siz olsaniz annenizi dinler miydiniz

"allahım ya" kısmını anlayamadım ve tek siz böyle anladığınız için benim anlatımımda bir sorun olduğunu düşünmüyorum hanımefendi
Tek degilim bidaha oku konu bu degil tek basima olmam bile biseyi degistirmez zaten kv oyle yaptida boyle yaptida soyle aglatti sepetimi veresim yok... isteyen oldu mu diyorum bende vermessen verme yani nedir mesele onu anlamadim zorla elinden aliyorlar gibi saydiriyorsun

anlaşamadık galiba... merak etme kendini bilen kayınvalide öyle kanlı çarşafla uğraşmaz. ablamında kayınvalidesi var kadıncağız saçını süpürge etti her hafta kilometreler yaptı nişanlılık döneminde hala da çocuğuna bakar hasta olduğunda çorbasını yapar evini temizler. ben kayınvalideyim deyip kasım kasım gezmez. kendini bilmesinden öte gün görmüş, vicdanı olan, allahtan korkan, biraz usül erkan bilen kişiler kayınvalide olmaz. çünkü böyle kayınvalidelere gelinler anne diye hitap eder

Tek degilim bidaha oku konu bu degil tek basima olmam bile biseyi degistirmez kv oyle yaotida boyle yaptida soyle aglatti sepetimi veresim yok... isteyen oldu mu diyorum bende vermessen verme yani nedir mesele onu anlamadim

ver ya da verme yazman yeterli annem kafamı karıştırdı fikir istedim. halen var mı sıkıntı ?

Haa anladiim, "ben gelinim" diye ortalarda gezilmesi normal, sürekli senin icin millet sacini süperge etsin, ama tersi olmazmis. Usullari sadece kvdeler bilir, gelinler rahat olurmus...

Ilginc bir yaklasim

Kina sepetini banyona koy bence içine parfümler ini falan yerleştir ben öyle yaptim. Gelinliği de bulundugun yerde ki yardim derneklerine veya kaymakamligin yardim bölümüne verebilrsin kv verme tabi ki diğer ogullari evlenince kendisi alsin

Kina sepetini soktum, icinden bulasik legeni gibi bi plastik cikti, ben de banyoda temizlik islerinde kullaniyorum ohh kafam rahat tavsiye ederim
Zaten benim kina sepetinin ustunde bebek maketleri vardi, kullanilmis seyi getirmisler. Torununun mevlutunde kullandi muhtemelen. Kullanilmis seye karsi degilm de ustunde bebek maketleri vardi ya

Haa anladiim, "ben gelinim" diye ortalarda gezilmesi normal, sürekli senin icin millet sacini süperge etsin, ama tersi olmazmis. Usullari sadece kvdeler bilir, gelinler rahat olurmus...

Ilginc bir yaklasim

ben onun için çok şey yaptım ama düğün günü pes ettim canım çünkü karşılığında koca bi hiç alıyosun karşı taraf kendini kaf dağında sandığında

Ay ilahi yaseminA

:)) keşke sökseymiş yaa allahtan benimkinde incik cıncık var valla karar verdim ilerde eltime kendim göstericem o zamana kadar çok eskimezse al kullan beğendiysen dicem beğenmezse de kendileri karar versin

Kültürümüzde de anneler kutsaldır, ağızlarından çıkan emir kabul edilir ve yapılır. Sorgulanamaz bile çoğunlukla. Annemi dinlerdim veya dinlemezdim mi gibi bir cevap mı istiyorsunuz? Evet, ben annemi dinlerdim bu konu özelinde. Bana fazla gelen eşyalarım varsa, annemin dileğini gözeterek kayınvalidem vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine verirdim.

Ama kendim kendimden başka kimsenin her lafını doğru kabul etmem, sepetten, gelinlikten kurtulurum bir şekilde kendi istediğim gibi, saklayacaksam da ona göre yer ayarlarım, derdini de sürdürmem çünkü eşim için veya bir başkası için bu konu benim verdiğim kadar önem teşkil etmiyor. Her lafını açtığımda da daha çok sorun yaratacak en başta kendim için. Eşiniz takma kafanı bunlara diyerek tavrını belli etmiş şimdiden, birden bire düğün zamanı sıkıntılarının sizin için önemini anlayabilir duruma gelmeyecek ne yazık ki.

Niye verecekmişsin hele öyle kaynanaya
bence sakla ileride gelinine yada kızına kalır
eskiler çok değerli oluyor o zaman
olmazsa sevdiğin birine verirsin

olayı abartan sensin okudum konumu baştan sona 5 sayfa yorum var 1 kişi öyle zannetmiş sen dışında biraz dikkatli oku (.)
Dikkatli okudum zaten ben cogunlukta olmak zorunda degilim digerlerinden farkli dusunebilmem beni haksiz yapmaz kv hos seyler yapmamis ama bu kadar dokturup dokturup sonrada sepeti veresim yok naapsam olayi sacmalik sadece hemde kadinin haberi bile yok :) kac para bir sepet hshaha gorende birsey sanacak

Niye verecekmişsin hele öyle kaynanaya
bence sakla ileride gelinine yada kızına kalır
eskiler çok değerli oluyor o zaman
olmazsa sevdiğin birine verirsin

valla canım kızımı gelinimi görür mü bilmiyorum ama eltime kendim göstericem tabi gelecekteki elti ne zman gelir bilinmez o zamana kadar eskimezse kullanmak isterse kullansın istemezse de bi şekilde değiştiririm belki daha büyük bi banyosu olan evim olur oraya koyarım bakalım en iyisi bende kalsın

kaynanama asla vermem bende senin yasadıklarını yasadım ignesii yok bende bendende ona kırık igne yok

Ay kuzum kafana taktigin seye bak :) bizimki bir kere arayip sormadi bile birsey lazim mi diye sagolsun bir akraba hediye olarak türkiyeden getirtdi bana kina sepetimi eldivenimi vs. o da yetmedi kinada dönüp anneme bugün sizin gününüz dügün yarin o da bizim günümüz dedi :) bak sagolsun arkadaslar bol bol fikir vermis sana kina sepetiyle ne yapabilirsin diye su anda ben bile düsünoyrum gelinligimi ihtiyac sahibi birine vermeyi :) bende eskileri isitir isitir esimin önüne indiriririm bana yapilanlari adama bazen bikkinlik geliyor

Bütün enerjinizi kayınvalideye harcıyorsunuz, benim düğünüme eşim dayısı arkadaşı geldî kendi memleketimde olan düğüne kayınpederim hastanede yatıyordu ve bir sürü teyzesî akrabası var, isteme çikolatasını çiçeğini kıyafetimi yüzüğümüzü eşimle aldık, annenede söyle dedim birlikte alırız dedi, anneside siz beğendiğinizi alın dedi gittik aldık. Altı ay nişanlı kaldım sadece isteme ve söze geldiler. Istenmeyen gelinde değildim hiç laf yapmadım takı olayına girmiyorum bile bir tane çeyrek bile takılmadı, çok şükür aramızda iyi maddi imkanları yoktu tabi bunu ailenin içine girdikten sonra gördüm, şimdi bütün bu olanları düşünüp dert mi edeyim gerekte yok zaten. Gelinler kayınvalide alışverişe gelse kızıyorlar gelmese kızıyorlar, evliliğn tadını çıkartın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…