Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

Kardeşinizin eşinin evini değil kardeşinizin evini temizliyceksiniz. Yapılabilir ama anneniz çok yapılmasını istiyosa bir kadında tutabilir.

Doğumdan önce kapı pencere silmek neden bu kadar önemli? Valla sınavım vardı kaç haftadır haftada bir eşim evi süpürdü bende üstün körü tozları aldım. Yani camlar silinmese de doğum olur. Sizinde sınav döneminiz yeni geçmiş,fırsat bulduğum her an çoluğumu çocuğumu parka bahçeye çıkarır kendim de hava alırdım. Kendi evimin temizliği bitti başkasının evi kaldı.

Ha dese ki, hamile midesi bulanıyor iki kap yemek yap eyvallah ama cam çerçeve nedir ya

Kız kardeş farklı,elti yada görümce farklı oluyor sanırım.
Benim kız kardeşim var ancak komple işimi yinede onun üzerine sanırım yıkamam,heleki şu bahar yorgunluğu ve bezginliğinin had safada olduğu şu günlerde.
Ölüm aniden oluyorda evlerden ırak,düğündü doğumdu zırt diye olmuyor.
Atsınlar kenara ayda 50 tl,20 tl.
100_200 e komple evini temizletebilir insan yani.
Zaten doğumda yanında olacakmışsınız,sonrada gelene gidene yardıma isterler illaki.
Çok arkadaşım son ayında dondurucuya kurabiyedi,börekti stok yaptılar doğumda geleni gideni olunca evdekilere yük olmasın diye.
Çokta yan gelip yatıp işi başkalarına yıkan kişileri ben hazetmiyorum

Fazla abartiyorsunuz sanki madem istemiyorsunuz annenize söyleyin..sonuçta sizden bunu isteyen o...böyle zamanlarda insanlar birbirine ihtiyaç duyar ben kardesimden önce eltime soylerim valla Allah razı olsun her seyime koşar tabi biraz karşılıklı bnde onu hiç desteksiz bırakmam yanii bence mesafe meselesi gibi

Kimin evi olursa olsun fark etmez , temizlemem. Kendi günlük işlerime zor yetişiyorum.

Yardımcı tutsunlar , hem bir kişiye iş imkanı sağlanır hem kimsenin vakti çalınmaz.

Maddi durum kötüyse , anneniz , siz ve kardeşiniz ortak ödersiniz.
...

Hayır demek zor bir şey değil. " Karmakarışığım. Benim de evim kapım duruyor, bu defalik yardımcı kadın tutalım " hepsi bu kadar.

Abartılacak bir durum görmedim. Yani vaktiniz yoksa annenize söyleyin temizlikçi tutsun. Ama kendinizi bir düşünün, mutlu olmaz mısınız karnınız burnunuzdayken biri yardımcı olsa. Tek başına tabi zordur belki, mesela anneniz dinçse o da gelsin emredeceğine. Yine de sizin bileceğiniz iş tabi, ben olsam kızkardeşlerimin yapmasını tercih ederdim huyumu suyumu bildikleri için ama zor durumdayken her türlü yardım kabul ediliyor.

Ya aslında kardeşimin evi değil olay ben herkes tarafından kullaniliyorum böyle
Görümcem taşındı koş Esra evi boya temizle doğum yaptı kırk gün ben baktım ramazan ortasında canım patates kızartması çekti dedi ben yaptım iki gün gittigim misafirlikte bile gelmişken camları siliver dedi diğer görümcem velhasıl kelam çok ezildim yoruldum artık

Kardeşim canım ciğerim elbette temizlerim müşkülü varsa.
Neden olmasın.

Yalnız burda kilit nokta şu olurdu.
Benim de iki küçük çocuğum var,kendi evimde zaten zar zor yetiyorum.
Benden böyle bir yardım ne annem talep eder,ne kardeşim.
Hatta ben "yapayım" desem bile yaptırmazlar.
Annem kendi evinde bile iş yaptırmaz mesela.

Sizin derdiniz;
Yardım edecek değil, yardım edilecek insan olduğunuzu düşünüyorsunuz,neden herkes sizi temizliğe çağırıyor diye takılmışsınız.
E haklısınız bu noktada.
O halde siz de nazikçe belirtin,gücünüzün kuvvetinizin yetmediğini.
Çok zor durumda değilse kimseye yardım etmeyin madem.
Kafalarından sizi bi silsinler temizlik konusunda

Ama o zaman keşke konuyu 'siz olsanız doğum yapacak olan kadının evini temizler miydiniz' minvalinde açmasaydınız. Böyle olunca ilk sayfayı okuyan herkes, sizle çok farklı pencereden bakacak olaya.. Eğer insanların sizi art niyetle kullandığını düşünüyorsanız hayır demeyi öğrenmeniz lazım. İş sizde biter.

Eğer ağır bi hamilelik geçirmiyosa kendisi yapsın siz ne alaka? Hamilelik bi hastalık değil ki. Aksine hareket iyidir son zamanlarda doğumu kolay olur. Bazı insanların üzerine gerçekten çok yük biniyo. Yaptıkça daha fazlasını istiyolar

Kusura bakmayın suç annenizde..sizi düşünüp yaptırmaması lazim.üç kuruş versin bir yardımcı alsınlar..2 çocuklu kendi işini zor yapan birine böyle yapılmaz.bende kızıyorum bazen anneme.o da ister gelinlerinin hamileliklerinde temizlik yapmamı.yapmadim mali durumları yerinde niye yapayimki ben yaptıracak birini bulamazken isimi zor yaparken yapamam.soyleyin annenize yapamam deyin.

Sen surekli gittigin yerde iyilik olsun diye temizlik yapmissin ancak bu temizlik olayi senin ustune gorev gibi kalmis. Sanirim senin asil sorunun bu. Ancak bu seferki biraz daha farkli bir durum da kendi yapamiyorsa tutsun bir kadina yaptirsin. O da olmuyorsa annen kardesin sen herkes bir isin ucundan tutsa el birligi ile yapilsa daha makul olmaz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…