun yorgun düşmüş sadece

Canim sen hasta degilsin hasta olsan aileni dusunemezsin onlardan da korkarsin senin sadece vesvese ve etkilenmissin bir süre tv dan internetten uzak dur bol bol kitap oku dua et kafanı dagitcak şeyler yapmaya çalış eşinle vakit geçir bol bol yürüyüş yap temiz hava da ve spora başla bir ay bile gitsen ise yarar ilaçlarını da almayi ihmal etme beynin ve vücudun yorgun düşmüş sadece
Canım eşimden korktuğum ilk günler ailemdende korkmuştum.korkup köşe bucak kaçmak değil tabiki.sadece eşimden korktugum an aklıma gelince korktum herkesden.yabancılaştım gibi oldu herkesden ama o ilk günkü kadar değil şuan herkese karşı korkum.şimdi sadece aklıma gelince eşimden korkuyorum.ama gece eşime sarılamadanda uyuyamıyorum.değişik bi korku.kendimi çoook fazla dinliyorum.kötü bi şey okusam buda bende kesin var deyip kendime yapıştırıyorum direk.

Merhaba arkadaşlarım.içim daralıyor ve derdimi en çok burada rahat anlatabiliyorum.çünkü aileme anlatamıyorum ne onları korkutmak nede üzmek istemediğim için..20 gündür psikolojik olarak zor durumdayım.vereceğiniz her cevabı çok ciddiye alacağım için nolur alay edenler olmasın.

Korkularımla başım dertte.ilk korkum eşime bir konuda besmele çektirmek istemiştim o an uygun durumda değildi bende çeksene diye ısrar ettim,ben korkunca gıcık şekilde güldü ve beni korkuttu.bide eşimin beni sözde şaka yaparak korkutmasıyla korkular iyice arttı.ben uyurken kapının arkasına saklandı tık tık kapıya vurdu benim bundan aklım çıktı.sonra herşeyden herkesden korkar oldum.o an ki korkmalarda eşimi eşim gibi düşünemediğim için korktmuştum zaten.o an git buradan diye bağırdım çok korkup.sonra aklımda hep kurdum takıntı yaptım.neden besmele çekmedi,yoksa şöyle mi böyle mi diye..haberlerde okuduğumuz şeyler aklıma geldi.şimdi burada yazmak istemiyorum yasak olduğu için.siz anlamışsınızdır.bu korkular aklıma gelince eşimden korktum.halada var korkum.doktora gittim korkudan bunları düşündüğümü söyledi ve anksiyete bozukluğu dedi.antidepresan verdi ben geçer mi düşüncesiyle içmedim ama geçmiyor korkular dahada artıyor diye bugün başladım ilaca.çünkü stres yaptıkça midem ağrıyor kafamda kura kura yoruluyorum.şimdiki korkumsa acaba ben şizofren mi oluyorum korkusu :KK43: burada benim durumumda olan vardır diye yardım istiyorum sizden.şizofren olmaktan korkuyorum çünkü o an korkularımla yüzleştiğimde eşimden korktuğum mantıklı gelmiyor :KK43: yardım kızlar :KK43:
Ah pınarcım atlatamayınca ıyıce panık oluyorsun degıl mı.. Bana gonderdıgın yazı cok guzeldı.. Korkularının uzerıne gıtmek sana ıyı gelecektır kacarak dahada buyuteceksın.. Butun hayatını ele gecrmesıne ızın verme canım.. Sen cok bılınclı bırısın aşacaksın.. İlaca baslaman ıyı olmuş..

Doktor koymuş tanıyı hala şizofrenim diyorsun.
İstersen bir başka doktora daha git sonra da ilaçlarını kullan. Eşin biliyor mu bu durumu mesela merak ettim
Gerçekten tedaviyi reddedip başka şeyler ararsan daha da ilerleyebilir bu durum, hayatının düzenini bozmasına izin verme.

Seninle özelden konuşmuştuk Pınar.. Ama o zaman bana eşinin şakasından bahsetmemiştin. Korku filmlerini düşünüp korktuğunu söylemiştin. Eşin bu şakayı sonradan mı yaptı? Bir de sadece bir kez mi yoksa bi kaç kez mi?
Bide gerçekten çok kötü bi şaka yani düşündüm de. Ben mutfakta iş yaparken eşim gelince bile korkuyorum bi an. Hatta dedim bi gün bana sakın korkutmalı şakalar yapma ben çok kötü korkarım demiştim. O da saçmalama öyle şaka mı olur zaten korkuyorsun biliyorum demişti. Yani aynını yapsa eşim bende senin gibi olurum.. Şaka dediğin otururken sandalye çekmek olsun hadi en kötü ama korkutmak çok kötü kalp krizi bile geçirir insan..

şizofreni hastaları gerçekle hayali ayırt edemezmiş bazen insanlardan korkarmış,ben korktuğum o an kurutmu mu takıntı mı dersin kötü hayal mi dersin bir sürü düşünce geçti aklımdan ve bütün benliğimi inanılmaz korku sardı.ne düşünüyorsun sen pınar kendine gel dedim kendime ama eşimdende korktum saçma olduğunu bildiğim halde.işte bu yüzden korkuyorum şizofreniden.ya olursa diye ağlıyorum :KK43:

Öncelikle şizofren değilsiniz. Bu grip gibi bir şey değil başlangıcı hafif sonrası şiddetli olmaz.
Ve eğer şizofren olsaydınız burada bınları yazıyor olmazdınız çünkğ verdiğinşz tepkilerin ve gördüklerinşzin doğruluğundan %100 emin olur sizin dışınızda kalan insanların gerçekleri görmekten aciz olduğunu düşünürdünüz.
Zaten doktorunuz teşhisi koymuş (ki bir şizofreni doktora gitmeye ikna etmek hemen hemen imkansızdır) tek hatanız ilaçları kullanmamakilçalarınıza başlayın düzenli ve aksatmadan kullanın. Bir ay içinde geçecek hepsi.

Korkma değil de derealizasyon olmuş galiba.
Zor bir şeydir ama kendine dert edinmezsen geçer merak etme.
İlaçtan destek al mutlaka

Şartelleri mi indiriyor :KK57: senin kocan da hiç normal degil, direk merdiven boşluguna atar kaza süsü veririm, bu ne ya şok oldum.
Peki sen hiç korkmuyormusun bunları yapınca, kendimi düşündüm de ruhumu teslim ederdim sanırım :KK17:
:) :) Bazen çok korkuyorum bazen güliyoruz birlikte daha bir sürü yaptığı şey var canım :) eğlenmeye çeviriyorum bende çünkü kocamın birazcık çocuksu hareketleri var ve ben bu hareketlerini çok seviyorum ama korkup kızdığım şeylerde var tabi :)

Back
X