Siz olsaniz ailenize yaparmiydiniz ?

Ailenizden küçüklüğünüzde pek fazla sevgi/ilgi görmemiş olabilir misiniz? Bu şekilde o zamandan alamadığınız sevgi ve ilgiyi almaya çalışıyorsunuz gibi geldi bana. Ailemize yardım etmek, hediyeler almak, destek olmak elbette çok güzel ancak dozunda yapmak gerekiyor. Kendi durumunuz iyi değilken bütçenizi zorlamanız pek mantıklı değil. Hatta kendi yaşam standardınızı düşürüp aile için kendinizi zorlamak hiç mantıklı değil. Bunu yapmaya devam ederseniz bunu hediyeden ziyade "yapmanız gereken bir zorunluluğa" dönüştürürsünüz ve kıymeti olmaz ailenizin gözünde.

Abartıyorsunuz. Dediği gibi beklentiyi yükseltiyorsunuz.üstelik onlar gelirken size hediye almalı siz onlara değil.hadi ablanız çocuk bakmaya geldi istedipiniz alın tabiki o doğru. Eğer evlerine giderseniz sizi ağırlarlarsa eli boş gitmeyin kardeşlerinize. Ama anneniz için bu gerekli değil her zaman. Taa oraya kadar neden gönderiyorsunuz. Çok lüzumsuz bir düşünce. Gitseniz anlıcağımda. Bir değişik düşünce tarzı geldi bana. Hep beklerler böyle. Onlar sizin evinize gelince eli dolumh geliyorlar. Sizde onlara giderken eli dolu gidin yeter.yoksa hep beklenti olur.

ilerde neden pisman olasinki ailene aldigin hediyeden ama eger durumun cokta iyi degilse bencede surekli hediye almanin geregi yok.yabancimi onlar ailen sonucta kendini mahcup hissetmemelisin.guc yetmez surekli.hediyeye valla

Ben de aileme seve seve harcarım ama bu kadar değil, hele evden kısacak kadar hiç değil.

sık sık yapmamanız gerek.. israf

Kizlar haklisiniz sanirim ben biraz abartmisim artik bu seferlikte aldim ama bundan sonra sadece gelene alirim okadar hani okadar ahım sahim abarti seyler almadım ama nufus kalabalik olunca 400 falan tutuyo artik cok nadir alirim ve avucunda olmadigi icon alamadim derim ki zaten beklemezler ama ben rahat olamaiyorim

Ayrica bebegim konusunda yanlis anlasildim sanirim çocuğuma herseyi alirim sadece nasil desem simdilik giydirebildigim giysileri var birkac bisey daha alsam gereksiz ama alip hergun degsik değişiklik seyler giydirsem gereksiz die almiyorm hani kastim bunu boyle düşünüp aileme harcasam gozume gelmez demek istedim çocuğumu ac acikta birakip aileme yetişmiyorum

Aslında boyle dusunmemin sebebi uzakta olduğum ucin evime gelip gitmiyolar ayda yilda bir gelip hediye alsam cokmu düşüncesi olusuyo ve kendimi sorumlu hissediyorum ve bunu dusunerek aliyodum hatta gecen gune kadarr ablam gidecegi icin aldim ama birdaha cok nadir almaya çalışmalıyım

Şu anda çocuğum yok ama olduğunda evladıma alamadığımı kimseye almazdım tabii karar sizin.

Tamam hediye bir kez göndermişsiniz ama ikinci üçüncü abartı olmuş.Onları da zor durumda bırakmayın belki karşılığını alacak durumda değiller .Getirmezlerse de siz belki beklersiniz ki onlar da size getirsin .Boş yere kırgınlık olmasın bence.Olduğu kadar.Fazlası için zorlamayın

Yillardir almanyadan türkiyeye bavul bavul hediyelik esya tasiyan anne babanin cocugu olarak yapmayin gereksiz diyorum.

Büyüdüm evlendim artik bizim elimize kolumuza bakar oldular, hani nerde hediyeler diye. Mecburmussunuz gibi bi hal aliyor artik.

Bencede beklentileri yükseltirsin canım. Sadece sen giderken al benm tavsiyem. Ben öyle yapıyorum. Sen annem gibisin hep yapıcı verici:) ama bi kere yapmazsın sonra bozulurlar.

"Hani eli boş göndersem yanlış anlarlar hakkımdır yollamam gerekir almam gerekir hissiyatına kapılıyorum."
"ama o aynı parayı ailemden birisini harcasam hevesle gidip alabiliyorum"

bu iki cümleniz birbirine okadar tezat ki....
birincisi hakkınızda yanlış düşünürler diye hele ki kardeşleriniz anneniz babanız için birşeyler alıyorsanız ve hele heleki bunu bir gereklilik olarak düşünüyorsanız sizin adınıza gerçekten çooook üzüldüm.. ailem benim hakkımda yanlış düşünmesin diye onlara birşeyler alma GEREĞİ duyucam.. daha neler ( içimden gelir, yanlış düşünecek bir kardeşim varsa annem babam varsa ben bu hayatta daha kime güvenip sırtımı yaslayayım

diğer ikincisi, ilk cümlenize tezat olarak yazdığınız bu ikinci cümleye gelirsek aynı heves nasıl evladınız için olmaz.
ikinci bir şok ve üzüntü yaşıyorum sizin adınıza

yolunuz bahtınız şansınız açık olsun ne diyelim

bu ne ya? çok saçma.

gerek yok yani ultra zengin değilsen. ayrıca birine takım kıyafet almak nedir? fakir mi kendi alamıyo mu? o hediyeden sayılmaz yani itici bile hatta bence.

evet abartıyorsunuz
hele ki çocuğunuzdan evinizden kısmak olur mu ya
yarın öbürgün ailenizle bir orun yaşarsanız onlara fedakarlık yaptığınız için kat kat üzülürsünüz birde
yapmayın!

Ya bir de benim anlamadığım gelene niye alıyorsunuz ki, hediyeyi ziyarete giden almaz mı? Ev sahibi zaten evinde ağırlıyor, yedirip içiriyor bir de hediye alması mantıksız geldi bana. Ailenize ziyarete gittiğinizde ufak tefek bişeyler alsanız yeterli bence.

Aynı şey bende de var bi gün alışverişe çıktım geldim eşime gösteriyorum işte bu sana şu anneme şu kardeşime ablama yigenlerime falan diye ee kendine ne aldın dedi o an dank etti hiç bişey iyi bişey mi bilmiyorum ama kendimi hep arka plana atıyorum yapmicam diyosun ama olmuyo ben kızım olduktan sonra biraz azalttim ama önceliğim melegim

Aldiginiz seyler hediye,zorunlu harcama degil. Gonlunuzden kopmuyorsa bir seyler,almazsiniz olur biter. Uzerinde dusunmenize degmez

Çocuğunuz rızkından kesip ablanızı corabına kadar giydirmeniz cok sacma.

Tabikide yaparım,yapıyorum. Ben yaptıkça babam bin katını yapıyor çaktırmadan. Kızımdan kendimden kısıp yapmam ama,önce biz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…