siz olsanız ailenizden ayrı bir şehirde üniversiteye gidermiydiniz?

siyahkelebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
39
0
36
İzmir
Bu eğitim yılında erciyes üniversitesinde gayet ıyı sayılabılecek bır bölumu kazandım aslında ve ızmırde yasıyorum tercıh yaparken gıderım neresı olursa ne olacak kı dıye dusunurken tercıh ıslemlerı bııttıgınde benım bu dusuncem tamamen kayboldu ve gıdemeyeceğimi anladım. okulun kayserıye cıktıgını görunce sevınmek yerıne sureklı aglamıstım halbukı ortalamamın da uzerınde bır yer gelmıstı. kaydımı yaptırdım okulumu dondurdum ve geri geldım sımdı kkendı cabalarımla tekrar hazırlanıyorum ama aynı zamanda cok kararsızım babam cok baskıcı bırı yanı onu yapma oraya buraya gıtme tavırlarında anlarsınız..ama gene de ayrılamıyorum bır de kardesım var 2 yasında hele onu hıc bırakamıyorum gıtsem dıyorum rahat olurum en azından kalsam unıversıte hayatı dıye bısey olmaz lıse gıbı olur ama en azından huzurum yerınde olur yanı özlem duymam dıye dusunuyorum kafam cok karısık sızce ne yapmalıyım

kesinlikle giderdim
yıllar evvel senin mantığınla hareket ettim ve bulunduğum şehirde üniversiteye gittim.pişman değilim.
okumak ve meslek sahibi olmak bu devirde zor kazanmışsın gitmeli okumalı ve ayaklarının üzerinde durabilmelisin.

Türkiye'nin en güzel şehri dediğim şehirden , aşık olduğum şehirden kalktım okuma sevdasına küçücük, kültürü tamamen farklı bir şehre gittim..
Neden yapmışsın ki bunu ? Kayseri de okuyan çoook arkadaşım var. Kayseri de gitgide gelişen bir şehir. Gitseymişsin keşke. Ama belki bakarsın içine çok daha sinen bir bölüm ve şehir olur. Hakkında hayırlısı tatlım..

Geçici bir süre kalacaksınız orada ve bir amacınız olacak..
Gittiğiniz şehire değil,önce bölümünüze odaklanın sonra edineceğiniz ortam ve arkadaşlarınız sizi bulunduğunuz yere alışmanızı sağlayacak.
Okulunuzu bitirecek,güzel anılarla,sevdiğiniz dostlarınızla vedalaşıp memleketinize dönecek ve yeni bir hayata başlayacaksınız.
Tek siz değilsiniz ailesini bırakıp okumaya giden,oraya gidince sizin gibi ne çok öğrenci olduğunu göreceksiniz zaten
Elinize geçen fırsatlara arkanızı dönmeyin derim ben..

kesinlikle daha önceden de yaptığım gibi giderdim...tek başına bir yaşam insana pek çok şey kazandırıyor..özlem duymak güzeldir,sonuçta belirli zamanlarda eve dönmenin ,ağırlanmanın ayrı bir yeri oluyor..

ben gitmeyi çok istedim ama ailem göndermedi, Ankarada özel okudum, başka şehirde olsan bi süre sonra ayrı eve çıkacaksın kira vereceksin evin elektriği suyu, yemen içmen, masrafların, bayramda seyranda Ankaraya gelmen gitmen hepsi masraf gözümün önünde okursun o parayı bi kerede okula veririm dedi,o zaman çok kızmıştım ama sonradan ne büyük iyilik yapmışlar bana dedim, arkadaşlarımda aynı şeyi söylediler çünkü, alt alta 4 yıllık masrafı topla aynı paraya denk geliyo sadece sen toplu olarak veriyosun fark o dediler, yemim suyum önüme geliyodu sınavlarıma evimde sakin sakin çalışıyodum servisim kapımdan alıp kapıma bırakıyodu (okul ücretine serviste dahildi) bende çocuğumu gönderme taraftarı olmam açıkçası kendim tecrübe ettim çünkü

canım kesinlikle gitmelisin
ailemden uzakta okudum ben de ve aileme inanılmaz bağlıyım
ilk zamanlar özlem ağır basıyor hatta ağlayıp duruyorsun
ama sonra arkadaş ortamı vs unutamayacağın güzel anıların oluyor
benim de babam çok otoriterdi
üniversitede resmen özgürlüğüme kavuştum
kardeşim istanbulda okudu aynen dediğin gibi lise yaşantısı gibi oldu
ve hep sikayet eder.üni ögrenciliğinin tadını çıkaramadım diye
ailenin yanında olursan sosyal aktivitelere katılmak isteyeceksin baban izin vermeyecek üzüleceksin ve keşke kayseriye gitseydim diyeceksin
ve ailenden uzakta yasayınca ekonomi yapmayı ögreniyorsun. hayatı insanları tanıyorsun.ailenin kalkanından çıkıp kendi ayaklarının üzerinde durmayı ögreniyorsun ve iş yaşamına atıldıgında da bir çok kişiye göre daha önde oluyorsun insanları tanıdıgın için

