Hem maddi hem manevi. Mesela elime söyleyemediklerini bana söylerler kolayca. Ona davranırken daha özenli dikkatli davranırlar. Maddi olarak da diğer oğullarına yedirirler benim eşime gelince para yok derler. Öyle yani.Ayrım derken ne yapıyorlar mesela.
Eşiniz takmıyorsa sizi ilgilendirmez bence. İstemiyorsanız uzak durun.
Hem maddi hem manevi. Mesela elime söyleyemediklerini bana söylerler kolayca. Ona davranırken daha özenli dikkatli davranırlar. Maddi olarak da diğer oğullarına yedirirler benim eşime gelince para yok derler. Öyle yani.
Ama siz görümcesiniz sanırım. İstediğiniz gibi davranabiiljrsiniz ama anne baba geline değilki evlada yapıyor bu ayrimi.Bizim gelinin bir tanesi melek, diğeri şam şeytanı ve hiç sevmem. Eli, dili her şeyi zehir ve saf kötü. Diğer gelini uşağı gibi görmeye çalışır ama yedirmeyiz onu. Maddi olarakta iyi olana yağdırırım sevmediğime 1 tl bile harcamam.
Benim uzak durmak için çok geçerli sebeplerim var mesela. Hı yeğenlerimi severim. Bazen aileler gerçekten haksız oluyor ama bazen insan kendisine bir sormalı bence.
Şam şeytanı burda konu açsa direkt, görümcem evime gelmez, beni aramaz, eltime her şey alır bana almaz vs. Vs. Der yani.
Çünkü mağdur oluyorum.Baba ana sizin değil.
Dede nene de sizin değil. Neden bu kadar önemsiyorsunuz ki elalemin insanını?
Eşit görseler ne değişecek hayatınızda,tüm evrenin sırrına mı vakıf olacaksınız nedir yani amaç?
Nasıl mağdur oluyorsunuzÇünkü mağdur oluyorum.
Hayır mesela en basitinden kaynıma köyde ev yaptılar, benim eşime gelince para yok dediler. Kaynım ve karısı şmdi canları isteyince giderler köyde tatillerini yaparlar ama bizim gidecek yerimiz yok. Bu en basit örneği. Benzer çok şey var. Sürekli ikinci plana atılıyoruz.Nasıl mağdur oluyorsunuz
Sizden mi talep ediyorlar yardım edecekleri zaman
Ucu bana da dokunuyor.Senin anne baban degil ki sanane?
Benim 3 oğlum var ve açık konuşmak gerekirse eğitimlerini tamamlatırım ve meslek edinene kadar maddi destek sağlarım. Sonrasında çok ciddi bir mevzu olmadıkça kendi ayaklarının üzerinde durmak zorundalar.Ama siz görümcesiniz sanırım. İstediğiniz gibi davranabiiljrsiniz ama anne baba geline değilki evlada yapıyor bu ayrimi.
Maalesef bunun için yapabileceğiniz bir şey yok kiHayır mesela en basitinden kaynıma köyde ev yaptılar, benim eşime gelince para yok dediler. Kaynım ve karısı şmdi canları isteyince giderler köyde tatillerini yaparlar ama bizim gidecek yerimiz yok. Bu en basit örneği. Benzer çok şey var. Sürekli ikinci plana atılıyoruz.
Allah bağışlasın. Evet insan değer gördüğü yere değer göstermek ister doğal olarak. Gelinin biri size daha farklı davranır sizde muhakkak onun bir adımına iki adım gidersiniz. Benim ailelerde kızdığım mesela daha nisanliyken ayrımlar başlıyor birine yapılan diğerine yapılmıyor ben de oldugu gibi. Bana mesela bu haksızlıklar yapıldığında beni düzgün tanımıyorlardi .Yani o süreçte ne yapmış olabilirim ki ayrımciliga uğradım?Malsef siz dünya iyis olsanizda yetmiyor karsi taraf öyle davranacak olduktan sonraBenim 3 oğlum var ve açık konuşmak gerekirse eğitimlerini tamamlatırım ve meslek edinene kadar maddi destek sağlarım. Sonrasında çok ciddi bir mevzu olmadıkça kendi ayaklarının üzerinde durmak zorundalar.
Evlendiğindeyse gelinim beni sevmeyebilir yani ama saygı duymak zorunda ve ben de ona saygı duymak zorundayım. Benimle bir sorunu varsa gelip benimle konuşacak arkadan oğlumu doldurmayacak. İletişime açık birisiyimdir yani bunu bilmeli.
Bunun dışında benim malımı neye ve kime kullacağımı ancak ben bilirim buna oğlum hele gelinim hiç karışamaz. Şu bir gerçek ki gelinim olarak beni kim daha çok sayıyorsa, diğeri saymıyorda maddi ve manevi elbet fark olacaktır. Kaldı ki evlatlar büyünce bile ebeveynler saygı duyan daha çok sever aslında hepsini sever ama kalp kıran bir evladı diğeri gibi tutamaz.
Gelinim benim hizmetimi yapsın peşinde değilim ama bizim şam şeytanı gibi kendisi oturup yaşlı annemden hizmet beklerse o zaman ben, annem kadar anlayışlı olmam.
Bazı menfaatçi, nankör aileler elbet varlar bunları katmadan konuştum ama dediğim gibi kimi seveceğime, kime ne yapacağıma ben karar veririm.
Hı gelinle it dalaşına girmem, laf sokmam. Mesafeli dururum ama yaptıkları kaynaklı diğer geline şöyle derse verecek bir cevabım olur. Birini tutupta benim kötü günümde yanımda olanıda enayi yerine koymam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?