• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız çocuk yapar mıydınız?

eğer işi gücü bırakıp , orada da asla çalışma planı olmayıp gidiyorsam ben olsam doğururum

hani ülke ABD filan olsa yüksek lisans yaparsın, hatta mesleini bile yapabilirsin (ben yapabilirim)

Çince mi öğreneceksiniz gerçekten?
hobi olarak öğrenin, günlük dil için lazım olarak tabi de kimse altyapısı yoksa günde 2 saat kursa giderek cidden oturup hergün 3-4 saat kendisi çalışmıyorsa çince öğrenemez
size sanmıyorum ki hergün günde 5 saat kurs versinler?
ben japonca kursuna gitmiştim, öyle 2 gün 3 gün 2 saatle bu diller öğrenilmiyor. (öğrenilmiyor derken tamamen uluslarası bir iş yapıyorum, onu kast ediyorum, akıcı denecek şekilde, dil öğrenmek istiyorsanız kurs hergün olmalı üstüne siz de çalışmalısınız). bakın ispanyolca filan olsa öyle demem ispanyolcayı 3 ayda öğrenmiştim :D (günde 6 saatten)

hadi zaman ayırdınız biraz öğrendiniz de diyelim
Çince bilmenin işinize filan katkısı var mı? sizin hayaliniz miydi Çince öğrenmek? böyle bir tatmini olmayacaksa çok kasacak bişey de göremiyorum. hobi olur fırsat varken gidilir. oraya kadar gitmişken birz da gezin tozun tabi.

ama madem 3 sene çalışmayacaksınız ben olsam doğururum, dediğim gibi
31 de doğurmakla 34te doğurmak arasında aman aman bir fark görmüyorum.
ama 3 sene böyle ara verdiniz
geldiniz doğurdunuz diyelim, kimse bebeği 6 aylık anneyi işe almaz 2 sene de öyle ara verirsiniz

olur size 5 sene ara. 5 sene kariyerin ortasında biraz fazla bence.

Herkese selamm, aklıma takılan bir konu var sizin de fikirlerinizi almak ve farklı bakış açıları kazanmak istediğim için başlık açıyorum :)

Biz eşimin işi sebebiyle 3 yıllığına yurt dışına taşınacağız. Gideceğimiz ülke Çin, uçakla 10 saat ve ailelerimiz bu süreçte bizi ziyarete hiç gelmeyecekler. Hem vize problemi var hem de benim annemin uçak fobisi var.
Ben normalde çalışan bir insanım ama eşimden ayrı kalmak istemediğim için işi bırakacağım.

Biz bu yurt dışı işi olmadan hemen önce çocuk düşünmeye başlamıştık. Neredeyse 30 yaşındayım. 3.5 yıllık evliyiz. Eğer bu planımızı ertelersek ve geri döndüğümüzde çocuğumuz olursa ben en erken 34 yaşımda anne olmuş olacağım. Çevremde herkes tahammül seviyesinin o yaşlarda çok azaldığını ve çok zorlanacağımı söylüyor. Döndüğümde çocuk yaparsak işe de çok uzun zaman ara vermiş olacağım nerden baksanız 5 yıl. Bu özel sektör için çok çok uzun bir süre. Yani her türlü o 3 yıllık arada çocuk yapmamız çok mantıklı gibi duruyor, hemen gider gitmez değil de 1-2 yıl sonra bile olsa döndüğümde hemen iş bakmaya gidebilirim annem bakım konusunda yardımcı olur.

Ama bi yandan da hiç desteksiz çocuk bakmak, tamamen yabancı bir ülke, dilini kültürünü hiç bilmiyoruz (ben dil kursuna yazılacağım ama sonuçta yabancıyım her türlü), ne bileyim hayattan soğuyacak kadar zorlanır mıyım acaba. Eşim ev işinde bana yardımcı olur, çocuk bakımında da destek olur tabi ama ben yeni anne olucam o da yeni baba. İkimiz de sudan çıkmış balığa döneceğiz. Eşimle bunları konuşuyorum ben her türlü sana destek olurum günlerce işe uykusuz gidebilirim vs diyor ama uzaktan davulun sesi hoş geliyor böyle konuşması kolay şimdi :D

Bir yandan çok mantıklı geliyor gelen giden yok çocuğu şöyle tut böyle yap diyen teyzeler yok, gereksiz ziyaretçiler yok diyorum, bir yandan da aman boşver gez toz kocanla rahat rahat, dönünce annen yanında olur herkes artık 35'ten sonra çocuk düşünüyor zaten diyorum.

