Siz olsanız kardesinizin esinin evini temizlermiydiniz

Ev tuttuk kendim temizledim ve inşaat pisliğiydi
Mobilya gelmeden kendim temizledim
Çeyiz serilmeden kendim temizledim
Hiçbirinde gelip yardım etmediler bir de mobilya gelmeden önce çağırdım işimiz var dediler gelmediler sonra oğulları niye gitmediniz diye delirince ‘eee çağırmadı ki’ dediler. Görümcem Doğumuna yakın temizlik yaptı kapısını açmadım. Çok çok çok zor durumda kalmadığımda çağırmayı istemem. Hamileyim yavaş yavaş başladım kendi evimin işine. En zayıf noktam şu temizlik işi. Şuan bende hayatta temizliklerini yapmam. Size tavsiyem yardımı dokunuyorsa aranız iyiyse gidin yardım edin 2 canlı ne olacak.

Bence siz herkezi baya alistirmissinis, mümkünse bugünden sonra hayir demeyi ögrenin.
Gelininizin karakteri nasil? Siz temizledikten sonra eline saglik dermi yoksa göreviniz gibimi görür , Eğer nankörlük edip görmezden gelecekse yapmayın hertürlü laf sokar zaten bari yorulmayın.
Ben kardeşimin evini temizlemek ne kelime aramızda 100 km var 2 yıl boyunca herhafta sonu gidip evinin inşaatında karı koca çalıştık bahçe taşlarını ben ve biri yerleştirdik, eşim çatıyı komple tek başına yaptı, daha sayamayacağım birton şey yaptık, ilk fırsatta yengem elin boş geldin diye akrabalarının yanında beni bozdu (5kg peynir götürmüştüm , ev hediyesini sonra vermiştim). Yani ben Kardeşim için yaptım yapıyorum ama karısı nankör hep bir açık arar laf sokar (dün yine eşime saçma salak konuşmuş o yüzden çok üzgünüm kusura bakmayın)

Yaparsanız büyük incelik göstermiş olursunuz. Değerini bileceklerini düşünüyorsanız yapın tabiki.

Hamileliğimin son ayında görümcem başka bir şehirden yanımıza geldi kalmak için. Temizliğimi de yaptı yemeğimi de. Ama ben de her zaman kıymetini bildim yanımızdan gidene kadar bin kere teşekkür ettim, istediği bazı şeyler vardı kıyafet ayakkabı vs onları aldık hediye anlamında.

Keza onların evine gittiğimde ben de yaparım herşeylerini. Yani tamamen karşılıklı.

Kıymet bilene yapılır

Yani eger durumu varsa tutsun bi kadin sildirsin. Bence yapmayin yani dediginiz gibi sizinde zaten mesakkatiniz basinizdan asmis.

Kişiye göre yapılır bu işler bence. Eğer hak edecek biriyse yapardım ben yok değilse aklımın ucundan bile gecirmezdim.

Yaptım, talep etmediler kendi isteğimle. Çok yardımım dokundu, taşınırlarken falan. Bir zararı olmadı. Kendi kardeşim gibi sevdiğim için yaptım.

Elime yapışmadı. Ama bunu mecburiyetten yapmayın, sizi zora sokacaksa, kullanacaklarsa yapmayın. Diğer türlü ne olacak yardım edin tabi ki.

Eğer durumunuz varsa bi temizlikçi tutun evi o temizlesin siz de başında durursunuz hem güzel bi mesaj olur hem de kimse yapmadı etmedi diyemez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…