Siz olsanız hangi işi tercih edersiniz?

Siz olsanız hangi işi tercih edersiniz?

• Rehber Öğretmeni

OY: 31 56,4%
  • Veri analisti

OY: 24 43,6%

• Ankete Katılan
    55

Nezormusbu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
331
391
103
26
İki farklı iş fırsatım var.
Birincisi devlette rehber öğretmen olmak. Bu işin şartları şöyle
Günde 6 saat çalışma, yaklaşık 26k maaş ve Adana'da görev almam gerekiyor. Benim bu işte pozitif gördüğüm yön devlete atandığım için işsiz kalma gibi bir durumum olmayacak. Bir de biliyorsunuz tatili bol. Ama bu mesleği maalesef sevmiyorum ve kişiliğime uygun bir meslek değil:(

İkincisi özel sektörde veri analisti olmak. Bu işin şartları şöyle
Günde 8 saat çalışma, 26k maaş ve İstanbul'da görev almam gerekiyor. Bu işte pozitif gördüğüm yönler ise çok çalışmak istediğim bir alan bu işi keyifle yapacağım, başarılı olursam daha iyi yerlere gelebilir daha iyi maaş kazanabilirim. Bu işin negatif yanı ise özel sektör olduğu için işsiz kalma durumum da olabilir.

Benim gönlüm ikinciden yana çünkü insanların yapmayı sevdiği işi bulması zor ve ben buldum benim için çok büyük bir şans. Ama Türkiye'de yaşıyoruz ve bütün artı ve eksilerini tartıp öyle karar vermek istiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

Ben olsam rehber öğretmenliği seçerdim çünkü bana daha uygun bir meslek. SSiz ise kendinizi analiz etmiş size uygun olan/olmayan mesleği bulmuşsunuz. insanın sevmediği bir işi yapması sahiden eziyet. Ne istiyorsanız onu yapın.

Psikolojik danışman olarak atanabildiniz mi yoksa kpss süreci mi var önünüzde anlayamadım ?
Bir de ilk atama ile Adana'ya gitmek büyük şans.
Ben olsam devlete atanmayı tercih ederim, günde 6 saatten de az çalışırsınız zaman zaman, kendinize ait odanız olur, öğretmenler odasının kaosundan uzak olursunuz.

Psikolojik danışman olarak atanabildiniz mi yoksa kpss süreci mi var önünüzde anlayamadım ?
Bir de ilk atama ile Adana'ya gitmek büyük şans.
Ben olsam devlete atanmayı tercih ederim, günde 6 saatten de az çalışırsınız zaman zaman, kendinize ait odanız olur, öğretmenler odasının kaosundan uzak olursunuz.
atandım

Günde 6 saat çalışma, yaklaşık 26k maaş ve Adana'da görev almam gerekiyor. Benim bu işte pozitif gördüğüm yön devlete atandığım için işsiz kalma gibi bir durumum olmayacak. Bir de biliyorsunuz tatili bol. Ama bu mesleği maalesef sevmiyorum ve kişiliğime uygun bir meslek değil:KK43:

Günde 8 saat çalışma, 26k maaş ve İstanbul'da görev almam gerekiyor. Bu işte pozitif gördüğüm yönler ise çok çalışmak istediğim bir alan bu işi keyifle yapacağım, başarılı olursam daha iyi yerlere gelebilir daha iyi maaş kazanabilirim. Bu işin negatif yanı ise özel sektör olduğu için işsiz kalma durumum da olabilir.

Benim gönlüm ikinciden yana çünkü insanların yapmayı sevdiği işi bulması zor ve ben buldum benim için çok büyük bir şans. Ama Türkiye'de yaşıyoruz ve bütün artı ve eksilerini tartıp öyle karar vermek istiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Sırf garantisi olsun diye sevmediğiniz bir iş yaparsanız hayatınızı hem kendinize hem de o çocuklara cehennem edersiniz. Sürekli pişmanlık yaşarsınız, "ah o fırsatı tepmeseydim" dersiniz. Yaşandı görüldü.

İş hayatında motivasyon ve başarı doğru orantılıdır. Bir işi motivasyonla ve hevesle, severek yaparsanız başarınız da o kadar yükselir. Unutmayın.

Sırf garantisi olsun diye sevmediğiniz bir iş yaparsanız hayatınızı hem kendinize hem de o çocuklara cehennem edersiniz. Sürekli pişmanlık yaşarsınız, "ah o fırsatı tepmeseydim" dersiniz. Yaşandı görüldü.

