Siz olsanız hangi işi tercih edersiniz?

Siz olsanız hangi işi tercih edersiniz?

• Rehber Öğretmeni

OY: 31 56,4%
  • Veri analisti

OY: 24 43,6%

• Ankete Katılan
    55
Devlette çalışan bir rehber öğretmen olarak ikincisi diyorum
Bu yorumumu biraz açmak istiyorum, ben işimi sevmiyor değilim ama devlette potansiyelimi kullanamadigimi düşünüyorum. Anne baba devlet memuruydu ve ben de açıkçası devlete atanmaktan başka birşey yapabilir miyim diye düşünmedim. 30 lu yaşlarda dönüşmeye, değişmeye başladım. Ama şu anda 2 çocuğum var, konfor alanından çıkmak iyice zor benim için. En başta farkli bir yol denemek daha kolay bence.
Baktınız hayallerinizdeki gibi gitmiyor, tekrar KPSS ye girersiniz ya da farklı yollar denersiniz

2 tabi ki, calısması zevkli, önü cok cok açık bu yüzyılın en popüler mesleklerinden. Yurtdışı olanağı var, bol kariyer olanakları var, ilerleme olanağı var boyle bir meslegin yanına ögretmenlik gibi sıkıcı ve durağan bir mesleği koyup kıyaslayacak vizyonda kimseyi tanımıyorum🙈🙈🙈 Böyle bir anketin varolması bile tüm IT tipi işlere hakaret, öğretmenliğı seçenlere de Allah akıl fikir versin🤐🤐🤐

Tek sorun,
26 k maas istanbulda yeter mi.
Kira konusundan geliyorum, anadoluda 17k lara normal kira demislwr, istanbulu dusunemedim.

2 tabi ki, calısması zevkli, önü cok cok açık bu yüzyılın en popüler mesleklerinden. Yurtdışı olanağı var, bol kariyer olanakları var, ilerleme olanağı var boyle bir meslegin yanına ögretmenlik gibi sıkıcı ve durağan bir mesleği koyup kıyaslayacak vizyonda kimseyi tanımıyorum🙈🙈🙈 Böyle bir anketin varolması bile tüm IT tipi işlere hakaret, öğretmenliğı seçenlere de Allah akıl fikir versin🤐🤐🤐
Nasıl bir iş acaba merak ettim. Ben olsam öğretmenliği seçerdim mesela😂😂 bana uygun bir meslek ve birazda garanticiyim.

haha keske hayatımdaki insanlar hep sizin gibi olsa. içimi daralttılar devlet diye :) çok severek kabul edeceğim bir işi onlar yüzünden tedirginlikle kabul etmek zorunda kalıyorum
KPSS'ye neden hazırladınız ki hiç istemiyorsanız, size uygun değilse? Merak ettiğim için soruyorum.

Ben olsam devleti tercih ederdim şu anki ekonomide, epey boş vakit kalacaktır, o sırada da sevdiğiniz işi evden bile yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ileriki zamanda belki direkt ona yönelirsiniz ama şu an, bilemedim. Bir de kurumlar arası geçişle belki sevdiğiniz işi bi devlet kurumunda da yapabilirsiniz, tam bilmiyorum koşulları ama o şekilde geçiş yapan tanıdıklarım olmuştu.

(Bi gün bile atanmayı düşünmemiş bana bile şu tavsiyeyi verdirdi ülke koşulları, vay be :KK53: )

İki farklı iş fırsatım var.
Birincisi devlette rehber öğretmen olmak. Bu işin şartları şöyle
Günde 6 saat çalışma, yaklaşık 26k maaş ve Adana'da görev almam gerekiyor. Benim bu işte pozitif gördüğüm yön devlete atandığım için işsiz kalma gibi bir durumum olmayacak. Bir de biliyorsunuz tatili bol. Ama bu mesleği maalesef sevmiyorum ve kişiliğime uygun bir meslek değil:KK43:

İkincisi özel sektörde veri analisti olmak. Bu işin şartları şöyle
Günde 8 saat çalışma, 26k maaş ve İstanbul'da görev almam gerekiyor. Bu işte pozitif gördüğüm yönler ise çok çalışmak istediğim bir alan bu işi keyifle yapacağım, başarılı olursam daha iyi yerlere gelebilir daha iyi maaş kazanabilirim. Bu işin negatif yanı ise özel sektör olduğu için işsiz kalma durumum da olabilir.

Benim gönlüm ikinciden yana çünkü insanların yapmayı sevdiği işi bulması zor ve ben buldum benim için çok büyük bir şans. Ama Türkiye'de yaşıyoruz ve bütün artı ve eksilerini tartıp öyle karar vermek istiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Ne istyorsamız onu yapın fakat rehber öğretmeni şayet atandıysanız bırakmayın derim.çünkü ek ders alarak ek birsürü ücret kazanacaksınız. Yazları tatil,alışma saatiniz az. Diğer yandan veri analizi işine gelince seviyorsanız tabi peşinden gidin fakat hayat ilerleyince iş doyumu biraz geri planda kalıyor😊 ha bir yandan da şöyle nir şey var hayatın genç yıllarındaysanuz risk alabileceğini tek zaman. Fakat atandıysanız istifa edip geri dönebilirsiniz şartlarını araştırın ve ona göre hareket edin derim

KPSS'ye neden hazırladınız ki hiç istemiyorsanız, size uygun değilse? Merak ettiğim için soruyorum.

Ben olsam devleti tercih ederdim şu anki ekonomide, epey boş vakit kalacaktır, o sırada da sevdiğiniz işi evden bile yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Ileriki zamanda belki direkt ona yönelirsiniz ama şu an, bilemedim. Bir de kurumlar arası geçişle belki sevdiğiniz işi bi devlet kurumunda da yapabilirsiniz, tam bilmiyorum koşulları ama o şekilde geçiş yapan tanıdıklarım olmuştu.

