siz olsanız ailenizden ayrı bir şehirde üniversiteye gidermiydiniz?

EGer yaşadıgın yerde gidersen oranın dışında bi yere gidemezsinn bu böyle ünisteye gidicegin şehir senın özgürlük ülken olcak...:):)

bence ailenin yanında okuman en doğrusu.
bir sene kayıp değil.
inşallah bulunduğun şehirde istediğin bir bölümü kazanırsın.
ben ayrı okudum.
hiç tavsiye etmem.

Şahsım adına söyleyebilirim ki anne ve babamla aynı evde yaşadığım sürece onlar çoğu zaman benim yerime karar vereceklerdi.Dersini şu saatte çalış şu saatte yat paranı ona verme buna ver o derse akşam gitme sabah git vs vs.... ben annemim evinde de iş yapardım ama okulda yemek de yaptım mesela.
arkadaşlarımla temizlik yaptım falan filan.bence şehir dışına okumak artı katıyor.
Bu benim naçizane görüşüm :)

Merak ettiğim şey şu canım, şehir olarak demiyorum. Bölüm okumak istediğin bir bölüm müydü o önemli?

bölüm okumak ıstedıgım bölüm aslında endustrı muhendıslıgı tek tercıh yapmıstım zaten yanı tek bölum oydu tercıhlerımde..
izmir yakınları örnegın celal bayar pamukkale unıversıtesı gıbı yerler de zaten kesınlıkle oluyordu ama ben onları sonlara yazmıstım yanlıs tercıh ıste sımdı kafam cok karısık

bence ailenin yanında okuman en doğrusu.
bir sene kayıp değil.
inşallah bulunduğun şehirde istediğin bir bölümü kazanırsın.
ben ayrı okudum.
hiç tavsiye etmem.

ne gıbı zorluklarını oldu sehır dısında okumanın pekı? bana ağır gelen sadece özlemek olur dıye dusunuyorum cunku dıgerlerı zor olmaz gıbıme gelıyor da..

Gerçekten güzel bir bölümmüş tatlım dediğin kadar var... Ama unutma ki Erciyes o saydıklarından eğitim kalitesi olarak çok daha iyi... Göz ardı etmemelisin bunu... Ve Kayseri o kadar da küçük sayılmaz...

evet orası kesınlıkle öyle zaten dedım ya benım aılemde baskıcı onu yapma bunu yapma gıbısınden, bazen bunalıyorum gıdıcem dıyorum sonra o kadar buyuyor kı gözumde..

Gittim..... Yine olsa yine giderdim...Geleceğin için belli bi süre ailenden uzak kalıyorsun...Daha uzak yerlere gidenler bile var...

Tabii ki haklısınız. Bende kendi adıma cevap verdiğim için öyle söyledim. Ben yalnızca annemle yaşıyorum. Baba faktörü ister istemez baskı katıyor. Annemin de bana karışma alışkanlığı yoktur. Cebimdeki parayı, kiminle görüştüğümü, derslerimi falan takip etmez. Hiç oturup konuşmamışızdır ama özel bir durum olmadıkça akşam çıkmam zaten, çıkarsam da nasıl döneceğimi planladığımı bilir, döneceğim saat bellidir falan. Güvenir bana. Üzerimde baskı kurmaya ihtiyaç duymaz. Belki de o yüzden gitmeyi mantıklı bulmuyorumdur.

benımde annem aynen böyle ama dedıgın gıbı baba faktöru olunca.. rahat olunsa belkı kımse ıstemez sehır dısına gıtmeyı eger özellıkle bellı bır unıversıte hayalı yoksa.. ama her bırımızın durumu o kadar farklı kı..

Son düzenleme:
Ben ailemden ayri okudum.gerci sanslilardandim.Ailem meurdu ve kirsehirdeydi.bende ankarada.Yakindim yani ayni zamanda da uzak.ben aileden ayri okunmasi taraftariydim.Halada ayni düsündeyim.iyi ki uzak okumusum diyorum.kendi basina ayakta kalabiliyorsun.özlemde iyi seydir.Benim ailem baskici bir aile kesinlikle degildi.üc kizda ayri sehirlerde okuduuk.En kücügümüz inanilmaz büyük hatalar yapti.ben ve ortancamiz gayet güzel okuduk.ama sonucta oda bitirdi ve iyi kötü hayatini kurmaya calisiyor.
Sira arkadasim ailesiyle ankarada okudu.ankarayi kazaninca ailesi oraya yerlesti.baskili bir oratmda üniversiteyi okudu.ama bölümü cok güzeldi.Sonucta belli bir zaman yani.Simdi kocasiyla istedigi sehrde ve inanilmaz mutlu durumuda benden iyi hem maddi hem manevi.

aslinda ben demek istiyorum ki asil olan sectigin bölümdür.iyi bir bölümse ister ailenin yaninda ister uzakta mutlka okumalisin.her insanin kaderi farklidir.Umarim kaderin güzeldir canim.öpüyyorum.

