Siz olsanız evlatlar ve gelinler arasında ayrım yapan kayınvalide ve kayınpedere karşı tutumunuz ne olurdu?

Ayrım derken ne yapıyorlar mesela.

Eşiniz takmıyorsa sizi ilgilendirmez bence. İstemiyorsanız uzak durun.
Hem maddi hem manevi. Mesela elime söyleyemediklerini bana söylerler kolayca. Ona davranırken daha özenli dikkatli davranırlar. Maddi olarak da diğer oğullarına yedirirler benim eşime gelince para yok derler. Öyle yani.

Bizim gelinin bir tanesi melek, diğeri şam şeytanı ve hiç sevmem. Eli, dili her şeyi zehir ve saf kötü. Diğer gelini uşağı gibi görmeye çalışır ama yedirmeyiz onu. Maddi olarakta iyi olana yağdırırım sevmediğime 1 tl bile harcamam.

Benim uzak durmak için çok geçerli sebeplerim var mesela. Hı yeğenlerimi severim. Bazen aileler gerçekten haksız oluyor ama bazen insan kendisine bir sormalı bence.

Şam şeytanı burda konu açsa direkt, görümcem evime gelmez, beni aramaz, eltime her şey alır bana almaz vs. Vs. Der yani.

Benim de kayınvalidem çok ayrım yapar
Eşimi hep farklı tutar

Hediyeler paralar
Görümcem der azıcık kocandan yüz bulsa hiç birimizin yüzüne bakmaz diye

Ben üzülüyorum açıkcası bir evlat olarak
Yüzüne de söylüyorum sana bişey olunca ben değil kızların geliyor
Büyük oğlun değil küçük oğlun hastane işlerine koşuyor diye

Ayağını incitmiş eltim gitmiş evini damını silmiş süpürmüş
O hala beni arıyor bitanem kızım nasılsın

Bu çoğu ailede değişmez kuraldır.
Ailenin büyük çocuğu eşek gibi kullanılır ama karısına ve ailesine bulaşılmaz.
Ailenin sonraki/sonrakilerden saf olan(genelde erkeğine) maddi destek olunur.
Varsa sonraki/sonrakilerden biri yaşlanınca onun hayatına çökülür.

Hem maddi hem manevi. Mesela elime söyleyemediklerini bana söylerler kolayca. Ona davranırken daha özenli dikkatli davranırlar. Maddi olarak da diğer oğullarına yedirirler benim eşime gelince para yok derler. Öyle yani.

Uzak durun o zaman.

Maddi durumları sizden kötüyse belki ondan yardım ediyorlardır.

Ama siz görümcesiniz sanırım. İstediğiniz gibi davranabiiljrsiniz ama anne baba geline değilki evlada yapıyor bu ayrimi.

Sizin evin içine karışmıyorlarsa boşverin gitsin. Mesafe koyun, az gidip gelin. Kafanız rahat olsun. Gereksiz yere strese de girmeyin. Bebek içerde sinir oluyor size

Çünkü mağdur oluyorum.

Bu bütün hepsinde var çocuklardan biri daha makbul oluyor (nedense)

Anneler maddi açıdan daha hayata atilamamış başaramamış evladını koruyor. Sizin eşiniz isi gücü yerindeyse buna gerek görmeyebilir. Zaten guclusunuzdur.

Nasıl mağdur oluyorsunuz

Sizden mi talep ediyorlar yardım edecekleri zaman
Hayır mesela en basitinden kaynıma köyde ev yaptılar, benim eşime gelince para yok dediler. Kaynım ve karısı şmdi canları isteyince giderler köyde tatillerini yaparlar ama bizim gidecek yerimiz yok. Bu en basit örneği. Benzer çok şey var. Sürekli ikinci plana atılıyoruz.

Her ailede var bunlardan ya bana normal geliyor artık. Bende başlarda takılıyordum ama artık sallamıyorum kimse size birşey yapmadığı için söz hakkı da olmuyor bizim için böyle bu. Kafamız rahat

Ama siz görümcesiniz sanırım. İstediğiniz gibi davranabiiljrsiniz ama anne baba geline değilki evlada yapıyor bu ayrimi.
Benim 3 oğlum var ve açık konuşmak gerekirse eğitimlerini tamamlatırım ve meslek edinene kadar maddi destek sağlarım. Sonrasında çok ciddi bir mevzu olmadıkça kendi ayaklarının üzerinde durmak zorundalar.

Evlendiğindeyse gelinim beni sevmeyebilir yani ama saygı duymak zorunda ve ben de ona saygı duymak zorundayım. Benimle bir sorunu varsa gelip benimle konuşacak arkadan oğlumu doldurmayacak. İletişime açık birisiyimdir yani bunu bilmeli.

Bunun dışında benim malımı neye ve kime kullacağımı ancak ben bilirim buna oğlum hele gelinim hiç karışamaz. Şu bir gerçek ki gelinim olarak beni kim daha çok sayıyorsa, diğeri saymıyorda maddi ve manevi elbet fark olacaktır. Kaldı ki evlatlar büyünce bile ebeveynler saygı duyan daha çok sever aslında hepsini sever ama kalp kıran bir evladı diğeri gibi tutamaz.

Gelinim benim hizmetimi yapsın peşinde değilim ama bizim şam şeytanı gibi kendisi oturup yaşlı annemden hizmet beklerse o zaman ben, annem kadar anlayışlı olmam.

Bazı menfaatçi, nankör aileler elbet varlar bunları katmadan konuştum ama dediğim gibi kimi seveceğime, kime ne yapacağıma ben karar veririm.

Hı gelinle it dalaşına girmem, laf sokmam. Mesafeli dururum ama yaptıkları kaynaklı diğer geline şöyle derse verecek bir cevabım olur. Birini tutupta benim kötü günümde yanımda olanıda enayi yerine koymam.

Maalesef bunun için yapabileceğiniz bir şey yok ki
Para onların

Diyebileceğiniz ileri de muhtaçlık durumu olursa hangi evlatlarını sevdilerse onlarda kalsın ama bunu da yine siz diyebilirsiniz

Eşiniz bu durumdan rahatsız olmadığı için o annem babam tabiki bakacağım diyebilir

Allah bağışlasın. Evet insan değer gördüğü yere değer göstermek ister doğal olarak. Gelinin biri size daha farklı davranır sizde muhakkak onun bir adımına iki adım gidersiniz. Benim ailelerde kızdığım mesela daha nisanliyken ayrımlar başlıyor birine yapılan diğerine yapılmıyor ben de oldugu gibi. Bana mesela bu haksızlıklar yapıldığında beni düzgün tanımıyorlardi .Yani o süreçte ne yapmış olabilirim ki ayrımciliga uğradım?Malsef siz dünya iyis olsanizda yetmiyor karsi taraf öyle davranacak olduktan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…