Siz olsanız düğünde ne takardınız ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

PambukPrensess

Guru
Pro Üye
21 Ocak 2013
3.779
2.937
373
Kızlar selam,
Basit bir sorum var. 10 yıl önce ben evlenirken ( o zaman çeyrek altın 150 tl idi ) o zamanlarda bana çok yakın olan bir kaç kız arkadaşım nişanımda 50 TL taktıkları için düğünümde 100 TL taktılar. Bu hafta sonu aralarından biri evleniyor. Ne takacağım konusunda kararsız kaldım. Çeyrek taksa idi borcum der götürürdüm. Ama tek banknot takmakta değeri kalmayan paramız için az geliyor bana. Böyle küçük hesaplara düşmekten de nefret ederim. Siz olsanız ne yapardınız ?

Edit :
Tek tek alıntılama yapmayayım, teşekkür ederim cevaplar için. Bütçemi ayarlayıp çeyreği zorlayacağım.

Son düzenleme:
Bende bozdurunca zarar edeceği şeyler takma diyorum zaten bir cogunu bozdurup değerlendirecek o yüzden zarar etmeyeceği birsey olsun.

yaklaşık 9 sene önce çeyrek altin 150 tl civarında idi. (mart ayinda) arkadasiniz totalde neredeyse çeyrek altın takmış ama o zaman tabi ev görmeye nerdeyse çeyrek alabiliyorduk. ben olsam altta kalmamak için gram altın alırdım.

Aslında toplamda 1 çeyrek parası takmışlar (nişan ve düğün birleşince) bütçenize uygunsa gram yada döviz takın

Nefret ediyorum böyle hesaplardan.

Anladigim kadariyla arkadasiniz size o tarihte nisanda 50 dugunde 100 tl takti ve o tarihin degeriyle size toplamda bir ceyrek parasi takti .
Sizinde simdi ceyrek takmaniz gerekir ..
Altin her zaman altindir .altinin alim gucu pek degismez .altin tindir sizinde ona toplamda bir ceyrek tutari takmaniz gerekir .size taki takmak yerine o takiyla i tarihte bir çeyrek alsaydi bu gun 4 bin kusur lirasi olacakti .yani degis tokus degismedi .sizinde karsiligini takmaniz gerekir .

Altın olarak takılmış olsaydı sizinle aynı fikirde olurdum bende. Altın altındır, ancak alım gücü ülkemizde epey değişti :) 10 sene önce çeyrek altına ulaşmak çok daha kolay iken günümüz için aynı şeyleri söylemek pek mümkün görünmüyor. 1 sene ara ile takılmış 150 TL para için aynı şeyi düşünemediğimden fikir almak istedim. Teşekkür ederim öneriniz için.

Ben nişanlanirken insanlar ne para taktiysa not ettim ve o gün ki altin kurunu da altına yazdım böylece geri takacağım zaman altin ne kadar olursa ona göre hesaplama yapıp aynı miktarı takmış olacağım yani sizin durumunuzda çeyrek takılması gerekiyor.

100+50=150tl

O dönemde çeyrek altın parasına tekabül ediyormuş. Yani bu kadın size çeyrek takmış aslında.

En büyük banknot 200 tl bir de...

Altını yollayıp kendiniz gitmeyin çok yakın değilseniz

2014 dolar kuruna bakıp ona göre dolar takabilirsin.
Ayrıca size çeyrek parası takılmış, altın olup olmaması önemli değil yani siz altına çevirebilirdiniz altın taksaydı altını düşünürdüm demek mantıksız.
2014 altın/dolar kuruna bakıp hesaplayıp takabilirsiniz. O zaman da asgari ücret 1000 TL iken size 150 TL takılmış ona göre de hesaplayabilirsiniz. Birçok yolu var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…