Siz olsanız hangisini seçerdiniz?

MissMoonTwilight

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
7.263
1.746
398
Hanımlar iyi geceler.
Bu saat oldu gözüme uyku girmedi. Karar vermek için de sadece iki günüm olduğundan buraya yazmak istedim.

Girdiğim sınavlar neticesinde yaşadığım şehre memur olarak atandım. (Allah isteyen, emek eden herkese nasip etsin.)
İzmir'deyim ve yoğun bir kadroya atandım. Sınavı merkez yapmasına karşın alım sayısı yüksek olduğu için atanan kişilerin bir kısmı ilçelere dağıtılacak. Ulaşım açısından merkez makul geliyor ancak sunulan ilçe seçenekleri de iş yükü açısından benim kafamı karıştırıyor. Durumu netleştirmek adına 2 seçenek şeklinde yazıyorum.

1.) Merkezi tercih edersem kafamı kaşıyamayacak kadar yoğun çalışacağım. Ulaşım olarak 7:20 de evden çıkmalıyım. ( daha gitmeyi denemedim artı, eksi olabilir) 2 otobüs+metro+10 dakika yürüyüş şeklinde iş yerine varabiliyorum.

2.) İlçe tercih edersem daha rahat çalışacağım. Ulaşım olarak 7 de evden çıkmalıyım. (daha gitmeyi denemedim artı, eksi olabilir) 2 otobüs+metro+ 2km kadar mesafe var ancak geçen bir otobüs vs var mı henüz bilmiyorum.


İlçeye gidersem şuanlık eve çıkma gibi bir durumum yok. Ancak evlendiğim zaman o ilçede yaşayabilirim. Bu da en az 1-2 sene demek.
Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Ikisinde de 7 de evden cikiyorsun MERKEZ bence
Ben olsam merkezde olmayı tercih ederdim. Her gün o yolu çekmek çok zor, yaşadığım için biliyorum.
Sanırım merkezi tercih ederdim

Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim:)
İş yükü meselesi için ne dersiniz hanımlar?
Aşağı yukarı aynı saatlerde evden çıkacağım ancak iş yükü anlamında arada ciddi fark var.
 
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim:)
İş yükü meselesi için ne dersiniz hanımlar?
Aşağı yukarı aynı saatlerde evden çıkacağım ancak iş yükü anlamında arada ciddi fark var.
Ben şahsen dolu dolu çalışmayı sevdiğim için sıkıntı olmazdı :)
İlçe konusuna gelince kalan 2 km mesafe uzun değil ama otobüs var mı bilmiyorsunuz, hem özel arabayla gitmek başka.otobüsle gitmek başka. Otobüsün saati olabilir, beklemek durumunda kalabilirsiniz. Bunları iyi öğrenmek lazım.
 

Kesinlikle haklısınız. Ben vesait saatlerine bakarak yazdım bu süreleri ancak sabah trafiği, kaza, arıza gibi aksiliklerin olabileceğini de göz önünde bulundurursak süre uzayabilir.
Teşekkür ederim tekrardan :)
 
Merkezi seçerdim.. ilçe de az iş olursa nereden geldim buraya diyebilirsiniz. Bu biraz da size bağlı tempoyu seçerdim ben mesela, zamanın nasıl geçtiğini anlamamak bana daha iyi gelirdi. Ulaşım ve saatleri hemen hemen eşit. Hakkınızda hayırlısı olsun başarılar:)
 

Teşekkür ederim :)
 
Ev tutardim ben kesin
Yollara dokecegim parayi,zamani kucumsememek lazim ..
Yazi var ,kisi var ..
O kadar zora gelemem sanirim

Düşünmedim değil. Şimdi malum sitedeki ilanlara bakıyordum.
O kadar ev tutuyorum bari iş yerime yakın olsun yürürüm deyince kiralar uçuyor ve 1+1 tarzı bulamıyorum en küçük 2+1 şeklinde. %90ının ısıtması yok ve de eşyasız.
Hesap kitaba girince de karın tokluğuna çalışmış oluyorum.
İş yerinden uzaklaşayım deyince de yine ısıtmasız ve eşyasız, kirası daha uygun ancak virane evler çıkıyor.

Ev ilanlarına bakınca hepten kafam karıştı.
 

Hangi seçenekte ailem ve arkadaşlarımla daha çok görüşebileceksem, eğlenebileceksrm onu seçerdim. Sevdiklerimle vakit geçiremedikten sonra az çalışmanın faydası yok. Hangi seçeneği seçersem seçeyim işe yürüyerek gidecek bir yerden ev tutardım.
 
Ben de şahsen merkezi seçerdim. İlçeye geçme şansın ileride yine olur ama merkeze gelişler genelde daha zor oluyor.
İş yoğunluğuna gelince ben mesela çalışma hayatım boyunca hep yoğun tempoda oldum ve hep imrenirdim az tempoda çalışanlar ne kadar şanslı diye, fakat sonra anladım ki asıl şanslı olan benim. İşe odaklanmaktan dertmiş, kedermiş akla gelmiyor yani öyle zamanlarda da kurtarıcı ve dahası hep birşeyler öğreniyorsun ve hep ilerliyorsun.
 
Bunları dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim :)
 
İcra memuru olarak göreve başlayacağım.
Merkezi seçme. Merkezi seçmeeeeeee. Bayraklı adliyesnin icra müdürlüklerini git gez sonra kararını verirsin. Konuş oradaki müdür yardımcılarıyla. Kabus gibi oy. İş yükleri çok çok çok fazla. İlçe neresi? Aliağa ya da Foça hatta Çeşme de bayılayım :))
 

Hadi ya neresi orasi artik her yer studyo daire dolu..
Yani esya mesya alip koca bi evde tek basina kalmakta masrafli haklisin.
Pansiyonlara baksan hani kiz icin olanlari var ya tek kisilik odalarda ..
 
Sanırım öncelik merkezi seçer ve en azından aklımda kalmaması için o tempoyu denerdim, baktım çok mu yoruyor sonrasında ilçeye geçerdim.
Hayırlı olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…