(Bi gün bile atanmayı düşünmemiş bana bile şu tavsiyeyi verdirdi ülke koşulları, vay be :KK53: )
Çalışmak istediğim sektör için eğitimim yetersizdi ve işsiz kalmıştım. Sınava o yüzden hazırlanmıştım

Nasıl bir iş acaba merak ettim. Ben olsam öğretmenliği seçerdim mesela😂😂 bana uygun bir meslek ve birazda garanticiyim.

Güzel bir is bence, büyük verisetlerinden istatistiksel çıkarımlar yapılıyor. Hemen örnek vereyim, e-ticaret sitelerinde çıkan öneriler, ürün-kullanıcı modelleriyle yapılıyor, benzer ürünleri alan kullanıcılara benzer öneriler sunuluyor. Daha gelişmiş bis sistem bakarsanız mesela Spotify var, dinleyicinin 'zevki' matematijsel modelleniyor. Analitik bir iş, yaratıcı ve potansiyeli yüksek bir iş.

Günde 6 saat çalışma, yaklaşık 26k maaş ve Adana'da görev almam gerekiyor. Benim bu işte pozitif gördüğüm yön devlete atandığım için işsiz kalma gibi bir durumum olmayacak. Bir de biliyorsunuz tatili bol. Ama bu mesleği maalesef sevmiyorum ve kişiliğime uygun bir meslek değil:KK43:

Günde 8 saat çalışma, 26k maaş ve İstanbul'da görev almam gerekiyor. Bu işte pozitif gördüğüm yönler ise çok çalışmak istediğim bir alan bu işi keyifle yapacağım, başarılı olursam daha iyi yerlere gelebilir daha iyi maaş kazanabilirim. Bu işin negatif yanı ise özel sektör olduğu için işsiz kalma durumum da olabilir.

Benim gönlüm ikinciden yana çünkü insanların yapmayı sevdiği işi bulması zor ve ben buldum benim için çok büyük bir şans. Ama Türkiye'de yaşıyoruz ve bütün artı ve eksilerini tartıp öyle karar vermek istiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Devlete atandiniz mi? İki iş fırsatı çıktı dediğiniz için soruyorum. Atandiysaniz bir hafta sonra başlamanız lazım, atanmadiysaniz kpss süreci var. Ben garanticiyim ama mutsuz olacağınız bir işi de yapmanızı tavsiye etmem.

Öğretmen olmak istemiyorsanız keşke tercih yapıp boş yere, yer işgal etmeseydiniz keşke. Gidecek biri atansaydı.
Söyleyeceklerim bu kadar.

Tek sorun,
26 k maas istanbulda yeter mi.
Kira konusundan geliyorum, anadoluda 17k lara normal kira demislwr, istanbulu dusunemedim.

Şöyle oluyor genelde, önceki şirketlerimde junior elemanlar giriş düzeyi parayla geliyorlar, 1 yıl paylaşımlı evdi, merkeze uzak yerdi bir şekilde direniyorlar. 1 yıl sonra iyi CVn iyi oluyor, portfolyon oluyor, web sayfan doluyor derken daha paralı işlere yelken açıyorsun. Para isini de kısa vadede düşünmemek gerekiyor, öğretmenlikte ne uzayıp ne kısalıyorsun, kalifiye işlerde ise bir noktadan sonra kazanç öğretmenliğın en az 5-10 katı oluyor . Dediğim gibi ne kariyer imkanı, ne maddi imkanlar olarak bu 2 meslek karşılaştırılamaz bile.

Son düzenleme:

tabi ki devletin ek olarak parti time veri analizi

2. Yi tercih ederim madem gönlüm ondan yana
Ayrıca pişman olursa KPSS ye girer yine devlete geçersin.

Öğretmen olmak istemiyorsanız keşke tercih yapıp boş yere, yer işgal etmeseydiniz keşke. Gidecek biri atansaydı.
Söyleyeceklerim bu kadar.
Sınava emek verdim ve tercih yapmaya hak kazandım. Tercih hakkımı kullanmamdan daha doğal ne var? Bir başkası benden daha fazla hak ediyor olsaydı o atanırdı zaten benim yerime. Kaldı ki bu dünyanın sonu değil. Seneye yerime biri atanır.

Devlete atandiniz mi? İki iş fırsatı çıktı dediğiniz için soruyorum. Atandiysaniz bir hafta sonra başlamanız lazım, atanmadiysaniz kpss süreci var. Ben garanticiyim ama mutsuz olacağınız bir işi de yapmanızı tavsiye etmem.
Atandım bir iki gün içinde karar verip ona göre İstanbul ya da Adana'da ev tutacağım

Devlete yeni mi atanacaksınız yeni mi okuyacaksınız bölümleri ben pek anlamadım. Eğer yeni okuyacaksanız rehber öğretmenler öyle kolay atanamıyor artık onu söylemeye geldim.

Güzel bir is bence, büyük verisetlerinden istatistiksel çıkarımlar yapılıyor. Hemen örnek vereyim, e-ticaret sitelerinde çıkan öneriler, ürün-kullanıcı modelleriyle yapılıyor, benzer ürünleri alan kullanıcılara benzer öneriler sunuluyor. Daha gelişmiş bis sistem bakarsanız mesela Spotify var, dinleyicinin 'zevki' matematijsel modelleniyor. Analitik bir iş, yaratıcı ve potansiyeli yüksek bir iş.
Mesela bu işte benim yapabileceğim bir iş değil😊

Back
X