Son düzenleme:
geçmişte seninle neredeyse aynı durumda olup gitmedim aileme olan düşkünlüğümden. şuanda keşke gitseymişim diyorum çalışma hayatına atıldığında gitmediğine pişman olursun inan bana

ben ailemin yanındaydım ama hiç kısıtlanmadım, aileyle alakalı bi durum, benim ailem en büyük sıkıntısı bendeki kendine bakmama durumuydu, yemek yemeyi unutan ve tansiyon düşmesinden bayılmışlıkları olan bi salak olduğum için içimiz rahat etsin modundaydılar ama onun dışında iyi sürttüm üniversite boyu, aileler baskı kuruyosa uzaklaşıp kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmek mantıklı olabilir ama ailelerin maddiyatınıda epey zorlayacağı kesin

kesinlikle giderdim ki gittim de zaten.Bence üniversiteyi dışarıda okumak çok yararlı bişey insan kendi ayakları üzerinde durmayı,kendi başına karar almayı,hayatı öğreniyor.

Ben de aslen İstanbullu olmama rağmen Isparta gibi küçücük bir şehirde okuyorum... Cumartesi günü Isparta'ya döneceğim ve zamanı elimle tutmak akmasın diye çabalamak istiyorum lakin nafile...
Evet çok zor, hem şehirden hem aileden ayrı kalmak... Bir de bilmeyenler anlamaz, deniz sevdası vardır sahil şehirlerinde...
Ama yine de şunu söylemek istiyorum, gidince maksimum 2 hafta sonra alışılıyor... İlk başta yadırgıyorsun, otobüste dahi ağlıyorsun... Ama sonra orda da bir ailen oluyor, gerek yurdunda, gerek sınıf arkadaşlarından, gerek eve çıktınsa evinde... Bambaşka zevkleri var paha biçilemez... Arkadaşlarına bakıyorsun ve diyorsun ki, onlar da benim bir ailem!
Kardeşim var 9 yaşında ama o da benim bebeğim gibi, telefonda konuşuyoruz öyle onun büyüdüğünü görememek büyük bir acı... Fakat bazen o kadar güzel yanları oluyor ki, rezilliğin, ailesiz gariban kalmanın bile makarasını yapan, herşeyden mutlu olmasını bilen ama en önemlisi yetinmesini bilen biri haline geliyorsun... Isparta'da ikinci yılım bu arada... Tabi ki okuyup bitirenler daha çok yardımcı olacaktır...
Ama şunu söylemek isterim... Üni hayatı 2-5 yıldır ama meslek hayatı bir ömürdür... Erciyes'te, İzmir'de ve hatta Hakkari'de bile okunur, sırf istediğin bölüm için okunur! Yapmak istediğin meslek, hayallerini süsleyen meslek, seni sen yapan topluma ve insanlığa faydalı yapacak olan meslek...
Milyonlarcayız biz, ailesinden ayrı okumakta olan, okumuş bitirmiş olan ve hatta okuyacak olan milyonlarcayız...
Zor, ama üstesinden geliniyor, bavulumu toplayıp dönmek istediğim ve ağladığım her an, yanımda beni gıdıklayarak kahkaha krizine sokan, biz bir aileyiz diyen birileri hep var! Bunun zevkini de yaşayarak anlayacaksın...

istanbuldan konyaya gittim üniversite okumak için..4 yıl uzak kaldım...2 yıllık mezunum..
ve bidaha dünayya gelsem yine uzakta okumayı tercih ederdim..
yasamadan bilemezssın..
sana ,kişiliğine çok şey katacak uzakta okumak..
seni sen yapacak...
hiç düşünme..uzakta oku kesinlikle