Siz olsanız ne yapardınız, bana verebileceğiniz öneriler var mı?
Gidin bakın kurcalayın. 4.5 ay takılın sonra hemen salın tutarsa hemen şanslısınız e birde 9 ay hamilelik var. Gezmeye vakitiniz olucak yani. Hem çocuk size anneliğide babalığıda öğretecek korkmayın. Ben olsam bi kaç ay sonra yapardım. Yaş 33 2 çocuğum ve tahammülüm gücüm yok fazlasıyla yıpratıyor. İlkimde çok enerjiktim.

Merhaba.
Bence orda çocuk yapmanız sizin için daha iyi olur tüm gün evde yalnız olacağınıza çocukla ilgilenirseniz onu büyütürken zaman geçer farklı bir ülkede yalnızlık çok zor kuzenim 3 yıl Gürcistan’da yaşadı ve çok zorlandı ki o ülke çok yakın ve gelen giden de çok oldu yanına ona rağmen.
İkincisi 28 yaşındayım yumurta rezervim azalıyor.
Rezerviniz ne durumda bilmiyorum ama belli bi yaştan sonra çok hızlı düşüyor doğurganlık azalıyor.
34 35 yaşından sonra çok zor.
34 yaşında denemeye başlasanız eğer olmazsa hemen çok uğraşırsınız zaman çok hızlı geçiyor 40 yaş çabuk gelir anlamazsınız.
Bunun olup olmayacağı garanti bişe olsa 40 yaşında deneyin derim tahammüle bilmem neye varana kadar daha önemli şeyler var 6 kişiden biri infertilite yaşıyor bu dönemde.
Hiç bir sorunu yokken çocuk sahibi olamayan kişiler var yakınımda o güzden ertelemeye gerek yok sizin yerinizde olsam bunu düşünmem bile.
Ayrıca ülkeye döndüğünüzde çocuk 2 yaşında olsa aileden birine bırakıp işe filan da girersiniz daha kolay olur.
Umarım herşey gönlünüze göre olur

Çin hastane/doğum şartları nasıl, gerekirse orada bakıcı tutabilir misiniz, ilk iki hafta sizin de bakıma ihtiyacınız olacak size kim bakacak, bebeğin aşılarına ulaşmak Türkiye'deki gibi kolay mı gibi sorular geldi aklıma 2 yaş ikiz annesi olarak. Gittikten sonra araştırıp bunları netleştirin bence önce, sonra karar verin. Kolaylıklar dilerim.

Cocuk bakmak icin anneanne ye babaanne ye gerek yok 1 yas arayla dogurdugum 2 cocuguma tek basima baktim simdi biri 7 digeri 8 yasinda büyüdü gitti tabi bendende cok sey götürdü ama annelik bunu gerektiriyormus demekki..sizde tek cocugu el bebek gül bebek buyutursunuz hatta çocuk Türkiye ye gelene kadar yabanci kültürü de tanimis olur büyüdüğünde guzel bi anı olarak kalir

