Siz olsanız evlatlar ve gelinler arasında ayrım yapan kayınvalide ve kayınpedere karşı tutumunuz ne olurdu?

Benim kv de de kızları ile oğlu arasında hatta torunları arasında çok şey yaptı, maddi manevi ayrımlar vs. Lafa gelince de herşeyi bizden beklediler. Önceleri eşim görmüyordu ama sonra zamanla oda gördü ben o arada zaten çoktan mesafemi koymuştum bile. Hala mesafeliyim hatta eşim bile bazen öyle davranıyor.

Sizin hem beklenti hem sınır cizme sorununuz var. Benim kv de ve kpederime karsi maddi bir beklentim yok, cünkü kendimize yetiyoruz. Yaslilarin parasini ortada acil bir durum olmadikca almam, almadim da. Size eltinize söyleyemediklerini rahatca söylüyorlarsa orda siz yeterli kadar sınır cizmemissiniz.
Cocuklara gelince: Sahsen cocuklarim icin maddi birsey vermem, ama cocuklarima kötü davrandirmamarina da müsade etmem gitmem de..öyle bir durum varsa cocuklariniz icin mesafe koyun

Normalde benim de beklentim olmazdı eğer iki tarafa da yapmasalardı. Ama bir tarafa yağdırıp öbür tarafı görmezden gelince insanın zoruna gidiyor. İster istemez bi kıyaslama yapıyosun neden böyle diye.

Sizin gene kayınvalide kayınpedermiş bizimkisi tüm apartman ayrımı yapıyor Eşimin abisi ve kardeşini daha çok seviyorlar pek annesi yapmıyor annesi dışında Kayınpederim dedesi falan hepsi ayrımcı maddi konularda eşit davranmaya çalışıyorlar ama manevi konularda hissediyorsunuz yani yapacak bir şey yok. Ben oğlumu çok ortamlarına sokmamaya çalışıyorum eşimde giriyorsa o da onun tercihi karışmıyorum ayrıma uğrayan sonuçta o. Ayrıca tüm apartmanın favori gelini büyük eltim ve onun oğlu

.
Bana ne kim kime napmış ne etmiş kim kime ne almış ilgilenmem , bize saygısızlık yapılmasın yeter .
eğer çocuklarım sevgi eksikliği hisseder bana bildirirlerse o zaman da saygı duymalarını ister - azcık az gidiveririm eltimlerden ayrı gayrı gidiveririm çocuğumu elin 10 katı seviveririm onlara da çocuğumun hissettiğini söylerim eğer yardımcı olur piskolojisini etkilemezlerse okeyim ama anlamazdan gelirlerse hiç gitmeyiveririm eşim kendi gider gelir yine saygı duymalarını isterim

Benım beklentim eşimden yana olur ailesinden beklemem maddi olarak.
manevi olarak sevmesınler ama saygısızlık etmemeliler kesinlikle .
Laf sokma varsa alır karşıma problem neyse çözelim , çözülmeyecek bişeyse görüşmeyelim der kendıme de laf söyletmem

Siz kendi hayatınıza odaklanmayı öğrenseniz iyi olacak bebeğiniz için. Yoksa onu da nefretle dolduracaksınız elinizde olmayan şeylere karşı

Normalde benim de beklentim olmazdı eğer iki tarafa da yapmasalardı. Ama bir tarafa yağdırıp öbür tarafı görmezden gelince insanın zoruna gidiyor. İster istemez bi kıyaslama yapıyosun neden böyle diye.

esiniz ailesini taniyor ve durumu kabullenmis. Siz neden kabul edemiyorsunuz? Sahsen kendi keyfime bakardim. Insanlardan birseyler alinca kendilerini söz hakki saniyorlar. Bizim islerimize kimse karisamiyor. Kafa rahat. Kendi enerjinizi bosuna harcamayin

Sizden para bekliyorlar mı, herhangi bir maddi talepleri var mı? Kendi evinizin geçiminden ve ailesinden eşiniz sorumlu, kime ne yapacaklarını edeceklerini de kendileri bilir. Böyle şeylerle kendinizi doldurmaya devam ederseniz hem ruh sağlığınızı etkiler, hem de huzursuz olup huzursuz edersiniz. Aileler bir şeyler yapıp etmek zorunda değil, diğer kardeşe yardımcı oluyorlarsa vardır bir bildikleri.

Hangi evlat kiymetliyse onun eside onun cocuklarida daha kiymetli olur. Esiniz hakli. Zorunuzada gitse yapabileceginiz tek sey araya mesafe koymak. Degistiremeyeceginiz seyleri kabul ederseniz daha huzurlu olursunuz. Ayrica haksizliga gelememek böyle birsey degil bana göre

Mesafe koyun çok zorunuza gidiyorsa, gırtlaklarına çöküp bana da yapın diyemeyeceğinize göre yapacak başka bir şey yok.

Benimkiler de öyle. Ablasina ve onun cocuguna yagdiriyorlar, bizim durumumuz iyi diye ve cocugumuz yok diye dogru duzgun arayip sormazlar bile. Ablasi ve yeğeni sanki onlarin cocuklari, eşim uzak kuzen gibi davraniyorlar. Cok enteresan kafalari asla cozemiyorum çünkü ben de hep eşitlikten yanayim asla arkamdan hak yiyen anne baba olarak konusulsun istemezdim. Ben de takiyorum bu durumu ama bi yandan uzak durmama cok guzel malzeme oluyorlar. Zerre kendimizi uzmemize degecek insanlar degiller bence. Çözüm basit aslinda siz de bir sey yapmazsiniz olur biter ama erkekler saf onlar yapmasa da ben yapmaliyim kafasinda oluyorlar o gicik. Bana kendi anne babam oyle bir ayrımcılık yapsalar aramam sormam bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…