• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olmasanız ne yapardım

:) :) Bazen çok korkuyorum bazen güliyoruz birlikte daha bir sürü yaptığı şey var canım :) eğlenmeye çeviriyorum bende çünkü kocamın birazcık çocuksu hareketleri var ve ben bu hareketlerini çok seviyorum ama korkup kızdığım şeylerde var tabi :)

Alemsin ya sende :)
yinede söyle fazla abartmasın, boş anına gelir allah korusun, herşey olabilir :KK53:

Alemsin ya sende :)
yinede söyle fazla abartmasın, boş anına gelir allah korusun, herşey olabilir :KK53:
Aynen :D ben hamileykende yapmaya kalkıyordu kayınpederim söylüyordu ondan önce diyordu bak işte oraya falan saklanmış :D yada o kapının arkasına saklanınca kayınpederim bana bakarak başka bir konudan bahsedip sesini kaldırıyordu anlıyordum :D

Aynen :KK70: ben hamileykende yapmaya kalkıyordu kayınpederim söylüyordu ondan önce diyordu bak işte oraya falan saklanmış :KK70: yada o kapının arkasına saklanınca kayınpederim bana bakarak başka bir konudan bahsedip sesini kaldırıyordu anlıyordum :KK70:

Hamileyken de yapıyordu, Sen de buna çocuksuluk diyorsun yani. İyi bari sen memnunsan eşinden no problem :)

Şizofren değilsiniz ya da başlangıç belirtileri göstermmiyorsunuz buna %100 eemin oluun önce. İlki üniversiteye hazırlık dönemim olmak üzere iki kez yaşaddım bu yaşadıklaarınızı. İkimcisi yeni evlendiğim dönem oldu, aillevi olarrak sıkılmıştım, işiim stresliydi, eşimi ksybetme korkularım vardı (ikinci evliliğiim) Eşim soruyordu neden korkuyorsun diye, söyleyemiyordum bile cinlerden diye, adama mantıksız geliyor çünkü. Evimde büyü var diye inandım, benle uğraşıyorlar diye inandım. Sürekli bir ağlama, korkma hali... Sonunda psikiyatriste giderek rahatladım. İlaç kullanımına soğuk bakmayın, doktor verdiyse bir bildiği vardır. Ben deliriyorum bitti artık derken hayata döndüm. Siz de yaparsınız.

Ah pınarcım atlatamayınca ıyıce panık oluyorsun degıl mı.. Bana gonderdıgın yazı cok guzeldı.. Korkularının uzerıne gıtmek sana ıyı gelecektır kacarak dahada buyuteceksın.. Butun hayatını ele gecrmesıne ızın verme canım.. Sen cok bılınclı bırısın aşacaksın.. İlaca baslaman ıyı olmuş..
Canım bazen çok iyi oluyorum ama bazen dağ gibi büyüyor korkular.o yazıyı defalarca okudum hatta çok işe yaradı ama tekrar başladı işte :( çok gerginim dayanamıyorum kaygı korku içim daralıyor ilaç işe yarar inşallah

Doktor koymuş tanıyı hala şizofrenim diyorsun.
İstersen bir başka doktora daha git sonra da ilaçlarını kullan. Eşin biliyor mu bu durumu mesela merak ettim
Gerçekten tedaviyi reddedip başka şeyler ararsan daha da ilerleyebilir bu durum, hayatının düzenini bozmasına izin verme.
Eşim biliyor tabi.ilaçları kullanıyorum.başka bi doktora gitsem oda antidepresan verecek Nasıl olsa.10 günde anca etkisini gösteriyormuş bekliyorum bakalım

Seninle özelden konuşmuştuk Pınar.. Ama o zaman bana eşinin şakasından bahsetmemiştin. Korku filmlerini düşünüp korktuğunu söylemiştin. Eşin bu şakayı sonradan mı yaptı? Bir de sadece bir kez mi yoksa bi kaç kez mi?
Bide gerçekten çok kötü bi şaka yani düşündüm de. Ben mutfakta iş yaparken eşim gelince bile korkuyorum bi an. Hatta dedim bi gün bana sakın korkutmalı şakalar yapma ben çok kötü korkarım demiştim. O da saçmalama öyle şaka mı olur zaten korkuyorsun biliyorum demişti. Yani aynını yapsa eşim bende senin gibi olurum.. Şaka dediğin otururken sandalye çekmek olsun hadi en kötü ama korkutmak çok kötü kalp krizi bile geçirir insan..
Sonra yaptı Canım :( çok pişman oldu ama iş işten geçti.uyanıyorum gözlerimi açar açmaz sıkıntılarım korkularım aklıma geliyor.ne Zaman ohh çok güzel bi gün diyerek uyancam:( ilaçlar etkisini göstersin artık :(