Merhaba. Öncelıkle yaş konusu bana çok saçma gelıyor. 35 miş 40 mış kafa kaldırmıyormuş filan. İnsanın şartları artık ön planda mağarada yaşamıyoruz. İnsanın iç enerjisi olacak. İkincisi bi oraya gidin bakın bence mutlu olacak mısınız? Eşiniz iyi kazanacak mı ? Gittiğinize değecek mi? Şahsen ben uzakdoğu devamlı yapan bı ınsanım, tiksiniyorum. Hiç sevmiyorum, heryeri insanı dahil bana kokuyor. Pekin şangay guanzo taipei yani nebiliyim. Olmuyor🤣 Yani sempatim yok. Bi kendinizi tartın. Belki sevmeyeceksınız işler ters gidecek. Ayrıca yurtdışında doğum yapmak tek başınaysanız iyi karar vermek gereken bi konu yani sadece eş olacak yanınızda. Uzakdoğulular ıngilizce konuşmuyor genelde. Kültürleri çok farklı. Kapalılar. Bıraz daha yavaşlar bız Türklere göre yavaş anlıyor gibiler😅 Yanınıza kım olacak. Bunları ıyı duşunup planlamak gerek. Orn Ben vazgeçtim, annem amerıkaya gelemiyor ben yalnız doğurmak istemedim mesela. Olursa Tr ülkemde doğuracağım. Bence öncelikle oraya gıdın yaşayın eşinizde işini denesin. Belki olmayacak döneceksınız. Bi şartları kesinleştirin. Onun dışında 35 te doğursanız da olur neden olmasın. Kendinizi bişeye bağlamayın. Zamana bırakın ve deneyin yeni yaşamınızı.

Herkese selamm, aklıma takılan bir konu var sizin de fikirlerinizi almak ve farklı bakış açıları kazanmak istediğim için başlık açıyorum :)

Biz eşimin işi sebebiyle 3 yıllığına yurt dışına taşınacağız. Gideceğimiz ülke Çin, uçakla 10 saat ve ailelerimiz bu süreçte bizi ziyarete hiç gelmeyecekler. Hem vize problemi var hem de benim annemin uçak fobisi var.
Ben normalde çalışan bir insanım ama eşimden ayrı kalmak istemediğim için işi bırakacağım.

Biz bu yurt dışı işi olmadan hemen önce çocuk düşünmeye başlamıştık. Neredeyse 30 yaşındayım. 3.5 yıllık evliyiz. Eğer bu planımızı ertelersek ve geri döndüğümüzde çocuğumuz olursa ben en erken 34 yaşımda anne olmuş olacağım. Çevremde herkes tahammül seviyesinin o yaşlarda çok azaldığını ve çok zorlanacağımı söylüyor. Döndüğümde çocuk yaparsak işe de çok uzun zaman ara vermiş olacağım nerden baksanız 5 yıl. Bu özel sektör için çok çok uzun bir süre. Yani her türlü o 3 yıllık arada çocuk yapmamız çok mantıklı gibi duruyor, hemen gider gitmez değil de 1-2 yıl sonra bile olsa döndüğümde hemen iş bakmaya gidebilirim annem bakım konusunda yardımcı olur.

Ama bi yandan da hiç desteksiz çocuk bakmak, tamamen yabancı bir ülke, dilini kültürünü hiç bilmiyoruz (ben dil kursuna yazılacağım ama sonuçta yabancıyım her türlü), ne bileyim hayattan soğuyacak kadar zorlanır mıyım acaba. Eşim ev işinde bana yardımcı olur, çocuk bakımında da destek olur tabi ama ben yeni anne olucam o da yeni baba. İkimiz de sudan çıkmış balığa döneceğiz. Eşimle bunları konuşuyorum ben her türlü sana destek olurum günlerce işe uykusuz gidebilirim vs diyor ama uzaktan davulun sesi hoş geliyor böyle konuşması kolay şimdi :D

Bir yandan çok mantıklı geliyor gelen giden yok çocuğu şöyle tut böyle yap diyen teyzeler yok, gereksiz ziyaretçiler yok diyorum, bir yandan da aman boşver gez toz kocanla rahat rahat, dönünce annen yanında olur herkes artık 35'ten sonra çocuk düşünüyor zaten diyorum.

[/QUOTE
Çok istemiyorsan ki bence istemiyorsun gibi yapma bence.çok isteyen bu kadar enine boyuna düşünmüyor zaten.amann boşver.bu yaştan sonra insanın ruh hali yaşadığı olaylardan etkilenmiyor zaten.boşu boşuna sıkıntı yaşama senelerce.

