siz olsanız bu işe devam eder miydiniz ??

GreenGreenEyes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
242
1
46
İzmir
kızlar ya üniversite mezunu olsanız bi kac tane sertifikanız olsa ama deneyiminiz olmasa. asgari ücret sabah 8:30 aksam patron ne zaman cık derse 7,30 gibi yok yemek yok bi ay sonra ssk baslatcak memnun kalırsa muhasebe elemanı olarak girdim ama yogun bi alısveris degil dekorasyon showroom u yani günde bi iki tane tahsilat yapılıyo ve siparis alınıyo.adeko diye bi mutfak cizim programı var onu gösterecekler cizim, satıs, günlük temizlik bulask falan ,muhasebe olarakta tahsilat makbuz kesme yapıcam bunun dısında sınırsız cay servisi günde 4demlik cay yapıyorum ve patron rahat 25bardak iciyo siz bu kosullarda calısır mıydınız daha bugün gittim. benim canımı sıkan sınırsız cay servsi hadi onu gectim bi yemegi olsa en azından 1saat izin versin paramı versin ama degil bunun da ötesinde basta bana 6,30da cıkılır ama müsteri varsa istisnai durumlarda 8e kadar olabilr demisti ama bugün bos bosuna 7,30a kadar bekledim tek bayan benim o kadar okuyupta cay temizlk bulasktan baska bi sey yapmamak kafamı karstrıyo offf napsamki ya siz olsanız bırakmak istemiyorum ama kosullarımı nasıl iyilestirebilirim bana biraz teselli verin arkadaslar (( izmir de yasıyorum 22yasındayım yerel yönetimler ve kamu yönetimi mezunuyum bilgisayarlı muhasebe ve bilgisayar işletmenligi sertifkası aldım ingilizce az cok biliyorum. ne yapayım arkadaslar bi akıl verin ya da pesin pesin kosulları konusayım mı ne diyeyim ([/B]

Ah be canim kader utansin. Tabiki en iyi yerleri hakediyorsun suan sen. Ama bilki yalniz degilsin. Bir cok kisi senin gibi hak etmedigi bir maasla ve kotu ortamda calisiyor.

Suanki isini para icin mi yapiyorsun yoksa bosta kalip evde bunalmiyim diye mi?

bosta kaldıgım icin yapıyorum ama tabiki para icin de calsıyorum cünkü 2yıldır issizim evde bunaldım kpss de bölümümden atama yok (

Eh o zaman napmali. Bir yandan calisip bir yandan is bakmalisin. Bu iside guzzel kariyerinin feci 1. Basamagi olarak dusun. Sabret ve ara bence. Bazen hic ummadigin kisiden iyi bir yardim alabiliyor, hic ummadigin anda guzel haberler alabiliyorsun. Kim bilir hic ummadigin andada istedigin ise kavusursun.

Bugunlere kadar okuyup cabaladigina gore guclu kizsin sen. Sabret ve aramaya devam et. Yarin bir gun ani olarak anlatirsin bu gunlerini :)

tatlım peki yarın patronla konusayım mı ben 6:30 oldugunda müsteri yoksa cıkarım. ve madem yok yemegim yok bir ay sonunda ssk mı yapıp 850 tl maasımla devamlı calısanınız olurum ve 6ayda bir zam alırım mı diyeyim yoksa sabır mı edeyim ((

bir yandan başka işlere de bakın. yol yok yemek yok olurmu hiç.kaç para kalcakki ozaman size.üstelik patronun keyfi kaçta isterse o saatte çıkıyorsunuz.

çalışma şartlarını iyileştirsin biraz..yemek yok,yol yok..
full hizmet var..
orada çay temizlik işlerinden sorumlu olarak çalışacak kişinin de işini sana yaptırıyorlar..
yol ve yemek parası iste..
üstelik çay ve temizlik için başka bir personel alınsın de..

yol parası veya yemek olsa, tecrübe için idare et diyecem ama ..
konuşmazsanda böyle gider ,ağlamayana meme yok

iş verenler bakıyor bu koşullarda eleman var diyor hak yedikçe yiyorlar.
bir kere ssk'yı bir ay sonra başlatma gibi bir lüksü yok. eleman işe girdiği gün itibariyle başlatmak zorunda. ama ona göre 1 ay 1 aydır.
Yemek vermeden nasıl çalıştırıyor. Kendisi öğle yemeği yemeden sabahtan akşama kadar çalışabilirmiş mi?
Yol parası da vermiyormuş. Aldığın paranın 1/4ü yola gidecek. 1/4üde yemek. sana yarısı kalacak.

Paraya ihtiyacın varsa çalışırken iş ara derim. Konuşsanda he der geçer seni oyalar. Paraya sıkışık değilsen çık güzel bir iş bul. Çalışırken iş bakmak çok zor. Çalışmadığın zamanlarda iş görüşmelerine gitmek zorundasın ve geneldede iş verenlere o saatin uymaz.

Patronun uyanık ki çıkış saatinde çıkartmıyor. Ne kadar çalıştırırsam o kadar iyi diye düşünüyor. Ama bu kız aç aç nasıl çalışır demiyor. Ben çalışırken saat 6 olunca alır çantamı çıkardım. Birgün bana saat 6 olunca çantamızı alıp çıkmıyoruz demişlerdi. bende İşe girerken saat 6 diye anlaştık ve sabah 9 u geçince trafikten geç gelince hesabını soruyorsunuz biraz kalsam akşamları mesaimi verecekmisiniz dedim. Onlarda bi kaç saat için mesaimi olur demişlerdi bende o zaman neden bikaç saatimi harcıyayım demiştim. o günden beri kimse birşey d,yememişti. Ama diğer çalışanlar saat 7-8 olurdu ses çıkarmadıklarından 1-2 saat boşa kalırlardı. İş hayatı acımasız. Ondan hak yedirmemek gerekir.