İş hayatında motivasyon ve başarı doğru orantılıdır. Bir işi motivasyonla ve hevesle, severek yaparsanız başarınız da o kadar yükselir. Unutmayın.
aslında ben kararımı verdim gibi ama kimse desteklemediği icin eksik hissediyorum :/ tesekkür ederim görüşleriniz icin moralim düzeliyor

2 tabi ki, calısması zevkli, önü cok cok açık bu yüzyılın en popüler mesleklerinden. Yurtdışı olanağı var, bol kariyer olanakları var, ilerleme olanağı var boyle bir meslegin yanına ögretmenlik gibi sıkıcı ve durağan bir mesleği koyup kıyaslayacak vizyonda kimseyi tanımıyorum🙈🙈🙈 Böyle bir anketin varolması bile tüm IT tipi işlere hakaret, öğretmenliğı seçenlere de Allah akıl fikir versin🤐🤐🤐

İstanbulda kirada yaşamayı istemezdim en başta. Garantici bir insan oldugumdan ilkini seçerdim ama diğer iş daha çok kazandırır sanırsam gönlüm orda kalırdı.

2 tabi ki, calısması zevkli, önü cok cok açık bu yüzyılın en popüler mesleklerinden. Yurtdışı olanağı var, bol kariyer olanakları var, ilerleme olanağı var boyle bir meslegin yanına ögretmenlik gibi sıkıcı ve durağan bir mesleği koyup kıyaslayacak vizyonda kimseyi tanımıyorum🙈🙈🙈 Böyle bir anketin varolması bile tüm IT tipi işlere hakaret, öğretmenliğı seçenlere de Allah akıl fikir versin🤐🤐🤐
haha keske hayatımdaki insanlar hep sizin gibi olsa. içimi daralttılar devlet diye :) çok severek kabul edeceğim bir işi onlar yüzünden tedirginlikle kabul etmek zorunda kalıyorum

haha keske hayatımdaki insanlar hep sizin gibi olsa. içimi daralttılar devlet diye :) çok severek kabul edeceğim bir işi onlar yüzünden tedirginlikle kabul etmek zorunda kalıyorum

Yani şoyle panpa, bizim ülkemizde öyle nitelikli iş külturü falan zaten yok, akrabanın komşu teyzdnin falan lafıyla sakın sakın kariyer secme. Gozün kapalı IT seç. Topluma kalsa 2 iş var zaten memurluk ve doktorluk, onun dışındaki kariyer yollarından toplum insanları bihaber. Sen bilincli secim yap, bosver etraftak8 cello belloları.

Ben vizyonsuz bir insanım o yüzden öğretmenlik seç dedim =)) Ama bence sizi dinlesin konu sahibi

Veri analisti işini okuduğunuz bölüm sonucunda nasıl buldunuz acaba? Herhangi bir ek eğitim veya sertifika programına mi katıldınız? Tamamen merak ettiğim için sormak istedim.

Eğer bir eğitiminiz varsa yani altı boş kalmayacak ise bu iş durumunun yabancı diliniz iyi ise veya geliştirirseniz yurt dışında iş bulma ihtimaliniz de olabilir sonrasında.

Bu nedenle böyle bir plan icindeyseniz bence ikiyi secmelisiniz. Eğer yurt dışı isteğiniz yok ise, birinciyi seçmeniz daha kolay ve garanti olacaktır ülke içinde.

Ben "ne yaparsan yap sevdiğin mesleği yap" diyenlerdenim.Size tavır alanlara kırılmayın,devir garanticilik devri herkes bir şekilde devlete kapak atma derdinde ama bu meslekte ne uzar ne kisalirsin.Onu açık sana başka ufuklar vadeden ❤️ sevdiğin mesleği yapmanı tavsiye ederim,sevdiğin için düşsen de yeniden kalkma gücünü hep bulursun,asla mutsuz olmazsın.

Sevdiğiniz işten para kazanmak paha biçilemez..

2. Seçenekte işsiz kalsanızda kesinlikle tekrar iş bulursunuz.

İstanbulda yaşamak sizi zorlamayacaksa sevdiğiniz işi yapın.
Günde 6 saat çalışma, yaklaşık 26k maaş ve Adana'da görev almam gerekiyor. Benim bu işte pozitif gördüğüm yön devlete atandığım için işsiz kalma gibi bir durumum olmayacak. Bir de biliyorsunuz tatili bol. Ama bu mesleği maalesef sevmiyorum ve kişiliğime uygun bir meslek değil:KK43:

Çalıştığım şirkette en çok işlerine özendiğim grup veri analistleri. Çalışma şartlarının iyiliğini geçtim daha zevkli geliyor bana konu itibariyle. Maaşlarını hiç bilmiyorum ama önü çok açık. O yüzden ben olsam onu seçerdim

Back
X