Son düzenleme:
Kesinlikle Gİtmelisin Kend ayaklarin üsütünde ögrenmeyı Bilceksin paranın hesabını yapcaksın yenı insanlar ve kendıne ait bir hayatın olcak ailenden ayrılmak senı üze bilir ama gerçekden üzüldügüne ayrı kaldıgına deyecek şeyler yaşıycaksın hayata dair iiyikidee uzakda okumuşum diyorumm ...

git
kesinlikle git
insan is hayatinda evlilikten önce kendi basina yasamali
kendine guvenin gelir
daha guclu olursun
hem ayri sehirde okumanin tadi baskadir
bende ayri sehirde okudum
önce yurtta kaldim
sonra eve gectim
guzeldi
aileden uzaklas biraz
daha guclu buyursun9
ama kendine dikkat et
cok firsatci olur
kendini koru )

hepınıze cok tesekkur ederım fıkırlerınız ıcın ınanın o kadar ıyı gelıyor kı cunku benım aklımda hep pes etmek var hıc gıtmemek o kadar zor gelıyor kı cunku. ama dedıklerınızı de okuyunca cekılen sıkıntılara da deger dıye dusunmeye basladım hata yapmak ıstemıyorum gıdınce dayanamayıp bırakıp dönmekten korktugum ıcın dondurmustum aslında okulu en azından bu sene kendımı bu fıkre alıstırmak ıcın ama dedıgım gıbı ıste kararı kendıme bırakınca kesınlıkle gıtmemek gecıyor aklımdan a:18:ma sızın söyledıklerınız de oldukca ıyı gelıyor cok sağolun..

Canım bak ben de istanbuldan başka bi şehre okumaya gittim.4 sene nasıl geçti anlamadım keşke okulu uzatsaydım diyorum bazen :)))
Hem okuyorsun,hem kendi kararını kendin vermeyi öğreniyorsun,kendi sorumluluğunu alıyorsun,maddi olarak ayakta durmaya çalışıyorsun.Her yönden muhteşem bi deneyim.
Ben üniye hazırlanırken amcam demişti ki mutlaka şehir dışında okumalısın.O zaman ona deli diyodum ama çok haklıymış :)
Çok iyi arkadaşlıklar da edindim.Hala kardeşim gibi gördüğüm arkadaşım vardır.
En zor zamanlar bile bikaç kahkahayla yerle bir oluyordu.Okulu bitirince istanbuldaki hayatıma alışmakta zorlandım :)))
İlk gittiğim hafta çok zorlandım yurtta adım ağlayan kız olarak anılmış ama sonrası hayatımın en güzel yıllarıydı.Heyy deli divane günlerimiz :))

Zamanında gitmedim. Daha doğrusu zaten kendi şehrimdekileri tercih etmiştim gitmeyeceğim diye. Yine olsa yine aynı kararı verirdim. İstanbul'da yaşıyorum. Buranın şartlarına alışığım. Başka ilde yapamam. Ayrıca okumaya mı gidiyorum, yurtlarda milletle haşır neşir olmaya mı ya da evim olursa ev işi yapmaya mı? İlla bu sorumluluklar alınacaksa herkes evinde yapsın işini Sorumluluk almak adına, kendi ayakları üzerinde durabilmek adına böyle atraksiyonlara gerek yok bence. Zaten dondurmuşsun kaydını, tekrar dene şansını bu yıl. Olmazsa son çare gidersin. Ama dediğim gibi, son çare...

bende zamanında senin gibiydim.. kardesimde 1 yasındaydı.. ay onu bırakamam ay annemi özlerim diye diye gitmedim şehir dışına. ama sonra çoooook pişman oldum.. gitseydim keske diye.. herkes başka bi sehırde okumak çok güzel diyo cunku şimdi üni. okuyorum.. ve yine başka şehre gidemedim.. kızım kardeşinde okuyo ikinizin sehir dışında cok masraflı olur sen burayı ya dıye dsıye yine kaldım yoksa su anda turkıyenın en onemlı unıversıtelerının bırınde ing. ogremnlıgı okumak yerıne eskisehiri falan yazacaktım sırf sehır dısına gıdıyım dıye.. madden zorluk cekmezler mutlka sehir dısına git tatlım ama aılenın yanında bı yer kazanırsanda orda okuyuver bari napalım

Bende ailemden uzakta okudum ve iyi ki gitmişim iyi ki okumuşum diyorum 10 yıl oldu mezun olalı hala da arkadaşlarımla görüşürüm.
Orda yaşadıklarım,anılarım hepsi de harıka anılardı...

Git,oku,gör ve yaşa derim canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…