Ayy bu site cidden beni şaşırtıyor, çok mutlu oldum şu an :) Biz Yanghzou şehrinde yaşayacağız, sağlık sistemiyle ilgili çok bir şey bilmiyorum şu an, gördüğüm kadarıyla devlet hastaneleri ve özel hastaneler var bizdeki gibi. Devlet hastanelerinde ingilizce bilen personel yok deniyor. International hastanelerde mutlaka doğum yapın demiş diğer expat yabancılar. Yanghzou'da da herhalde international hastane yokmuş, Şangay'a git diyorlar hastane için. Şangay'la arası hızlı trenle 2, arabayla 4 saat, doğum da o kadar planlı bir şey değil sonuçta. Bilemedim okuduklaırım bu şekilde :) Bir de dil öğrendiniz mi, 1-1.5 yıl içinde yoğun bir kursla öğrenilir mi sizce?
Evet özel hastane tavsiye ederim. Devlet hem kalabalık oluyor hem de dil sorunu oluyor bahsettiğiniz gibi. Yangzhou yu bilmiyorum ben Shanghai daydim. Shanghai çok büyük ve international bir şehir olduğu için aradığınız her şeyi bulmak mümkün. Tavsiyem Yangzhou daki expat gruplarina ulaşın, mutlaka hastane veya ev alisveris vs gibi pratik konularda sizi bilgilendirirler. Dil konusu zor ama mümkün. Evde bir cinli yardımcınız olursa ve kursa da giderseniz ilerletirsiniz. Ben baya öğrenmiştim aslında ama şimdi çoğunu unuttum😊

Anne baba evde o ulkenin dilini konusamiyorsa gordugum hic bir cocuk kendi kendine konusmaya baslar baslamaz ögrenmiyor. 🙄 O ulkede dogmus buyumus kreşe baslamiş ve egitim almis cocuk dahi yetersiz dilden sinif tekrari yapiyor. 3 senede çince konusmaya baslayabilecek zeki bir cocuksa orda dogmasa da öğrenir. 😄
Eğer 1.5 yaşında yarım gün kreşe giderse baya bir temeli oluşur geri döndüklerinde devam ettirebilirlerse öğrenmiş olur 🙈 tabi ki evde anne baba Türkçe konuşurken markete vs gitmekle çince öğrenemez 😆 Birde araştırmalarım sonucu o yaş grubu günlük 1 saat maruz kaldıkları yabancı dili konuşmaya başlıyorlar ve unutma yaşansa dahi ileride öğrenmek istediklerinde büyük kolaylık oluyor. Ben kendi bebeğim için çok araştırdım yapmayı da çok istiyorum hatta ingilizce üzerinden oyun ablası olarak birisiyle anlaşmıştım ama sonrasında uyum sağlayamadık o yüzden imkan var ise değerlendirilmeli olarak bakıyorum. Hem belki işleri uzar 1-2 yıl daha kalırlar

Bir de dil öğrendiniz mi, 1-1.5 yıl içinde yoğun bir kursla öğrenilir mi sizce?

Sinoloji bölümü mezunu arkadaşım yüksek lisansı için Çin'e gitti. 8 yıldır da orada yaşıyor. Partneri Çinli. Halen tam öğrenemediğini söylüyor. Siz düşünün.
Herkes gider gitmez çocuk yapmanızı öğütlemiş ama kadını düşünen ya da öncelikleyen yok. Bu beni çok şaşırttı. Bambaşka ve çok zengin bir kültürü olan bir coğrafyaya yerleşeceksiniz. Biraz bunu kendiniz için deneyime çevirmek için neden kendinize zaman tanımıyorsunuz? Gezin, görün ve bölgedeki diğer ülkeleri de ziyaret edin. Hepsinin birbirinden çok farklı tarihi ve kültürü vardır. Gerçekten biraz bilgi, insanı ısıtmıyor. Çocuk daha sonra da yapılır.