Öncelikle şizofren değilsiniz. Bu grip gibi bir şey değil başlangıcı hafif sonrası şiddetli olmaz.
Ve eğer şizofren olsaydınız burada bınları yazıyor olmazdınız çünkğ verdiğinşz tepkilerin ve gördüklerinşzin doğruluğundan %100 emin olur sizin dışınızda kalan insanların gerçekleri görmekten aciz olduğunu düşünürdünüz.
Zaten doktorunuz teşhisi koymuş (ki bir şizofreni doktora gitmeye ikna etmek hemen hemen imkansızdır) tek hatanız ilaçları kullanmamakilçalarınıza başlayın düzenli ve aksatmadan kullanın. Bir ay içinde geçecek hepsi.
Çok teşekkür ederim.kendi halimin korkularımın farkındayım sürekli ailemde dertleşiyorum.içe kapanırsam patlıcam yoksa.ama hiç bişey yapasım gelmiyor nedendir bilmem sadece uyumak yada dinlenmek istiyorum.önceden yerimde duramazdım bu halim çok garip geliyor.insanın morali bozukken bişey yapası gelmez ya öyle bişey sanırım.inşallah 1 ay içinde düzelsin dayanamıyorum

Şizofren değilsiniz ya da başlangıç belirtileri göstermmiyorsunuz buna %100 eemin oluun önce. İlki üniversiteye hazırlık dönemim olmak üzere iki kez yaşaddım bu yaşadıklaarınızı. İkimcisi yeni evlendiğim dönem oldu, aillevi olarrak sıkılmıştım, işiim stresliydi, eşimi ksybetme korkularım vardı (ikinci evliliğiim) Eşim soruyordu neden korkuyorsun diye, söyleyemiyordum bile cinlerden diye, adama mantıksız geliyor çünkü. Evimde büyü var diye inandım, benle uğraşıyorlar diye inandım. Sürekli bir ağlama, korkma hali... Sonunda psikiyatriste giderek rahatladım. İlaç kullanımına soğuk bakmayın, doktor verdiyse bir bildiği vardır. Ben deliriyorum bitti artık derken hayata döndüm. Siz de yaparsınız.
Yazdıklarınız o kadar rahatlattıki beni çok teşekkür ederim.ilaçları kullanıyorum.siz ne kadar sürede düzeldiniz

Yazdıklarınız o kadar rahatlattıki beni çok teşekkür ederim.ilaçları kullanıyorum.siz ne kadar sürede düzeldiniz

Bir ay :)) Ya inanın aynı şeyleri yaşadık. Eşim cepten candy ceush açsa oradaki sesler bile huzursuz ediyordu. O kadar mantıksız şeyler bana gerçek gelmeye başlamıştı ki deliriyorum demeye başladım. Ben de ilaca hoş bakmıyorum üstelik bana kilo da yaptı ama o şekilde de yaşanmaz yaşayamazdım.

Gazetetelerin 3.sayfasını ,
Akşam haberlerini ,
Sabah kuşağında ki katil kim programnlarını izlemeyin.
Aklınıza geldiğinde hemen komik şeyler düşünün.

Bir ay :)) Ya inanın aynı şeyleri yaşadık. Eşim cepten candy ceush açsa oradaki sesler bile huzursuz ediyordu. O kadar mantıksız şeyler bana gerçek gelmeye başlamıştı ki deliriyorum demeye başladım. Ben de ilaca hoş bakmıyorum üstelik bana kilo da yaptı ama o şekilde de yaşanmaz yaşayamazdım.
Aynen canım ya.mesela kötü karakterli çizgi filmlerden bile korkuyorum.yeğenimin bi bebeği var gözleri kocaman değişik ondan bile korkuyorum bakınca.ilaca bende karşıydım ama böylesi daha zor sıkıntıdan yaşlanıyorum sanki

Afedersiniz ama,boyle essek sakalarina da sinir oluyorum,asla yapilmamali bu tur sakalar senin gibi hassas kisilerde boylesine etki yapiyor ve malesef kalici izler birakiyor:KK12:cok yanlis!ozellklede cocuklara ve boyle hassas kisilere bu tur sakalar asla yapilmamali!zira geri donusu olmayan izler ve boyle psikolojik rahatsizliklar ortaya cikiyor.Cok gecmis olsun canim tedavi gormen lazim ve mumkunse bu surecte haberleri falan takip etme seni etkileyecek seylerden uzak dur

Çok teşekkür ederim.kendi halimin korkularımın farkındayım sürekli ailemde dertleşiyorum.içe kapanırsam patlıcam yoksa.ama hiç bişey yapasım gelmiyor nedendir bilmem sadece uyumak yada dinlenmek istiyorum.önceden yerimde duramazdım bu halim çok garip geliyor.insanın morali bozukken bişey yapası gelmez ya öyle bişey sanırım.inşallah 1 ay içinde düzelsin dayanamıyorum
anksiyete depresyona benzer bir ruh haline de sebep olabilir veya anksiyete +depresyon yaşıyor olabilirsiniz.
hayat şartları malum. karmakarışık, düzen içinde düzensizlik, kaos, gelecek korkusu vs.
toplumun çoğunda aynı durum var üzülmeyin.

