yok öyle vıcık vıcık olmam da benim demek istediğim şuydu mesela bi örnek vereyim ben çok rahat bi ailede büyüdüm yani babamdan korkmaktan ziyade onunla 2 dost gibiydik mesela ilk erkek arkadaşımın oluğunu (sözlümü) ona söylemiştim mesela sözlümle tartıştığım üzgün olduğum zamanlar hep teselli verir nasihat verir bana hem bunun verdiği rahatlıkla hem de herşey başta bilinsin adına sözlümün ailesine onlar hakkında ne düşündüğümü onları ne kadar çok sevdiğimi söylemek istiyorum onlara jest yapmak mesela bayram değil seyran değil annemi(kayınvalidemi) arayıp nasılsın sesini duymak için aramıştım demek istiyorum yani içimden gelen bu ve böyle davranmak istiyorum yani onlar Allahım korusun hastalansalar sabah akşam yanlarından ayrılamam herhalde ki o kadar çok seviyorum düşünün İNŞALLAH bende bu sevginin karşılığını misli misli görürüm çünkü annemle babaannemin arasındaki ilişkiyi gördükçe korkar oldum sonra mesela evlendikten sonra kayınvalidemi,görümcelerimi eve çay içmeye,yemek yemeye davet etmek istiyorum onlara pastalar,börekler yapayım istiyorum ama annem bunu şiddetle onaylamıyor sadece annem değil teyzem olsun komşularımız olsun zaten benim için şey diyolarmış hülya işte fazla ii bi insan bu hayatta onu çok ezerler yazık diyolarmış Allahınız aşkına sevmek ve sevgisini heran belli etmek istemek çok mu yanlış???
ya arkadaşlar arkadaşımın ablası 25-26 yaşında biz 23 yaşındayız ablasının daha erkek arkadaşı yok ve beni beklemeden evlenmeyin diyo ayy napıcamı şaşırdım ayy nolur yardım edin biz beklemek istemiyoruz ki ayy nolucak şimdi elim ayağım titredi...((((
Merhabalar ben yeni sözlendim ve sözlümün ailesiyle yıllardır görüşürüz ailece ve ben onları çok severim ve sevgimi her fırsatta belli etmeye çalışırım. ama onlar osmanlı ailesi gibiler sevgilerini içlerinde yaşarlar dışarıya belli etmezler şimdi benim annemde benim gibiymiş zamanında ama kötü bir kayınvalideye düşmüş babaannem onu çok ama çok üzmüş bende şahit oldum bazılarına. annem sakın onlara çok ilgi gösterme şımartma mesafeli falan ol diyo yoksa çok ezerler seni kaynana hiçbir zaman gelinini sevmez der. sözlüm de boşver çok yüz verme sen kızsın ağırlığın olsun diyor haklı olabilirler ama gerçekten mi gelinin seven kayınvalide ve kayınvalidesini seven gelin yok mu hiç?
Sonra tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır demiş atalarımız. mesela samanyolu tvde izlemiştim bi gelin kayınvalidesini hiç sevmiyo ama aynı evde oturmak zorundalar işte bigün gelin bi hocaya gidiyo kayınvalidesini öldürmek için zehir istiyo hoca da bi şurup şişesinde suveriyo snra tarif ediyo işte şunu bunu yap diyo ama en önemlisi kayınvaliden ölene kadar ona hep iyi davran bi dediğini 2 etme hep güleryüzlü tatlı dilli davran diyo o da tamam deyip eve gidiyo ve hocanın dediğini birebir uyguluyo ama zamanla bi bakıyo ki o tatlı dil güleryüz gösterdikçe kayınvalidesi ona öz kızı gibi merhametli,şefkatli ve sevgi dolu davranmaya başlıyo gelin yaptığından pişman olup hocaya gidiyo hocam çok pişmanım meğer benim kayınvalidem ne iyi biriymiş onun ölmesini istemiyorum bana nolur panzehiri ver diyo hoca önce manalı manalı gülüp diyo ki sana verdiğim şey zehir değil musluk suyuydu diyo gelin o zaman anlıyo ki herşey karşılıklıymış o sevgi ve hoşgörü gösterdikçe karşısındaki insan da ona aynısını gösterir ve sonra mutlu bi şekilde geçiniyolar.
bende sürekli güleryüz,sevgi ve anlayış gösterdikçe onlar da beni kızları gibi severler diye düşünüyorum ama annem illa ki hayır elini veren kolunu kaptırır başta nasıl başlarsan hep öyle isterler senden yıpranırsın der
sizce burda annem mi haklı yoksa benmi
siz olsanız nasıl davranırdınız????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?