Siz olsanız hangi işi tercih edersiniz?

Siz olsanız hangi işi tercih edersiniz?

• Rehber Öğretmeni

OY: 31 56,4%
  • Veri analisti

OY: 24 43,6%

• Ankete Katılan
    55
Veri analisti işini okuduğunuz bölüm sonucunda nasıl buldunuz acaba? Herhangi bir ek eğitim veya sertifika programına mi katıldınız? Tamamen merak ettiğim için sormak istedim.
Eğer bir eğitiminiz varsa yani altı boş kalmayacak ise bu iş durumunun yabancı diliniz iyi ise veya geliştirirseniz yurt dışında iş bulma ihtimaliniz de olabilir sonrasında.

Bu nedenle böyle bir plan icindeyseniz bence ikiyi secmelisiniz. Eğer yurt dışı isteğiniz yok ise, birinciyi seçmeniz daha kolay ve garanti olacaktır ülke içinde.
eğitimlere katıldım sonrasında bu alanda tezsiz yl yaptım. Hala eğitimlere devam ediyorum

Özel sektörün devlete göre en avantajlı tarafı kendinizi geliştirdik hem statü hem kazanç olarak yükselmeniz.

Sevdiğiniz işi yaparken bunu yaparsınız. İstanbulda 26 k ile yaşam zorlayacaktır kalacak yeriniz var mı aileniz nerede?

Benim okulumdaki rehber öğretmen 1 sorunlu öğrencinin kendinden daha sorunlu velisi yüzünden hem savcılık mahkeme uğraştı hem de 1 yıldır psikiyatriste gidiyor. Kadının canını almadıkları kaldı.

Sevdiğiniz işi yapın sonra hep içinizde kalacak keşke diyeceksiniz. Memnun kalmazsanız rehber öğretmenliğine dönme şansınız yok mu?

Adana'daki 26k ile İstanbul'daki 26 arasında maalesef fark var.

Çalışma saatleri, sevdiğim iş vs anlamında rehberliği tercih ederdim ama hayat sizin hayatınız. Sonuçlarına siz katlanacaksınız.

Tabiki sevdiğin meslek ki önu acık bi alan zaten .ögretmen olursanız o cocuklara da yazık gobulsuz gonulsuz, ne gerek var vicdanı boyutuda var bence

İki farklı iş fırsatım var.
Birincisi devlette rehber öğretmen olmak. Bu işin şartları şöyle
Günde 6 saat çalışma, yaklaşık 26k maaş ve Adana'da görev almam gerekiyor. Benim bu işte pozitif gördüğüm yön devlete atandığım için işsiz kalma gibi bir durumum olmayacak. Bir de biliyorsunuz tatili bol. Ama bu mesleği maalesef sevmiyorum ve kişiliğime uygun bir meslek değil:(

İkincisi özel sektörde veri analisti olmak. Bu işin şartları şöyle
Günde 8 saat çalışma, 26k maaş ve İstanbul'da görev almam gerekiyor. Bu işte pozitif gördüğüm yönler ise çok çalışmak istediğim bir alan bu işi keyifle yapacağım, başarılı olursam daha iyi yerlere gelebilir daha iyi maaş kazanabilirim. Bu işin negatif yanı ise özel sektör olduğu için işsiz kalma durumum da olabilir.

Benim gönlüm ikinciden yana çünkü insanların yapmayı sevdiği işi bulması zor ve ben buldum benim için çok büyük bir şans. Ama Türkiye'de yaşıyoruz ve bütün artı ve eksilerini tartıp öyle karar vermek istiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Devlette çalışan bir rehber öğretmen olarak ikincisi diyorum

Milletin şımarık veletleriyle ruh hastası velilerle uğraşmaktansa veri analisti olup pc başında ofis arkadaşlarımla dedikodu yapardım. Ha bu arada evden veya hibrit çalışabileceğiniz de bir meslek bu. Veri analistinin çok para kazandığı sektörler var, bunlara yönelebilirsiniz. Devlette alacağınız maaştan çok daha yüksek kazanırsınız

Yetenekliyseniz ve seviyorsanız tabii ki özel sektördeki işi kabul edin. Devlette uzamaz kısalmazsınız, önünüz diğer işte çok daha açık. Hele bir de sevmiyorsunuz. Öğrencilerle muhatap olacaksınız, onlarla yakın olmanız gerek. İşini sevmeden yapan rehberlikçilerle de çalıştım, severek yapanlarla da. Sevmeden yapan kusura bakmayın ne öğrencilerce ne de öğretmenlerce çekilmiyor. Kalbinizin sesini dinleyin.