Bende ailemden uzak okudum bir yıl. İnsanı geliştiriyor birşeyler katıyor cidden, her şeyinden kendin sorumlu oluyorsun, ayakların üzerinde durmak oluyor bir nevi. Kalacağın yer arkadaşlar ortam vs çok önemli, iyi bir yerde kalırsan çok şey katar sana.

ınsallah..ınsallah bende yanlıs kararlar alıp hayatımı mahvetmem bundan cok korkuyorum. cok tesekkur ederım ılgılendıgın ve verdıgın örnekler ıcın :) bır yandan bunu da dusunmuyor degılım aılemın yanında da olsam sonucta gene ayrılık olacak hep bırlıkte olan ınsanlar nadırdır sanırım..böyle fazla dusundugum ıcın ısın ıcınden cıkamıyorum ben galıba :2:

Fazla düsünme iyi bir üniversite ve iyi bir böüm.Sadece buna odaklan.bu söylediklerimide unutma.bu sana alabilecegin en güzel tavsiyedir.tekrar calisiyorsan eger mutlaka hazirlik sinifli yani ingilizceli bir bölüm olmalidir.yada farkli bir dil.Cünkü dünya gelisiyor ve sürekli degisiyor.ben su an almanyadayim ve almanyada olacagimi bilemezdi m hic.Genic acili düsünmelisin.

benim baba faktöründen ziyade anne faktörü daha baskıcıydı :)
baskı bi yana da,arkadaşlarla aynı evde kalıp gece yarıları makarna yapıp yemek bile bi başkaymış :)
cebimizde para olmazdı çuvalla aldığımız makarnayı bi ay yerdik

ben şuan üniversite 2.sınıftayım ailemle bulunduğumuz şehirden üniversitenin olduğu şehire taşındık bazen iyi yemeğin hazır,odan hazır,çamaşır sorunu yok,dert yok,tasa yok..bazende iyi olmuyor tabi heryere gidemiyorsun bu bir gerçek..belirli saatlerde eve gelmelisin okul dışında..böyle kurallar olur,ailem sıkı diyorsun bak ne güzel kazanmışsın git güzelce ayaklarının üzerinde dur,ben bazen sevinsemde ailem yanımda diye bazende olmasalar acaba ben kendi kendime hayatı öğrenirmiydim daha mı iyi olurdu diye düşüncelerim yok değil.git güzelce oku derim,bu elindeki fırsatı bulamayıp isteyen o kadar çok kişi var ki.sadece sen ailenden ayrı olmayacaksın ki,bir sürü öğrenci olacak,zamanla alışırsın ya..ben olsam giderdim.

zaten okulun hazırlık sınıfını dondurdum ve ıngılızce ögrenıyorum ızmır de..orası da öyle kesınlıkle ne yasayacagımız bellı olmuyor kı.. kesınlıkle dıkkate alacagım tavsıyenı :)

ıste bana guzel bır örnek daha:) cok haklısın söyledıklerınde ne dıyeyım kı kalırsam muhtemelen bende böyle derım kı bu sene bıle dedıgım oldu.ama gıdınce de özlem gırıyor ya araya o buyuyor gözumde. anne babadan zıyade kardesımı ben buyuttum neredeyse onu bırakmak ıstemıyorum. bır yandan da hayatım var ısın ucunda sonucta. keske bende senın gıbı sabıt fıkırlı olabılseydım cok korkagım bu konuda ya tam bır karar veremıyorum

ben de gittiğimde kardeşim 4 yaşında falandı ah canım benim yaa :))

ne gıbı zorluklarını oldu sehır dısında okumanın pekı? bana ağır gelen sadece özlemek olur dıye dusunuyorum cunku dıgerlerı zor olmaz gıbıme gelıyor da..

ayrı okumanın aile baskısından kurtulma yolu olduğunu özgürlük olduğunu düşünüyor bazı arkadaşlar.
o yüzden git diyorlar sanırım.
sen okulunu bitirmeye odaklan. bitince zaten iş hayatın ve sonrası özgürlüğün olacak.
ailenden ayrılmana bir okul bitirme zamanın kalmış.
bu süreyi evinde geçir.
rahatına bak.
ben akşam olunca evlerine giden arkadaşlarıma çok özenirdim.
sen orda kendine bir çevre ve ortam bulup alışana kadar okul bitmiş olacak.
özgürlük falan hikaye. ne yapacaksın ki sanki özgür olunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…