anksiyete depresyona benzer bir ruh haline de sebep olabilir veya anksiyete +depresyon yaşıyor olabilirsiniz.
hayat şartları malum. karmakarışık, düzen içinde düzensizlik, kaos, gelecek korkusu vs.
toplumun çoğunda aynı durum var üzülmeyin.
Sürekli korku endişe hali var üzerimde.sebepsiz değil ama korktuğum şeyleri kafama taktığım için bu haldeyim.eskiden aman boşver derdim kendime şimdi diyemiyorum.hersey aklıma takılıyor içimde dert oluyor.insallah benim gibi olan herkes bir an önce sağlığına kavuşur

Mesajınızı yeni gördüm, ameliyat olan bir canımız var başında bekledim tüm gece :) Kedimiz :)) Siz sever misiniz kedileri ? Eşiniz sever mi ? Yani alıp heves edip terk etmeden bir ömür yapabilir misiniz ? Evde bir kedi size çok iyi gelecek, sizi oyalayacaktır inanın. Ben eşim geç saatlerde geldiğinde kedimle oyalanıyordum korkmuyordum. Ama tabii sizin tercihiniz, bebek de olacaksa istmeyebilirsiniz.

Mesajınızı yeni gördüm, ameliyat olan bir canımız var başında bekledim tüm gece :) Kedimiz :)) Siz sever misiniz kedileri ? Eşiniz sever mi ? Yani alıp heves edip terk etmeden bir ömür yapabilir misiniz ? Evde bir kedi size çok iyi gelecek, sizi oyalayacaktır inanın. Ben eşim geç saatlerde geldiğinde kedimle oyalanıyordum korkmuyordum. Ama tabii sizin tercihiniz, bebek de olacaksa istmeyebilirsiniz.
geçmiş olsun kedinize :) bizim kocaman iki tane akvaryumumuz var:) ele alıp sevilecek hayvan değiller ama izlediğinde insana huzur veriyor.kedileri çoook severim ama bebekte düşündüğümüz için cesaret edemem.bi tane muhabbet kuşu almayı düşünüyorum.hayvanları çok seviyorum insanı rahatlatıyorlar.

Merhaba. Eger hatirlarsaniz, henüz doktora gitmeden konu acmistiniz. Ben de yorum yapip anksiyete bozukluğu ya da panik atak gibi gorunuyor demiştim. Siz de ikisinin farkini sormuştunuz hatta:) Kriz seklinde gelmedigi icin anksiyete olduğunu dusunmustuk. Sonra doktorunuz da ayni seyi soylemis galiba. Doktorunuzun verdigi ilaci mutlaka almalisiniz. Antidepresanlar etkilerini 3. haftadan sonra yavaş-yavaş göstermeye başlarlar.

Bir de "Acaba ben şizofreni hastasi miyim?" diye soruyorsaniz, buyuk ihtimalle değilsiniz. Iciniz rahat olsun:)

Gise sayisi icin insanlarin inanclarini film malzemesi yapip üçer-dörder vizyona sokuyorlar, onlar bu filmlerden kazandiklari paralarini sayarken , insanlar korkularıyla, bu filmlerin kazandirdigi hastaliklara basetmek zorunda kaliyor.Zehir-zikkimlari olsun o paralar!

Lütfen, siz de kendinizi daha fazla yipratmayin. Ilaclarinizi duzenli ve doktorunuz kesmeyi söyleyene kadar almaya devam edin. Bol-bol dua edin, besmele çekin.

Bir de soyle duşunun. Korktugunuz sey ne kadar korkutucu? Yani onun sonucu mu daha korkutucu yoksa sizin bu korkuyla kendinize işkence vermeniz mi?

Bir ornek vereyim. Ben de çocukken, 6 yasinda, yilan korkusu bastiriyordu beni. gece uyurken falan sürekli kapinin üzerinde, yerde yilan olduğunu, beni sokacagini dusunurdum, korkar, isiklari acardim. Oyle ki annemler kizardi apartmanda, 5. katta yilan ne gezer, yok yilan falan derlerdi, inanmadigimi görünce daha cok kizardi annem, cunku gece uyuyamazdım. Sonra kendi-kendime cozdum olayi. 1 hafta falan hayati kendime zehir etmiştim. Sonra duşundum ki, diyelim ki yilan var evet( ki ben olmadigini biliyorum), o bana ne yapabilir? En fazla sokacak diye duşundum :D Boylece gözlerimi kapatip gene korkuyla, amma sokulmaya hazir bir duyguyla uyudum, o geceden sonra da geçti korkularim. 6 yasindayken bunu yapabilmiş olmam cok sasirtici aslinda:)
Belki siz de böyle düşünebilirsiniz. Yani en kotu ihtimal ne böyle olursa, diyelim ki esiniz dediğiniz gibi(ki oyle olmadigini siz de biliyorsunuz) en kotu sonuç ne olacak? Emin olun kendinize yasattiginiz bu korkulardan daha kotu olamaz:)

Gecmis olsun. Allah içinizdeki korkulari alip huzur versin inşallah

Back
X