Valla canım üniversite okuyupda sana ayak işleri yaptıracaksa ne maaş verirse versin çalışma orda. Boşuna mı okudun sana yaptırdığı işleri vasıfsız bi insanda yapar. Sen çaycı mısınki demlik demlik çay yapıp servis yapıyosun. O zaman çay-temizlik işinde çalışandan bi farkın yok. Hem kendi işini yapıcan hemde çay-temizlik hemde asgari ücret ohh ne ala memleket. Onlar uşak arıyorlar heralde. Senin bileceğin iş ama kendini 3 kuruş için ezdirme çok daha güzel işler bulabilirsin.

Canım bizim işletme yönetimi hocamız derki bir meslek sahibi olarak siz piyasanın altında bir ücret talep ettiğinizde karşı taraf sizin işi bilmediğinizi düşünerek her işi yaptırmak ister.Bence ayrıl ve yeni bir iş bak görüşmeye gittiğin yerlerede çalışma saatlerini baştan söyle muhasebede çalışacak bir insanın 7.30 a kadar kalmasını anlarım ama çay servisi yapmasını asla anlamam ve kabul edemem.

yol ve yemeksiz 850 tl yi nasıl kabul edebiliyosunki bozdurur bozdurur harcarsın. Kendini ziyan etme. İşyeri senin yolunuda yemeğinide karşılamak zorunda. SSK nıda yapmak zorunda bunlar bi lütuf değil bunları yapmak zorunda zaten. Sen kendinden emin olup hakkını aramasını bilmezsen işin zor valla.

Canım memelekette durum bu,ticari ortamlarda alaylılar mektepleri ezer her daim tecrübe ve piyasa zihniyeti daha gelişmiştir kendini daha iyi pazarlar kişi (pazarlamak derken çalışılan yerde kıymetinin bilinmesi ağırlığını koyması gibi) biraz sabrediceksin bisüre sonra sende biçokşeyi tecrücbe edip daha iyi yerlere geçebilirsin,ama referans ve deneyim çok önemli ,sadece mezuniyet ve sertifika ya karşı iş bitirici kıvrak zeka ilkokul mezunları çokça tercih edilir pozisyona göre,allah yolunu açık etsin canım

canımzaten unv.den mezun olduktan sonra ,bolumun uzerıne bır ıse yerlestıgın de
ıyı kosullar da olmuyorsun ne yazık kı .bu her yer de aynıdır .ılk baslar da sırket yonetıcılerı
senı zaten stajer eleman olarak alıyor .o yuden canından bezdırısecesıne ısler yaptırıyorlar .
tecrubesızlıgın verdıgı korkaklıkla da ne ısterlerse yapar oluyorsun .
onlar da bunu bıldıklerı ıcın ,sen gozunu acana kadar kullana bıldıklerı kadar kullanıyorlar adamı .
ne yazık kı boyle cnm .bu durum heryer de aynı.sık dısını bıraz daha calıs zoru da gor .
bır yandan ıs basvuruların da bulun .bıraz daha pısınce gozun acık sekıl de gırersın baska bır yere
kımseye de hakkını yedırmezsın

Her yerde bu dediğin gibi oluyor işler ne yazık ki. Çünkü ortada bir sürü üniversite mezunu var ama deneyimli çok az kişi. Nitelikli eleman yok yani. Senin yerinde olsam birkaç ay dişimi sıkar hem daha iyisini bulana kadar hem de deneyim kazanana kadar beklerdim.

Kpssye hazırlanıp memur olun derim.En azından iş çıkış saatleriniz düzene girmiş olur,hafta sonunuz olur.Siz bilirsiniz tabi..

kendine yeni bir bakmamalısın orda durman kabahat..saat esnekliğine gcıcıgım zaten..hem yemek yok hem asgari olmaz öyle şey.anam orda düzen yok düzen belli.sen iş bak canım

hayata bi yerden başlamak lazım...kimse yeni işe başlayan birine avuc dolusu para saymıyor ve de deneyim yoksa diğer yerlerde zaten iş bulmak zor ben yerinde olsam sabrederdim biraz deneyim olurdu iş konusunda insanlar konusunda evde boş durmaktansa az parada olsa işi tercih ederim

Çaycı lazımsa çaycı alsınlar,bu nasıl iş şartları ben yerinizde olsam,başka iş bakarım o sırada da kendimi geliştiecek şeyler yapardım,ingilizce ve bilgisayarınızı geliştirin,baktınız olmuyor kpsss ye girin..

ah canım benim yaaa seni o kadar iyi anlıyorum ki bende ilk çalışma yıllarımı hatırlıyorumda aynen böyleydi bak ben düz lise mezunuyum bi kaç yerde ilk başladığım zamanlar aynı senin yaptığını yaptım daha sonra dört yıl boyunca psikolojik sorunları olan iki bayan muhasebeciyle çalıştım resmen ömrümü yediler ama mecburiyetti benim ki sabrettim direndim onlara karşı ve o işyerinde en son ben kaldım sonra tabi banada yar olmadı orası şimdi başka bir şirketteyim çok daha iyi şartlarda ve tek başıma çalışıyorum.emin ol kalabalık ortamda veya iki üç bayan aynı ortamda çalışmak daha zor anlaşamıyosun çünki öle bi eziyolarki seni bana neler yaptılar neler eğer tek bayansan çalıştığın yerde ve şartlarının iyileştirilme imkanı varsa öncelikle konuş ama baktın olmadı iş bulmadan çıkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…