siz olsaniz annenizi dinler miydiniz

tabi ki de daha sik gelmeliydi ben yedi ay nisanli kaldim eger kiz aliyorsa biraz kosturcakti ben sizin kadar iyimser degilim kusura bakmayin
valla siz bilirsiniz,ama kendinizi üzdüğünüzle kalırsınız.
yani gelse herşey güllük gülüstanlık olmayacak.

Kuaförde akşamki düğünüm için saçım yapılırken tek konuşulan benim kpss puanım ve hala memur olamamamdı, kına sepetimin nerede olduğunu bile bilmiyorum şimdi, umrumda da değil. Böyle şeyleri dert ettikçe sadece kendi moraliniz bozulur, muhatap olmayın, mesafe koyun. Eski defterleri unutun demiyorum onları düşünemeyecek kadar başka şeylerle ilgilenin.

İyiliğe iyilik her kişinin , kötülüğe iyilik er kişinin harcıdr......

kendiniz verin ihtiyacı olan birine, kv yi karıştırmayın işe..
sararmış gelinlik korku filmlerini hatırlatır bana.. fotoğraflarınızı gösterseniz yeter çocuklara :)

vermeyin öyleyse çöp bile vermem.böyleleri hiç bişey hak etmiyor.merhametten maraz doğar diye boşa dememişler.

Zaten kayinvaliden de anlattiklarina bakinca almayacak tenezzul etmeyip burun kiviracak gibi sanki. Anneniz iyi niyetli davranmis kayinvalisenize bunlari bunlari topladim yerim yok sen kaynim icin kullanirmisin bildigin biri var mi verelim mi diye soylerdim. Inan saklasan da hicbir anlami yok. Benim gelinligimin duvagini ve makyajini gelinlikci yapti. Dugunu yaptigimiz yer kucuk biyerdi. Konusurken neler anlatti. Aman iste bir gunluk seyler icin bu kadar eziyet filan diyince oyle deme dedi. O bir gunluk icin bile bulamayanlar var gecen hafta biri geldi uzerini toparladik ayakkabisi olmadigi icin siyah ayakkabi goydi gelinligin altina dedi. Bende oylece herseyi ona biraktim

Kına sepetim duruyor hala gelinliğimde gelinliği mi vermezdim sepetide birine ihtiyaç olursa verirsin yada at çöpe öyle kaynanaya değmez ona verme bence

Sanki kaynanan senden sepet istemis gibi yazmissin verme madem oyle annen sadece fikir vermis Allah m ya
bence de sanki kaynana istemişte versem mi diye dertlenmiş.kaynananın tenezzül etmeyeceğine eminim.
kaynanalar gelse ne çok geldi oluyor,gelmese n iye gelmedi deniyor.ayrıca siz kızları kınım kınım kınıyorum ne o gelin almak,siz mal mısınız da alınıyorsunuz.ne kadar para ödediler

Canimm belki hoşuna gider diye yazmak istedim.. O kina sepetine ilerleyen günlerde ev terliklerini koyabilirsin hoş duruyorlar.. Hem de kimseye vermemiş olur hem kullanmis olursun. Ayrıca KV boyle yaklasiyorsa sayginizi kaybeymemenizi ama mesafeli olmanizi söylerim.

Ben dertlenip mevzu edilecek bir sey gormedimm . benim de evim kcuk aynen sepet elime ayagima dolasuyordu. Kv. Dedim lazim olurmu diger geline die oda sen kullan kizim soyle yapmislar boyle etmisler die ornek verdi bende havlulari koydum. Ha bana eziyet eden olmadigi icin belki durumu anlamiyor olabilrm. Ama eskide yasanan seyleri isitip isitip kafa yormak kendini ve cevredekileri huzursuz etmek bana yanlis geliyor.
Benim de canimin skldigi seyler oldu zamaninda ama surekli mevzu yapmiyorum.
Gelinlik bence fazlalik. İhtiyaci olana verin sizede sevap olur.

istememiş kayınvalide oyüzden bukadar ince düşünüp verme sana yaptıklarına karşı..ihtiyacı olan biri elbet çıkar

Sepetleri, diğer kardeşlerin kıza zamanı geldiğinde gelinlere verirsiniz diyeceğim ama yeriniz yokmuş. İyi niyetle karşılık alacağınıza inanıyorsanız verin o zaman.

Kayın validenizi niye araya katıyorsunuz ki?
Vermek istiyorsanız siz verin ihtiyaç sahibi birine.

tabi ki de daha sik gelmeliydi ben yedi ay nisanli kaldim eger kiz aliyorsa biraz kosturcakti ben sizin kadar iyimser degilim kusura bakmayin

Öyle mi diyorsun? Alinacak kiz varsa, adetlere uyulmali yani..

Peki velev ki kv'de her istedigini yerini getirde, evlendikten sonra onun istekleri baslasa? Senden kanli carsaf istese? Onun evini her hafta temizlemesini istese? Ona hizmet yapmasini, onun ile gelin gezmelere felan gitmek zorunda kalsan?

Sende kisacasi kv'den icin ömür boyunca kostururmusun?

bu terimi ben türetmedim canım türk kültüründe yıllardır "oğlan evlendirmek" "gelin almak" "gelin çıkarmak" terimleri vardır ve siz rahatsız olsanız da bu terimler devam edecek. "gelin almak" deince bir mağazadan mal almak gibi bir şey canlanıyorsa gözünüzde türkçenizi sorgulayın derim çünkü türkçe esnek bir dildir. bal "mal" kelimesinin bile bir çok kapıya çıkarı var sadece size "mal mısınız" yazarsam hakaret olarak da algılarsınız eşya olarak da bilmem anlatabildim mi

Sepetını falan ver ama o kayınvalıdeye afedersınzde kokmus corabımı bıle vermem ben .gelınlıgını de kımsecıklere verme o en guzel gununu en ozel kıyafetı degıl mı sonucta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…