Bence 3 yıl evde olup kendiniz büyütecekseniz daha ne istiyorsunuz,herkes destekli çocuk büyütmüyor farz edin bir desteğiniz yok,evdesiniz üstesinden gelirsiniz,çalışsaydınız bu 3 yıllık süreçte gerek yok derdim

Sinoloji bölümü mezunu arkadaşım yüksek lisansı için Çin'e gitti. 8 yıldır da orada yaşıyor. Partneri Çinli. Halen tam öğrenemediğini söylüyor. Siz düşünün.
Herkes gider gitmez çocuk yapmanızı öğütlemiş ama kadını düşünen ya da öncelikleyen yok. Bu beni çok şaşırttı. Bambaşka ve çok zengin bir kültürü olan bir coğrafyaya yerleşeceksiniz. Biraz bunu kendiniz için deneyime çevirmek için neden kendinize zaman tanımıyorsunuz? Gezin, görün ve bölgedeki diğer ülkeleri de ziyaret edin. Hepsinin birbirinden çok farklı tarihi ve kültürü vardır. Gerçekten biraz bilgi, insanı ısıtmıyor. Çocuk daha sonra da yapılır.
Evet evet kesinlikle gider gitmez düşünmüyorum en az 1 yıl süre vereceğim olursa ondan sonra olur. Ben şu anlık sadece fikir almak farklı pencerelerden bakabilmek için sormak istedim, çok teşekkürler görüşünüz için

Çocuk için aile şart değil, ille de olmadı ev işleri için bı yardımcı tutarsınız, biraz gezin tozun akışına bırakın

eğer işi gücü bırakıp , orada da asla çalışma planı olmayıp gidiyorsam ben olsam doğururum

hani ülke ABD filan olsa yüksek lisans yaparsın, hatta mesleini bile yapabilirsin (ben yapabilirim)

Çince mi öğreneceksiniz gerçekten?
hobi olarak öğrenin, günlük dil için lazım olarak tabi de kimse altyapısı yoksa günde 2 saat kursa giderek cidden oturup hergün 3-4 saat kendisi çalışmıyorsa çince öğrenemez
size sanmıyorum ki hergün günde 5 saat kurs versinler?
ben japonca kursuna gitmiştim, öyle 2 gün 3 gün 2 saatle bu diller öğrenilmiyor. (öğrenilmiyor derken tamamen uluslarası bir iş yapıyorum, onu kast ediyorum, akıcı denecek şekilde, dil öğrenmek istiyorsanız kurs hergün olmalı üstüne siz de çalışmalısınız). bakın ispanyolca filan olsa öyle demem ispanyolcayı 3 ayda öğrenmiştim :D (günde 6 saatten)

hadi zaman ayırdınız biraz öğrendiniz de diyelim
Çince bilmenin işinize filan katkısı var mı? sizin hayaliniz miydi Çince öğrenmek? böyle bir tatmini olmayacaksa çok kasacak bişey de göremiyorum. hobi olur fırsat varken gidilir. oraya kadar gitmişken birz da gezin tozun tabi.

ama madem 3 sene çalışmayacaksınız ben olsam doğururum, dediğim gibi
31 de doğurmakla 34te doğurmak arasında aman aman bir fark görmüyorum.
ama 3 sene böyle ara verdiniz
geldiniz doğurdunuz diyelim, kimse bebeği 6 aylık anneyi işe almaz 2 sene de öyle ara verirsiniz

olur size 5 sene ara. 5 sene kariyerin ortasında biraz fazla bence.
Orda boş kalacağım için bana bir uğraş lazım, bir de sonuçta birkaç aylığına gitmiyorum bir süre orada yaşayacağımız için biraz dil öğrenmenin faydası olur diye düşündüm, en kötü hiç olmazsa da sosyalleşmiş olurum :) Dediğiniz gibi eğer çocuğu da döndükten sonrası için planlarsak çalışma hayatına çok uzun süre ara vermiş oluyorum, bu da özel sektör içiin çok negatif bir durum. Bakalım ya bi gideyim de gidişata göre karar veririz artık :D

yalnız alanını hiç yazmadınız yanlış hatırlamıyorsam. belki uzaktan çalışma imkanınız olabilir.

Back
X