İki farklı iş fırsatım var.
Birincisi devlette rehber öğretmen olmak. Bu işin şartları şöyle
Günde 6 saat çalışma, yaklaşık 26k maaş ve Adana'da görev almam gerekiyor. Benim bu işte pozitif gördüğüm yön devlete atandığım için işsiz kalma gibi bir durumum olmayacak. Bir de biliyorsunuz tatili bol. Ama bu mesleği maalesef sevmiyorum ve kişiliğime uygun bir meslek değil:KK43:

İkincisi özel sektörde veri analisti olmak. Bu işin şartları şöyle
Günde 8 saat çalışma, 26k maaş ve İstanbul'da görev almam gerekiyor. Bu işte pozitif gördüğüm yönler ise çok çalışmak istediğim bir alan bu işi keyifle yapacağım, başarılı olursam daha iyi yerlere gelebilir daha iyi maaş kazanabilirim. Bu işin negatif yanı ise özel sektör olduğu için işsiz kalma durumum da olabilir.

Benim gönlüm ikinciden yana çünkü insanların yapmayı sevdiği işi bulması zor ve ben buldum benim için çok büyük bir şans. Ama Türkiye'de yaşıyoruz ve bütün artı ve eksilerini tartıp öyle karar vermek istiyorum. Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Adana'yı tercih ederim ben. başka yerde iş fırsatı olup da istanbul'da yaşayanın aklı yoktur.

Özel sektörün devlete göre en avantajlı tarafı kendinizi geliştirdik hem statü hem kazanç olarak yükselmeniz.

Sevdiğiniz işi yaparken bunu yaparsınız. İstanbulda 26 k ile yaşam zorlayacaktır kalacak yeriniz var mı aileniz nerede?

Benim okulumdaki rehber öğretmen 1 sorunlu öğrencinin kendinden daha sorunlu velisi yüzünden hem savcılık mahkeme uğraştı hem de 1 yıldır psikiyatriste gidiyor. Kadının canını almadıkları kaldı.
Öyle özellikle istismar olaylarında bildirim yaptığım için kaç kere tehdit edildim . Psikolojik danışman olarak çalışıyorum 12 yıldır sıfır yükselme . Şansınız varken istediğinizi deneyin

Rehber öğretmenliği mesai saatiniz bittiğinde eve işi işte bırakarak gideceğiniz bir meslek değil, günlük aradaki fark 2 saat olsa da öğretmenlikteki o kafa yorgunluğu 2 saatten fazla sürecek. Oyum veri analistliğine

Rehber öğretmenliği mesai saatiniz bittiğinde eve işi işte bırakarak gideceğiniz bir meslek değil, günlük aradaki fark 2 saat olsa da öğretmenlikteki o kafa yorgunluğu 2 saatten fazla sürecek. Oyum veri analistliğine
Aynen bir de yazın ortoakulu veya lisede ise tercih görevi oluyor tatil olarak bile çok fark etmiyor

Ben bu Türkiye şartlarında insanın istediği meslek muhabbetini tırı vırı buluyorum. İstanbul keşmekeşi ve 8 saatlik çalışma bir süre sonra çok yoracak.

Sevdiğin iş diyorum ben de ama bu ara çocuktan dolayı 33 yıllık hayatımda ilk defa keşke öğretmen olsaydım dedim. Ha ama home office çalışma gibi bir imkan olursa ilerde veri analistliği öğretmenliği her türlü sollar.

Back
X