Siz olsanız evlatlar ve gelinler arasında ayrım yapan kayınvalide ve kayınpedere karşı tutumunuz ne olurdu?

womanme

Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
213
-200
13
33
Eşim ve abisi arasında da, eltim ve ben arasında da hatta torunlar arasında bile bariz ayrım yapıyorlar. Hem maddi hem manevi. Ben haksızlığa gelemeyen bir tipim. Bu yüzden kendimi çok üzüyorum yıpratıyorum. Sinirlerim bozuluyo. Eşim ise hiç umursamıyor. İsterlerse hiçbir faydaları olmasın her şeyi onlara yapsınlar umrumda değil biz kendi huzurumuza bakalım diyor. Karakter olarak eşim daha gözü açık, aktif, baskın bir tiptir. Abisi biraz daha sessiz sakin diye hep kayırılan evlat. Biraz da saf ayağına yatıyo açıkçası.

Sorunuzu ya da sorununuzu yazmamışsınız.

Elin anne babasını takmıyor siz niye takıyorsunuz ?

Başlıkta yazdığım nedir?
Başlık yeterliyse konuyu komplrie boş bıraksaydınız. Durmadan aynı konuyu açıp duruyorsunuz.
Kimse sizin bebeğinize, çocuğunuza, size hediye yapmak zorunda değil.
Eltiyle savaşınıza son verin. Gelin olarak o'nu daha çok seviyorlar demek ki. Bunu değiştiremezsiniz.

Bebekle ilgili değil, genel olarak durum bu.

Tamam yine kimse bir şeye mecbur değil, içinden gelirse yapar insanlar ve gelmiyor demek ki. Neyi sorguluyorsunuz ya da neyi değiştirebileceğinizi sanıyorsunuz?
Hanımefendi siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz diye sordum sadece. Burada amaç dert paylaşmak. Ne bu şiddet bu celal? Kocanız veya sevgilinizle kavga edip bana çatıyorsunuz sanırım. Biraz sakin.

Herkesin karakteri farklı. Siz haksızlığa göz yumabilir misiniz?
Ya hu bana ne? Ana onun baba onun kendi evladı kabullenmiş boşver huzurumuz bozulmasın demiş ne yapacağım ,kV kp yakasına yapışıp;" ulllaaaaannnn benim kocam da sizin çocugunuz eşit davranın! "mı diyeceğim? Mesafemi koyar ,çocuklarımı kimsenin ilgisine sevgisine muhtaç etmem kocamla huzuruma bakarım.

Hanımefendi siz olsanız nasıl bir tutum sergilerdiniz diye sordum sadece. Burada amaç dert paylaşmak. Ne bu şiddet bu celal? Kocanız veya sevgilinizle kavga edip bana çatıyorsunuz sanırım. Biraz sakin.
Yoo kabullenin durumu ve salın diyorum. Kimse kimseye bir şey yapmak zorunda değil diyorum. Nesini anlamadınız ki?
Eltime yaptılar bana yok
Eltimin kızına yaptılar niye ikinci bebeğe de yapıyorlar benim bebeğime yapsınlar.
kayınbiraderim çok sessiz o yüzden ona yardım ediyorlar ama bize yok diyen siz deüil misiniz?
kim kime takmış, kim kime çatıyor.
İnsanları kendinizle karıştırmayın. Her insanın hayatı kocadan sevgiliden ibaret değil.

Eşim ise hiç umursamıyor. İsterlerse hiçbir faydaları olmasın her şeyi onlara yapsınlar umrumda değil biz kendi huzurumuza bakalım diyor.
Eşiniz çok güzel açıklama yapmış takdir ettim. Bence hiç boş yere kendinizi üzüp strese girmeyin. Böyle durumlarda en güzeli mesafeyi korumak, iletişimi mümkün olduğunca az tutmak ve kendi çocuklarına sahip çıkıp kıyaslanmalarına, olumsuz etkilenmelerine müsaade etmemek. Eşiniz kocaman adam , kendisi rahatsız olmuyorsa, umursamıyorsa siz ne yapabilirsiniz ki? Kendi evliliğinize, huzurunuza odaklanın bence de.

Benimkilerde benim eşime ayırıyor he konuda maddi manevi hatta eşim küçüklüğümden beri böyleler der ben çareyi görüşmemekte buldum ayda bir falan giderim evlerimiz yakın ama kafam aşırı rahatladı şimdi kuduruyorlar niye gelmiyorlar diye falan ama inanın umrumda değil aynı sizin gibi kafaya takan stres yapan üzülen tipim ama şuan daha iyiyim hem eşim olayların farkında beraber dedikodularını yaparız hemde kafamız aşırı rahat ne kadar az görürseniz o kadar mutlu olursunuz onlara gidip canımı sıkmak yerine evimizde flim izliyoruz parka çıkıp piknik yapıyoruz akşam beraber sohbet ediyoruz inanın bu hayat kimse için üzülüp stres yapmaya değmez ömrünüzün geri kalanında bu taktiği uygulayıp mutlu olmanızı diliyorum

Eşiniz takmıyorsa sorun yoktur. Kardeşine yağdırıp sizden de beklenti içine girseler başka. Ama bu durum çok da dert değil. Konunun öznesi siz değilsiniz.

esiniz haklı.

benim kv kp de öyle. hem de biz 3 geliniz. sadece biri fav.. 4 torun var sadece biri fav. 4 oğlu var sadece biri fav ama bizimkiler en çakal olanı seviyor diğer evlatlarını bildiğiniz eziyor. fav cocuklarına kul köle olsun kardesler, varını yoğunu ona versinler istiyorlar. torunlardan sadece bir tanesini kucağa alıp severler, diğer torunları sürekli onla kıyaslarlar vs vs..

ben şöyle bir yöntem buldum. giderim 1-2 saat torunlarını görürler, bayram seyranda arar kutlarım o kadar. bu yüzden de bana çok bulaşmıyorlar. mesela benim aramamam sorun olmaz ama diğer eltim aramasa ortalığı yıkarlar, aylarca trip atarlar. cünkü bastan böyle alıştırdım ailemin evine gider haftalarca kalırım onlarda kalmam bir sey diyemezler e kendi evimde de beni mi sevmişler, başkasını mı çok umrumda değil benim de onları çok sevdiğim söylenemez zaten

Aynısı bende var eşe kadar ayni hiçbir şey yapamıyorsunuz. Onlar gelinleri ayırır ayrımcılık yapar ama siz tepki verseniz siz sıkıntılı gelin ilan edilirsiniz. Yok erkek tarafı yapmak zorunda mı bilmem ne diyor insanlar ama ikiside senin evladına ikisinede eşit davranacaksin. Birde kendileri yapmadıkları gibi senden beklerler akıl sağlığınla oynarlar .Ben en son sen evlatların arasında eşit olamadın ayrımcılık yaptın dedim kv me .Desen ne olcak ki buna uzulecek insan bastan ayrımcılık yapmaz.Ben de şimdi eşime kime yatırım yaptilarsa ilerdede ondan evlatlık beklesinler dedim.Bu lafları nasil söyledim ben de kendime inanamadim ama adaletsizlik kadar insanın canını yakan bir şey yokmuş gerçekten

Anne baba sizin olsa nasıl beni ayırıtlar diye üzülürsünüz anlarım. Eşiniz dert etmiyormuş, ailesine de yakın olmanız noktasında sizi zorlamıyorsa sorun nedir?
Bu konuları eşten çok düşünmeyi normal bulmuyorum ben kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…